icon

Delenie 50 na 50

3. jún 2025

Ako to je keď manželstvo nefunguje tak ako ma, jeden z manželov je doma, lebo je zrobeny fyzicky a do prace na 8 nepojde, planuje ked si oddychne nejake fusky, druhy manžel zarába nadstandardne. Stále sa treba deliť na 50 a 50?Čiže ja mu dám zo sto 50 a on mňe z nuly nulu. Uvažujem nad odchodom, samozrejme nie kvoli peniazom ale koli uprednostnovaniu jeho rodiny, ponizovanie, nadavky, manipulacia..neviem našetriť na svoje byvanie, lebo sa musím deliť a dom v ktorom bývam 15 rokov je jeho. Vekový rozdiel je cca 10 rokov, muž je starší.

Akú radu mi dáte? Ďakujem.

Strana
z2
nin12345
3. jún 2025

No u vás je úplne všetko zle a sama si to uvedomuješ tak nerozmýšľaj nad delením ale nad odchodom

autor
3. jún 2025
@nin12345

No u vás je úplne všetko zle a sama si to uvedomuješ tak nerozmýšľaj nad delením ale nad odchodom

@nin12345 nemám svoje byvanie, roky investujeme do jeho domu.

nin12345
3. jún 2025

Zarábaš nadštandardne podľa príspevku. Aj jednoizbák v prenájme lepší ako to čo si opísala

lucia13022023
3. jún 2025

Ach moja zlata. Roky investues do cudzieho? Dom nespadá do bsm?

nin12345
3. jún 2025

A ak máš aspoň nejaké doklady o investíciách do jeho domu môžeš súdne žiadať naspäť

autor
3. jún 2025
@nin12345

Zarábaš nadštandardne podľa príspevku. Aj jednoizbák v prenájme lepší ako to čo si opísala

@nin12345 viem ale ja sa s tým neviem zmierit že som tu všetko roky zveladovala a v mojom veku skončím v prenájme, navyše mam ešte 2 skolopovinne deti a takých do nájmu nik nechce. Možno to bude pre niekoho smiešne, ale pre mňa je to smutné. Neviem ako sa ďalej pohnúť.

crazy_cat_lady
3. jún 2025

takze ty tahas vsetko, byvas v dome, ktory nie je tvoj a vydrziavas chlapa. ktory ta s velkou pravdepodobnostou iba vyuziva a casom ta kopne do zadnice a tebe ostane hola rit. nadavky/manipulacia atd to uz ani nekomentujem. co ta pri nom drzi?

crazy_cat_lady
3. jún 2025

nerozumiem, preco si vobec davala peniaze do niecoho, co nie je tvoje..mas dve moznosti - bud chces lepsiu buducnost pre seba a tvoje deti a mas pripadne nejake doklady o tom, co si kupila/investovala do domu a budes to tahat po sudoch, alebo teda tam zostanes, lebo ako pises sa s tym nevies zmierit..

stvura
3. jún 2025

ako si napisala, odist...ano, budes s "holou ritou" ale mozno o rok/dva sa pozbieras. Nie je ina volba

la_dolce_vita
3. jún 2025

Ak zarabas nadstandardne, tak sa rozved a potom si zober hypoteku. Co bolo, to uz nezmenis, ale aspon mas vyhodu v tom, ze dobre zarobis. Deti mas male, tak este nebudes stara na novy zaciatok.

nin12345
3. jún 2025

Ja ťa chápem veľmi dobre a smiešne mi to nie je. Tiež som bola v situácii ako ty ibaže s jedným dieťaťom a bez príjmu. Všetka snaha je lepšia než sa vzdať a ostať nežiť ale prežívať

muchotrafka298
3. jún 2025

Z akeho dovodu si roky zveladovala cudziu nehnutelnosti? Ktora Ti nepatri. Ja tomu fakt nerozumiem, ze roky zivis chlapa, starsieho od seba, mas nadstandardny prijem. Kontrolka Ti neblikala evidentne. Lebo toto nie je OK. Este aby si nahodou neskoncila s holym zadkom a detmi na ulici. Dom bol predpokladam jeho este pred manzelstvom, cize nespada do BSM. Tie peniaze Ti nikto nevrati, co si investovala.

autor
3. jún 2025
@crazy_cat_lady

takze ty tahas vsetko, byvas v dome, ktory nie je tvoj a vydrziavas chlapa. ktory ta s velkou pravdepodobnostou iba vyuziva a casom ta kopne do zadnice a tebe ostane hola rit. nadavky/manipulacia atd to uz ani nekomentujem. co ta pri nom drzi?

@crazy_cat_lady práveže on nechce rozchod

autor
3. jún 2025
@lucia13022023

Ach moja zlata. Roky investues do cudzieho? Dom nespadá do bsm?

@lucia13022023 nie manžel si ho postavil sám keď sme sa ešte nepoznali

crazy_cat_lady
3. jún 2025

takze ked on nechce, tak bude po jeho? a budes dalsie roky vo vztahu, ktory ta nenaplna, v ktorom od partnera nemas podporu (emocionalnu, financnu, ani ziadnu inu), ktory ta ponizuje/uraza a vlastne.. co z neho mas? lebo vidim to tak, ze nic. ale panko vychytal - ma zenu, servis, este ho aj financne dotujes, zveladujes jeho dom/byt..

autor
3. jún 2025
@crazy_cat_lady

nerozumiem, preco si vobec davala peniaze do niecoho, co nie je tvoje..mas dve moznosti - bud chces lepsiu buducnost pre seba a tvoje deti a mas pripadne nejake doklady o tom, co si kupila/investovala do domu a budes to tahat po sudoch, alebo teda tam zostanes, lebo ako pises sa s tym nevies zmierit..

@crazy_cat_lady keď som chcela nový gauc kuchyňu a detské izby tak som to nemala kúpiť? Véd to sa takto nedalo kalkulovat, boli sme vtedy šťastný.. áno v podstate ako pises vrazala som peniaze do jeho majetku lebo sme mali peniaze spoločne na 1 kope a z toho sa to platilo

klotildabazarik
3. jún 2025

Cize ty si v pozícii ze zarabas nadštandardne iz by, som davno bola rozvedena, naco si s nim

crazy_cat_lady
3. jún 2025

no ja by som nekupovala do niecoho, kde nie som podielovy vlastnik, ale to uz je jedno, verim, ze si sa poucila. a kedze ako si pisala, ze zarabas nadstandardne, tak bude mensi problem pre teba odist. mozno to prvy rok nebude uplne jednoduche, ale nieco nasetris postupne a bude lepsie zit tebe, aj tvojim detom

autor
3. jún 2025
@klotildabazarik

Cize ty si v pozícii ze zarabas nadštandardne iz by, som davno bola rozvedena, naco si s nim

@klotildabazarik lebo nie je iba zlý a ma aj dobre vlastnosti. Lebo podnikanie ktoré mam my poprerabal on spolu sme nakúpili všetko zariadenie, atď pomohol...A vďaka nemu zarábam dobre...stále to je také na hojdačke, raz lepšie raz horšie. Ale som taká naštvaná že nevlastnim nič, všetko sa minulo na nadštandard život.. on ma všetko prerobené 3 x a ja nič..

spenat9
3. jún 2025

Tak pokial si kupovala iba zariadenie tak to je jednoduche si zobrat so sebou.. ak aj do rekonstrukcie tak tie peniaze uz soat nedostanes, bohuzial, s tym bolo treba ratat.. odstahuj sa, bude ti lepsie aj ked v podnajme

autor
3. jún 2025
@spenat9

Tak pokial si kupovala iba zariadenie tak to je jednoduche si zobrat so sebou.. ak aj do rekonstrukcie tak tie peniaze uz soat nedostanes, bohuzial, s tym bolo treba ratat.. odstahuj sa, bude ti lepsie aj ked v podnajme

@spenat9 jasne ze aj rekonštrukcie ako vravím všetky peniaze šli na 1 kopu ( ved je to podľa SK prava) a z toho sa prerabalo všetko.

A to ze dom je len jeho moja smola. A keby som aj kúpila nehnuteľnosť počas manželstva spadala by do bsm a v prípade rozvodu by som ho musela vyplácať.

la_dolce_vita
3. jún 2025

Ak podnikas, mozes zuzit BSM a kupit si nieco vlastne. Ze on nechce rozvod, tak to verim, ma sa dobre s tebou. Ty bud chces riesit a zmenit svoj zivot, alebo nie a ospravedlnovat ho, je to na tebe, ale potom to treba brat tak ako to je.

autor
3. jún 2025
@la_dolce_vita

Ak podnikas, mozes zuzit BSM a kupit si nieco vlastne. Ze on nechce rozvod, tak to verim, ma sa dobre s tebou. Ty bud chces riesit a zmenit svoj zivot, alebo nie a ospravedlnovat ho, je to na tebe, ale potom to treba brat tak ako to je.

@la_dolce_vita áno viem, už dlhšiu dobu som nespokojna a cítim sa ako oslik otras sa. Všetky peniaze som vždy vrazala do rodiny, roky platím všetko ja, či dovolenky ci financie na deti..ale teraz mi to začína vadiť a aj to je zdroj nasich hádok..muž je prchky pokiaľ je vš ôk a nič mu nevicitam vie byť fajn, ale ak niečo riešiť je nevrly, vyčíta mi ze som na peniaze..

muchotrafka298
3. jún 2025

Pokial si nespokojna, tak mas dve moznosti. Prvu, ze to nechas tak, lebo on ma aj dobre vlastnosti, ako tu sama v diskusii pises alebo druha moznost, ze od neho odides. Sama si poradis, plat mas ako pises nadstandardny a uvidi sa, co bude dalej. Ci rozvod alebo on si vstupi do svedomia a zacne so sebou nieco robit /toto je v rovine scifi/.

vler
3. jún 2025

Takze kym vsetko cvakas a cusis muz je ok ale ked si dovolis mat namietky voci vasmu fungovaniu, je ohen na streche? Tam asi prichadzaju nadavky a ponizovanie ktore si spomenula v uvodnom prispevku... naozaj takto chces zit do konca zivota?

cacianka
3. jún 2025

baby trochu brzdite. Znova som si prečítala úvodný príspevok.
Vychádza mi z neho, že muž je o dosť starší od autorky, a píše hneď na začiatku, že je fyzicky zrobený. tzn. že doteraz nesedel na riti ale pracoval.
Potom píše, že jej dosť pomohol a prerobil / vytvoril podmienky, aby ona mohla podnikať a zarábať (nadštandardne). Takže kde ste zistili že je hnilý a nechce robiť ?
Pravdepodobne prešiel do dochodku, áno nechce pracovať na TPP 8 hodín denne, 5 dní v týždni, ale chce pracovať a aj ked na fušky.
Nemylsím si že len muž je ten zlý. Veď nielen pracoval vo svojej práci, ale aj vytvoril podmienky aby jeho žena mohla podnikať. Keď doteraz pracoval, nosil výplatu, pomáhal aj jej rozbehnúť jej biznis a tým aj jej nadštandardný príjem, tak asi tak zle nebolo.
A že sa teraz panička uráža, že musí každé svoje zarobené € deliť aj s mužom ? áno musí, lebo príjmy aj výdavky patria do BSM.
To že ich medziľudské vzťahy a vzťahy s jeho rodinou sú otrasné, je už iná pesnička.
Ked je taká rozumná, nemala vrážať všetky svoje príjmy do JEHO domu, mohla si tvoriť rezervu, na tajno, pre istotu, a najmä ked videla a vedela že tie vzťahy sú také nahovno.
Či sa iba teraz zobudila, alebo iba pred týždňom začal mať muž takéto stavy ?
To že sa musí deliť, je v jej rukách, ako sa podelí, ako si zmenežuje výdavky. Kludne môže podať návrh na výživné na deti, aj počas manželstva, môže sa rozviesť, môže zostať, môže si ulievať € bokom, môže byť urážaná a manipulovaná, alebo aj nie, môže odísť a začať znova. Nepoznáme druhú stranu mince , ale podľa tých disproporcií v úvode, sa mi nezdá že len muž je na vine.

autor
3. jún 2025
@cacianka

baby trochu brzdite. Znova som si prečítala úvodný príspevok.
Vychádza mi z neho, že muž je o dosť starší od autorky, a píše hneď na začiatku, že je fyzicky zrobený. tzn. že doteraz nesedel na riti ale pracoval.
Potom píše, že jej dosť pomohol a prerobil / vytvoril podmienky, aby ona mohla podnikať a zarábať (nadštandardne). Takže kde ste zistili že je hnilý a nechce robiť ?
Pravdepodobne prešiel do dochodku, áno nechce pracovať na TPP 8 hodín denne, 5 dní v týždni, ale chce pracovať a aj ked na fušky.
Nemylsím si že len muž je ten zlý. Veď nielen pracoval vo svojej práci, ale aj vytvoril podmienky aby jeho žena mohla podnikať. Keď doteraz pracoval, nosil výplatu, pomáhal aj jej rozbehnúť jej biznis a tým aj jej nadštandardný príjem, tak asi tak zle nebolo.
A že sa teraz panička uráža, že musí každé svoje zarobené € deliť aj s mužom ? áno musí, lebo príjmy aj výdavky patria do BSM.
To že ich medziľudské vzťahy a vzťahy s jeho rodinou sú otrasné, je už iná pesnička.
Ked je taká rozumná, nemala vrážať všetky svoje príjmy do JEHO domu, mohla si tvoriť rezervu, na tajno, pre istotu, a najmä ked videla a vedela že tie vzťahy sú také nahovno.
Či sa iba teraz zobudila, alebo iba pred týždňom začal mať muž takéto stavy ?
To že sa musí deliť, je v jej rukách, ako sa podelí, ako si zmenežuje výdavky. Kludne môže podať návrh na výživné na deti, aj počas manželstva, môže sa rozviesť, môže zostať, môže si ulievať € bokom, môže byť urážaná a manipulovaná, alebo aj nie, môže odísť a začať znova. Nepoznáme druhú stranu mince , ale podľa tých disproporcií v úvode, sa mi nezdá že len muž je na vine.

@cacianka áno z veľkej časti je pravda co si napísala. Bol vždy veľmi pracovitý, no ale už vek, plus máme 3 deti, jedno už vyletelo z hniezda a 2 malé, čo on nezvláda, chce svoj pokoj, čo nemá a je nervny..nadavky ma štvu a nie je to správne a reaguje takto ked sa dostane do tlaku.

Rezervu mam, ale necítim sa za to dobre, nie je to správne podľa môjho svedomia..aj s týmto bojujem, nechcem urobiť niečo zlé a potom si vyčítať a ľutovať.

crazy_cat_lady
3. jún 2025

co nie je spravne podla tvojho svedomia? mat financnu rezervu? a manzel ma nejake svedomie, ked ho zivis a zveladujes mu jeho dom? vsak trosku sa odputaj od tej bubliny, v ktorej zijes a zacni mysliet viac na seba a svoje deti...

la_dolce_vita
3. jún 2025

Tak tu je tazko radit...

jockey
4. jún 2025

Ak sa rozhodneš pre rozvod, tak pozor, tým že zarába 0 a ty nadštandardne, tak môže žiadať o výživné pre seba.

Strana
z2