icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

canany
18. jún 2024

Autorka vobec sa tu neospravedlnuj pred tymito eko bio matkami, co maju jedinu pracu dna varit a byt na nete. Ja ti plne rozumiem. Tiez to mam tak, ze ked mam vela roboty, nemam chut ani cas riesit, co sa bude jest a nie to este varit dopredu. Ak by som aj postavila nejaku polievku na sporak, popri praci do 5 minut na nu zabudnem. Bezpecnejsie je pre mna objednat pizzu ako vyhorety panelak. A nech si tu skacu premotivovane mamicky meter 50. A ja vez vikend viac nevarim ako varim, radsej idem do restiky ako volny cas stravit 3 hodinovym varenim, umyvanim atd Aj pribinacika jeme aj monte, aj hranolky, aj mcdonald a kfc obcas. Vsetko s mierou. Do nas napchali ako deti tiez kadejake svinstvo. Napr francuzsku polievku mama nikdy nevarila, vzdy byvala sackova. A hlavne vsetky vidime do skolskej kuchyne, ake su tam podmienky 😀
Kasli na svagrinu, hlavne ze ditko bolo spokojne a uz ti nehrozi prepadovka na strazenie. A ostatne co vyvaraju 3 chody cez vikend a varia 2 dni dopredu, lebo co ak padne atomovka, nech maju pre istotu nacarene si nevsimaj.

cacianka
18. jún 2024

Ženy neriešte či mala alebo nemala navarené, koľko čo trvá uvariť alebo či vedela koľko bude mať roboty žehliť prúser. Pointa je niekde inde ako v polievke.
Pointa je v je.bnutej švagrinej, ktorá vyrobila škandál !
Ak chce aby jej dieťa jedlo iba to čo chce ona, mala mu zbaliť, alebo sa inak postarať .
Autorka nečakane dostala ďalšie dieťa, makala žehliť prúser, kt.horel termín a nadväzovali na prácu iní ľudia, tak naozaj nemala kapacitu riešiť eko bio raw jedlo pre noclaznika.
Postarala sa o svoje dieťa ? Postarala sa o synovca ? Postarala.
Boli vyspati ? Boli
Boli čistí ? Boli.
Boli najedeni ? Boli.
Neutopil sa chalan, nedorezal, neotravil sa, ani pod auto nevbehol. Aj pár x do roka menej zdravé jedlo nikoho nezabije, tak už dupľom 1 sackova polievka.
Keby povedala pri prevzatí chlapca, že nabudúce poriesime, ale ona ho zobrala a potom o hodinu prišla robiť brajgel. Papuľu si otvárať, vrieskať 🤦.
Nahucim na ňu, tresnem dvere a pal do pi.i.
nechcem ju vidieť kým sa mi hlboko neospravedlni, a aj to by som jej dala vyžrať.
Furt tu píšete, že máme mať hrdosť, sebahodnotu, máme sa ubrániť, nemáme dovoliť aby nám hocikto skákal po hlave a bla bla bla, a teraz tu vyčítate že autorka nenavarila gastronomický zážitok.
Nakrmila deti, postarala sa ? v čase núdze, do akej sa dostali idú bokom všetky pritazujuce zásady, rieši sa akútny stav. Bodka

gribka1
18. jún 2024

Napriek tomu, že sáčková polievka nie je žiadne terno, a na to, že ju jete raz za rok, tak v zásobe si ju mala, tak švagriná to samozrejme prehnala. Ešte keby chcela vedieť akú, nech si prečíta zloženie, aby sa ukľudnila. A možno jej syn povedal, že už inú nechce a to ju rozzúrilo🤣. Nič si z toho nerob, prejde ju to.

petko81
18. jún 2024

Mi keď stanujeme s deťmi
Tak máme sackove polievky niečo teplé do brucha.a nič im nieje 🙂😃

michaelam2
18. jún 2024

@petko81 jezis to tu ani nepis, socialku na teba zavolaju 😀 😀

aurora33
18. jún 2024

@martul tak nie každá je gazdiná čo stále stojí pri platni ako martul

akvi
18. jún 2024

Ja sa ti čudujem, že sa obhajujes ešte aj tu. Absolútne by som neriešila, švagrinej by som s kľudným hlasom povedala, že keď sa jej nepáči, tak nabudúce jej dieťa ani omylom strážiť nebudeš.
Nič hrozné sa nestalo. A to teda ja sackove polievky nejem, ani nič podobné. Ale ak by mi niekto na poslednú chvíľu strážil dieťa, bolo by mi úplne jedno, čo jedlo, pokiaľ by to nebol jed na potkany. Ak má švagriná nejaké striktné požiadavky na stravu, mala dieťa doniesť aj s proviantom. A nie sa rozčuľovať.

petko81
18. jún 2024

@michaelam2 🤣🤣🤣🤣

autor
18. jún 2024

@martul predstavte si ze zhodou okolnosti som nemala maso doma mala som len zo zabijacky klobasky v mraziaku a slaninu, kedze moj muz nejedava maso tak maso ani casto u nas nekupujeme..snad zlocin to nieje a navyse ,my sme mali povodne taky plan ze pojdeme na vikend k nasim na chalupu ptoom sa to skomplikovalo ze teda v sobotu sa nedalo ist tak sme si povedali ze pojdeme aspon v nedelu ze si spravime aj vylet, pojdeme na zmrzku a do nejake piatej budeme doma. takze ja som velmi nemala v plane vyvarat cez vikend..v sobotu sme mali halusky na obed..

luccija
18. jún 2024

@martul ja na polievku kupujem zvlášť mäso hovädzie a kosti, špikové kosti prečo by to mala mať doma?a možno vôbec nevarí vývar u nás to je polievka, ktorý varím najmenej.A možno sú vegateriani🙂a, keď už ju varím tak 3-5 hodín kuracia nám nechutí.Co narobis aj také sú rodiny.
Priorita bola práca deti hladné neboli
Úplne odídeme od pointy s výčitkou či nemá mäso?Prečo by mala v teple robiť ešte väčšie teplo z polievky.Aj tie palacinky, keď robím na 2 panviciach mi zoberú dosť času.Este jej mohla povedať vieš čo prišla mi do toho práca malého nezoberiem.Dalsie prečo deti o 12 nejedli a čo, keď vstávali o 10 a mali veľké raňajky?my nikdy nejdeme o 12 najskôr 13-14.
No nič je to zlá gazdinka a ešte aj dieťaťu zle navarila.

cacianka
18. jún 2024

@martul 🤦pôvodne plánovali výlet, mohli jesť vonku, nemusia mať doma zásoby čo keby, je to ich vec ako plánujú nákupy a zásoby , čo a kedy jedia. Aj keby boli deti na piskotach a kyslej smotane, všetkým to môže byť fuk.
Tu ide o problém niekde inde - drbn.uta švagriná, čo nevie slušne komunikovať a emócie jej lietajú v pekle.
Navrieskat za pomoc ?!
Obliať hysterku studenou vodou a tresnut dvere.

autor
18. jún 2024

ale tiez nechapem preco tu kazda druha riesi obsah mojej mraznicky a zasoby co mam doma..mi nehovorte ze kazda jedna ma vzdy perfektne navarenen 5 chodove menu na vikend?..ze ste nikdy neimprovizovali alebo sa nesli najest niekam vonku?..

martul
18. jún 2024

Ale vôbec nie, všetky sme to dali za pravdu, ale proste nemať doma základné veci do kuchyne? To nie je o zásobách ale proste taký základ, keby niečo..

moonlight1210
18. jún 2024

Asi by som jej uprostred toho vylevu jednoducho polozila. Ani neodpovedala.
A nezdvihla, ani keby volala zase.
Nechala ju vychladnut.

Nepoznam ju sice, ale ak bezne nie je taka vznetliva, tak ju najskor vytocilo daco ine a tohto sa chytila len ako hromozvodu. Ze si niekde svoj hnev konecne "opravnene" vyleje. A vyrobila aferu, aby si ulavila.

Preto by som jej zlozila a dala cas sa skludnit. Mozno by o par hodin zavolala, alebo sa nabuduce pri stretnuti bavila uz pokojne o tom, ze vsetko v pohode, len taku polievku, keby sme malemu radsej nedavali.

martul
18. jún 2024

@luccija tu poslednú vetu...to si niekoho citovala? Lebo ja som nič také nenapísala. A keď by boli vegetariáni tak zeleninu mala, mohla navariť...pre seba, pre syna. A kde sú teraz všetky tie ženy, čo im varia doma muži? Kde je autorkin muž?

martul
18. jún 2024

@aurora33 to som kde napísala?? A kde to tvrdím?!

martul
18. jún 2024

@michaelam2 pre mňa je to taký základ mať v kuchyni mäso, ryžu, zemiaky, cestovinu, nejakú zeleninu. Nič nenirmaln.

dannieja
18. jún 2024

Keď vieš, že chlapec sáčkové nejedáva mohla si buď dať variť klasický vývar - to je chvíľka čo nakrájaš zeleninu a inak sa varí sám alebo zavolať jeho mame, že okrem palaciniek ideš robiť sáčkovú, či mu môžeš dať a keby odmietla tak by si chlapcovi povedala, že mama nedovolí tak bude mať len palacinky. Prípadne nerobiť polievku vôbec, nič by sa nestalo. V každom prípade reakcia švagrinej bola neadekvátna. Na jej mieste by som sa tiež nepotešila, ale bola by som vďačná, že si mi postrážila dieťa a len medzi rečou by som spomenula, že druhý raz aby si mu sáčkovú nedávala, že my to nejeme.

michaelam2
18. jún 2024

@martul Ok, pre teba...pre inych to byt zaklad nemusi. Tiez nemam doma stale maso lebo neznasam ked to musim rozmrazovat a ani zemiaky nemam nonstop. A autorka pisala ze v sobotu boli halusky, v nedelu palacinky a nic ine neriesila kedze mali ist na vylet. Tak o co ide? Nepoviem keby deti boli na suchom rozku dva dni, ale normalne sa o ne postarala, tak kde je problem

autor
18. jún 2024

@dannieja ako som pisala vyssie ked som videla ze u inej svagrinej papal hranolky aj htodog tak som nevedela ze bude s tymto problem..

mantilka
18. jún 2024

Nebola by som nadšená zo sackovej polievky, ale prehnala to. Keď si vedela, že je taká bio, sa divím že si mu dala sackovu polievku. Priprava ingrediencií na vývar 10 minút... vari sa sám. Od švagrinej to ale nebolo pekne, že takto reagovala. Mala by sa ti ospravedlniť. V tomto prípade sa potvrdilo "pre dobrotu na zobrotu,".

hedviga2
18. jún 2024

Už to nerozoberaj. Pre teba banalita. Švagriná tiež blbá. Urob si pekný deň. Kiežby iba takéto somariny národ riešil.

autor
18. jún 2024

@martul v poriadku ale tym chcete co povedat ze ked ten zaklad nemam? konkretne v tomto pripade to maso tak som zla matka alebo gazdinka?. tie zeny co toto vsetko nemaju v kuchyni tak su automaticky neschopne alebo ako to mam chapat ked tvrdite ze je to zaklad a mala by to kazda mat?..

autor
18. jún 2024

@hedviga2 ja by som to nerozoberala keby tak strasne na mna nenavrieskala..citila som sa ako zlocinec

vyrovnanaosoba
18. jún 2024

@michaelam2 nie, nemusí mať ani mäso, ani 4 chody,... Ale aby žena co ma doma dieťa nemala nič navarené, lebo nepočítal s tým, že niekto k nim príde...a keby nikto neprišiel, tak jej dieťa nepotrebuje jest? Ja neviem, buď mi niečo ušlo, alebo nechápem. Tu nejde o sackovu polievku, ale keby napísala, že oni mali ba obed sackovu polievku a palacinky... Nie ze ju prekvapili deti, že sú hladné už pred jednou. Lebo moje deti sú hladné napríklad aj 5x denne 😄

autor
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba citali ste co som pisala?

michaelam2
18. jún 2024

@vyrovnanaosoba ved ale ona varila 😀 vsak aj v sobotu aj v nedelu varila, takze asi ano, asi ti nieco uslo ...od zaciatku pise ze palacinky v plane boli

gribka1
18. jún 2024

To čo bolo so švagrinou, každý je na tvojej strane. Jej reakcia bola neadekvátna. Len si dala tému "nemám doma zásoby potravín". Tak pre niektorých nepredstaviteľné pri deťoch, kedže deti stále niečo jedia😆 No prekĺzlo to inej témy.

tanyan
18. jún 2024

@petko81 Ja som minule vyhlásila pred ostatnými rodičmi z triedy, že moje dieťa má odo mňa odporúčané kúpiť si na pumpe hot-dog. 🙂 Chodia totiž párkrát do roka na celodenný školský výlet bez plánovanej stravy. Dcére som povedala, že hot-dog je teplý, má sacharidy aj bielkoviny a je to lepšie ako celý deň na studenej suchej strave.

martul
18. jún 2024

Nikde som nenapísala, že si zlá gazdiná ani nič podobné. Dala som si za pravdu, že švagriná že sibnutá. To si si všimla?
Čo sa hneď urážaš?