icon

Dcérka nechce ísť k otcovi na prázdniny

babulka025
25. júl 2011

S mojim ex sme rozvedeni.Kazdy druhy vikend ju mava brat k sebe.ale uz 3,5roka nechodi k nemu, ale k jeho rodicom.tam travi vikend,kt ma travit u neho. on tam vraj pride niekedy doobedu a predvecerom odchadza. mala ma skoro 9rokov a vravi, ze sa tam velmi nudi. oni ked sa naobeduju idu vsetci na 3 hod spat a ona pozera tv, aj to potichu aby ich nerusila.Sem tam s nou dedo al oco chodia von zahrat si futbal al sa prejst.ale vacsinu casu travi u nich doma pri tv.minule mi volal ze cez vikend ju neberu,lebo rodicom menia okna.ja som mu povedala,ze nech rodicom menia,mala ma travit cas u teba a nie u rodicov. niekedy sa stalo ze ked mala tam ist, tak tam nesla lebo sme mali doma prijmanie (priatelova dcera) al sme sli na krstiny,tak sa rozcertil ze to mu robim naschval.aj s platenim vyzivneho.dava mi 35eur aj to nie vcas.niekedy mi neda 2 mesiace, niekedy mi da mesiac neskor.nikdy nie vcas.a stale sa vyhovori,ze nema peniaze a bla bla (a pritom viem,ze pracuje nacierno a aj jeho priatelka pracuje.a on tvrdi ze to za minimum.ze byt mu plati sestra a stravu rodicia). minule mi chcel dat vyzivne,ze mi da len20 a zvysne potom,lebo nema. ja ze nie,ved to smiesne vyzivne a este ho chce rozdelit.a nakoniec mi dcera povie,ze predtym nez ju niesol domov, zastavil sa v mc donalde a kupil si 2 velke hamburgery a vina domov k hokeju k tv.na toto ma a na dceru nema. a okrem toho byvali sme v ke a prestahovali sme sa do snv. zijeme tu uz cez rok. vacsinou chodi pre malu jeho mama,ale ked pride on,tak pride na aute a vraj nema peniaze,pritom vlak ho vyjde ovela lacnejsie.
teraz cez prazdniny ju ma mat cely mesiac.pytala som sa ho ci s nou niekam pojde,takze nie lebo nema peniaze. a pritom sa vyvaza na aute, stravuje sa v restik.,znackovo sa oblieka...
povedala som mu ze mala k nemu nechce ist, ze len na vikend,lebo sa nudi. tu ma nevlastnu sestru, kamaratky a vzdy mame nejaky program,aby sa cez prazdniny nenudili. vravim,chod s nou za byvalymi spoluziackami aspon na hodinku,nech sa pohraju a on ze nie, ze musi prist k nim a bude tam,lebo jej zacne robit naprieky.povedal jej,ze ak nepride na prazdniny,tak preda jej macku.je to uz rozumne dievca a da sa povedat,ze aj dost velke nato aby vedela co chce. a jej sa nechce tam ist. ako to mam priesit, co mam robit. nechcem aby tam sla nasilu,iked som jej dohovarala, ze im bude chybat a ze sa potesia ked tam pride,urcite jej urobia program a sa budu tesit.ona proste len to svoje, ze mamka prosim nechcem tam ist na dlhsie ako vikend.
ale viem,ze ked tam pojde na vikend , domov ju nedonesu.lebo ju tam nechaju dva tyznde urcite. je mi jej luto,nechcem aby tam sla nasilu..

anjelicek26
25. júl 2011

@babulka025 - no co ti na toto povedat, v tejto situacii je vela rodin, ale otec ma na dceru pravo, pokial plati vyzivne, aj ked je len smiesne. To, ze sa tam nudi je len dcerin problem. Nerozumiem, preco jej nenabalis nejake knizky, DS, hry, vymalovanky, domace ulohy, hocico, cim by sa ten cas, co bude tam zabavila. A nehovor mi, ze dedo nema v okoli susedov s detmi, s ktorymi by sa mohla pohrat. Len treba nakopnut tatina tymto smerom, nech ju "predstavi" detom v okoli. Je to aj na dietati, nie len na situacii... K nam chodia obe draheho dcerky (dnes uz 13&15 rocne) a chodia sem rady, maju tu kamaratov, robime program a je to v pohode. Je to vzdy o tom, ako si to zariadia ony - a aj my. A ist k starym rodicom - co je na tom take zle? Pokial je tam o malu lepsie postarane ako u neho doma + je tam aj on(?) Je to mozno aj lepsie riesenie, ked vidi vsetkych naraz.

Nudenie sa fakt, ked toto pocujem...keby ju tam tyrali, bili, nedali jej jest... porozpravaj sa s dcerou, aj s ex, skuste vymysliet nejaky program, my mame "tie nase" deti pubertiacky teraz na dva tyzdne, planujeme ist do par zabavnych parkov, plavaren, snow dome lyzovat, stanovat... teda ak to stanovanie dovoli pocasie... chce to len "chciet" a navrhnut nejake akcie. Nie vsetko stoji peniaze.

A na co vyhadzuje drahy peniaze - to neries. Aj keby jedol hamburgery a pil vino kazdy den. Uz ta do toho nic. Vyzivne vobec nediskutuj - nezaplati - pekne si odloz vypisy z banky, mozes to ak to bude treba na neho raz pekne vytiahnut. Aj tak teba tych 35€ z brindy nevytiahne, je to fakt uplne symbolicky peniaz 😕

sisaha
25. júl 2011

@babulka025 ak si pride pre dceru jeho matka, vobec jej ju nemusis dat. Ked ti zavola, ze si pre nu nepride, nech ti posle pisomne (mailom). Ak vies kde pracuje na cierno, da sa to riesit cez inspektorat prace...taketo udania maju radi a riesia to. Ak tam dcera chodit nechce, daj na sud obmedzenie styku a dcera uz vie povedat aj sama, ze tam chodit nechce, sud by to mal brat do uvahy. Zvlast, ked on s nou cas travit nemieni a strcil ju vlastne iba rodicom.

anjelicek26
25. júl 2011

@sisaha - len ked bude postupovat takto, mozu si vztahy uz posekat uplne nadobro. Ja neviem, toto moze byt taka predpubertalna dcerina nalada, no 9 rocnym babam u starkych tak ci tak tazko vyhovies a neskor jej to bude luto, ja neviem, mne prijde v zivote dietata aj po rozvode otec hodne dolezity. Mozno reagujem tak, ked vidim mojho draheho, ako sa sprava k svojim detom z prveho manzelstva, prijde mi to spravne, byt k nim fer a travit s nimi cas, investovat peniaze a planovat ako XXL rodina aspon tie dni v roku, ked su s nami. Deti tak rychlo rastu...

sisaha
25. júl 2011

@anjelicek26 ja viem, ja by som si tiez vztahy s otcom nekazila, ale nie kazdy je taky ako tvoj, alebo moj..Mne je uprimne luto tych deti, ktore su vlastne na obtiaz vlastnym rodicom a starym rodicom..

babulka025
autor
25. júl 2011

je otec taky a je otec onaky..ale ak otec od malicka nejavil zaujem o dieta, nevenoval sa jej a nevytvoril si ziadne puto, tak nemozno cakat,ze si dieta k nemu vybuduje velku lasku teraz po rokoch. a hracky, knizky, malovanky ma..posielam ho nech ide on al dedo za dcerinimi kamaratkami, no on povie ze nie, pretoze prisla k nim,tak bude u nich. ku kamoskam ju mozem odniest ja. on to neriesi. oni si vsetci idu cez obed na 2-3 hod lahnut a ona musi potichu sledovat telku a nerusit ich. a teraz ked jej povedal, ze tam pojde na 2tyzdne, tak je smutna a prosila ma,nech smie ist len na vikend. ja neviem,nechcem aby bolo zle ani pre jedneho ani pre druheho. ale prvorada je u mna moja dcera.

sisaha
25. júl 2011

@babulka025 tak nech nejde...ona ma travit cas u neho, nie u jeho rodicov a pokial sa jej on nevie postarat o program, tak tam ist nemusi. na sude si to vies ty, aj dcera obhajit..

sashabb
25. júl 2011

@sisaha
sisaha - babulka025 tak nech nejde...ona ma travit cas u neho, nie u jeho rodicov a pokial sa jej on nevie postarat o program, tak tam ist nemusi. na sude si to vies ty, aj dcera obhajit..
------------------------
uplne súhlasím! Dieťa síce má taktiež navštevovať aj starých rodičov, ale predovšetkým má svoj čas tráviť s otcom a nie že on malú odloží k nim a trávi čas s frajerkou.

"ze musi prist k nim a bude tam,lebo jej zacne robit naprieky" ..... Plati minimum a ešte sa bude vyhrážať svojmu dieťaťu... mam dosť! 🙄

@babulka025 na tvojom mieste by som šla na súd ako písala sisaha a požiadala o úpravu styku. Tvoja mala má zrejme už dosť rozumu aby sa mohla sama obhájiť, že nechce chodiť k otcovi-jeho rodičom na dlhší čas.
Taktiež čo by robili ak by počas ich poobedňajšieho spánku tvoja malá odišla? To na ňu nikto nedáva pozor a spoliehajú sa že bude pozerať TV?

babulka025
autor
25. júl 2011

to ano, to je pravda..je dost velka nato,aby vedela, co chce..keby jej tam bolo super,keby sa tam tesila, tak nech tam je aj cely mesiac cez prazdniny.ale ju to tam vobec netaha.a ked jej poviem ze ides k tatovi,tak je nestastna, ze nechce ist.uvidime,ako to dopadne cez vikend.ale viem zas ze ked tam nepojde tak nam urobi velky cirkus,ale o to horsie zase pre neho, pretoze tym stresuje malu este viac.viem sa vzit aj do jeho situacie, ja by som sa zblaznila,keby dcera ku mne nechcela chodit,ak by som bola na jeho mieste.ale od narodenia malej som mu vravela, venuj sa jej, hraj sa s nou,vezmi ju na prechadzku, daj jej papkat..proste davaj jej lasku a pozornost..ale svoj cas venoval inde.a s malou som travila cas len ja..tak preto je aj malej taky postoj k nemu. nevybudoval si vztah ku nej a teraz to je tazke pre neho

wewe22
26. júl 2011

ries to cez sud uz je dost velka na to aby sud bral do uvahy to co ona povie ak tvoj ex roby na cierno skus na to najst nejakych svedkov ved 35e to neni ani na desiatu do skoly

babulka025
autor
27. júl 2011

ja som momentalne vedena na urade prace a dostavam davky v hmotnej nudzi 136e, ale moj prijem je 35e (vyzivne na malu), tak to mi odratavaju a dostavam 101e mesacne. som tehotna a rodim v decembri,tak mi poradili,ze ak porodim,az vtedy nech si dam na sud o zvysenie vyzivneho, pretoze teraz mi mozu vyzivne zvysit,ale tym padom mi z davok v hm.nudzi odrataju este viac.a ak porodim, dostanem matersku, vtedy si poziadam o zvysenie, a nemaju mi to zcoho stahovat.takze musim s vyzivnym pockat.
a co sa tyka malej, zacala mi zvracat,toci sa jej hlava a stale jej je zle. taky isty pripad sme mali pred 2,5rokmi a chodili sme po lekaroch. nakoniec sa zistilo, ze je to psychickeho razu.nechodila tam tak casto a bola v pohode.ja len dufam,ze sa jej to zas nevracia, necudo po vselijakych blbych reciach a vyhrazkach,vsetko sa jej detskej hlavicke miesa.

babulka025
autor
1. aug 2011

teraz jej volal a vravel, ze zajtra pre nu pride dedo a bude u nich 2 tyzdne. ona plakala ze nechce, prosila ma. neviem co mam robit. ze on ma pravo a musi tam byt. a pritom dedo ma dovolenku,bude u neho. a nie u otca. mala mu povedala,ze ci nemoze len na vikend a on zacal po nej kricat, ze nezajem, ze zajtra dedo pride. ako to mam riesit?

sashabb
1. aug 2011

@babulka025 no neviem, je to divny pristup z ich strany. Takto, že budu len po nej kričať si ju určite nezískajú. Ja by som sa asi informovala na socialke, že ako postupovať. Neviem ako máte stanovené "návštevy" ale pokiaľ tam sama nechce ísť tak by som ju nenútila.
Obrátila by som sa na súd, prípadne aby danú situáciu posúdila psychologička, veď malá z toho môže mať aj nejaku traumu 😒

babulka025
autor
1. aug 2011

mala tam ma chodit kazdy druhy vikend..a mesiac cez letne prazdniny. ale vobec tam nechce ist. velmi na mne lipne, tu ma svoju nevlastnu sestru a stale su spolu. a okrem toho aj sama povedala, ze sa tam neciti dobre. ze ona tam chce ist len na vikend a dlhsie nie. aj to kvoli tomu aby jej nevyhodili kocura. ja ju nasilu nechcem dat.