icon

Dcéra sa zoznámila s gamblerom

vikina81
22. mar 2023

Neviem ako dalej co robit. Dcera sa zoznamila s gamblerom. Uz sice nehra a sam si dal zakaz ale som ako mama nestatstna. Dcera zaraba slusne ale on od nej vytahal cele uspory na dlhy ktore splaca. Neustale ho obhajuje a on ju vyuziva ale nechce si to pripustit. Byva i nej v byte.Neviem ako s nou mam komunikovat aby otvorila oci. Nechcem ju stratit. Je strasne zamilovana. Dcera ma 26rokov. Tvrdi ze clovek by mal dostat druhu sancu...nechcem hi v rodine.

vikina81
autor
22. mar 2023

@sionell toto je zaujimave nejak jej ro ukazem

marca12
22. mar 2023

@vikina81 moja sestra zila s takymto luzrom. Sikovna,ambiciozna baba a tak ju opantal,ze nepomohlo ziadne dohovaranie. Uplne ju zmanipuloval,ona ho lutovala ako su vsetci proti nemu. Tieto typy maju v sebe nieco,cim pritiahnu zenu. Nechapem tomu,lebo sestra bola vzdy rozumna zena. Samozrejme,ze sa rozisli,len oni uz mali aj deti a dlhe roky jej trvalo,kym sa pozbierala,lebo s nim prisla o vsetko. Uplne ta chapem,co orezivas. Ten strach a bezmocnost je strasna. Ja som bola vtedy tak bezmocna,ze som sa ani nadychnut nevedela. Vzdy sme stali pri nej a s pomocou rodiny to zvladla. Preto si chran vztah s nou,raz bude tvoju pomoc potrebovat.

vikina81
autor
22. mar 2023

@gladys_07 presne ma napadlo ze ju viac budem tahatvkade tade. Na nejake vikendove pobyty, na turu medzi inych ludi, na spolocne nakupy.,do kina na koncerty..Aby som nenapadne minimalizovala jeho vplyv

apolka77
22. mar 2023

@vikina81 a tie úspory si ona aj zarobila? Narážam na to, že pokiaľ to nie su ťažko zarobené peniaze ľahšie sa jej dávajú tomu zmrdovi...aspoň myslím ..ja by som bola tiež na pokraji nervov ...ako dlho sú spolu? A čo tvoj manžel?
Že siahla po takejto existencii skôr naznačuje že sebavedomie má nízke...aj kritické zmýšľanie aj keď je zaľúbená mali by jej sem tam zasvietit kontrolky že to normálne nie je...má svoj byt? Aby ju nepresvedčil o predaji bytu ...keďže má neho takú slabosť že mu už dala 4000 eur ..zrejme jej vôbec nezáleží na financiách...

vikina81
autor
22. mar 2023

@apolka77 zarobila si sama. Byt je moj a na moje meno ten nema ako predat a tak to aj ostane. Ja som rozvedena a ano sebavedomie ma asi nizke vdaka ex ktory jej v detstve nebol zrovna ukazkovym otcom. Nic mu na nej nebolo dost dobre. ..

vikina81
autor
22. mar 2023

@apolka77 su spolu cca pol roka a byvaju spolu 2 mesiac. Uplne je z neho paff a on nou manipuluje.

apolka77
22. mar 2023

@vikina81 aj som si myslela že to ma takto so svojím otcom...áno je to dôvod prečo je jej dobrá aj takáto existencia zrejme jej dával veľa komplimentov a ona sa hneď zaľúbila do prvého...kto je dal to čo nemala u otca . Velmi ti želám nech sa čo najskôr rozídu lebo toto je moja nočná mora...tiež mám dcéru ...

vikina81
autor
22. mar 2023

@marca12 mam slzy v ociach a revem. Ale presne si popisala co prezivam,moje obavy. Budem potrebovat vela sil uz to vidim.
Presne sa sprava ako tvoja sestra. Jak keby si opisala moju situaciu.

lujza123
22. mar 2023

@vikina81 vypytaj si nájom za byt a odkladaj jej to, aspoň čosi bude mať nasetrene...

Na netflixe bol kedysi dokument o takomto manipulatorovi, neskutočne peniaze dokazal so ženských vytiahnuť. Je to hrozne, hlavne keď vieš ze nemôžeš nič robiť. 4500 je iba začiatok, snáď si nevezme žiadnu pôžičku

vikina81
autor
22. mar 2023

@lujza123 dusovala sa mi ze ona byvsi koli chlapovi nikdy pozicku nevzala...ale nie som si ista. Nemala by som to ako preverit ci ma alebo nea. Najomne som ai vypytala. Byt je moj ale byvaju tam oni. Nemam sovos platit za nich najom. Ani by som to neurobila. Uz som inak premyslala aj o tom ze ten byt predam a nebudu moct byvat spolu... Ale neviem ci by sa to nezhorsilo. Vravela som jej ze ak je chlap nech sa on postara o byvanie .

miadi
23. mar 2023

Skus na nu obratenu psychologiu. Hovor jej o nom naopak pozitivne veci tvar sa ze sa ti paci ze si z neho nadsena. Mozes jej ho znechutit a skor jej docvakne ze nie je vobec uzasny. Nemas tym co stratit . Ked budes hovorit otvorene ako si uz povedala ona bude rebel o to viac ho chciet. Zakazane ovocie najlepsie chuti. Ked budes ospevovat kysele hrozno .. skor si uvedomi ze vobec nie je sladke.

annamalaga
23. mar 2023

Byt predaj, nech idu do podnájmu, nedavaj jej tam trvalý pobyt, bo ak si ho vezme, dlhy narobia, ešte exekútor bude brať možno. Nech idu do podnájmu.

macekovam
23. mar 2023

@vikina81 hlavne nech si ho nevezme.. Herca.

sionell
23. mar 2023

Ak je byt váš, tak by som sa poradila s právnikom a nachystala právne kroky. Môže tam on bývať bez vášho súhlasu? Určite nie. Ošetrite si veci ohľadom nájmu s dcérou a nech vám platia za nájom. Predpokladám, že potom ho budete môcť za prítomnosti polície vyhodiť z bytu. Ale najprv sa poraďte s právnikom.

vilma7
23. mar 2023

@vikina81 by som zinfarktovala na tvojom mieste
Koľko rokov má jej priateľ? A on sa jej akože tie peniaze aj chystá vrátiť, alebo plať za mňa, lebo si moja priateľka?
Veľká škoda že kvôli nemu siaha na svoje dlhoročné úspory.
Ono jedna vec je, že si každý zaslúži šancu ale to čo robí dcéra, žiadnu situáciu nevyrieši.
Nech s nim je, keď sa tak ľúbia, ale prečo mu dáva peniaze na jeho dlhy?

Ako jedna vec

ahhola
23. mar 2023

Ahoj, kvôli Tebe som sa po čase registrovala, neviem prečo ma Koňo 🦄🐴🐎zrušil.

Nočná mora každého rodiča, ak sa tvoje milovane dieťa zapletie s toxíkom.
Je pekne, ze už negembli. Ale počas gemblovacej kariéry spoznal hráčske podsvetie a je v ňom doma. Kedykoľvek bude musieť niečo riešiť, na čo nebude mať kapacitu, pôjde sa "domov" odreagovať. Jednoducho ho bývalý život vcucne a on podľahne.
Dcéra sa nezoznamila, bola vytipovania ako vhodna obeť, keby nič nemala, nemala by pre neho cenu. . Môže mat takych paralelne viac, aby stíhal zalepovat dlhhy. Ktovie u koľkých exe Krutych na neho vedú exe titul.
Píšem ti, lebo takýto prípad ako cez kopirak som zazila s kolegyňou. Ta sa skoro utrápila a schudla na 44 kg. Tam to vzal energický do rúk chlap a s kolegom čihal na chajzlika. Raz po polnoci si ho podali dostal na búdu a pustili ho, ked sľúbil, ze sa k nej nepriblizi na 10m.Este trpli, co dcéra, ale kupodivo bola rada, ze sa vyhrabla z mínusov a spotrebakov.
Strašne, ako si po 89.nicime mládež, kedysi nositeľky rána, dnes rán. 💔

babulkomale
23. mar 2023

@vikina81 nepisala sem dcera? Jednej sa tu radilo na vela stran diskusie a ona stale obhajovala gamblera, snazili sa jej tu vysvetlit ze zakaz nic neznamena, da sa stavkovat online, hrat ilegalne biliard ci karty o peniaze...moznosti je vela, zavislost je silnejsia ako cokolvek a z toho treba vychadzat. Prenho su vsetko len recicky ktorymi dosiahne svoje - nikto nevie tak perfektne klamat a manipulovat ako zavisly clovek.
Zena co je zorientovana a pozna svoju hodnotu takeho chlapa odhadne pri prvom kontakte.

vikina81
autor
23. mar 2023

@babulkomale neviem ze by pisala ale mozne to je

vikina81
autor
23. mar 2023

@ahhola uz som aj ja nad takou variantou rozmyslala. Som zufala mama a nechcem aby si dcera zkazila zivot. Rozmyslam aj nad tym ze sa s nim porozpravaam ja osobne ze akp si to predstavuje od dcery stale pytat peniaze

maryetta
23. mar 2023

A on chodi do roboty? Kam idu jeho peniaze?
Pytat si 50-100€ by mala byt pre chlapa ista “hanba”. Nieto taketo sumy 🤔
Cele uspory mu dala. Dojde zasoba a co potom?
Fuuuuh velmi tazka situacia ☹
Dava jej nieco na domacnost? Na stravu? Ci ju ma len preto ze ma zdarma byvanie?

Suhlasim ale co je vyssie. Ze to ze ma zakaz do herni neznamena ze nestavkuje alebo nieco podobne.

nikoll29
23. mar 2023

Velmi tazka situacia, no nemyslim si, ze ak by si sa aj priamo s nim porozpravala, ze by sa nieco zmenilo. Este by sa dcera mohla viacej nahnevat, ze si nedas pokoj. Myslim, ze aj ked je to teda tazko, budes ju musiet nechat tak, nech padne sama

maribell
23. mar 2023

To je hrozná situácia 😑. Ja sama som si tým prešla, čiže keby sa toto stane môjmu dieťaťu, tak podniknem všetky kroky aké by sa len dali - kľudne aj za cenu, že sa nahnevá. Máš výhodu, že byt je tvoj. Ja by som normálne povedala, že on tam bývať nebude! Keď chcú spolu bývať, nech si nájdu niečo spolu - čo bude samozrejme nereálne, keďže on nemá peniaze a ona už vlastne tiež nie 😣😣😣.

ahhola
23. mar 2023

Trochu iný horor, ale tuná 18tka zblbnuta, tvoja vy už mohla byť zorientovantejsia💦

Nevhodný frajer

jazminn26. feb 2023
Moja dcéra má 18 rokov. Našla si chlapca, ktorý má 19 rokov a už bohatú minulosť. Mamka ho mala za slobodná a potom ked mal asi 12 rokov si našla chlapa s ktorým má dalšie tri deti a toho času sa s ním už rozvádza. Chlapec bol už súdený, mal podmienku, mal do činenia s tvrdými drogami a bol asi na odvyk a preto odišiel zo strednej školy. Takže škola žiadna nič. Potetovaný, piersing kde sa len dá vlasy pofarbené jednoducho šašo. Mikina s kapucňou, rifle na nom len tak visia, ako na vesiaku, chudý nenormálne, pije a fajčí samozrejme a zje len čo mu asi doma ostane. Aj ho ľutujem, lebo to asi všetko je následkom detstva. No a naša slečna ho miluje a nemôže bez neho žiť. Žiadny iný neprichádza do úvahy, do konca života. Dievča jak obrázok, talentovaná...stratila záujem o akýkoľvek okolitý svet. Nič len mobil v ruke a čaká kedy jej zavolá. Telefonuje jej najviac v noci...kde asi rozpráva len on...Zhoršila sa v škole, pretože myslí len na to kedy jej zavolá a sleduje mobil aj v škole. Poraďte čo robiť...nemám už síl, je naivná a zmanipulovaná, veľmi sa bojíme!

timetotime
23. mar 2023

podla mna cim viac budes za jej dobro bojovat, tak tym to bude horsie. pokial to sama nechce vidiet, nezmeni sa nic. je to kruto napisane, no budes ju musiet nechat tak, aby precitla sama aj ked ju to mozno bude boliet

simca06022011
23. mar 2023

no dcere dohovor, nech aspon robi to, ze nejake penaize nedobitne odklada, napr. tebe posle, alebo proste.. nech ich nema pri sebe. Lbeo skonci s holym zadkom. Cize nech ho lubi a caka na zazrak (nech to skusi bez toho aby mali dieta v dohladnej dobe), ale nech mysli na svoje zadne vratka (kludne kedze citamze byt je tvoj, tak nech ti plati riadne najomne a tym stiahnes penaize, ktore on moze minut)

A najlepsie jeho charakter otestuje ked povie, ze nemoze mu dat, lebo NEMA. A uvidi aka to je laska. Co zacne vytahoavat, za vydieranie, vyhrazanie... najlepsie, nech povie, ze nema lebo musela rodicom pomoct :D proste nech to skusi a oci sa jej otvoria. Inak by som to tiez nechala tak a nechala ju. Proste len raz jej dohovorit, s tymto. Nech neostane aj ona s holym zadkom za par rockov.

micha1linka
23. mar 2023

@simca06022011 nooo to by bolo fajn aspon ak by v tomto posluchla, lebo lahko sa moze stat, ze bude tak povediac neskoro a nebude mat nic ani chlapa ale anbi ziadne peniaze

modrykonik33
23. mar 2023

Podľa mňa to nedopadne dobre, už prišla o strašne veľa úspor a to iba po pol roku chodenia s ním, jediné čo ju môže zastaviť bude to keď si siahne na úplné dno, ja by som ju odsťahovala a nech si hľadajú niečo iné, rýchlo sa zobudí keď nebude mať čo do úst

sabina_71
23. mar 2023

Ja som si prešla podobným, ale mala som bývalého zavislaka na liekoch. Tiež som každého presviedčala že človek sa môže zmenit a je dobrý a neviem čo. Bol, potom mu preplo a vrátil sa k tomu. Nejaký čas rok či dva som sa snažila pomôcť. Ale keď človek začne byt agresívny, depresívny a zase sa vracia k zavislostiam tak že je agresívny aj na vas tak to bol zlom. Nepomáhalo nič musela som na ro prísť žiaľ až sama

jsbb
23. mar 2023

@vikina81 No keby hladala vhodneho partnera, tak je možné, že by ostala celý život sama. Volní sú gambleri, alkaci, zadlzeni, a slabo zarabajuci

vikina81
autor
23. mar 2023

@jsbb ten slabo zarabajuci by bol fajn