icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

oblecenie99
19. jún 2024

@matullienka Ja dokonca ani zeleninový. Ak beriem kompletnú prácu, teda za ideálnych okolností mám doma dosť zeleniny na rýchly vývar, ktorá tu polievku aj ochutí, umyjem ju, ošúpem, umyjem, nakrájam, dám to variť. Medzitým hej poumývať pracovny priestor, riad, teda aspoň nože, tie nedávam do umývačky.. čiže od začiatku prešla cca pol hodina, vývar sa varí, hurá. Za zvyšnú polhodinu v ňom ani mrkva nezmäkne. O chuti ani nehovorím. Ledaže sa pomôže bujonom, vegetou, ale tak to je tiež "môjtyboze".
A vlastne je to jedno. Čo ma do toho, kto ako a čo varí a dáva svojim deťom? Ja by som možno deckam objednala pizzu, zapla Disney a dovidenia, idem pracovať, lebo neplánovane musím. Ak zistím, že kamoška pri strážení naleje do môjho syna, o ktorom vie, že ma slušnú alergiu na mliečnu bielkovinu, mlieko, tak áno, naserie to, a dosť. Ale obyčajná sackova polievka prvý a posledný krát v živote toho dieťaťa? Tak nech si pomyslím o tej švagrinej svoje a najbližšie tam dieťa nedám. Bodka. A v škole a v škôlke jedia čo? Majú tam pestrý jedálniček, ale netvarme sa už, že raz za čas sa nepritrafia špagety s kečupom a syrom, a podobne. Zje to, prežije to.

juliet86
19. jún 2024

tvoja scagrina je krava

simca06022011
19. jún 2024

Môže byť rada ze si ho.postrazila, keď si mala.tolko prace. Nabudúce mu Môže priniesť navarene. Moje dieťa tiež sáčkov nejedava ale.nerobila by som cirkus ak by ju raz mala :D a inak aký jed v tom je?

autor
19. jún 2024

uz sa svagrina ospravedlnila, ale bolo to take ospravedlenie typu: nemala som na teba hulakat ale sama si si za to mohla.. 🙂

simca06022011
19. jún 2024

Na to by som jej: nie ty si za to môžeš.. ma syna nosiť s jedlom keď ti iná strava prekáža :D

matullienka
19. jún 2024

No u mňa by s takým neprešla, také nech si nechá doma pre muža

chvostik1
19. jún 2024

Reakcia švagrinej bola veľmi prehnaná, to uznávam. Ale existuje kopec tipov polievok, ktoré máš hotové do pol hodiny. Trošku mi nejde do hlavy to, že tvrdíš, že sáčkové jedávate raz ročne, ale máš ich doma. Ja keď mám chuť na sáčkovú (raz za rok sa mi stane, že dostanem chuť na francúzsku), tak si kúpim v daný deň. Zjem a potom už zas po nej rok ani nepozriem lebo je to vážne presolené a umelé. Decku a ani návšteve by som to nedala. Hanbila by som sa ako pes. Ale dobre. Z jednej sáčkovej ešte nikto neumrel ;)

autor
19. jún 2024

@chvostik1 mam doma lebo ked napriklad je niekedy nieco v akcii co viem ze vydrzi dlho tak to kupim..ze pre pripad..vy tak nikdy nenakupujete?..a mala som len tuto jednu, nemam celu bednu polievok nakupenych doma..

simca06022011
19. jún 2024

@chvostik1 my ju jeme raz za rok max a mam ju v skrini. Však, keď mám čas bežať do obchodu tak za tu hodinu urobím aj polievku. Sáčkova je SOS polievka.

A píše, že malý zje iba vyvar. . Tak asi by s inou nepochodila.

autor
19. jún 2024

asi ked sme robili pred mesiacom velky nakup tak som to hodila do kosika..ze pre pripad..

tamta
19. jún 2024

Nechce sa mi čítať x komentárov, uz určite bolo spomenuté všetko, aj komentáre za aj proti ale za mna - tiež by som nebola nadšená, keby dáš môjmu 6 ročnému dieťaťu sackovu polievku. Nechápem, ze ti to vôbec napadlo dat takým malym detom taky sajrajt.. Najma dieťaťu, ktoré nie je tvoje.. 😃
Ja by som na teba sice nehulakala (od šoku by som sa asi nezmohla na slovo 😃) ale dieťa by som ti uz do opatery teda nedala...
Nezijem na 100% bio-eko-raw ale načo dat dieťaťu niečo tak zbytočné ako je sackova polievka ked nemusim... Este sa takych blbosti naje za celý život dosť...

jana_eyre_2
19. jún 2024

@chvostik1 existuje kopec tipov polievok, len to by chlapec mysel byť ochotný iný typ ako vývar aj zjesť 😉

matullienka
19. jún 2024

@tamta tak mamička dieťa mohla priniesť hraniec vývaru keď vie, že jej dieťa inú polievku nezje a mala by po probléme.

michaelam2
19. jún 2024

@tamta tak dufam ze ked davas niekedy strazit svoje dieta niekomu inemu, tak mu pribalis aj jedlo. A nerozkazujes si co mu maju varit.

sisa_s
19. jún 2024

@tamta ved autorka si ho ani do opatery nepytala😉 mala si si precitat komentare, nie na 8.strane prispiet mudrostou

tamta
19. jún 2024

@matullienka nemusela, naco. Stačilo keby autorka povedala ze vyvar nema/nestiha navarit. Ale sackova polievka? Ved to ani vyvar nie je 😃

tamta
19. jún 2024

@sisa_s nemudrujem, vyjadrila som svoj názor v diskusii, to zakázané asi nie je 😉
Viem, ze nepýtala ved aspoň ma autorka pokoj..

autor
19. jún 2024

@tamta ja som nechcela polievkku varit vobec ale prisli obe deti naraz skakat ze chcu polievku, hlavne ten maly..ze on vzdy na obed jedava polievky ale chcel len taku s rezancekmi..prisliel asi 5x krat za mnou ze kedy bude polievka ze on chce polievkku..

matullienka
19. jún 2024

@tamta a čo sa mu z tej jednej sačkovej polievky stalo? Švagriná akurát svojou hlúposťou narušila rodinné vzťahy, u mňa by veru skončila a na budúce by som jej dieťa nestrazila až mi keby to neviem ako potrebovala. Lebo takej krave nevyhovie nič. Ked chce aby sa decko stravovalo podľa nej mala si preň prísť hneď ráno a nie nechať ho u rodiny ešte celý deň

tamta
19. jún 2024

Bože ste sa tu do mna ako osy pustili za opačný názor 😃😃 tak si jedzte svoje sackove polievky, dobrú chuť 🤗

papaya308
19. jún 2024

Chuďa polomrtve zo sačkovej polievky 😂😂😂 preboha. Robím v obchode, vidím tie "zdrave" nákupy,neviem teda či tu zrovna nie je táto vzorka matiek,ale je ich hojne. S prvým som tiež bola bio, eko atď a viete čo? Ako začala mš zš išiel sa tam zadavit za brumikmi, kinderami atď. A to ani nehovorím, keď vám tie raw detičky začnú natajnaša v 9r energetaky za vreckové kupovať. Niektoré to fest preháňate

jana_eyre_2
19. jún 2024

@tamta ako mama ktorej niekto strazil deti asi 5x v ich živote by som bola šťastná že mi pomohol, nakŕmil a nie ešte byť nespokojny čím..

Raz boli u babky, tá ich síce kŕmila poctivo doma urobenými jedlami, avšak nie zrovna zdravými a vklude o 10vecer tlačili do hlavy knedľu (sú vo veku keď veľmi ľahko naberajú na váhe).. ja by som teda doma také niečo nepovolila, ale nedovolila by som si kritizovať babku že im mala dať niečo iné.. o staranie sa o cudzie deti zadarmo sa všeobecne málokto prosi.. 😉

foxanda
19. jún 2024

Tak autorka dá deťom polievku s dobrou vierou a chúďa sama dostane hubovú polievku.

mameha7
19. jún 2024

@nicoletta98 presne tak. Okrem iného, dobrý vývar trvá aj 3-4 h, kým sa spraví. Ja vždy ráno hodím kura do hrnca a až na obed je tá polievka taká, aká má byť. Takže určite kurací vývar nie je,, rýchle varenie,,.

reddflowerlife
19. jún 2024

Čo ti konkretne povedala svagrina ako ospravedlnenie ?

mery34
19. jún 2024

Už by som to dieťa nestrážila, keď si nevie vážiť. Keď sa dá navariť, tak super, keď nie, tak improvizácia je OK. Dáva dieťa strážiť, tak akceptuje podmienky hry...aj prípadne sáčkové polievky.

evinqua
19. jún 2024

A švagriná bola kde? Mala.prist syna vyzdvihnúť pred obedom a dat mu "zdrave" jedlo. Ja keď niekomu zverim dieta tak mu dôverujem a nevysetrujem co jedlo. Ak nemá dieta nejakú dietu, tak si nemala dôvod upravovat co budeš varit kvôli nemu

autor
19. jún 2024

@reddflowerlife ze: no nehnevaj sa ze som tak reagovala ale ako uznaj sama ze taketo nieco navarit dietatu je trochu cez ciaru tak sa nemozes cudovat ze som tak vybuchla..

reddflowerlife
19. jún 2024

no vyborne 😃😃😃 A ty si jej čo na to povedala ? A muž jej co vlastne vytmavil?

sisska96
19. jún 2024

Však nechaj to tak. Tu sú akože experti na zdravú výživu, a potom keď v obchode majú v akcii tak raz dva sú vypredané, hlavne cez leto, keď nechceš pol dna kúriť v kuchyni. Ja tiež bežne mám niekoľko kusov sáčkovych polievok, vifoniek v zásobe doma aj v práci a ešte stále žijem