Deti spia u ex na zemi
Ex , keď si zoberie deti na víkend, tak ich stále berie len ku svojej mame, ako toto mi nevadí, lebo viem, že ona sa lepšie postará ako on. To čo mi prekáža je to, že deti tam spia v maličkej izbe na starých matracoch. Pôjdeš do izby a môžeš sa hneď hodiť na matrace. Okolo nich kvantum starého oblečenia, úložisko, skryté pod dekami. Deti prídu v kuse s upchatým nosom a neraz s vyrážkami. Je jeho povinnosť deťom zariadiť dôstojne prespavanie?
Toto je take diskutabilné ….ma otec finančne prostriedky na to, aby kúpil normálne postele ?
Neviem si predstaviť, že by súd obmedzil kontakt len kvôli tomu, že spia na matracoch
Asi by som mu poslala mail, že keďže deti spia na starých matracoch, nos majú plny prachu, musíš neustále kupovať prostriedky a lieky na Cistenie nosa, tak budeš žiadať vyššie výživné, lebo tieto náklady by si nemusela mat keby deti mali riadne podmienky
dieta musia mat svoju izbu na prespatie -vhodnu a cistu .. ak nemaju mozes podat staznost .. alebo ak mas svokru rada tak si s nou skus pohovorit ... nez zacnes sudnu cestu
dieta musia mat svoju izbu na prespatie -vhodnu a cistu .. ak nemaju mozes podat staznost .. alebo ak mas svokru rada tak si s nou skus pohovorit ... nez zacnes sudnu cestu
@anonym_40bbae nemusí mat svoju izbu na prespanie
Je bežne, že ak má rodič jednoizbový byt tak tam spi on, nový partnerka a teda deti, ktoré prišli na víkend
Nikde v zákone nenájdeš že dieťa musí mat svoju izbu
Vyžaduje sa čisto, funkčne wc, toalety, fungujúca elwktrina, plyn.
Je bežne, že ak má rodič jednoizbový byt tak tam spi on, nový partnerka a teda deti, ktoré prišli na víkend
@pribinak Dieťa musi mať posteĺ a nie spať na zemi. Toto mu musi rodič zabezpečit
@pribinak Dieťa musi mať posteĺ a nie spať na zemi. Toto mu musi rodič zabezpečit
@anna777115 nespia na zemi. Pýtala som sa autorky či má otec financie zabezpečít postele
@pribinak Tak tak..
@anna777115 nespia na zemi. Pýtala som sa autorky či má otec financie zabezpečít postele
@pribinak áno má na to financie
@anonym_autor Asi by som mu poslala mail, že keďže deti spia na starých matracoch, nos majú plny prachu, musíš neustále kupovať prostriedky a lieky na Cistenie nosa, tak budeš žiadať vyššie výživné, lebo tieto náklady by si nemusela mat keby deti mali riadne podmienky
A do kópie by som dala mail na kurátorkou
Tu ide o zdravie deti. Pohovor si s ex, nech vypracu izbu a nech kupi nove matrace, ked postele sa nezmestia. Ak nemaju kam dat veci z izby, tak nech kupi skrinu a tie stare oblecenia nech tam ulozia. Izba bude lahsie udrziavana. Rozhodne by som ho o to poziadala. Vsak deti mozu dostat rozne alergie, neskor astmu.
Ak by rozhovor nepomohol, obratila by som sa na socialnu pracovnicku alebo niekoho na UPSVaR-e, kde riesia pridavky na deti a poziadala o pomoc, ako tento stav riesit. Potom ostava len sudna cesta
Tu ide o zdravie deti. Pohovor si s ex, nech vypracu izbu a nech kupi nove matrace, ked postele sa nezmestia. Ak nemaju kam dat veci z izby, tak nech kupi skrinu a tie stare oblecenia nech tam ulozia. Izba bude lahsie udrziavana. Rozhodne by som ho o to poziadala. Vsak deti mozu dostat rozne alergie, neskor astmu.
Ak by rozhovor nepomohol, obratila by som sa na socialnu pracovnicku alebo niekoho na UPSVaR-e, kde riesia pridavky na deti a poziadala o pomoc, ako tento stav riesit. Potom ostava len sudna cesta
@eva8 oddelenie s pridavkami s týmto nemá nič spolocne, toto rieši kuratela, resp. socialnopravna ochrana
@anonym_autor V prípade, že otec detí má prostriedky na kúpu postelí pre deti, skúste mu vysvetliť, že aké majú deti zdr.problemy a slušne ho požiadať,aby v záujme deti upratal a zariadil izbičku u svojej mamy.

Chces mu ich davat, ma to pre teba vyznam-chcu byt s tatkom, mas cas pre seba, ked nestojis o tieto dary, povedz mu, bud prespia v cistom prostredi, ale v hniezde roztocov a inych zivocichov moje deti spat nebudu. Vypal to na neho a uvidus reakciu. Mozno ulavnu. 🥱