icon

Deti môjho manžela

desdemona13
23. jan 2013

Baby, poraďte. Mne sa asi rúca manželstvo. Mám 30 rokov a zobrala som si 34 ročného muža, ktorý však už mal dvoch synoch z predchádzajúceho vzťahu. Šla som do toho s tým, že k nám jeho deti budú chodiť každé dva týždne na jeden víkend a my budeme mať vlastné dieťa. Teraz to ale vyzerá tak, že ich matka strečkuje, nestará sa o nich a asi ich dostaneme do starostlivosti. Toho sa ale ja hrozím. Na vysvetlenie - sú to chalani, 7 a 9 ročný.. Nechcem byť sviňa, ale sú to nevychované deti, necitlivé, drzé v škole majú zlé známky. Ten 9 ročný si ani šnúrky na topánkach nevie zaviazať, mladší nevie poriadne rozprávať, dostal odklad školy. Nechcú jesť, sú strašne prieberčiví. Mám nočné mory z toho, že k nám majú prísť, že čo zase, preboha, idem variť. ☹
Úprimne, nie som si istá, že či sa dokážem naplno starať o takéto deti a hlavne - chcem vlastné. Čo ak kvôli tomuto už nebudem mať silu na to mať vlastné dieťa? Asi napíšete - vzala si si chlapa so záväzkami, tak trp. Ale naozaj sa to dá zvládnuť?

siwinka1717
23. jan 2013

Po svojej skúsenosti osobnej - záleží však na mužovi - BY SOM UŽ NIKDY NEŽILA A NEVIAZALA SA NA MUŽA SO ZAVAZKAMI!!!!! ja mám dieta malinke i syna z prveho manzelstva, no celý čas superím i už moja 10 mesacna dcera nielen s manželovými detmi ale i už s jeho vnucatom....pozor nie z vlastnej vole. A nehovorim o financiach v domacnosti.....akože uplne zle a nikdy viac. O byte a zabezpeceni nasej dcery.....toto keby som bola vedela na zaciatku.....

irriss
23. jan 2013

@siwinka1717
Z toho vyplyva, ze mas partnera o mnoho starsiho.. 😉

lea641981
23. jan 2013

@desdemona13 mas pracu ktora sa da robit pri malom dietati?????????tak potom mas pracu ktora sa da robit aj pri starsich dvoch detoch 😲 tak nechapem o com diskutujes 😲 si za vodou o vsetko mas postarane 😲 si stastna zena 😲 ja som mala pracu ktora sa neda robit pri detoch takze poberam rodicovsky len 😲 budes mat deti ,eura, pracu 😲

O CO TI IDE?????

mamavera
23. jan 2013

@desdemona13 možno by si si mala všetky tieto otázky prebrať v prvom rade s manželom. Trošku si totiž odporuješ. Manžel je šťastný, že nepýtaš od neho každé euro, že zarábaš. Lenže si zatiaľ bezdetná. Predstav si možnosť, že sa ti narodia dvojičky, alebo nedajbože dieťatko postihnuté, so zdravotnými problémami. Nebudeš môcť zarábať, dokonca ani z domu, tvoje deti ťa zamestnajú na plný úväzok....potom budeš ty tá, ktorá otŕča ruku na peniaze. Bojíš sa, že budeš musieť vychovávať cudzie deti. Ale oni sú súčasťou tvojho manžela, brala si si ho s tým, že ich má. Keby sa s ich matkou niečo stalo? Niečo veľmi veľmi zlé, že by ostali u vás nastálo? Aj také príbehy píše život. A čo ak sa stane raz niečo tebe? A nejaká iná žena bude rozprávať o tvojich deťoch ako o predmetoch, ako tu o nich rozprávaš ty. Oni si takýto život nevybrali samé, tak im to nesťažuj. Všetko sa dá, ak sa chce. Ak ste obidvaja takto pracovne vyťažení, jeden z vás, podľa mňa v prvom rade manžel bude musieť mať prácu, ktorá mu umožní deti vybrať a postarať sa o ne, kým sa vrátiš ty. Súhlasím s tebou, že to ľahké nebude, kým si k sebe nájdete cestu a stanovíte pravidlá. Tam musí mať hlavné slovo ich otec. Ale ako som písala, vzala si si otca dvoch detí. Tak ako žena, ktorá si zobrala manžela na vozíčku bude mať v manželstve s ním určité obmedzenia, ty tiež. Nie je to však niečo hrozné a neprekonateľné, ako to tu opisuješ. Veď sú tu maminy s viacerými deťmi. Nepíšem tak celkom od veci, tiež máme deti aj moje aj tvoje a ide to.

monikajaco
23. jan 2013

@desdemona13 chapem ta ja tiez neviem ci by som chcela toto mat doma v 30 rokoch nech si mysli kazdy co chce ...

lujza123
23. jan 2013

@desdemona13 HMM veru niesi v lahkej situacii, celkom ti verim ze mas strach.....pokial naozaj pridu byvat k vam tak je to vsetko v tvojich rukach. Pokial sa o nich bude ich otec starat a venovat sa im kludne zvladnete este aj 3 tie dietatko. Su to este deti, prisposobive a ucenlive. Teraz je situacia zla lebo tie deti nemate za 2 dni v mesiaci absolutne ziadnu sancu poznat, vychovavat alebo nejako ovplyvnit. Keby su u vas vsetko sa zmeni, vela veci ich mozes naucit , mozu byt omnoho samostatnejsi ako su teraz...kym otehotnies a porodis budu uz velky uvidis ze ti s babatkom pomozu....
Myslim ze hlavne je aby ste si s muzom stanovili jasne pravidla...ujasnili si vsetko ohladom vychovy a rozdelenia povinnosti medzi vami. Kedze su to v prvom rade jeho deti bude sa o ne musiet postarat hlavne on..co sa tyka uloh, skoly, pripravy desiaty...proste aby ste neskoncili ako vela klasickych slovenskych rodin kde zena maka ako otrok a muz len pride s prace a zvali sa s vecerou k telke..

Vies mozno sa ti zda ze tu vsetky baby na teba utocia, ano ono sa to lahko hovori ze mas sa starat a drzat hubu, je logicke ze mas obavy, ano kto by ich nemal ked mu zrazu z nicoho nic pribudnu dve deti...len v tych rozhorcenych prispevkoch je trosku pravdy a to takej ze jeho deti su jeho nezmazatelnou sucastou......
je to tvoj zivot,tvoj osud, ty si stretla muza ktory ma zavazky, v tom prvotnom osiali lasky si to clovek az tak neuvedomi ale postupne mu to dojde...ze su to deti, zive bytosti, nezmazatelne, realne, vyzadujuce starostlivost...pozri sa okolo seba, kolko ludi je v podobnej situacii, kolko zien ma novych partnerov a vychovavaju spolu deti s predosleho vztahu...a ide im to, maju sa radi...ked toto zvladnu chlapi ty to zvladnes lavou zadnou

zabka88
23. jan 2013

jednej veci nechapem baby, čo si beriete mužov so záväzkami, že idete do vzťahov s tým že predsa žijú u matky. ale veď život je nevyspytateľný, čo viete či sa nedajbože tej matke niečo nestane, a čo potom? nastupujú starí rodičia? lebo však otec nie, lebo ten si nemôže vziať vlastné dieťa k sebe domov lebo musí brať ohľad na vás.. ja nevravím, že nemáte právo sa k veci vyjadriť ale predsa ten muž má tiež právo byť so svojimi deťmi.. a chudák deti niekde medzi tým, nikto ich nechce, lebo každý z rodičov má iné "priority" .. sorry, ale toto ja asi nepochopím ☹

mamavera
23. jan 2013

@monikajaco to je v poriadku, keď máš taký názor, máš naň právo, potom stačí hľadať medzi mužmi bez záväzkov.

aurorag
23. jan 2013

@desdemona, radsej bud rada, ze tie deti su este take male a da sa s tym pracovat! si predstav, ze by si dostala dvoch pubertakov! a ak tak chces vlastne, hura do toho, budes 2-3 roky na materskej a mozes sa venovat vsetkym, mozes napravit, co ich matka pokazila! Mimochodom, nezabudni, ze otca tie deti maju, takze snad pomoze s odvazanim, dovazanim do skoly! a bude sa im patricne venovat, ked ty budes na materskej s malym babom!
suhlasim s tym, ze to budes musiet byt ty, kto si k nim bude musiet hladat cestu, lebo su prilis mali! ale ak mas pocit, ze tvoj mm to planuje vsetko hodit na teba, tak by som sa s dalsim dietatom neponahlala!

siwinka1717
23. jan 2013

@irriss Irriss moj pribeh poznas velmi dobre, uy si len nepamatas. A bola som tehu ked som sem zufala pisala. Uz mám i porodené a malá bude mat rok za dva týždne. S malými obmenami sa nic nezmenilo ale azda to, že uspesne studujem psychologiu popri Elle a už sa mi kráti čas, kým začnem po materskej pracovať a buem samostatná. V mojom prípade samostatnosť ´= SLOBODA bez manžela a nevysporiadaných vzťahov

monikajaco
23. jan 2013

@mamavera nikdy som ani ineho nemala ....

irriss
23. jan 2013

@siwinka1717

Omlouvam se, ze si vzpominam uz jen matne... ☹
Zkus mi neco pripomenout do Ip..
....mam v Ip jeste neprectenych 102 zprav..nestiham, ale jak kazdy vi, mam v Ip otevrene vratka pro kazdeho.. 😉 jen je toho nestesti moc..prolina se jedno zlo s druhym...bolest s bolesti..ale jakoby to nikdy nekoncilo..☹

Jen mne vzdy zamrazi, kdyz si uvedomim, ze existuji STASTNE pripady,ze se byvali partneri "do krve" poperou o psa a jsou schopni se o nej starat a pravidelne krmit..vencit a vozit na dovolenou..

a s detma je potiz..

kdyz pes zasteka...novemu partnerovi to vadi mene nez kdyz dite "zaplace".. ☹

irriss
23. jan 2013

@monikajaco
Spravne reseni, vis co chces.. 😉

Vidis a mne je docela lito, ze muj manzel nema byvalou a tudiz ani deti z byvaleho manzelstvi.. 😉

lea641981
23. jan 2013

@irriss ty vies ludi najezit poriadne 😀

irriss
23. jan 2013

@lea641981 😅 😅 😅 😅
jo?? a z koho jsem udelala jezka?? 😔

urcite ne umyslne... 😕
pokud nemyslis vcerejsiho a ranniho didiho44 😖 😖 😖

lea641981
23. jan 2013

@irriss 🙂

dai
23. jan 2013

@monikajaco potom je vsetko v poriadku... ved presne o to ide - uprimne, ani ja by som v takej situacii byt nechcela a nechcela by som taketo nieco riesit - preto ale som si vzala za muza chlapa bez zavaezkov , s ktorym mame velmi podobne plany do buducna a velmi podobne priority... a nieco taketo by som odporucala aj zakladatelke temy - lebo pravdepodobne vobec nebola a nie je dusevne pripravena na zivot s muzom so zavaezkami...

na druhej strane keby sa teraz objavilo nejake dieta s tym ze je mojho muza🙂 asi by bola tvrda diskusia... ale potom ako mam 2 deti tak si dovolim povedat zeby som sa dokazala postarat aj o tretie ( mam v hlave nieco podobne kedze moj muz ma postihnuteho dospeleho brata o ktoreho sa bude treba postarat ked tu uz jeho rodicia nebudu - zijem s tym od zaciatku nasho vztahu a viem ze to nebude jednoduche... ale jednoducho s tymto vedomim som si svojho muza brala a ked k tej situacii raz pride tak sa s tym budem musiet vyrovnat a prisposobit novej situacii...)

petronellynka
23. jan 2013

@irriss nie tu ide o to ze ja nevidim preco by sa zena mala prisposobovat sitacii otca a jeho deti...a kto sa prisposobi jej? Ona si tie deti nespravila tak preco by kvoli nim mala prist o pravo rozhodovat o svojom vlastnom domove a zivote?
Trochu chore...ze zena ma prist o vsetky prava len preto ze sa vydala za muza ktory ma deti..
Ja nie som povinna obetovat svoj zivot pre deti ktore nie su moje...
Ja nevravim ze by som manzelovko syna neprijala...ale neprijala by som ak to niekto berie ako samozrejmost.

aurorag
23. jan 2013

@petronellynka jasne, ze to nie je jej povinnost, ale v podstate dobra vola! ale chyba mi tam trochu vyjadrenie jej manzela, co je on ochotny robit, aby to fungovalo?

irriss
23. jan 2013

@aurorag
Ja porad nevim, a mozna mi to uslo..PROC a z jakeho duvodu "hrozi"odebrani deti Soudem.. 😎
Nahodou sis nevsimla? nebo to nikde neni?

petronellynka
23. jan 2013

@aurorag presne dobra vola..len niektore ju hned odsudili ze je to jej povinnost a aka sebecka a neviem co...
Ale ja vazne neviem preco by mala byt moja povinnost mat zodpovednost za deti ktore nie su moje...cize splodit ich nebolo moje rozhodnutie tak preco by som mala niest tu tarchu...
Ine je ze svojho muza milujem a viem ze moj muz by mapoziadal o to aby jeho syn zil s nami a ja by som to pre svojho muza z lasky urobila...ale moja povinnost to nie je a ani zodpovednost.

jankavl
23. jan 2013

nemas povinnost sa o tie deti starat, Tvoj manzel ale ANO. minimalne moralnu. myslim ze z tohto treba pri dalsom rozhodovani co dalej vychadzat.

dai
23. jan 2013

@petronellynka fuuuh, velmi tvrde a sebecke vyjadrovanie od dospelej zeny... asi preto lebo deti su nevinne v tejto situacii - a ten ich otec chlap nieco domrvil a zena ktora si tohto chlapa berie tak slubuje ze bude pri nom v dobrom aj v zlom - ci nie?
ak nechces s tym chlapom tvorit rodinu tak si ho neber a nemusis sa mu prisposobovat - ty sa mozes slobodne rozhodnut, jeho deti nie! to ti nestaci ako zdovodnenie/
preboha zenske , ked nato nemate city tak si neberte chlapov co maju deti!

aurorag
23. jan 2013

@irriss nevsimla som si.... ani konkretny dovod, preco a ci ich matka nechce....

irriss
23. jan 2013

@petronellynka
No asi zalezi i na konkretni zene..pro mne co je manzelovo je i moje..Vcetne tchyne a svagrove 😎(nechytejte mne za slovicka)😉 je to nadnesene..
nelze si privlastnit jen pritomnost..kdyz existuje minulost.. 😉
ty sis jeho deti nespravila,jak pises, ale TY sis je mela privlastnit drive nez jejich otce....
Tak,jako to byva u opacnych situaci..kdyz si svobodna maminka najde partnera,ktery neni otcem jejiho ditete.preci nejdrive musi poznat, ze miluje v prvni rade JEJI dite..a nedela pripadne rozdily ..protoze se AUTOMATICKY stava "tatinkem"-nebo stryckem, pokud bio-otec existuje a jevi zajem.. ale milujicicim.

Uvedu priklad-osobni..Muj soucasny manzel se zamiloval do meho ditete..a az nasledne pote zacal planovat se mnou spolecny zivot...

ginger_fox
23. jan 2013

@petronellynka preto, lebo sa stala dobrovoľne súčasťou ich rodiny. Keď si muž zoberie ženu s dieťaťom, nie je samozrejmé, že sa prispôsobí situácii?

irriss
23. jan 2013

@aurorag
diky 😉
Ja jsem se uz i zakladatelky ptala..ze Hrozba muze mit jen dva smery..ale neodpovedela mi
1. legislativni -trestni ..odebrani deti zz duvodu navrhu"Statu"
2. pozadanim samotneho OTCE deti ..

tak porad nevim, z ceho nebo lepe receno odkud ta Hrozba prameni

ginger_fox
23. jan 2013

@irriss presne tak, mudro pises. Aj mamin manzel si pytal povolenie odo mna, ked chcel moju mamu poziadat o ruku. 😀

dai
23. jan 2013

@irriss normalne mi niektore tvoje prispevky moc nesedia ale v tejto teme som plne s tebou 😀 super pises...
tiez mi pride divne ze rozvedene matky automaticky od chlapov ocakavaju ze sa oni do ich deti zamiluju, je to vlastne pre ne pomaly to najhlavnejsie - viac ako laska k nim samim... ale macochy akoby ani neratali s tym ze ti ich chlapy nejake deti vobec maju☹
a ako si ty napisala - s muzom si beriem aj jeho rodinu - niekedy je to vyhra, niekedy ani nie 😎 ale uz s tym zijem...
a pokial su to deti, alebo ako v mojom pripade postihnuty clen rodiny - tu ide o nevinnych ludi s ktorych existenciou treba bytostne ratat, lebo oni nas potrebuju...

irriss
23. jan 2013

@ginger_fox 😀 😀 😀 😀
..muj syn v te dobe "poznavani" jeste nemluvil (zacal velmi pozde ze zdrav.duvodu)..ale jeho prvni sluvko bylo TATA a v cizim jazyce.. 😔
respective v reci jeho TATY..