Deti od rodiny
Baby chcem vedieť váš nazor , môže byť hociaky proste nestranný..
Máme v rodine detičky , aj ja mám dve dcérky , lenze mame problém v rozličnej výchove.
Moje deti majú hranice a tam tie hranice chýbajú , čo by nebol problém , veď mňa nič do toho keby sa to netykalo aj mojej domácnosti.
Kúpili sme si novú posteľ ,nebola najlacnejšia ,madrac tiež z tých drahších , a oni prišli k nám a začali na nej skákať (školáci ), povedala som že nie ,neposlúchli a rodičia ich mi povedali že oni sú zvyknutý z domu skákať po gaucoch a posteliach ,že veď sú to deti
Narážajú s predmetmi do nábytkov (s veľkými Tatrami ,nákladnými autami )do stien .
Tie kamene okrasné čo sa dávajú na dvor mi nahádzal do takého odtoku čo máme na dvore, proste bordel po dvore som mala ,muž nešťastný tiež ,že sa narobil ako kôň a aj po upozorneni to robili ďalej ,vzdy som upozornila ale rodičia sa nahnevali že ich deti upozorňujeme, prestali k nám chodiť.. povedzte mi som ja citlivá alebo čo? Ja mám deti , sú to malé deti ,ja toberiem ale môj dom moje pravidlá ,či ? Keď ideme niekde moje deti nemôžu rozbíjať nikomu nábytok a podobne,tak neviem no možno sme na chybe my
Ked to rodicom pride normalne, ze v cudzom dome na navsteve sa ich ratolesti chovaju ako primaty v zoo bez hranic, tak to hovori za seba. 🙂 o statost menej pre teba. 👍 ja som nastastie az takyto problem nemala, ale tiez mam dom a vadi mi ked pride navsteva s malym dietatom (pod rok a pol) a mame schodisko. A to dieta chce stale lozit hore dole. Raz ist ukazat izbicku na hornom podlazi ok, ale staci a ostavame dolu kde sa pekne hrame aj s dietatom co tu byva. Mame teraz navyse novo namontovanu aj bezpecnostnu branicku na schodoch kvoli nasmu synovi, tak som si myslela, ze to bude dostatocne odstrasujuce. Povedala som dietatu od navstevy - smola, zlata brana je zatvorena hore sa ist uz neda. No a v tom prisiel rodic a povedal: “ale ona chce ist hore”. 🤦♀️ Otvoril a tak potom dieta lozilo hore dole dokola po schodoch s rodicom v patach - vysvetlenie: lebo dieta chce. Do mna sto certov tiez. Dole v obyvacke na podlozke hraciek jak nasr…. ale dietatko si zmysli a rodic kmita. Pritom branka krasne plnila svoj ucel…to nevysvetlis niektorym…kedze je to tiez rodina, nabuduce uz budem raznejsia a poviem, ze mi to vadi. Tiez ziadne limity nemalo dieta…
@bashee aj my máme toto ale oni chcú skákať , oni sú zvyknutý ,oni to robia doma , môžu to robiť atď ,ale to su už o dosť väčšie deti
@bluka2 to je úplne v poriadku ak to doma tolerujes svojim deťom a ak to dovolíš návšteve tiež je to na tvojom zvážení. Ja si myslím, že na návšteve by sa deti mali správať podľa pravidiel domácich a hlavne vôbec nechápem, čo napríklad návšteva ma čo hľadať v mojej spálni.
@autor to si mala ešte pevne nervy u mna by leteli aj s rodičmi.
Este pred tym, nez sme mali svoje deti, k nam tiez taki rodicia chodili. Teraz, ked mame svoje, vidime, ze aj my prizmurime oko niekedy, lebo starsi (2,5r.) je veeelmi zivy, ALE doma prizmurime oko, lebo tam sme non stop. Ked sme niekde na navsteve, drzime ho na kratko, lebo predsa nemoze moje dieta niekomu behom hodiny, dvoch zdemolovat dom. Tym chcem povedat, ze aj ked sa doma neda nonstop drzat na kratko, na navsteve par hodin sa to musi dat a aj sa to da. My tomu hovorime, ze nie deti su nevychovane, ale maju nevychovanych rodicov. 2rocne dievca nam skakalo po radiatore, jej ocko stal pri nej, nic jej nepovedal, my sme ju opakovane napomenuli, ale bez efektu, tak sme povedali jej ockovi, ze sa nam to nepaci, ocko na to zareagoval, ze ten radiator je na to urcite stavany. Ina navsteva: deticky neobsedeli pri jedle pri stole, masielko nam roztoerali po dlazke a stenach, tiez sme ich rodicom s manzelom nieco naznacovali, ich mamicka sa zasmiala, ze ona doma umyva kazdy den dlazky, BTW.ja uz som bola v nejakom 8 mesiaci 1.tehotenstva, tak to bolo dost bezocive....a vela dalsich prihod
toto by som nedovolila, ako sorry, ale aby mi 8 ročný skákal po sedačke alebo po posteliach? Ani trojročný nie a môžu sa rodičia urážať koľko chcú. Ak má byť viac malých detí pokope, tak im pripravím program, je mi jasné, že nebudú sedieť s rukami na kolenách dve hodiny, ale dom a dvor mi demolovať nebudú. Ak majú nevychovaných spratkov, nech s nimi sedia doma, neexistuje, aby mi toto robilo dieťa na návšteve, keď sme niekde išli. Mávala som na návšteve aj štyri malé deti naraz, často som jedno dve strážila, raz so, ich mala na dvore deväť 😎 , ale toto nerobilo žiadne.
Moja domacnost = moje pravidla. U seba doma nech si oni robia co chcu, kludne nech si do prostred obycky vykydnu kopu hnoja a valaju sa v nej. To je ich vec.
A ked u nas doto robit nebudu. Bud to bude navsteva akceptovat, alebo tam su dvere, zbohom, zial, ale nie ste viac u nas vitani.
Typická spalnova tema😂😂😂
@chocolatte1 ja sa stretávam s ľuďmi, ktorí majú rovnaké postoje, v živote som nemala takýto problém a nikto sa na moje deti nestazoval. každý víkend sa stretávame skupina rodičov u niekoho s dokopy 5 malými deťmi a máme pohodičku. Síce po týchto stretavkach je dosť upratovania, ale nikto sa necíti zle, nič nie je pokazené a či nejaké dieťa vbehlo do mojej spálne mi je úplne jedno. Buď v dobrej nálade po takom stretnutí upracem sama alebo to ostane do pondelku upratovačke. Deti nám melú kávu a tak, takže je čo upratovať, ale oni takeho cinnosti zbožňujú a nás to teší, keď takto spolupracujeme 😁 nenudia sa a nerobia blbosti...
@elizabet173 súhlasím, až na to, že 8 ročným robiť program, to by sa mi už nechcelo 😳 7 ročná mi skôr pomáha robiť program pre mladších alebo si sama niečo v pohode nájde
@bluka2 a presne o tom to je … byt obklopený ľudmi na rovnakej vlne.
Takze ak to autorke nevyhovuje, netreba sa zamýšľať, že viac neprídu…
A aky problem? UZ k Vam nechodia, takze problem uz nie je. Ci ti vadi, ze su urazeni?
Mali sme rovnaký problém, už sme ich k nám viac nezavolali 😎. Možno sa urazili, ale čo už, zato si nenechám zničiť dom, lebo nejaké cudzie dieťa "chce", a naše vlastné pozor dávajú..je to ich hanba, ze sa nevedia chovať, nie vaša.

@jankalukasova majú všetko k dispozícii či už detskú kuchynku, stan atď ,zo všetkými hračkami sa môžu hrať ale nie skákať po všetkom,dokonca aj trampolínu máme , na tu samozrejme môžu ale nie oni po novej sedačke , na novom gauči