icon

Deti verzus manžel

14. nov 2021

Ahojte viem zakladam asi dosť 'tabu' tému a možno veľa z vás má bude chcieť ukameňovat. Je to čisto môj pohľad na danú situáciu. Nechcem nikoho osočovať alebo urážať, ani si nemyslím že tym niekoho urazim. Mám jednu kamošku ktora má syna (má 5) a podľa mňa robí tu chybu, síce nie len ona ale aj manžel že takto to majú zaužívané a chlapec je na to zvyknutí, že keď manžel príde z turnusu domov tak čo viem po väčšine spí na gauči lebo chlapec spí s nimi/ňou v spálni a pre očká nieje už 'miesto'? Ľahne s nimi spolu ale potom chlapec povie nech ide na gauč alebo tá kamasko nech ide lebo chrape. A neviem či ja som tá zla ale chlapovi by som buď kúpila vlastnú posteľ alebo väčšiu manželskú posteľ. Nie som psychológ ale podľa mňa to ubližuje manželstu. To že je tam dieťa neznamená že partnery by mali na seba zabudnúť, nebyť milencami len 'mama a oco'. Od narodenia dieťaťa nikdy neboli samí na rande alebo len na nákup. Ponúkla som sa jej že chlapca postrážim a nech idú či do kina alebo to je jedno. Už idem trochu mimo témy tak sa vrátim. Podľa mňa aj ten chlap chce cítiť lásku svojej ženy a nie spať sám na gauči ako v práci.

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
14. nov 2021

@hesloveslo To si nemala napísať 🙊 teraz nás tu ukameňuju. Ano aj muž niekedy zabudne že má doma manželku a nie len matku svojich detí. Myslím že také problémy sa dajú vyriešiť keď to obydvaja chcú. Viem zase sa starám do iných ale ako očom je ten život keď žena len komanduje muža správ toto zarob viac peňazí, prečo si už doma 'nemohol si potiahnut ešte jeden turnus?' no ale čo ja sa staram 🤷 asi aj vás ostatných to zaujíma keď komentujete a sa staráte

petrao2
14. nov 2021

Ja odpoviem na otazku lebo odrazu su vserky svate a puritanky
Moj tiez chodil von a jednoducho sme si odvykli
Ked prisiel domov bolo to prve noci tazke ze je niekto "navyse"
Ale zalezi aky maju vztah ak vedia fungovat ako par je v poriadku ze spia oddelene ak to vybovuje obom
Ale ak pride a iba prespi tak to uz v poriadku nie je
V podstane su uz cudzi a ona uprednostnuje dieta pred muzom

elizabet173
14. nov 2021

@petrao2 nepochopila som tú poznámku, že všetky sú sväté a puritánky

alexandra1990
14. nov 2021

Mám tiež manžela v zahraničí. Keď je preč, tak niekedy dovolím mladšej spať somnou v spálni. Ale nie každú noc. A už vôbec nie vtedy, keď je muž doma. Dosť sme od seba kym je v zahraničí. Potom sa neni čo čudovať, že chlapi hĺadajú inde to, čo doma nemajú. Dieťa má mať vlastnú postel. Aj rodičia potrebujú svoje súkromie. A čas len pre seba. Niektoré ženy fakt považujú deti za Bohov a narodením dieťaťa zabúdajú nato, že majú aj muža. A potom sa čudujú, že chlap si nájde inú ženu. Neviem si predstaviť, že by som ako chlap manuálne makala v zahraničí, bývala niekde na ubytovni alebo ešte horšie niekde v kamione a po navrate domov by som mala spať na gauči lebo decko, ktoré má svoju postel spí v tej mojej. Aj keď je muž vonku chcem mať po celom dni večer svoj kľud. Prečítat si knihu, pozrieť si v posteli film. Dievčatá majú svoju izbu a spia pekne krásne v nej.

viestta
Odpoveď bola odstránená
beronsche
14. nov 2021

@lesana25 pekne primitivny komentar...

beronsche
14. nov 2021

autorka - ak chcu spat oddelene, lebo on chrape, tak je to ich vec, ale rozhodne by som nenechala na dieta rozhodnut, kedy uz tato pojde do obyvacky.. Ak je to primarne kvoli dietatu, zvycajne to nie je dobry napad..

ostatne uzivatelky - ak sa niekto pyta na konkretnu situaciu z okolia, este nemusi byt typ cloveka, co vsade pcha nos a ani nemusi cakat potlesk za spravnost svojho nazoru.. mozno chce fakt len vidiet nazor viacerych.
a predstavte si, ze existuju aj priatelstva, kde mozu byt obe strany uprimne k sebe a kde sa bavia aj o sukromnych veciach ako je napr. toto..

petamich
14. nov 2021

@beronsche beriem, na druhej strane ale ak sa sukromne bavim s niekym o citlivych temach, tak sa bavim sukromne a neocakavam (a ani by sa mi to nepacilo), ze dana osoba, ktorej sa zdoverim to bude riesit na MK 🤷‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
beronsche
14. nov 2021

@petamich to chcem vidiet, ako dokazes identifikovat o koho ide..

luccija
14. nov 2021

Nestrkaj nos kde netreba.Sprav si svoju rodinu a tam buď múdra.Akym pravom sa ty do nich staráš?sú 2 dospelí nech si robia ako uznajú za vhodné.Ked mužovi vadí, že spí na gauči, tak by som spravil zmeny.My sme asi 4 r spávali ja s dieťaťom muž vedľa a neublížilo nám to
Keď ho má ona plné zuby a rozkazuje mu, že mohol potiahnuť ešte jeden turnus sprav mu butlavu vŕbu.Mam pocit z opisaneho, že si myslíš, že by si bola preňho lepšia partia a chudáčik pri nej trpi..A čo, keď nikde bez dieťaťa neboli?asi nechcú....ak by chceli, hľadali by možnosti.

lesana25
14. nov 2021

@beronsche to je tvoj názor

lucinka1988
14. nov 2021

ja spím s 8 mesačným synčekom v spálni prevažne na posteli, v druhej polke noci sa mi ho nechce dávať do postieľky, starší 3,5 ročný spí vo svojej izbe, manžel sám v tretej izbe, lebo neznesiteľne chrápe a sme šťastná fungujúca rodina🤷‍♀️🙏S mužom sme spolu vyše 13 rokov, máme naozaj pekné harmonické manželstvo a sexuálny život ešte lepší, ako pred deťmi- najviac si to užívame mimo spálne a v spálni na posteli by to bola pre nás oboch jedna veľká nuda😀mne osobne je naozaj úprimne jedno, ako spia iné rodiny, jedno je ale isté- šťastne manželstvo ani sexuálny život nezávisia od spiaceho poriadku, ja som sa vždy čudovala tomu, či tí, čo sa oháňajú tým, že manželia by mali spať vedľa Seba aj kvôli intímnemu životu spolu sexujú len v posteli a v noci🙈veď keď spím, tak spím, vtedy neriešim, kto je vedľa a intímny život riešim za bdelého stavu, alebo teda za ním prejdem vedľa do izby 🤷‍♀️😉

bikarbona
14. nov 2021

Ahoj, ak by manžel chrápal a ja by som mala slabý spánok, tak v mihu odchádzam na gauč. Dala by som božtek a dovi ráno 😃

jana_eyre_2
14. nov 2021

Ja som asi hrozne divná, ale fakt netuším prečo ľudia majú tendenciu posudzovať druhé páry ako to majú doma a zaujímajú sa ešte o širšiu verejnosť na koniku.. čo to pomôže, komu? Či zamýšľanie sa nad cudzími domácnosťami je nejaký program na večer miesto knižky? Fakt nechcem aby to vyznelo zle, ale toľko tém čo v poslednej dobe sa objavuje a pritom ide o tretiu osobu čo do toho fakt nemá čo vidieť, to je zarážajúce..

S mužom som spala oddelene.pre jeho chrapot niekoľko rokov, keďže máme deti krátko po sebe, vždy som.mala.nejake dieťa čo spalo primne a milión krát zobudena som nedokázala späť pri jeho chrapote.. tak mal sám izbu a ja som mala s dieťaťom.. keď som deťom prerobila samostatne izby tak som šla k nemu do spálne.. náš vzťah nič neutrpel a teda bolo to dlhšie obdobie ako 5rokov.. aj deti sme si dokázali spraviť viac 🤣 lebo máme aj iné miestnosti v dome..

marca12
14. nov 2021

Aj my spime oddelene,lebo moj strasne chrape a ja mam zly spanok. To neznamena,ze nemame intimnosti,neobjimame sa podobne. Si hlupa,ked prepieras domacnost cudzej zeny a este by som sa pobavila,keby si to ta kamoska tu precitala.

tomikejt
14. nov 2021

Keď sú s tým obaja ok, je to v poriadku. My mame dve deti, starši občas v noci prišiel k nám, odkedy sa narodil druhý syn tak už nechodí. Ani muž neodišiel do inej izby aj keď náš 10 mesačný krpec je niekedy aj 10 krát za noc hore. Pre mňa je to dosť dôležité spat v jednej posteli, keď zaspávame musíme sa dotýkat aspoň rukami 😄 je to pravda co sa tu písalo vyššie že veľa žien porodí a vtedy pre ňu muž prestane existovať. A pritom vzťah muža a ženy je veľmi dôležitý, nechcem napísať ze dôležitejši než deti ale treba si uvedomiť ze deti vyrastú a odídu, a potom co? Na vzťahu treba pracovať denne a denne sa treba snažit aby iskra nezhasla, veľa sa rozprávať, spravit si čas len pre dvoch, hoci aj večer na hodinku keď deti spia a nemyslím tým len sex, ale rozhovory, smiech, skrátka to udržiavať. A pre mňa k tomu patrí aj spanie v jednej posteli.

1gabriela13
14. nov 2021

Za mňa to je okej. My takto tiež spavame ,ja s dcérou v spálni a muž vonku. Vyhovuje nám to práve preto lebo si možme riešiť svoj intímny život v kľude inde ako v spálni pri dcére 😂takže za nás úžasné ,dcéra zaspí a my sa vieme venovať sebe . Bodka 😂ale tiež nechápem čo ty riešis iných. Veď ich vec,keď im to vyhovuje,tebe to môže byť jedno.

autor
27. nov 2021

Len toľko dodám keď manželia nefungujú ako manželia tak potom ani tá rodina fungovať nebude 🤷 možno teraz to funguje ale podľa mňa časom sa to ukaze.poďte má ukameňovat že som za to aby manželia neprestávali byť manželia aj po deťoch, teraz nemyslím len spoločne spanie ale aj iné veci ako napríklad ísť na rande, spraviť si čas jeden pre druhého

Strana
z2