Delí svokra peniaze medzi synov spravodlivo?
Ahojte, svokra predala dom a nejake peniaze z predaja chce rozdelit synom. Nie vsak rovnym dielom, ale podla jej uvazenia, ze kto sa ma lepsie, tomu menej a kto sa ma horsie, tomu viac. Viem, ze su to jej peniaze a viem aj to, ze absolutne ziadny narok na ne nemame, pretoze viem, ze ma oznacite za chamtivu (bol tu nedavno podobny prispevok a autorka dostala riadnu nakladacku 🤣). Ale aj tak mi to nepride spravodlive. Mojmu manzelovi sa dari pretoze nebol lenivy si spravit dve vysoke skoly, pocas prvej vysky brigadoval, aby mal na intrak a stravu (rodicia mu na studium neprispeli ani cent), teraz ma dve prace. Ja takisto nezahalam, popri VS som chodila brigadovat, popri RD som pracovala na skrateny, cize chcem tym povedat, ze nevalame doma sunky. Mame byt (hypoteka) a nedavno sme kupili aj druhy byt ako investiciu, tiez na hypoteku. Cize vsetko co mame, mame kvoli nasmu usiliu, nikto nam nic nedaroval. Zijeme slusne, vyzijeme v pohode, ale zasa na drahe auta a dovolenky nemame.
No a k veci, svagor, najmladsi muzov brat, je nas opak, nic nerobit, cakat kto mu co da a vyplakavat ako nestiha, nevladze, vsetko je proti nemu, robotu normalnu nema, lebo milion vyhovoriek. A jemu samozrejme svokra da najviac.
Zavidim - ano
Serie ma to - ano
Som chamtiva - ano
Citim vecnu nespravodlivost voci mojmu manzelovi od rodicov - ano
Co s tym spravim - nic
Ale je to skratka nespravodlive
@sima234 vsak ja to neriesim, len som si sem prisla vyliat ❤️😀
poviem to takto: aj naši svokrovci dávajú viac tam, kde majú menej. A je to v poriadku. Bol to jej dom, jej rozhodnutie.
Ako si si sama napisala - nespravodlive ale nic s tym nespravis. V konecnom dosledku aspon nieco dostanete. Ja makam od 16 tich, pojem materska dovolenka v podstate ani nepoznam. Vsetko co mam, mam vdaka sebe a exmanzelovi - tiez mal holu prdel ked sme sa spoznali. Narozdiel od teba, nam resp. mne nikto nic nedal. Takze hod svoje emocie za hlavu a tes sa z toho co dostanete. Naco si kazit den?
Ale riešiš už len tým, že to tu rozoberáš.
Toto môže byť tak maximálne tvoj výlev, bez otázky na konci. Pretože, nič s tým neurobíš, nie je to tvoja vec atď, ako si to zhrnula. Zmier sa s tým a vyspi sa z toho. Aj moje deti už vedia, že život nie je fér 😉
Manzel nech si otvori usta, a mozno.. mozno sa zamyslia nad tym ako konaju. Kazdemu by pomohla financna injekcia, nie len povalacom.
No. Svokra raz bude stará a bude potrebovať pomoc. Tak aj to potom podľa toho ako "delila". Inak s tým momentálne asi nič neurobíš.
Hm, čo ti napísať. U nás sa tiež takto delí. Lenivá hnida, čo v živote nechce chodiť do roboty, ani SŠ neskončila, celý život sa len poflakuje kde sa mu co zadarmo ujde. Tak tomu treba dat lebo šak chudáčik sa má zle a ja sa mam dobre, tak dobre ze mam hypotéku do 60 rokov, ktorú možno budú splácať ešte moje deti. Co k tomu dodať 🤷 tiež nerozumiem ale ja to vôbec neriešim, zbytočne by som si hubu drala.
Chápem že cítiš nespravodlivosť,ale veru nič s tým nespravis. Ja reálne takéto matky nechápeme čo robia takéto rozdiely 🙈. Inak aký postoj voči tomu má tvoj manžel?
vzdy to tak je, ten kto najviac vyplakava, najviac ziska, takto to funguje.
a niektore matere preferuju viac jedno z deti, co som doteraz riadne nepochopila.
Ano, deli ich nespravodlivo. Ja mam niekedy pocit, ze je lepsie byt povalacom, na tych sa vzdy volakosi prihliada. A sikovny clovek nech sa obracia, toho treba este zdrat.
Aj mna by tvoja situacia srala.
@tina5959 no to viees, tento jej syn ju ani na nakupy nezavezie, vzdy sa obracia na nas, ked nieco potrebuje.
Nemala by dat ani jednemu dietatu, a peniazky si uzit. Dovolenky, sebalaska, uzit jesen zivota, splnit davne sny, nove auto, nova kupelka ...
Vam ich netreba, ste sikovni a sebestacni.
Svagrovi povalacovi tiez nie, nech sa vzchopi sam.
Ak by svokra nedala nikomu nic, vy ste v cajku a svagra rozdrapi 😅
Ak by som bola na tvojom mieste, podakujem ze na nas svokra mysli, ale dar nam netreba a nech si dopraje ona.
@mili2016 manzela to zamrzelo samozrejme, ale je na to viac-menej zvyknuty. Iba povedal, ze toto nasim chlapcom my robit nesmieme.
Ako si napísala sú to jej peniaze a môže si s nimi naložiť ako chce.
Dá tam kde sú viac potrebné aj keď syn je aký je.
Vy buďte vďačný, že ste schopní a viete sa postarať sami o seba
Juj tu ani nepis lebo tu ta zvozia uplne. Chapem ta,je to nespravodlive. Chapem ze ti nejde o peniaze. Aj moja svokra dava viac dceram ako mojmi muzovi. Nepotrebujem jej peniaze,len ma to mrzi kvoli muzovi uz z principu. Ale ved starnu,potom nech ju dcerenky obskakuju,mna ani nehne.
@dkethe ano, polovicu penazi si ide takto uzivat a druhu polovicu chce rozdat, lebo to je akoze "dedicstvo" ako to ona povedala
Ako chápem ťa úplne ale na druhej strane buď rada že vôbec niečo dostanete naozaj. 😉 A ber to zas tak že ti aspoň v budúcnosti nebude nikto nič vyčítať že ti musel hento že ti dal tamto máš pokoj.
tiez myslim ze nemala dat nikomu a mala pekne si ich odlozit a uzivat potom
ale nic s tym nespravis je to tak vo vela rodinach (teda ja mam skusenost ze jednym sa da a druhym nic) my sme v tej skupine nic 😂
Bud rada,ze si si nevzala toho lenivého ale šikovného.
ona to považuje za spravodlivé, ale tak to býva rodičia tým "slabším" pomáhajú, tým čo sa darí nepovažujú zrejme za potrebné, neviem len prečo závidíš a prečo sa s tým tak zaoberáš, u ns to bolo obdobe ale nikdy by ma nenapadlo sa s tým až takto zaoberať
Smutné čo dokážu ľudia robiť kvôli peniazom...
Ano nespravodlive to je, ale podla mna to pochopi clovek az neskor, ked bude riesit stastie svojich deti.
Kazda matka chce, aby kazde jej dieta malo stastny a spokojny zivot a berie to tak, ze pomoze kde treba a je rada, ze aspom niektore z deti jej pomoc nepotrebuju.
Hlavne ten koho to ma hnevat ci byt smutny je tvoj muz, ty si cudzia osoba.
Pomoze Ti ze moju maminu mama vydedila len preto lebo s mojim ocom si kupili byt zatial co jej sestra nie takze dom nechala celi jej ? Aj take sa stava...
Moja teta ale ma 🩷 a moju mamu vyplatila hoci vobec nemusela
Sa hovorí, že toho koňa najviac bijú, ktorý najviac ťahá. Ešte prídu iné problémy a od koho sa bude najviac očakávať pomoc? Od tvojho muža.
Takéto matky nikdy nepochopím. Nikdy by som nespravila také, že dám jednému viac, druhému menej. By ma hanba fackovala do konca života 🤔
Keďže to rozdelila nespravodlivo, tak na mieste tvojho muža tie €€€ odmietnem. Nech sa páči- syna, ktorého obsype, ten sa môže o mamičku starať o pár rokov.
Je len na nej ako sa rozhodne...u nas napríklad svokrovci dali muzovmu bratovi cely 3 izbovy byt, lebo ako povedali, my uz byt mame ( kupovala som si ho ja, dávno predtým ako som spoznala muza) a svagor nemal nič...ich rozhodnutie...
Niekedy najviac pomahaju tomu "slabsiemu" a je mu to najviac na škodu, pretoze nikdy nebude donuteny sa nakopnut a dat si zivot doporiadku. Tiez mam takeho svagra. Zaludok sa mi obracia. Vzdy najvacsi chudacik, lebo nema kde byvat, nema rodinu. Ale ze chlasta 30 rokov, co mohol, o to prisiel, ale to slepa svokra nevidí. Odmietol sa o nu starat a pomahat (po porazke, po vaznych diagnozach atd...), zadarmo u nej byva, nekupi nic jest, nezaplati jediny sek. Nam co sa starame sa smeje do ksichtu. Ale nadalej si ho zastáva.... neporazilo by ta? Ja sa uz nerozculujem. Spravodlivost neexistuje. Srat sa s tym clovekom budeme aj po jej smrti. Dom radsej znicí, znehodnotí, aby z predaja nemali ani tí co sa roky starali, nic.
Pozri chápem že zamrzí ale žiaľ nič s tým nenarobis. ...vždy dostali viac ti čo najviac vyplákavali ako sa majú zle ale noc neurobilinoreto ab sa to zlepšilo. Aj u nás z jednej strany rodiny to tak bolo

Spravíš s tým niečo - nie.
Sú to jej peniaze, jej rozhodnutie a už vôbec to nemáš čo riešiť ty, ale keď už, tak tvoj manžel.