Dedo udrel vnuka
Vylev a aj otazka...Čo by ste robili keby vás otec strážil vášho syna a potom čo malý 2r chlapec nechce ísť domov ale chce ostať ešte na ihrisku dostane po zadku?...Ako ja nemám slov. Mňa udrel za každú blbosť dokonca mám kvôli nemu aj jazvu na tele ako má tam udrel istým predmetom a x-krát sme sa o Tom bavili že to na mne zanechalo stopy a že som voči nemu cítila nenavist a on toto.. Ešte sám uznal že sa mal ovládnuť. Je mi na grcanie...
nie je to vsade tak.. ty si mala okolo seba nespravnych ludi a vyrastala si bohuzial v nevhodnom prostredi.. nie je vobec tazke dat na javo svoj nesuhlas s konanim ludi v tvojom okoli... ale najlepsie co mozes urobit je odstrihnut sa od tychto toxickych ludi a to preto lebo pojdu prikladom tvojim detom.... neakceptovat to... nie je nic lahsie ako povedat stacilo a odstrihnut sa... pokial mas muza ktory je asi iny ako zvysok tvojho okolia..
@macekovam áno bolo to prvý raz čo takto s ním boli na ihrisku. Predtým som bola vždy s nimi alebo keď bol mini a spal v kočíku tak ho vozili ja som šla za nimi ako psík. Teraz si nadávam do hlúpych ale fakt som si naivne myslela,že toto by si nedovolil. Len vieš..riadne som mu vyčistila žalúdok a potom aj máme. No a ako vždy mama spustí plač že to jej nemôžem urobiť že malého bude vídať raz za 2-3mesiace že jej srdce pukne atď🤬To je tak vždy. A ešte nakoniec sa ja dozviem že preháňam,som vzťahovať na,neviem sa chovať na svoj vek a eeeste moje naj všetko moc prežívam. A takto medzi sebou super komunikujeme a doslova bojujeme celý život. Už x-krát som prerušila kontakt alebo ho obmedzila na minimum no vždy som sa nechala zmanipulovať buď plačom alebo takými hláškami že mám byť rada,že mám ešte (živých)rodičov atď. No čo dodať...asi už škoda slov. Proste to vzdávam ja už na to nemám nervy. Inak musím dodať že svokor nežije a svokra je ťažká alkoholicka tak aj preto som dúfala,že aspoň nejakých starých rodičov bude mať.no radšej nikoho ako takéto...riesit
@macekovam s ujom,tetou ani bratrancom sa nevídame roky...možno tak 10-12 rokov som ich nevidela už si ani nepamätám. A je to práve preto,že takýchto ľudí ja vo svojom živote mať nechcem. No brala som to tak,že rodičia sú o niečom inom a že možno sa tie vzťahy nejak napraviť. Ale evidentne ani náhodou a počnúc týmto incidentom už mi na Tom nezalezi
mas to naozaj tažke... ale ak je tvoj muz naozaj iny tak mas vsetko co ku stastiu potrebujes... naozaj by som obmedzila kontakt s rodicmi... 1x za mesiac s dietatom na navstevu aby rodicia mohli zahrat divadlo a zasa pokoj... vies aki su... nezmenia sa.. mama nevie povedat dost...! otec tyran! nezalezalo mu na vlastnej rodine preco si myslis ze mu bude zalezat na tvojej... ale poviem uprimne.. myslim ze je zbytocne ti nieco pisat.. dlho si zila v nasili a s nasilim a si tym poznacena.. ale vies co? dobra mamam a dobry otec sa nespravaju ako tvoja mama a tvoj otec... urob to najlepsie pre teba a pre vas...
@macekovam máš veru pravdu len o Tom to presne je. Že keď vyrastas v taktom toxickom prostredí ľahko sa v tom zamotávas. Na jednej strane viem,že to nieje normálne a na druhej keď mama spustí tieto vydieračky plačom alebo nejaké výčitky tak zas začnem o sebe pochybovať. Či nie som ja na ňu alebo na nich oboch prísna. Manžel je super apertner aj otec. On to mal s mamou mega ťažké ale nieje taký vystresovaný z toho ako ja. Je flegmatik a jediné čo ho zaujíma je nech sme spokojní a nič nám nechýba ku šťastiu. Som zaň veľmi vďačná ♥️ mamy mi je veľakrát ľúto lebo vidím že nieje šťastná a keď som sa jej na to pýtala tak že je..no vysvetľovala som jej x-krát že isté veci niesu normálne. Napr chce mať dlhé vlasy,oco jej povie že nech sa dá ostrihať a ona ide..Tak až takto mi nepreplo,uvedomujem si našťastie že toto je už cez čiaru . Uvidim podľa toho ako sa budú správať či to obmedziť na 1x za mesiac alebo zas 1x za dva mesiace. Popravde najviac ľutujem že sme neostali žiť v zahraničí. Bol by svätý pokoj.
tak by si sa mohla s mamou stretavat niekde na neutralnej pode... na nejakom ihrisku.. ked sa chce venovat vnukovi moze tam... pohrat sa a potom ist kazda ,,domov..mama je bohuzial tyrana zena.. ci uz fyzicky alebo psychicky tiez jej mozno dobre padne kontakt s tebou... ale otca by som tam naozaj netahala.. na sviiatok mozno zavolat by stacilo...
A prečo si syna s nim nechala? Nehnevaj sa na mňa, ale ty nemáš rozum? Teba mlatil a ty mu necháš na starosti svoje dieťa?
A ešte zabudla, na výchovu sú rodicia, starý/prastarý rodicia majú rozmaznávať
Autorka tvoja mama je v podstate obet spravania tvojho otca, rovnako ako ty. Je medzi vami ale jeden velky rozdiel, ty si sa tomu postavila a neprenasas toto toxicke spravanie na svoje dieta. Super, ze mas aj partnera, kt nema rovnake crty spravania ako tvoj otec.
Viem, ze ta to mrzi a chcela by si pre drobca dobrych starych rodicov, ale bohuzial 🤷🏼♀️ niekedy je lepsie nemat ziadnych ako takych, kt sa spravaju k dietatu zle.
Ty niesi zodpovedna ani za stastie tvojej matky, uvedomuje si ze tvoj otec nie je ok a nie je schopna/ochotna od neho odist alebo sa mu postavit. Takemu cloveku sa neda pomoct, lebo v podstate nechce. Ak sa ale ona sprava k malemu ok, tak ju volavaj k sebe a odstrihni iba otca despotu. Tvoja mama je v tomto slaba a nevie sa otcovi postavit. Ja by som jej povedala, ze moze za malym chodit, ale nech si odpusti reci ako to ty prehanas a ostatne co si opisovala v komentari, ze je to proste na nej a ked sa chce s malym stretavat platia tvoje pravidla, lebo ty si matka.
Raz ked budes mat mozno aj dceru, tak z nej vychovas nezavislu a silnu zenu, kt taketo veci nebude trpiet a nenecha sa citovo vydierat a bude mat dobry priklad aj v tvojom muzovi, ako sa ma chlap spravat k zene.
@milanemila ďakujem za koment♥️💯
@mamusa123456789 no človek s tým počíta keď roky vyplakavali že chcú vnucatko že to dopadne lepšie..
@macekovam aj to tu už bolo lenže ide o to,že mama sa tvári akože nič a ešte sa ho zastáva. Teraz nemyslím co sa týka jeho ,,výchovných,,metód ale celkovo správania. A nechce sa mi počúvať to že on nemyslel toto tak atď. A ešte ďalšia vec je že sa stara do všetkého. Mali sme stretko čisto s mamou k Ed bol malý ešte baby. Mala sviatok..tak som ju zavolala do kaviarne na latte a koláč. Klasické má studené ruky je mu zima a podobne filozofovanie som akože nepočula ale bonus prišiel na záver. Keďze malý stôl chytal poprosila som ju keďže išla na wc či donesie tie papierové utierky čo tam majú. Zabudla som na jej zdesenie vlhcenky..este jej hovorím že Namoč v troške vody. Došla s tými utierka mi a hneď som cítila dezinfekciu. Akorat som si schovávala peniaze do peňaženky tak mu pretierala tie ruky a pýtam sa jej dúfam že tam nieje dezinfekcia. Na to mi povedala že tie utierky tak smrdia. Schmatla som tie utierky samozrejme smrdeli chémiou. Pýtala som sa znova a až na tretí či strbty krát mi povedala že dala tam trošku tej peny.. dezinfekcie. Ako mňa skoro dr...o...Pár dní predtým sme sa povadili po telefóne viem že si hovorím že bude mať narodky že súper čas na hádku tak som si zahryzla do jazyka lebo už by som kričala. No rýchlo sme odtiaľ vyšli a pálila som domov. No samozrejme som jej to potom pripomenula no tvárila sa akože nič. Takže na jednej strane mi je jej ľúto ale na druhej to je tiež pre mna n pochopiteľne správanie.
@katkami123 Ďakujem prešla som si všeličím,ale keď nemám podporu od svokrovcov v strážení detí a deťom treba skúsenosť a spoznať aj starých rodičov aby lepšie chápali aj nás rodičov v dospelosti ak sa rozhodneme menej snimi stretávať atď. Predomnou maminí rodičia uprednostňovali môjho brata a jeho chválili,ja som bola podľa nich lenivá a pritom v škole ma mali za pomalú,pracovala som na sebe a aj som zrýchlela ale až v dospelosti zistili starký že ja som tá lepšianež brat...aj preto ja podľa výzoru nesúdim svoje deti podoba je ale ich vlastnosti sú úplne iné.A preto ich beriem ako osobnosti samé osebe originálne,keďže viem aké je to zlé ak niekoho podľa podoby odsúdia a pritom povahu má úplne inú a trestať dieťa za blbosti je veľmi pre dieťa ponižujúce,stresujúce a bolestivé aj na duši nie len fyzicky.
Ono ak sa to s tebou takto nesie, tak tiež sa pýtam, prečo si mu malého len tak dala. Mohla si predpokladať, že ak bude malý nejakým spôsobom strečkovať, tak dedo zasiahne tak ako pri tebe
Si super mamka. Keby všetky také boli a nepovažovali niektoré udretie alebo capnutie za normálny prostriedok výchovy. Ach jaj.
@katkati ďakujem♥️

@bluemoon24 no tak pre niekoho zrejme v pohode. Napr u nás v rodine dlhé roky bije ujo moju tetu...a všetci sa tvária akože nič. Už ako dieťa som to vnímala a nerozumela som tomu prečo je s ním a prečo sa všetci tvária ok. Normálne ho volali ďalej na oslavy lebo však to sa nepatrí ho nepozvat. A potom sa vždy opil a nadával tete do kur...a tak. Ja neviem či to je všade tak alebo...kazdepadne jeho syn strieda ženy jedna radosť a tiež nejde ďaleko po facku. Keď si vezmeme aké múdrosti nás rodičia učia v zmysle že máme byť slušný atď ...toto je tá slušnosť,toto je ok? No nič..s mužom máme našťastie rovnaké názory na toto a to je podstatné. Okolie nech sa teda bije a capka,však čože 🙈