Deti švagrinej vo veľkom dome narušujú súkromie
Ahojte, možno si poviete, že som „trafena“, aj ja sa tak už cítim. Ide o to, že bývame s manželovou sestrou a 3 deťmi v jednom veľkom dome. Izby máme každý zvlášť, jej deti sú strašne nevychované, sú proste všade, sú hlučny, drzí. A dnes to bol extrém išla som sa osprchovať a normálne ma išli pozorovať. To je, si myslím, už cez čiaru, aj keď sú ešte malé, ale mne sa rozum pozastavuje.
Ja už fakt nevládzem byť v tomto dome, je to blázinec. Som veľmi tolerantná, ale taktiež potrebujem kľud s manželom. Šetríme, ale to však nestačí na byt. A ešte viete čo normálne už viac krát som započula, keď som bola v kuchyni, ako sa mi vysmievajú a ohovárajú. Takéto malé deti… je toho oveľa viac, ale aspoň takto to dostať von nemám to komu povedať manžel hovorí že to prehaňam.
A ak napíšete, čo na to ich matka – tá ma vsetko v riti, lebo o deti sa nezaujíma.
@vladuska20 nemusia mat hned dlhy. Ja myslim skor,ze chcu daco nasetrit,nech maju popri ruke a nie bezhlavo sa pustit do hypoteky
@anonym_89bc29 zmen cenu nehnuteľnosti alebo výšku mesačného sporenia a vyjdu ti úplne iné hodnoty. Každopádne ak sa bavíme ze čakajú aby si vytvorí len dáku rezervu tak v realite sa bavíme o zopár tisíckach eur. 5000€ je z ďaleka dostatočná suma ak obaja sú TPP.
Jeden príjem by mal byť schopný pokryť fix výdavky ako hypo energie + niečo navyše.
Ak jeden je PN stále dostáva nejakú sumu.
Takže TPP +PN ti musí pokryť fixi a stravu.
Ak pride jedne o prácu je tu 6 mesiacov podpory (povedzme ze 3 od budúceho roka ak keď sa po 3 len znižuje)
Stále dostatok času ss rýchlo otrepat a nájsť si prácu.
@anonym_1f3d59 mám jedno ale toto by si nikdy nedovolilo
Vraj sa už idem nažrat lebo som prisla do kuchyne
@anonym_autor tak mate už dieťa hm. Za mňa nepochopím, keď neviem zniesť taketo spolužitie a este si do toho prostredia urobím dieťa.
Tak možno dieťa už veľmi dlho chceli, alebo možno si pohli kvôli veku autorky. Alebo bolo neplánovane. To je zbytočne riešiť... Ja by som ostala bývať ešte chvíľu u nich s tým, že všade sa zamykať. Kým si zatiaľ nenasporim 10-15% hypotéky a zatiaľ hľadala vlastný domov 😄 a odišla čo najskôr. Ak je to teda tak, že majú iba 1/2 izby samostatne a inak všetko spoločné.
Ale neviem prečo autorka zrazu neodpisuje na rady.
Deti by som napomenula, ako to rozprávajú. Zamykala by som si svoju časť. Varila by som si v izbe na dvojplatničke a mala svoju chladničku. A hlavne čím skôr by som vypadla. Aj za cenu byť v mini byte. Akože čistá samovražda tri gazdiné v jednej kuchyni.

@vladuska20 nemusia mat hned dlhy. Ja myslim skor,ze chcu daco nasetrit,nech maju popri ruke a nie bezhlavo sa pustit do hypoteky
@anonym_89bc29 tak keby vieme približnú lokalitu kde bývajú si to vieme napocitat. Povedzme ze priemerná nehnuteľnosť v okolí stojí 150.000 a nemajú žiadne úspory, (a podarí sa im dostať 100%-cez založenie rodičovskej nehnuteľnosti) a hypo bude 30 rokov s úrokom 3,5%.
Mesačná splátka vychádza cca 680€, počítajme ze v takejto cene to nebude novo stavba ale starší byt, takže +/- 150€ energie mesačne. Poistenie a dáke smeti nepočítam.
Mesačný náklad len na bývanie bude 830€.
Kedze bývajú u rodiny aby ušetrili tak im platia 300-400€.?
Povedzme 400€. Voči vlastnému bývaniu je rozdiel 430€ co by v tomto nastavení mali každý mesiac odložiť. Ak nedokážu takúto sumu odložiť neviem akým spôsobom chcú ísť do vlastného.
Ak chcú takýmto tempom ušetriť na potrebných 20% budú šetriť takmer 6 rokov.
Pri veľmi konzervatívnom raste nehnuteľnosti 3% ročne bude daná nehnuteľnosť z pôvodných 150.000€ stáť 179.000€
To znamená ze z pôvodných chýbajúcich 30.000€ im po 6 rokoch sporenia bude chýbať ešte ďalších takmer 6.000€. (povedzme ze to vykryju cez dáke odmeny alebo cez rodinu)
Za to však mesačná splátka na 80% hypo bude 640€.
Takze suma sumarom za ďalších 6 rokov trápenia sa v cudzom dome ušetria následne na kúpe mesačne 40€ na splátkach.
Ja neviem, mne z toho vychádza riešiť ihneď spôsoby ako sa dostať k vlastnému.