Dedenie
Ženy priateľ je rozvedený a s predošlého manželstva má 3deti.Máme spoločného syna a bývam v jeho byte, ešte počas nášho chodenia som mala obecný byt ktorý som odovzdala keď som šla bývať k nemu (150km)od môjho mesta.. Prejdem k veci: Priateľ má 46r. A prepísal dôchodkové sporenie na nášho syna a čo sa týka jeho bytu (Nie som ten typ človeka ktorý si robí nároky ale..(v predošlom manželstve svojej ex spravil nanovo nadstavbu domu jej rodičov a odišiel odtiaľ len s trenkami )Tak na byt povedal iba toľko že on na nikoho prepisovať nič nebude že on sa ešte necíti jna to že,,umiera,,aby prepisoval byt.. Tak som sa ho na rovinu opýtala prečo to nenapíše na syna keď mal takéto hrdinské reči u mojich rodičov a teraz vraví opak 🙂Že až chce až majú podiel aj jeho deti z predošlého vzťahu tak prečo to nepovie a má zrázu takýto názor,tak som to nechala tak radšej..Lenže ja už mám teraz pochybnosti a nedajbože niečo stane že či mi dajú znovu obecný byť až budem mať kde bývať ... Proste musela som to dostať zo seba nehnevajte sa
Pracujes? Ci sa na nom iba prizivujes? Co cakas od cloveka s 3mi detmi? Nemoze ich vydedit, lebo vy mate spolocne dieta
Dievčatá, ja by som s tými "nazormi" a hlavne v ich vyjadrovaní bola veľmi opatrná...neviete v akom duševnom rozpoložení sa táto žena nachádza, v dnešnej dobe,keď sa každý svojim spôsobom vyrovnáva so všetkými opatreniami, nesocializaciou,narušených vzťahmi a návykmi môže byť každá výčitka navyše toxicka...vy sa tu vyjadrujete anonymne, vy sa ani nedozviete,ak sa niečo zlé stane...krátke vášne,ženy,prosim
Nasla si si chlapa s kopou deti, si na ňom závislá po bytovej stránke. Je to ku vsetkemu stavkar, ktoru dlzi este aj tebe. No to je partia.. Skor pories seba: príjem, uspory (nevesaj mu na nos co nas) s pytaj si vyzivne na dieta, peniaze na domácnosť.
Dedenie bytu by ma trapilo ako. Posledne.
Kroťte
No to je zial tak, ked si niekto zacne s muzom ktory uz deti ma… toto ste si mali vysvetlit pred zacatim vztahu resp.ty uz ist do vztahu s tym co ta caka🤷🏽♀️…. Vsetky deti su jeho a vsetky deti maju rovnake pravo na vsetko ak sa nerozhodne v vcas inak, ale chapem ta, neodsudzujem ta zato ako to myslis, viem ze chces mat v dnesnej dobe istotu a viem ze to nemyslis zle, ale asi sa budes muset zmierit s realitou…alebo sa nejako zacat zabezpecovat tak, aby ked ta nieco necakane zastihne, si bola pripravena aspon trosicku finance.
@gerdusha Keď človek napíše niečo na internet, má byť pripravený na rôzne reakcie - ako aj v živote. Ak pripravený nie je, má sa takýmto veciam vyhýbať.
Ja zas nechápem tento dnešný trend stále niekoho tkapkať po pleci, utešovať a brať na neho ohľady zo scestných a ničím nepodložených dôvodov. Je to úplne proti prírode aj zdravému rozumu. Povedať pravdu, či vyjadriť svoj názor nie je totiž nič toxické.
A žena, ktorá sa prezentuje tak vypočítavo, sebecky a zákerne, ako táto - tá si určite nič neurobí, ak sa toho bojíš. Maximálne tu všetkých anonymne douráža.
Čiže keď ty budeš mať druhé dieťa s druhým mužom, bude dediť už len to druhé? 🤔🤔
Podľa toho, čo píšeš, že si mu požičala 11tis bez zmluvy, on stávkuje, má tri deti s ex a s tebou štvrté.. nuž, pán ťa zrejme oblbol a oklamal. Ostala si bez peňazí a s dieťaťom a ani si ťa nezobral. Asi by som sa zariadila nejako sama. Tento chlap si ťa neváži.
Brala si si muza s troma detmi, akceptuj, ze na jeho dedicstvo maju pravo aj tieto jeho deti. On nema len vasho syna, nemas pravo riesit prepisovanie jeho majetku a ani to zrovnavat tomu, ze ex partnerke spravil nadstavbu. S ex vtedy zil, spravil to pre nich dvoch a po rozvode sa s nou sa vysporiadal. Teraz ma byt v ktorom zije, ma manzelku a styri deti. Ty riesis obecny byt, chces sa odstahovat, lebo ma rad vsetky svoje deti? Ja zasnem.
Ty mas prd makovy a chces, aby Ti niekto iny zabezpecil byvanie z toho, co on nadobudol kedysi davno pred Tebou. Krasne 🙉
Toto celé nem dopadne dobre 🙇🏼♀️🤦🏼♀️
Ako si pisala je to jeho byt keď si nič neprispela a išla si do vzťahu kde má muž už deti majú rovnaký nárok ako tvoj syn. Iste by sa ti nepáčilo keby si bola na ich mieste. Nič v zlom.
A prečo by nemali? Čo je jeho nech dedia všetky deti, čo je exky, nech dedia ich deti, čo je moje nech dedia naše spoločné deti. Môj má tiež deti a uvažujem takto.
Je to jeho majetok, čo sa vôbec do toho staráš ?
Necitala som vsetky odpovede.Ale:Mozes kludne umriet aj prva,skor ako on a budes mat po probleme.Po druhe:Neverim,ze slobodnej mladej bezdetnej zene(lebo to si bola,kym si s nim nemala dieta)by nedali hypoteku.
Po tretie:V dnesnej dobe dat niekomu 11 tisic bez zmluvy je vrchlo naivnosti.
No blbá situácia. Keďže máš obavy, a ja sa ti vôbec nečudujem, tak asi vieš že to s tým chlapom nedopadne dobre. V každom prípade, prepis bytu na syna vôbec nerieš, to sa nikdy nestane a je to aj blbosť. Musíš nejak docieliť, aby ti vrátil peniaze čo si mu požičala. Na dôchodkové sporenie pre syna sa nespoliehaj, oprávnenú osobu môže hocikedy zmeniť a ty sa o tom ani nedozvieš. Nespoliehaj sa na toho chlapa, že zabezpečí teba alebo syna, ak by to chcel, tak by to zariadil. Urob si svoju zábezpeku, nech ti len vráti peniaze, ak nemá hotovosť, tak nech si vezme pôžičku. On ti nedal žiadne istoty, tak ak je aspoň trochu normálny tak to pochopí - on má svoj byt, ty chceš svoje peniaze, na chod domácnosti prispievaš, tak nie je čo riešiť. Keby ste sa potom aj rozišli, budeš mať aspoň tie peniaze + výživné na syna, aspoň neskončíš na ulici.
ja som hlavne v soku, ze by si musela "cakat dokial dostanes obecny byt". to odkial si? ja som z Bratislavy a nikto by mi nikdy ziadny obecny byt nedal, keby ma priatel vyhodil z bytu (nastastie byvame v mojom byte 🙂) bola by som stastna ze mozem ist byvat k mame..
@evelynka86 tiež sa čudujem
Dobry den, podla zakona dedia vsetky deti rovnako. Ex ani priatelka nic. Co robit? Sporit si. Napr.aby ste mali na vyplatenie, pripade startovne na novy zivot bez neho. Ale chapem o co Vam ide. Nik nechce skoncit na ulici a pre svoje dieta chce vsetko.
Váš muž má aj iné deti. Prečo by ste chcela, aby ich vydedil ? Sú aj to jeho deti. Ja mám kamarátku, ktorej otec si našiel frajerku, tak odišiel od nich. Nakoľko spravil frajerke dieťa. Jej otec mal svoj veliký rodinny dom. Bol len jeho. Len vážne ochorel a pani ho tak zmanipulovala, že sa bála ,že keby náhodu zomrie, aby ten dom prepísal ešte počas života len na ich syna. A tak sa aj stalo. Smutné. Vlastný otec vydedil svoju dcéru. Pozerajte nato aj z tejto strany. Brali ste si muža, ktorý má viac detí. Tak prečo by nemali tie deti tiež dediť. Sú to jeho deti. Jedno dieťa dostane všetko a ostatné sa vydedia ?

@sasa1310 Alimenty platí len na jedno 100€ pise autorka, a co viem ma 3 ktore su u mamy a jedno, ktore vychovava spolocne s autorkou