icon

Dávala som synovcovi sáčkovú polievku: Je to problém?

18. jún 2024

ahojte cez vikend som mala na jednu noc u nas neplanovane 6 rocneho synovca, ja mam 7 rocnu dcerku, v nedelu som nestihala varit lebo som dorabala nejake veci na pondelok do prace a deti chcel na obed polievku a palacinky, kedze synovec jedinu polievku co zje je vyvar s rezancami, tak som spravila ale zo sačku, + palacinky s domacim dzemom tomu, svagrina si prisla v nedelu podvecer po syna, o hodinu bola naspat ale z takym revom na mna ze z akeho dovodu som do jej syna napchala sačkovu polievku, ci neviem ake je to skodlive ze to uz som mu mohla dat rovno jed na potkany, ze co ked mu z toho bude zle ze co ona bude s nim robit, pytam sa ci sa mu nieco stale alebo ci ho boli brusko z toho takze zatial ešte nie ale kto vie co bude neskor, ze ci toto ja bezne pcham do svojej dcery--pritom to bola sackova ktoru sme mali u nas asi po roku, ja fakt taketo polievky nerobievam skoro vobec..ale fakt nenormalne na mna vyletela akoby som mu neviem co dala..mna to potom aj mrzelo lebo hned na mna vybafla ze ci som si nemohla uz najst tu hodinu a spravit klasicky vyvar lenze naozaj som toho mala vela do prace spravit.a muz nebol doma takze sama s dvoma detmi..navyse neplanovane lebo to nam len v sobotu vecer oznamili ze potrebuju drobca u nas nechat cez noc..ako to fakt som urobila nieco take strasne? samozrejme co som zistovala tak doteraz malemu nic nebolo z toho

maris5
18. jún 2024

Svagrinej si mala povedat, ze nabuduce aj s jedlom nech ho posle. Ak nie, bude jest co bude doma. Koniec.
Ocakavala som kauzu, ze celiatik dostal klasicky chlebik. Svagrina robi zbytocny cirkus.

mandzula
18. jún 2024

@andrea1809 hnus to pre niekoho moze byt chutovo, to je vec preferencii, netvrdme vsak, ze su vsetky plne chemie.

gribka1
18. jún 2024

@mandzula Áno existujú, dokonca aj bio, ale aj s nie veľmi prospešným zložením.

marca12
18. jún 2024

Sackovu polievku by som ani ja nezjedla,nieto este ttm hostit dieta. S vyvarom nie je ziadna robota a dve 6 a 7 rocne sa daju hravo zvladnut. Neospravedlnuj sa takymi vyhovorkami. Nabuduce radsej ziadnu polievku. Svagrina to tiez prehnala. Taky vybuch kvoli spravit to uz je ozaj privela.

michaelam2
18. jún 2024

@marca12 a co by sa ti stalo keby si ju zjedla? alebo co sa stane tomu dietatu ked raz za rok zje sackovu polievku? 😀 s vyvarom nie je robota? ked musis este aj pracovat?

slavomira236
18. jún 2024

@mandzula nie som polievkova ale 2krat do roka dostanem chut na instantnu francuzku mnam..Nikto tu polievky neje sackove..dnes som bola v kaufe maju akciu na tie hrncekove a kupovali ludia co som si vsimla v kosikoch .a dost rozobrete boli. Ja som si tiez jednu zo rala syrovu..niekedy ked ma napadne zalejem si..

mandzula
18. jún 2024

@gribka1 isteze, vyzivova hodnota bude biedna, no netreba z nich zas robit nejaky jed.

dixitka
18. jún 2024

Keby si tú polievku dala ročnému dieťaťu, tak by ma to naštvalo, ale ani tak by som nerobila z toho scénu. Šesťročnému to ale jednorazovo určite neuškodí a ona môže byť akurát tak rada, že si ho postrážila. Kľudne mohla doniesť preňho stravu, akú si predstavovala…

michaelam2
18. jún 2024

tolko sa tu o tom pise, ze mam normalne chut si urobit sackovu polievku 😀

tanyan
18. jún 2024

@slavomira236 Teraz v lete je taká hrnčeková fajn, človeku potom nie je tak teplo.

mandzula
18. jún 2024

@slavomira236 mne ked je riadne zle a nic do seba neviem dostat, sackova francuzska ma zachranuje. Mali sme vsetci brutalnu koronu, nemal kto ist do obchodu, nemal sa kto postavit k sporaku, doma len ta francuzska, tak sme z nej traja zili. Fakt to nie je vec na kazdy den, no jedna-dve za rok nikoho nezabiju.

slavomira236
18. jún 2024

Boze ved mu nedala pomyje jest. Len sac kovu polievku. Nerobte tragediu. Moje by to nezjedli lebo tam plava vela tej susenej petrzlene. Raz som skusala dat im francuzku ked som nestihala. Zjedla som ju sama. Radsej jedli rozok

janamoto78
18. jún 2024

Posledný x by mladý u mňa jedol. Aj keby som ho mala strážiť na tri dni. Nech sa fúria uvedomí.

nicoletta98
18. jún 2024

🤣 študovala som výživu, ale nečakala som, koľko odborníčok mame na Slovensku a ešte takto pod jedným príspevkom na MK 😆 …dajte si sackovu polievku a ráno napíšte či žijete, prosím

slavomira236
18. jún 2024

@mandzula mojej mame sa ziada niekedy vifonka tak pojde a kupi si. Ja som este vifonku v zivote nejedla. Moj chlap si tiez niekedy kupi. Inak sackove polievky to bolo za mojho detstva ma stanovackach povinna vybava. Cez rok sa nejedli no na tyzdennu stanovacku sme brali stale

adrika25
18. jún 2024

Pane Bože nikdy som si nemyslela, že to poviem ale po prečítaní tohto ďakujem Bohu za moju svagrinu 🙏🏻slovami klasika cit:’’vam už načisto drbe v tejto krajine “😂

slavomira236
18. jún 2024

@adrika25 vsak ze. MAla mu spravit lososa a nie sackoovu a palacinky.

lenkasarka
18. jún 2024

@slavomira236 jedine ze by ho šla sama uloviť.

reddflowerlife
18. jún 2024

Autorka co na to tvoj muz? Uz si to s nou vybavil a ziada ospravedlnenie pre teba ?

autor
18. jún 2024

@reddflowerlife áno už s ňou volal a povedal jej svoje

mandarinka555
18. jún 2024

Ty si sa vôbec nebránila? Asi by som ju poslala do pi** a viac jej dieťa nepostrážila🙈

autor
18. jún 2024

@mandarinka555 ja som bola v takom šoku že som sa nezmohla ani na slovo ona na mňa len vychrlila a odisla hneď

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
bobaas
18. jún 2024

Dovolím si z pohľadu človeka, ktorý kvôli práci naozaj naháňa aj cez víkendy jazdu minútu. Nie, urobiť vývar nie je záležitosťou 5 minút. Aspoň pre mňa, keď si dávam záležať na čistote kostí, mäsa a zeleniny a kvalite dochutenia. Tiež som pri prvom dieťati zháňala farmárske výrobky. Všetko domáce, originál...bla bla...teraz raz za čas (naozaj 😉) milujú sáčkovú polievku (hlavne rajčinovú s cestovinou) a...ta dá... žijú! Nie som nadšená, varím, mixujem, pestujem o 100/6. Nezavďačíš sa, tie potvory tú sušinu milujú... Zbláznim sa? Asi nie... 🤷🏼‍♀️

bobaas
18. jún 2024

Každú, nie jazdu 🤦🏼‍♀️

katka700
18. jún 2024

Autorka preboha živého len nepovedz že tie palacinky boli z pšenicnej polohrubej múky. Vajcia a mlieko k tomu ako klinec do rakvy 😂
Ale vážne. Tipujem že si milý človek čo rád pomôže nevie povedať nie a ešte ta za to dodzubu. Namiesto víkendu s rodinou riešiš kolegynin pruser. Prečo to vlastne neriešila dotyčná osoba? Prečo to nepockalo do pondelka? Dúfam že ti aspoň zaplatili prácu cez víkend, môžeš si vybrať cez týždeň voľno alebo ti dajú odmeny.
Do toho zrušeného víkendu sa ozve švagriná že chce postrážiť dieťa. Namiesto toho aby si povedala "nie nemôžem mám prácu nedá sa". Alebo ešte lepšie "doveziem ti dcéru a ty mi ju postrazis" si bez slova prikývla.
Tvoja švagriná je pitcha na pohľadanie. Neopovaz sa tváriť že sa nič nestalo a život ide ďalej. Nech madam pekne nacupita s bio kyticou a bio bonbonierou z fair trade kakauenka a ospravedlni sa.

matullienka
18. jún 2024

Inak neviem, z ktorej strany to bola švagriná ak z tvojej tak bratovi by som povedala nech si so ženou láskavo urobí poriadok lebo to ty si im urobila láskavosť tak nech si nezvyka po tebe bliakať. Rovnako ak je to švagriná s mužovej strany by mal povedať tvoj muž sestre/ bratovi. Kým by sa neospravedlnila ani by som ju k nám nevolala

ada12345
18. jún 2024

Ty sa tu nemusis obhajovat a inym vysvetlovat svoje postupy. Ked chcela svagrina narychlo postrazit, mala si doniest aj stravu. Navyse, ked strazis na noc, rano si ho mala vyzdvihnut a nie este cely dalsi den vyuzivat zadarmo tvoju pohostinnost. Obzvlast, ked mas pracu a neuzivas si ako ona. Niektore zeny su tak sebestredne, ze si nevazia druhych. A ty si zrejme moc makka a ona to rada zneuziva. Co by ine zeny dali za to, keby mali niekoho takto ochotneho ich dieta postrazit.

janai1
18. jún 2024

@abbey1 škoda len že si nečítala aj príspevok. Jasne píše ze decko nezje nič iné okrem vývaru. Tak šošovicu bude dosť zbytočne variť.

Inak, to ktoré viete uvariť vývar za 20 minút? To asi robím niečo zle keď mne to trvá minimálne 4 hodiny

matullienka
19. jún 2024

@janai1 tiež nechápem ako niekto dokáže vývar za 20 minút. To okolo vývaru ani nejde. Ja bežne varím ťahaný aj 16 hodín