Deti a napäté vzťahy so svokrou
Ahojte. Casto tu citam (takmer denne), ze maju zeny-nevesty zle vztahy so svokrami atd… mna by zaujimalo, tie co mate deti, ako riesite situaciu ked treba, aby vam ich postrazili? Ake s nimi maju deti vztahy, ked vy mate zly? Neviem si to uplne predstavit, ako to funguje (navstevy, spominane strazenie deti, vztah deti-svokra-vy). Chapem, ze kazdy mame inu povahu a nie s kazdym sa da vychadzat… ako to mate potom aj doma s partnerom?
@anonym_autor Deti strazit nedavam. Vztah maju dobry. Som dospela a vystupujem neutralne, ak je na navsteve. Nastastie byva daleko, takze sa casto nestretame.
@anonym_autor moja svokra nikdy nebola ochotná postrážiť deti ani dobe keď boli tie vzťahy o niečo lepšie. Nikdy sám im nechcela venovať. Moje deti k nej nemali absolútne žiaden vzťah. Muž ich vôbec nenútil aby chodili na návštevu k nej. A mňa už vonkoncom nie. Ona nebola u nás 15 rokov a ja tam tiež nie. Takú negatívnu a zákernú bytosť ozaj nemusím strpieť. Stredobodom jej záujmu bol jej.syn, lebo od neho mohla ťahať peniaze
@anonym_autor vzťahy máme fajn, ale deti nám nikdy nestrazili. Nikdy nespali u svokrovcov. Svokra ma upratala hneď po pôrode, že ona si svoje deti vychovala, ja si mám svoje vychovať a žiadne kočíkovania, stráženie sa nekoná 🤷♀️
Ja som nemala idealne vztahy so svokrou. Ale na navstevu sme tam chodili raz za 1-2 mesiace. O deti javila minimalny zaujem. Raz za rok cez leto si povedala, ze ich chce postrazit par dni a nemala som s tym problem. Inak sa k nim moc nemala.
@anonym_autor keď trebalo postrážiť deti, pomohli moji rodičia, kmotra,brat, kamarátka, suseda, opatrovateľka ale nikdy nie svokra
Máme neutrálne vzťahy. Už to tak neprežívam ako v minulosti. Na návštevu chodíme 1-2 krát mesačne. Dieťa vníma svokru neutrálne, zahrá sa, poteší sa ale samé sa tam nepýta. Ja sa ju občas snažím spomenúť pred dieťaťom, napísať jej, poslať fotku. Zatiaľ ho nestrážila ani raz, keď treba dávam dieťa mojim rodičom.
Muž stojí a vždy stál na mojej strane, svokra ma nemala rada úplne od začiatku, neustále na mne hľadala chyby a pokúšala sa ho odhovoriť od vzťahu so mnou. Postupne sa to zhoršovalo. Keď boli moje deti maličké, navrhla priamo predo mnou, že sa máme rozviesť a ona sa mu o deti postará. Nakoniec som povedala mužovi, že svokru už u nás doma nechcem ani vidieť. Deti ona môže vidieť, keď ide s nimi môj manžel za ňou, ale nevidela ich už roky. Keď zistila, že k nám ju už nepustím, aby ma urážala a robila zlotu, tak stratila záujem o kontakt. Žiadne stráženie sa nekoná, ani nekonalo, pretože takejto osobe ja deti nezverím.
@anonym_autor stráženie sme mali veľmi rýchlo vyriešené, ona absolútne nebola ochotná a preto sme si všetko s mužom naozaj odbili sami. Voči nášmu synovi nikdy nebola "klasická babka", ale za to s mojou rodinou má syn krásny vzťah, lebo sa zaujímajú. Syn mal teraz okrúhle narodeniny a ešte sa čudovala, prečo prišla moja rodina a pritom jej bolo povedané, že je oslava. Iba prišla "čo ste došli" oni jej odpovedali prečo a v tom sa svokra otočila na päte a odišla. Doteraz žiadna gratulácia, ani podanie ruky synovi.
Na návštevu idem zo zdvorilosti, keby je na mne, idem tam len na narodeniny jej a po Vianociach.
Stráženie nie je moxny, ona by to už s tak malým dieťaťom nedala, kocikovat ho bola raz, do všetkého vrazala, vyhlásila, že máme zlý kocarik a muž jej to to už nenavrhol potom (ona je dosť roztrzita). Inak kontakt je pravidelný - chodíme s malym k nej, chodí aj ona k nám aj na sviatky a prespať občas, no úprimne sa už teším, kedy malý podrastie a nebudem tam musieť chodiť s nimi. Všetko s ňou rieši môj muž, jeho mama, jeho problém 🤷 Takže skús to prebrať s Tvojím mužom, nech tieto veci organizuje on.
je to stará mama môjho dieťaťa - môj vzťah ku nej som vôbec neriešila - dieťa som naučila ako sa brániť jej manipulácii a svoje názory na jej výchovu a stravu a spanie a neviem čo všetko som neriešila ...
majú dobrý vzťah, dieťa ju berie z rezervou
raz, jediný raz som s ňou mala konflikt ohľadom dieťaťa - ale potom som si povedala že to nemá zmysel, ona si bude trepať svoje ... vtedy povedala že k nám už nebude chodiť keď si ju nevážim (rozumej nesúhlasím s ňou) - musela som si veľmi kusať do jazyka, to videl aj muž, tak sa snažil zachraňovať situáciu a vložil sa do toho 😂 nič vážne s ňou nepreberám ...
Na začiatku vzťahy neboli ideálne, práve v otázke detí. Takže ich ani nestrážili. Nebudem dávať deti niekam, kde sa nerešpektujú základné veci. Nepotrebovala som aby syn skončil ako štvormesačný v chodítku a naptrepaný brokolicovou polievkou alebo výdatne osladenou krupicou. Ono všeobecne sme naše deti nedávali často strážiť. Možno 1-2 krát do roka. Zvykli sme si riešiť veci s nimi alebo si to s mužom rozvrhnúť tak aby jeden bol doma s deťmi a druhý vybavil čo treba.
Muž stojí a vždy stál na mojej strane, svokra ma nemala rada úplne od začiatku, neustále na mne hľadala chyby a pokúšala sa ho odhovoriť od vzťahu so mnou. Postupne sa to zhoršovalo. Keď boli moje deti maličké, navrhla priamo predo mnou, že sa máme rozviesť a ona sa mu o deti postará. Nakoniec som povedala mužovi, že svokru už u nás doma nechcem ani vidieť. Deti ona môže vidieť, keď ide s nimi môj manžel za ňou, ale nevidela ich už roky. Keď zistila, že k nám ju už nepustím, aby ma urážala a robila zlotu, tak stratila záujem o kontakt. Žiadne stráženie sa nekoná, ani nekonalo, pretože takejto osobe ja deti nezverím.
@anonym_d63f86 to nemyslis vazne?a aka bola tvoja reakcia a reakcia tvojho muza?
@anonym_autor ak mas zle vztahy so svokrou, tak jej ich proste nedavaj strazit. Tomu celkom nerozumiem, ze s manzelovou matkou nevesta nevychadza dobre, a napriek tomu od nej ocakava pomoc. Ine by bolo, ak by ona sama prejavovala zaujem o deti, nebranila by som tomu, pokial by som si bola ista, ze svokra nie je narusena, len si proste nerozumieme. Ale ak niekoho nrmam rada, nebudem od neho ani nic cakat.
@anonym_autor zaujímavé koľko žien ma zle vzťahy so svokrami, až sa mi tomu veriť nechce 🤔 my mame vzťah taký neutrálny, navonok kamošky, aj na dovolenku spolu ideme, aj do wellness samé dve ale bavíme sa vo velmi všeobecnej rovine aby sa do všetkého nestarala a nevedela o nás všetko.
Ja mam sice so svojou svokrou velmi dobry vztah ale moj muz nema dobry vztah s mojimi rodicmi, teda s mojim otcom predovsetkym. On k nim na navstevy nechodi, byvaju od nas 450 km, a ked pridu moji rodicia k nam, tak si najde pracu a zamienky aby s nimi stravil co najmenej casu.
Ja chodim so synom za rodicmi, v tom mi ani najmenej nebrani, ani mu nevadi, ze tam syn ostava sam cez prazdniny.
Dieta ma so starymi rodicmi pekny vztah ale zacina si uvedomovat, ze je niekde problem, ked ocko nikdy nechce ist za dedom...
@anonym_84a00e s mojou svokrou by som sa absolutne nebavila - kebyže nie je moja svokra - s takýmto typom žien si nemám čo povedať, nemáme spoločné absolutne nič ... ale beriem to tak, že je to babka môjho syna - takže som slušná, keď už s ňou musím byť ...
@anonym_d63f86 to nemyslis vazne?a aka bola tvoja reakcia a reakcia tvojho muza?
@anonym_b84f86 môj manžel sa vždy snažil upokojiť situáciu, aj vtedy ju len poslal preč, že také hlúposti nechce počúvať a že máme iný program, tak nech už ide domov. Nikdy sa s ňou priamo nehádal, vždy vravel, že to nemá zmysel, že ona si aj tak urobí po svojom. Potom som mu povedala, že už ju doma u nás nechcem a že ja sa s ňou nechcem vídať vôbec. Manžel súhlasil. Tak bol za ňou párkrát sám s našimi deťmi, párkrát sa stretli vonku a postupne kontakt zoslabol. Ona je veľmi manipulatívna osoba, no v podstate má strašný osud. Na staré kolená ju nemá nikto rád. Bavia sa s ňou len jej deti, aj to z povinnosti a len príležitostne. Jej muž sa s ňou rozviedol už dávno. Rozhádaná je aj so svojimi súrodencami.
@anonym_autor ja mám svokru úžasnú, napriek tomu mi strážila dieťa pár krát, aj to by sme sa bez toho zaobišli, ale aby nemala pocit, že jej dieťa nechceme na chváľu dať, tak bolo u nej, kým sme my pobehali úrady. Čo myslíš, ako to riešia rodiny žijúce v zahraničí, stovky, tisíce km od rodičov? Alebo tí, ktorí už majú rodičov starších, chorých, alebo už ich nemajú? No musia si poradiť sami. Alebo sa prestriedajú rodičia, alebo pomôžu kamarátky a pod. Svokre, s ktorou by som nemala dobré vzťahy, by som dieťa nedávala strážiť vôbec, ak by bola protivná, tak by som jej návštevy pretrpela s konvetzáciou o počasí, len aby sa nepovedalo, k nej by som chodila zriedka alebo vôbec
@anonym_autor moji svokrovci nikdy nejavili extra záujem o naše deti svokra už zomrela a svokor ma proste nenávidí ako každého , ktorý mu povie nie čiže nemá rad ani môjho muža jeho syna pretože môj muž si tiež po dlhej dobe postavil hlavu a zase moji rodičia ti mali deti stále bývali sme bližšom seba takže pre moje deti z vlastnej iniciatívy chodili do škôlky školy stále sa navštevujú a často tam bývali počas víkendov na striedačku brávali ich aj sami na prázdniny aj mimo domu aj na dva týždne proste to tak oni chceli veľakrát som im vravela nemusíte a oni my na to však sa potrebujeme prejsť svokrovci nikdy nekovokovali nikdy u nich deti nespadli iba raz za rok ich brali lyžovať aj to nie vždy a to sme všetci žili na jednom sídlisku na pešo do 30 minút autom do 10
Zaujímavé že vzťahy máte napäté ale stráženie už od nej očakávaš 🤷 keby sa s niekým tak hnevám nedám mu predsa deti
Zaujímavé že vzťahy máte napäté ale stráženie už od nej očakávaš 🤷 keby sa s niekým tak hnevám nedám mu predsa deti
@anonym_9a70d8 nie vždy. V žiadnom prípade !
Dakujem za reakcie, tolko som ani necakala. Asi sme sa s niektorymi prispievajucimi nie uplne dobre pochopili, nepisem o sebe, ale reagujem na mnozstvo diskusii, kde sa riesia nedobre vztahy. Ze ako to ovplyvnuje deti, partnera, atp. Pretoze tym mnoho vztahov trpi, ak su tie rodinne vztahy nastrbene. My mame vztah neutralny, no deti by som jej strazit nenechala (zastarale nazory na jedlo, spankovy rezim, atp.). Deti davam len k mojim rodicom. A sem-tam to partner vytiahne, ze preco len ku nim… tak si neviem predstavit, keby sme mali tie vztahy fakt zle. Preto ma to zaujima, ako to riesite a staviate sa ku tomu, ci si radsej zahryznete do jazyka aby bolo dobre, alebo konfrontujete priamo svokru ci partnera, ak sa vam nieco nepaci.
@anonym_autor že ho svokra dávala spať inak ako ho dávam ja, alebo že mu dala čokoládu alebo že mu dedo kúpil 27-me auto - kvôli tomu by som sa fakt nehádala… iné by to bolo ak by to robila každý druhý deň - ale raz za čas to dieťa nezabilo, ani mňa…
Nikdy by som človeku , ku ktorému nemám dobrý vzťah nedala strážiť dieťa . Asi tam je nejaký dôvod . A môj muž by tiez u svojej matky našu dcéru nenechal samu keď bola mala . A vlastne so svokrou ani dcéra nemá vytvorený žiadny vzťah , lebo ani muž ku nech extra nechodí , skor take povinne návštevy ako sú rôzne sviatky . Na druhej strane , svokra sa o naše dieťa nikdy extra netrhala , takze asi spokojnost na obidvoch stranách
@anonym_autor že ho svokra dávala spať inak ako ho dávam ja, alebo že mu dala čokoládu alebo že mu dedo kúpil 27-me auto - kvôli tomu by som sa fakt nehádala… iné by to bolo ak by to robila každý druhý deň - ale raz za čas to dieťa nezabilo, ani mňa…
@biba_18 to som nenapísala, ale ďakujem za reakciu.
@anonym_autor v podstate napísala ☺️ lebo deti k nim tiež nedávaš z nejakého dôvodu - ktorý môže viesť k tým zlým vzťahom…

Muž rešpektuje že ja tam veľmi nechcem chodiť , jemu a deťom nezakazujem občas pôjdu ale nič prevratné . Stráženie ? Buď rovno sa opýtam či ich postráži alebo muž sa opýta ale to je tak raz do roka že ich asi ma ,deti by chceli viac venovania od nej ale ona nechce alebo sa jej nechce .nieje zvyknutá že oni chceli niečo iné ako je zvyknutá na vnúčatá ktoré má na dvore . Návštevy klasika posedia a idú preč a opačne . Pár krát do roka sa navštevujeme