icon

Dcéra bude mať 24 rokov a nechce pracovať

31. aug 2021

Moja dcera ktorá ochvilu bude mať 24 rokov nikde nepracuje a nemá ani snahu si niečo hľadať, vkuse nejaké výhovorky.. po strednej škole pracovala len raz a aj to ani nie pol roka.. samozrejme ze teraz za nu všetko financujeme ja a manžel lebo ona nemá.. lenze takto sa uz ďalej nedá, ako ju naučiť sa samostatnosti a zodpovednosti?

heleninamama
1. sep 2021

@w123 Ono to funguje aj naopak. Zdravú mladú ženu, ktorá niekoľko rokov hlivie v izbe a je neprirodzene natlačená do pozície nesamostatneho dieťaťa, môže časom prepnúť. Je bez primeraných sociálnych kontaktov a radostí, bez životného cieľa, ambícií... Čím dlhšie sa bude vyhýbať skutočnému životu, tým viac sa ho bude báť. A postupne sa stane čudáčkou a nakoniec skončí v rukách psychiatra.
Už pred tromi - štyrmi rokmi to mali rodičia riešiť.

zafir01
1. sep 2021

tak bola som na strednej, a brigadovala som. peniaze som uz od 15 tich dostavala len na nevyhnutne veci, ako POTREBNE oblecenie , ci cestu do skoly a desiatu . akonahle bol skolsky vylet, alebo tricko, ktore sa mi pacilo, hoc som oblecenie svoje mala. musela som si na to zarobit.
to iste manzel. chcel bicykel, tak siel na brigadu , nemal ani 18 . ked sa zamestnal v 19 rokoch, odvtedy jeho rodicia od neho pytali na rozne opravy domu ( myslim, ze az zbytocne moc )
odomna otec ( byvali sme len surodenci s otcom ) sice nepytal, ale ked som sa v 19 tich po skole zamestnala, pysna som domov kupila novy DVD prehravac a pamatam si ze aj mikrovlnku .
a kedze som pracovala v obchode, tak som domov z prace vzdy doniesla pecivo, a drobny nakup. doma som ale neprispievala na elektrinu ani najom, ale citila by som sa blbo, keby aspon nakup obcas neurobim . takze pri vtedajsom plate 8 tis sk, som vtedy, a to si dobre pamatam cca 2 tis, davala do domanosti

nas syn bude mat etraz 10 rokov, ucit sa mu moc nechce, tiez je lenivsi, ale stale je to v ramci normy a vie pomoct ked poziadame . my mu vstepujeme, ze uz len 9 rokov skoly, a bud sa bude ucit a pojde na vysku ( aj ked ma poruchy ucenia ) , alebo pojde do prace. ze ina moznost nie je. a mylslim, ze to celkom chape zatial. na vyber ma len dve moznosti. nic viac mu nedavame sancu ani spoznat .
ak pojde do prace, budem od neho vyzadovat ( urejme nie hned z prvej vyplaty, ale z druhej urcite 😀 ) , aby nam daval peniaze na " najom " bude z neho dospely pracujuci muz, ktoreho nemame preco zivit z nasich penazi , hoc je to nas syn.
je to mozno s prveho pohladu krute, no penaze, ktore planujeme od neho vypytat, a vie o tom uz aj dnes, mu chcem odkladat . proste nech sa dieta nauci , ze zivot nie je zadarmo, ze vsetko nieco stoji. a tak ked nastupi s platom 1 tis eur, tak napr cca 200 eur pojde rodicom , nech vie, ze strava, energie, a strecha nad hlaviu nie je gratis, ani rpe nas, kedze sami este budeme vtedy splacat hypo za dom .

opakujem sa ale : ulov dietatu rybu, nakrmis ho na jeden vecer ... nauc ho narabat s udicou a lovit ryby, nakrmis ho na cely zivot .

zafir01
1. sep 2021

inak je zvlastna doba.. v 30tke som porodila druheho syna, byvame v nasom dome, aj ked mame este par rokov hypo na nom . chodime na rodinne spolocne dovolenky, kde sme napr pozvali aj svokra, a samozrejme mu ju zaplatili, ci ine vylety ...
kym som si vsimla, ze napr jedna moja rovesnicka , tiez 30 , chodi na dovolenky s rodicmi, ti ju jej platia ako keby je dieta, ona teda este studovala donedavna, a prijem mala len pocas VS z nejakych brigad, formou, ze doucovala studentov , ale to skor minula ako povedala, na svoju udrzbu.. inak byvanie zdarma, strava zdarma, auto rodicovske, tankovanie z bankomatovej karty otca, ktory pracuje vo fabrike .

nechapem to, ako moze 30 rocny clovek pytam od rodicov na kofolu, ci na vylet .
ale tak to uz si za vsetko mozu rodicia , pretoze toto sa nedeje zo dna na den. tu sa zrkadli rodicovska vychova

liljana
Autor odpoveď zmazal
gina17
1. sep 2021

Mňa by ešte zaujímalo autorka, aká je dcéra okrem toho, že nechce pracovať a ani doma prstom nehne. Má kamarátky, nejaké koníčky, chodí sa niekam zabávať, má sociálne kontakty? Má priateľa? Alebo je len zatvorená vo svojej izbe? Čo ju zaujíma?

siska53
1. sep 2021

Vravela si jej, ze jej stopnes financie .ale..aj si to uviedla do praxe?? Ak nie, zjavne si z vyhrazok nic nerobi, lebo si to nikdy nespravila.

swees
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
1. sep 2021

@swees Určite, v 24 rokoch bez akejkoľvek prípravy. Len na ňu tam čakajú.
A Ty čakáš, že Ti matka obratom pošle foto jej postavy v spodnom prádle alebo aj bez neho, však?

swees
Odpoveď bola odstránená
ivankamrva
1. sep 2021

@heleninamama
. Ma 24 to je :
1, na modelku uz neskoro
2, treba jej vsetko zatrhnut
3, aby pocitila ze nema panieza a ked bude bez penazi tak az vtedy ju to donuti hladat robotu
4, a ked sa jej nechce nic tak modelku by uz bˇvobev nerobila

ivankamrva
1. sep 2021

@ivankamrva.
a herectvo ? Vsak by musela ist studovat VŠMU … a to by sa jej urcite nechcelo a ci vobec ma talent

swees
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
1. sep 2021

@swees Aha, takže dobre som Ťa odhadla. Ponúkaš jej prácu prostitútky, pardón spoločníčky?

ivankamrva
1. sep 2021

@swees sluzby ??? Nechce ide nieco robit lebo toto dopadne zle … bez vzdelania . A este aj leniva cele zle

ivankamrva
1. sep 2021

A aku mas skolu vystudovanu ? Co predtym robila ?

swees
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
1. sep 2021

@swees Tak dcéra prostitútka, to je sen každej matky. 😂

ivankamrva
1. sep 2021

@swees…. zase taketo sluzby nie … vsak to je ponizujuca praca … ale nech ide do tesca predavat alebo niecoine .. ale ani vzdelanie nema ani skolu = pruser

w123
1. sep 2021

@heleninamama suhlasim matka sa snazi dceru uchranit si myslim, ale takto to bude len horsie, nech ma akekolvek problemy pracovat musi aj sa co najskor osamostatnit lebo inak to s nou pojde rapidne z kopca a problemy sa zacnu len nabalovat a v dakej 30, 40 tke uz s nou nepohne

swees
Odpoveď bola odstránená
ivankamrva
1. sep 2021

@swees.. prepac ale 24rocna mlada zdrava zena si vie najst aj slusnu pracu … ale predavat svoje telo . Radsej by som mala menej penazi ako totot robit ..

swees
Odpoveď bola odstránená
ivankamrva
1. sep 2021

@swees tak ale moze zacat nech idem praciavt : zara , tesco, nech si spravi nejaky kurz .. och boze vsak az tak leniva nemoze byt … ale aj keby oredavala svoje telo tak by aj tak to nerobila lebo je strasne leniva a toto by sa jej to nechcelo robit

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
rubinka
1. sep 2021

@swees - chcem veriť že tieto tvoje rady sú iba vtip 🤦

swees
Odpoveď bola odstránená
gina17
1. sep 2021

@swees Veľa možností nemá? Panebože, veď má 24, stále má dosť času. Môže robiť čokoľvek ak bude chcieť, môže ísť študovať, sú práce kde vezmú ľudí bez akýchkoľvek skúseností, ak bude húževnatá a bude chcieť, tak dokáže čokoľvek.

rubinka
1. sep 2021

@swees - akoze radiť žene aby šla robit prostitútku je podľa teba normálna rada? Je milión prác a slušných len netreba byť hneď povýšenecka že nepôjdem trebárs do pokladne alebo za pás do fabriky. Čo je na tom podradné?

marsmykkok
1. sep 2021

Prečo nechce robiť? Nevie nájsť vhodnú prácu alebo vhodný plat? čo ma vlastne vyštudované a čo by chcela robiť? To že nevie hospodáriť (mala prácu, bývanie a nevychádzalo jej to)s peniazmi je aj tvoja chyba, treba dieťa zaťahovať v puberte do rodinných financií, ukázať jej čo sa platí a koľko ostane, ukázať jej koľko ostane na jedlo, zobrať ju na nákup a nech sa naučí hospodáriť. Lebo potom sú tie deti rovnaké ako deti z detského domova, prvýkrát vidia peniaze a nevedia si ich rozdeliť.

swees
Odpoveď bola odstránená