Deti môjho manžela
Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?
@desdemona13 vo vztahu du vzdy dvaja..a ked sa vztah rozpadne... chyba oboch.
Ak Tvoj manzel suhlasi dat vlastne deti do domova.... :(((((( naco Ti je taky chlap? Sa Ti nieco stane nebodaj - a supne vase dieta do domova lebo jeho nova zena ho nebude chciet???
Omg...niektory ludia by nemali mat deti
@ifkael Prečo na to ideš takto? Mám sa cítiť previnilo za to, že sa viem o seba postarať aj sama ? Pre mňa, za mňa, či chodila do práce alebo nie. Spomenula som to v súvislosti s tým, že môj muž nemal toľko času sa starať o deti ako ona, keďže musel zarábať za dvoch.
@ifkael A čo tu vyťahuješ detský domov? Kto tu hovoril o decáku? Však kvôli tomu je celá táto debata, že to potrebujeme poriešiť. To čo tu už zo mňa robíte takú hyenu? ☹
@desdemona13 inak hej ...bola tu správna otázka od @lea641981 ...napíš nám prosím,ako by si si to predstavovala keby boli chlapci u vás natrvalo....tiež mám dvoch chalanov s približným vekovým rozdielom,takže by sme možno našli na nich aj nejaké finty 😉
...teraz som zazrela,ako si napísala že ich mamina otehotnela ešte pred rozvodom - myslím,že to je pravá príčina vzodorovitosti chalanov- bolo toho zrazu na tie deti veľa,nie je jednoduché aby to spracovali ....prišli o ocina(hádam sa im venoval),museli začať žiť s cudzím ujom a ešte budú mať/majú aj nového súrodenca 😒
a co teda s detmi bude??stale nechapem 😲
@desdemona13 nedaj sa vyprovokovať ....príspevky,ktoré sa ti nepáčia ignoruj,alebo slušne poďakuj "že takto to nechceš a nevidíš" 🙂
....musím si prečítať celú diskusiu ,lebo sa strácam ale odbieham sem od varenia 😉
@lea641981 Veď ešte neviem ako to bude, že či ich súd vezme mame alebo nie. Len to tak vyzerá..
@desdemona13 zober si situaciu ze ty rozhodujes a tvoj zaraba a chce aby si sa rozhodla ci budes s detmi 🙂 co si snimi planujes ako by si chcela aby ste fungovali alebo striedava s matkou deti alebo striedava so starymi rodicmi alebo ????
@bodka13 No a ja za to môžem? Že ona ostala tehotná s iným? Však kvôli mne sa ich manželstvo nerozpadlo ☹ Ja som v tom celom nevinne a mám za to trpieť? ☹
@desdemona13 ved Ty pisala ze ak nebude ina moznost dat ich do decaku-skoncia u vas
A myslis,ze ludia co maju dve deti nemaju aj tretie babatko? Nechapem,preco si myslis, ze uz dalsie dieta nebude...
@desdemona13 presne nenechaj sa vyprovokovat 🙂
@desdemona13 ahoj.ciastocne viem,o com pises.Ja aj moj partner mame deti z prveho manzelstva (ja dcerku 7, on syna 6), teraz mame spolocne 8mesacneho chlapceka.Moja dcerka byva s nami,ale kedze byvame s ex v jednej dedine,chodi k nemu kedy chce.Jeho syn k nam chodi ako to vyhovuje jeho mame,doslovne.Ale deti za to nemozu.Ja viem,nie su to tvoje deti,ale neodsudzuj ich.Nezila si s nimi,nevies ako sa im matka venovala,asi moc nie,ked ich dostane otec.Deti su len nasim obrazom.Takze ak su drzi a podobne,od niekial to maju.Miesto opovrhnutia by si ich mala skusit prijat,ukazat,ze u vas su pravidla a zvyky ine,na ake boli nauceni oni.Pacilo by sa ti,keby si ty mala deti z prveho vztahu a manzel by sa k nim takto staval?mne osobne by to srdce trhalo,keby sa moj priatel takto staval k mojej dcerke.Nechci hned skocit aj do babetka.Ved skus najskor prijet deti manzela,zabyvajte sa,naucte sa spolu existovat a potom mimi.Aspon my sme to tak riesili.Deti citlivo vnimaju uz to,ze otec nie je s mamou,teraz zmena prostredia,uz ty pre nich si cedzia osoba a keby tam hned prislo aj mimi - no neviem.Je to na tebe,ale skus sa vzit do tych detskych srdiecok.Lahko sa na " cudzich" detoch hladaju chyby,ale skus zistit preco sa spravaju ako sa spravaju a skus im pomoct.Ale nic nepredstieraj,tie deti su ovela vnimavejsie a citlivejsie ako my dospeli
@desdemona13 ak deti budu s vami mozu pomahat aj stari rodicia 🙂
@desdemona13
Z jakeho duvodu by je Soud mel sebrat mame'
Je to pricina legislativni(trestna) nebo se jedna o pricinu rodinnou a navrh do opatery podal sam Tvuj muz.. 😉
p.s. omlouvam se, pokud mi to uteklo,nevsimla jsem si,..
@desdemona13 veď ja som nenapísala,že ty za to môžeš 🙂 ,neobviňuj sa z ničoho 😵 ....napísala som,že to bolo na chlapcov veľmi veľa udalostí naraz ,tak možno preto sú takí
@desdemona13 Deti sú aké sú, vždy je to zásluha obidvoch rodičov a ich zrkadlo a vyrastajú v neúplnej rodine tak musíš rátať so všetkým. Je to výsledok spolužitia a výchovy rodičov. Treba sa rozhodnúť, nik sa nemôže za teba a ak na to nemáš tak sa radšej stiahni a rozíďte sa . Jeho deti budú ešte veľmi potrebovať v živote svojho otca rovnako ako ty svojich rodičov.
@desdemona13 preco by si mala trpiet? ved si si dobrovolne brala ich otca za manzela..
😕 😕 😕
presne tak, neber tie deti ako "deti tej druhej potvory" ale deti muza, ktoreho milujes
@bodka13 ale ved priznajme si ze realita a pracovne dni su take ze ani netusime ako to zvladame 🙂
deti su v skolach v kluboch a na kruzkoch a doma s nimi sme po veceroch asi 2 mozno 3 hodky sa naucia a napapaju a idu spat 🙂 take tragicke to nieje 🙂 asi skor mame problem s poloviciakmi sa dohodnut kto behne pre deti do klubom a kruzkov 😅 a vikendy???navstevy a vylety a dospavame co sa da 😀
@lea641981 No to je síce pekné, ale ja si naozaj neviem predstaviť, že kto bude pre tie deti chodiť do družiny, keď sme obaja min. do 6 v robote... A kto sa s nimi bude učiť, keďže obaja vzhľadom na svoje schopnosti potrebujú zvýšený dohľad.
@desdemona13 no do 17.10je klub a potom budete potrebovat pomoc ved to pisem 🙂 stari rodicia alebo nejaka teta no 🙂 ved na hodinku snad niekoho najdete 🙂 alebo na zmeny alebo dohoda so zamestnavatelom vsetko sa da ked sa chce 😲
@desdemona13 ved Ty..budes doma s babatkom 🙂...ci sa bojis ze Ti manzel bude vycitat,ze nezarabas a musi on sa starat?
Ries co bude, ked budu u Vas.. zatial sa aspon snaz najst k nim vztah ... a ostatne pride.. mne to pride,ze ich odmietas a ani len sa nesnazis najst k nim cestu
@desdemona13 sak chod na MD a maj babo a vsetko bude hned ok aj o deti bude postarane 🙂 nebude problem so skolou 🙂
@desdemona13 ked Tvoje potencionalne dieta bude potrebovat zvyseny dohlad ci ako si to nazvala....ako budes chodit do prace?
@ifkael Ešte zatiaľ nie som ani tehotná, ešte sme sa nezačali ani snažiť. A obávam sa, že pri tom predpokladanom životnom tempe sa to ani nepodarí. ☹
@ifkael Ja sa môjmu dieťaťu budem venovať hneď od začiatku, resp. požiadam mojich rodičov, ktorým absolútne verím.
@desdemona13 tak ries to, co je teraz.. nie to co mozno bude...
ani Tvoji rodicia tu nebudu vecne.. ani ja teda tiez, aby si to nebrala, ze niekoho pochovavam...
a deti su take, ze sa im mozes venovat od zaciatku kolko chces.. aj tak neovplyvnis to, ze budu potrebovat ZVYSENY DOHLAD...zvlastne slovne spojenie spojene s vychovou deti teda..
@desdemona13 no mozu vam pomahat aj s partnerovymi detmi 🙂

@desdemona13 😒 ☹
diky za odpoved