icon

Deti samé s otcom do zahraničia

24. apr 2025

Ahojte,
trosku zvlastna otazka, ale od kolkych rokov by ste dovolili otcovi dietata vziat dieta ku rodine do zahranicia?
Ide o to, ze moj manzel nie je zo SK, a celu rodinu ma v zahranici (eu).
Ja tam nepotrebujem ist, nerozumiem im, a potrebujem si aj tak oddychnut. 😁 staci ked ich vidim 3x do roka.
Ale muz chodi casto domov kvoli praci.

januska12323
•
24. apr 2025

Nezávisí od veku ale či sa vie o dieťa postarať.

katarinaba
•
24. apr 2025

Od kolkych rokov? Dovolila?
Ak mate sudom dane rozhodnutie, tak vo "svojich" dnoch, pri kratkodobej navsteve alebo dovolenke nepotrebuje tvoj suhlas.
Ak to mate o dohode, tak tiez mu nemozes rozkazovat alebo zakazovat.
Obaja by ste mali mat rozum a brat ohlad na dieta, ci je zvyknute byt bez matky, ci je v pohode v cudzom prostredi a tomu prisposobit aj navstevy. Ak je dieta v pohode, tak nevidim dovod, preco by som mala udelovat suhlas.

sense
•
24. apr 2025

Moja chodí od 6 rokov , otec sa dokáže postarať....skôr sme chodili spolu lebo sme spolu zili

betulinka1
•
24. apr 2025

Ked dieta vie povedat, ze je hladne, smädné, chce cikat. A teda zalezi, ci sa vie otec postarat aj doma. Ak Ano, ze je to starostlivý otec, tak kludne 3 rocne. Moj maly chodieval od 4 rokov s dedom kade tade.

really8
•
24. apr 2025

To je velmi vseobecna otazka. Moj bol so synom u svokry na 3 noci ked mal 10 mesiacov, cesta cez 3h autom. Ale ja viem ze to muz aj maly zvladnu ako nic

minenkaa
•
24. apr 2025

Kedykoľvek

majlo1234
•
24. apr 2025

Ked to decka bez teba zvladnu, moj syn az ked som ho odstavila, v cca 2,5 roku

mogaa
•
24. apr 2025

pokiaľ je to v EU,tak nevidím rozdiel medzi tým či ich vezme k rodičom na druhý koniec Slovenska alebo do Nemecka.....podstatní je, že sa o deti dokáže postarať....veď nejde niekam kde to nepozná, ale tam kde vyrastal k rodine....

lujza123
•
24. apr 2025

Áno, veľmi zvláštna otázka na ktorú asi neexistuje správna odpoved

Sú rodiny kde je otec rovnako starostlivý rodič ako mama, vzájomne si dôverujú a ani nerozmýšľajú nad nejakým “dovolovaním” takejto samozrejmosti.
No a potom sú zas opačne extrémy kde otec poskytol spermie a tam jeho funkcia skončila. Takému človeku co sa nezaujíma/nevie postarat by som nezverila ani izbovu rastlinu

Fakt záleží či dieťa ma otca ako svoju vztahovu osobu alebo je to len taký neznámy ujo. A samozrejme malým deťom (skolkarsky vek) je smutno ked sú viac dni bez svojho rodiča na ktorého sú zvyknuté takže ten čas preč treba dávkovat s mierou, tých 7 dni preč max

prasiatko30
•
24. apr 2025

Ja som chodila od 3m a poriadne by ma bolo nasralo kebyze mm by mi povedal, ze su deti este velmi male na to aby cestovali po europe

prasiatko30
•
24. apr 2025

Boze tak ak otec chce cestovat s malym dietatom tak je asi schopny sa o neho postarat a ak nie je tak sa nauci.robite z tych chlapov uplnych debilov.

marianarem
•
24. apr 2025

Tak podla toho, ake velke dieta a na ako dlho. Moj muz bol takto s 3rocnym na tusim 5 dni. Pri velmi malom dietati by mi napriklad bolo luto, keby islo na dlhsie prec, mala by som pocit, ze mi nieco ujde. Ale co sa tyka nejakej dovery v otca, ci sa dokaze postarat, tak moj muz v podstate od narodenia by mohol ist.

libusak
•
25. apr 2025

On je rovnaky rodic ako ty. Od akeho veku dietata ta moze pustit samu s nim niekam?
Odkedy sa nedojci, odvtedy moze ist kam len chce 🤷

sulavikova
•
25. apr 2025

Vlastného syna som bez otca brávala do zahraničia od 3 rokov.

silviaab
•
25. apr 2025

S cudzincom NIKDY!!!!!!!!!!!!!!!

prasiatko30
•
25. apr 2025
@silviaab

S cudzincom NIKDY!!!!!!!!!!!!!!!

@silviaab a? Co ze je cudzinec? V eu, pokial nevies plati eu zatykac a dieta by sa muselo vratit do krajiny trvalehp pobytu, ked uz tak🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️.