icon

Dedenie

22. jan 2022

Ženy priateľ je rozvedený a s predošlého manželstva má 3deti.Máme spoločného syna a bývam v jeho byte, ešte počas nášho chodenia som mala obecný byt ktorý som odovzdala keď som šla bývať k nemu (150km)od môjho mesta.. Prejdem k veci: Priateľ má 46r. A prepísal dôchodkové sporenie na nášho syna a čo sa týka jeho bytu (Nie som ten typ človeka ktorý si robí nároky ale..(v predošlom manželstve svojej ex spravil nanovo nadstavbu domu jej rodičov a odišiel odtiaľ len s trenkami )Tak na byt povedal iba toľko že on na nikoho prepisovať nič nebude že on sa ešte necíti jna to že,,umiera,,aby prepisoval byt.. Tak som sa ho na rovinu opýtala prečo to nenapíše na syna keď mal takéto hrdinské reči u mojich rodičov a teraz vraví opak 🙂Že až chce až majú podiel aj jeho deti z predošlého vzťahu tak prečo to nepovie a má zrázu takýto názor,tak som to nechala tak radšej..Lenže ja už mám teraz pochybnosti a nedajbože niečo stane že či mi dajú znovu obecný byť až budem mať kde bývať ... Proste musela som to dostať zo seba nehnevajte sa

liljana
Autor odpoveď zmazal
autor
22. jan 2022

@sasa1310 Priateľ má príjem 1300€ a ostatné míňa na stávkové kancelárie atď do domácnosti dávam celý rodičák 380€.. pretože jemu to stále nevychádza....

sasa1310
22. jan 2022

@liljana manželka a deti dedia rovnakým dielom. Byt bol v jeho výlučnom vlastníctve. Čiže 5 dedičov. Každý po 1/5.

alexandra2468
22. jan 2022

@liljana mylis sa. Ak sa vezmu teraz a nadobudol byt pred svadbou, nespada do BSM. A teda ked zomrie, manzelka aj deti dedia vsetci rovnakym dielom.
Len preto, ze sa vezmu, neznamena, ze je “vsetko hned spolocne”.
V tomto pripade by sa maximalne zohladnilo (ak by sa vzali), ze hypo platil dalej este z penazi nadobudnutych pocas manzelstva.

autor
22. jan 2022

@liljana Nie nemám po nikom

autor
22. jan 2022

@verizienka počas vzťahu

sasa1310
22. jan 2022

všetky sme dávali alebo dávame celý rodičák do domácnosti. Neviem čo je na tom zvláštne. Ani sa mu nedivím, že z 1300 eur mu to nevychádza. Platiť hypo + energie + alimenty na 3 deti.

autor
22. jan 2022

@sasa1310 Alimenty platí len na jedno 100€

777januska777
22. jan 2022

Tak on bral hypotéku na byt počas vášho vzťahu a ty si súhlasila, ze bude výlučnym vlastníkom? Ešte si mu nebodaj aj prispela.

sasa1310
22. jan 2022

to je všetko nepodstatné v podstate. Jednoducho je to jeho rozhodnutie. Ja sa mu úprimne nedivím.

verizienka
22. jan 2022

Prečo ste nebrali byt spolu? Mohla si byť spoluvlastník a neskoncit s holou ritou.

alex49
22. jan 2022

ved to je mladý chlap, umrieť a dediť môžu deti o 40 rokov, kokos, mala si si nájsť chlapa bez detí, a zabezpečiť seba. Ked sa rozídete, tak si môžeš zbaliť igelitku a ísť do obecného bytu znova. Ty ho musíš velmi lúbiť, ked chceš dediť už za života. Ani by ma nenapadlo robiť si nároky na niečo čo nie je moje.

autor
22. jan 2022

@777januska777 mala som našetrené 11000€ na pokus o svoju hypo ale požičala som mu na jeho hypo pretože povedal že všetko vyrieši a aby dobré aj pre mňa ...A nemám nikde podložené že som mu tie peniaze požičala...

vevapeto
22. jan 2022

Ak má dobrý vzťah so všetkými svojimi deťmi, je nefér voči nim, aby urobil to, čo od neho žiadaš. Na tvojom mieste sa nespolieham na byt, krorý môže/memusí byť môj o 20,30,40 rokov. Radšej ten čas využi na to, aby si si zaobstarala vlastné bývanie, resp. si odkladaj, aby si mohla vyplatiť z bytu jeho 3 deti.

liljana
22. jan 2022

Poslala si mu to cez ucet? Ak nie, podpiste co najskor dohodu o pozicke a podpiste u notara. Aby si mala nieco v ruke.

777januska777
22. jan 2022

No prečo ženy dostanú rozum až keď majú deti? Ty sama teraz vidíš akú blbosť si urobila, ale asi sa z toho nijako nevymotas.

autor
22. jan 2022

@liljana Toto som chcela len priateľ povedal že či mu nedôverujem aby som ho ťahala po notárovi pre peniaze 💸 ktoré mi vráti keď budem chcieť .. Nuž a keď sa ho opýtam na tie peniaze tak mi povie že keď sa rozideme tak mi ich pošle...

liljana
22. jan 2022

Ak nema problem s vratenim penazi, tak by toto mal navrhnut sam od seba, aby ta ukludnil. A nie ze sa uraza a vydiera ta, ci mu neveris. Povedz mu, ze ked ho zajtra prejde auto, peniaze uz neuvidis. Ak ti to vrati za mesiac-dva, tak nie je co riesit. To prejde rychlo. Ale ak ma ich mat niekolko rokov, potrebujes doklad. A rada na buduce, poziciavaj iba cez ucet.

lalenka33
22. jan 2022

Neviem, ale skôr ako dedenie by ma zaujímali tie stávkové kancelárie, keď píšeš, že zarobí 1300 eur, zaplatí nájom a hypo a zvyšok da na stávkovanie. Aby bolo čo vôbec dedit.

malinka158
22. jan 2022

Tvoj muz je riadny chmulo. A ty si tiez mozes klopat na hlavu aka si bola hlupa. Ty pozicias bez akehokolvek dokladu 11000? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ este tu pises ze si mu zariadila celi dom od lyzicky...no nehnevaj sa ale robis chybu za chybou. Tvoje peniaze neuvidis uz nikdy a na byt narok nebudes mat tiez. Jedine tvoje dieta, ako pisali vyssie. Tvoj priatel prisiel k bytu s tvojou pomocou ale spolocnu hypo nechcel.

acrobaleno
22. jan 2022

Mila moja, bodaj by ten by neprepisal na tvoje dieta. Aspon ze si chlap zachoval aky taky rozum. S holou ritou si prisla a s takou aj odides.

malinka158
22. jan 2022

@acrobaleno citaj dalej komentare. Ona mu na byt prispela 11 000 eur

vevapeto
22. jan 2022

On ti ich pošle keď sa rozidete?🤭🤭🤭to hovorí za všetko, raz ta vykopne a nepošle ti nič.

ummimaryam
23. jan 2022

Ludia, a najma muzi, uz fakt nie su normalni. Tak ty mu das dieta, zariadis dom, a on ti da uplne nulovu istotu do zivota. Vyuziva ta na prachy a zadarmo full servis. Stoj si za tym aby ste sa vzali a polovica bytu ide na teba, koniec diskusie.

ckocka
23. jan 2022

@ummimaryam Normálna nie je žena ktorá porodí dieťa priateľovi, vzdá sa svojho bývania, požičia peniaze na dobré slovo a potom začne riešiť že nie je zabezpečená pre prípad že sa rozídu.

heleninamama
23. jan 2022

@ummimaryam Tu je skôr nenormálna žena. Chlap s tromi deťmi a navyše gambler to štvrté dieťa určite nepotreboval a ani nijako extra nechcel. To skôr chcela autorka. A zároveň sa chcela dostať z obecného bytu a zavesiť sa na rozvedeného štyridsiatnika s tromi deťmi sa jej zdala (z mne neznámych dôvodov) ako dobrá šanca. Sama nebola schopná vziať si hypotéku (nevysvetľuje prečo, ale zrejme tam bol problém, keďže slobodné ženy normálne hypotéky dostávajú). Nevadilo jej ani, že chlap si ju nechce zobrať za manželku, ale veselo sa k nemu nasťahovala a zariadila jeho byt. Teraz sedí s deckom v cudzom byte na rodičáku a sníva o majetku a zabezpečení, hoci sama sa o to nedokázala postarať. Nikto ju nevyužil. Nikto s ňou nevybabral - len ona sama.
A teraz sa snaží svoju hlúposť nahradiť chamtivosťou.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
maminkadeticiek
23. jan 2022

Ty kokos si robis srandu???Tu nejde o jeho ex a ty to velmi dobre vies!!!On nema jedno ale 4 deti a mali by byt pravoplatnymi dedicmi vsetci 4.To co chces urobit je svinstvo a poviem ti to na plne usta.Snazis sa obrat jeho zvysne deti v prospech svojho,hanba.Navyse,nie je tonich dom ten "zveladeny",je to byt rodicov lde zase nie je napisane, ze musia detit jeho deti,nie je to manzelkin dom.Skratka nemas ziaden narok a dobre robi ako robi,nic by som ti ani jednemu dietatu neprepisala.

maminkadeticiek
23. jan 2022

Inak ked citam ze si PRIATELOVI pozicala na verim otca 11000€,nevychadza s vyplatou lebo stavkuje no ty si si fantastickeho zavesila na krk 🤦‍♀️ Napriek tomu,kto.to kedy videl aby chlap prepisoval byt PRIATELKE 🤦‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal