Dedenie
Ženy priateľ je rozvedený a s predošlého manželstva má 3deti.Máme spoločného syna a bývam v jeho byte, ešte počas nášho chodenia som mala obecný byt ktorý som odovzdala keď som šla bývať k nemu (150km)od môjho mesta.. Prejdem k veci: Priateľ má 46r. A prepísal dôchodkové sporenie na nášho syna a čo sa týka jeho bytu (Nie som ten typ človeka ktorý si robí nároky ale..(v predošlom manželstve svojej ex spravil nanovo nadstavbu domu jej rodičov a odišiel odtiaľ len s trenkami )Tak na byt povedal iba toľko že on na nikoho prepisovať nič nebude že on sa ešte necíti jna to že,,umiera,,aby prepisoval byt.. Tak som sa ho na rovinu opýtala prečo to nenapíše na syna keď mal takéto hrdinské reči u mojich rodičov a teraz vraví opak 🙂Že až chce až majú podiel aj jeho deti z predošlého vzťahu tak prečo to nepovie a má zrázu takýto názor,tak som to nechala tak radšej..Lenže ja už mám teraz pochybnosti a nedajbože niečo stane že či mi dajú znovu obecný byť až budem mať kde bývať ... Proste musela som to dostať zo seba nehnevajte sa
Myslím ze viac ako kto z dedí byt, by ma stalo ze som bola hlúpa a dala niekomu len tak 11tis a ze mam dieťa s gemblerom
Zabezpec si peniaze. Nevrazaj všetko do jeho bytu. Áno, prispievas, takže z môjho pohľadu by bolo spravodlivé, keby časť bytu prepísal na teba. A, ak by sa mu dačo stalo.....nikto vás z toho bytu nevykopne. Kým prebehne dedičské konanie tak tam kľudne budeš bývať a riešiť pomedzi to. Takže, nie je to tak, že on zomiera a ty na druhý deň odchádzaš
@malinka158 A? Ved to nie je hodnota bytu a aj tak maly bude dedit 1/4 ci kolko ma deti. Akoze za 11k cely byt? A navyse to bola jej sprostost, ze mu dala na byt prachy. Aspon to osetrila nejakou zmluvou?
úprimne. Tých 11 000 eur si si dopredu zaplatila cca za 2-3 roky ako podnájom, že môžeš u neho bývať.
@ummimaryam ja si skôr myslím, že on žiadne dieťa nechcel. Ktorý chlap v 46 by chcel štvrté dieťa? Jednoducho ona si ho potrebovala uistiť dieťaťom, aby ho mala + aby mala kde bývať. Myslela si, že keď mu dá 11 000 eur, tak prepíše polku bytu na ňu. To sa nestalo, tak preto tá téma. Niektoré si myslia, že keď niekomu porodia dieťa, že automaticky už majú na všetko nárok.
@lejllamt Kolko mas ty rokov? Prepisala by si tazko zarobeny byt v 30tke na deti? Uz len kolko problemov z toho vznikne pri vyuctovani, ked ho budes chciet predat a kupit nieco vacsie. Dieta si najde zleho partnera, oberie ho o ten byt a ty skoncis v starobe na ulici. Cely zivot si odtrhas od ust, nakoniec nemas kam ist a niekto cudzi sa bude smiat v tvojom byte.
Jedina nehnutelnost, ktoru mas, sa prepisuje na deti, az ked budes naozaj nad hrobom, v 70tke. Ak niekto naozaj necakane umrie, tak nato je dedicske konanie.
@elizabet173 no nevyhrotila. Reálne to tak je. Keď sa aj rozídu, nemusí jej nič vracať. Na súde môže kľudne povedať, že za to tam bývala. Nie je to fér voči nej, ale žiaľ právne nemá nič. Dovolil jej tam bývať a kľudne on môže povedať, že za to.
Ak prepisal dochodkove na syna, snad to nebude take zle. Ale reci o tom, ci mu veri/neveri nedavaju dobry signal. Asi tie peniaze nema. Pories doklad o pozicke, alebo trvaj na tom, aby si mala nejaku istinu. Proste ziadne veris, neveris ale priatelia(partneri) budme a dlhy si platme. Uz len kvoli dietatu. Nemusi byt zly clovek, ale proste nebude mat na vratenie.
Toto je klasika. Treba si uvedomit, ze jeden priemerne zarabajuci clovek, muz ma co robit cely zivot, aby uzivil seba, niekolko deti, zaobstaral si byvanie a nieto zenu doma, ktora caka, ze sa o nu postara. A uz duplom nie dve zeny, dve byvania, ked prvej vsetko necha, po rozvode si najde novu partnerku a tato bude mat rovnake ocakavania, ze sa o nu postara. Nie kazdy je zabehnuty podnikatel, alebo tuneluje stat.
Musis najst sposob, aby si dostala hypoteku a kupila si nieco mensie vlastne, prenajala to, kym zostanete spolu.
Nuž, odo mňa by nevidel ani cent. Nech berie ako príspevok na bývanie, že nemusí platiť alimenty na 4. dieťa a ze som zariadila celý byt. To je predplatené nájomné aj na pat rokov. A mojich 11 tisíc chcem späť do posledného chlpa. Vrátane notárskej zmluvy. Keď ma na stávkovanie, má aj na užívenie rodiny a splácanie dlhov. A hľadala by som si prácu. Lebo plan je to síce pekný, ale čo od gamblera v skutočnosti vysteklim, je vec celkom iná.
Autorka,
zial, priatel s tebou nerata, ani si ta nevzal za zenu, skutocnu zenu, nie frajerku "akoze zenu" a tym padom, ty nededis.
Otazne je, ci ist do manzelstva s gamblerom.
Jedine co mozes spravit je vziat si hypo na garsonku a platit ju z najmu najomnikov
Co sa tyka dedistva - ma 4 deti a maju vsetky 4 pravo na jeho majetok
Svokor vydedil deti z prveho mamzelstva a dovod uviedol ze sa o neho nezaijimali a 40r nie su v kontakte a v pohode to preslo. Dedil len manzel a jeho bio brat
@bosorka2302 a on sa o nich zaujímal, keď sa rozviedol?
@sasa1310 asi tiez nie . 😃 proste vydedil ich a hotovo neriesil. Deti su 50tnici uz takze oni asi ani necakali dedicstvo. Len davam autorke priklad ze da sa to aj takto osetrit ten jej byt
@elizabet173 to uz je na sude . Svokor spisal notarsku zapisnici a problem nebol. A zas tie deti z prveho manzelstva to neriesili nejako. Takze v pohode to bolo.
Pisem len svoju skusenost, mna dotahovacky na koniku nebavia ze dve napisu ze sa to da, dalsie styri ze sa to neda a donekonecne natahovacky preco hej preco nie...co ak toto a co ak hento🙄🙄.....pisala som ako to bolo v nasej rodine. Deti z prveho manzelstva ani nepozna, mechcel aby mali narok na byt ktory mal s druhou manzelkou tak to poriesil u notara a problem nebol. Neviem ci vobec deti z prveho mamzelstva vedia ze umrel. My ich nepozname vobec a svokor ich nikdy nespominal. Svokra ich videla ked mali 2 a 4 roky. Takze u mas sa to takto
@elizabet173
@liljana mňa o tomto nepoučuj.... v práci sa s tým stretávam denne 😉 čo prepíšu alebo neprepíšu na deti je ich vec, rovnako, či di zriadia vecnŕ bremeno alebo nie....nikto nevraví, že to má na dieťa prepísať celé, ak bude chcieť, može prepísať iba 1/10 alebo menej.... vyjadrila som sa iba k tomu, že aj 46 ročný človek sa môže zo dňa na deň pominúť, hoci ho nikto nepovažuje za starého
@elizabet173 Ide o to nakolko sa vydedené deti budú brániť. Ak to nechajú tak, verím že to hladko prejde. Ale máš úplnú pravdu že to nie je možné odporúčať ako overený postup.
@elizabet173 len aby sa este po gamblerovi dobrovolne nezbavovali deti dedicstva aj s dlhmi😃
Autorka, s muzom, ktory nie je tvoj manzel, stavkuje, nevychadza s peniazmi ( musis mu dotovat jeho domacnost), neplati alimenty na deti ( co je trestny cin), by som ani nestracala cas...pytaj si ty naspat obecny byt..ak ti mozem poradit