Deti verzus manžel
Ahojte viem zakladam asi dosť 'tabu' tému a možno veľa z vás má bude chcieť ukameňovat. Je to čisto môj pohľad na danú situáciu. Nechcem nikoho osočovať alebo urážať, ani si nemyslím že tym niekoho urazim. Mám jednu kamošku ktora má syna (má 5) a podľa mňa robí tu chybu, síce nie len ona ale aj manžel že takto to majú zaužívané a chlapec je na to zvyknutí, že keď manžel príde z turnusu domov tak čo viem po väčšine spí na gauči lebo chlapec spí s nimi/ňou v spálni a pre očká nieje už 'miesto'? Ľahne s nimi spolu ale potom chlapec povie nech ide na gauč alebo tá kamasko nech ide lebo chrape. A neviem či ja som tá zla ale chlapovi by som buď kúpila vlastnú posteľ alebo väčšiu manželskú posteľ. Nie som psychológ ale podľa mňa to ubližuje manželstu. To že je tam dieťa neznamená že partnery by mali na seba zabudnúť, nebyť milencami len 'mama a oco'. Od narodenia dieťaťa nikdy neboli samí na rande alebo len na nákup. Ponúkla som sa jej že chlapca postrážim a nech idú či do kina alebo to je jedno. Už idem trochu mimo témy tak sa vrátim. Podľa mňa aj ten chlap chce cítiť lásku svojej ženy a nie spať sám na gauči ako v práci.
@viestta bavila som sa s ňou o tom a ma zaujíma názor iných to je všetko. Veď nech si každý žije ako chce.
Ja poznám viacero manželských párov, čo kvôli chrápaniu spí oddelene a vzťahy majú v poriadku, pekné, fungujúce.
A ta kamoška nie sú náhodou ty? A teba vyháňa manžel? Alebo toho kamoškinho manželka chceš? Ci co tak rozcitlivelo že až nevidíš co píšeš?
Moj nazor je, ze nie je vhodne riesit vztahy inych. Samozrejme to, ako si to zariadis v tvojej rodine, bude uz zalezat len na vas. My sme deti mali samostatne, spavali dost skoro vo vlastnej izbe. Vecery sme travili bez deti. I tak nas vztah stroskotal a zase je xy manzelstiev, ktorych zivot sa toci len okolo deti a funguje im to 🤷♀️. V zivote nastastie ziadne vzorce a rovnice nefunguju. Pretp je zivot taky zaujimavy a krasny ❤
kazdy sa ma starat o svoju "kuchynu", kiez by na stastne manzelstvo stacilo, aby manzelia spali spolu a deti vedla 🤷♀️
a nemam na to nazor, je to ich manzelstvo, ich vec, rovnako ako ja mam svoje a ako si urobime, tak budeme mat
@janai1 keď píšeš veľký text tak aspoň mne neukazuje čo píšem potom. Jej manžela vôbec nechcem ani sa až tak dobre nepoznáme
Teba do toho vobec nic nie je. Moj syn ma 4 roky a spi so mnou na manzelskej posteli a manzel v inej izbe, lebo chrape. Momentalne nam to vsetkym takto vyhovuje a vobec to neskodi nasmu manzelskemu zivotu. Sex v spalni mi pride nudny 🙂
Ak by som videla, ze moja kamoska riesi na verejnom fore to, ako spime, uz by nebola moja kamoska.
Ja suhlasim s tym, ze muz a zena by nemali prestat byt manzelia a pracovat na svojom vztahu a stat sa "len" matkou a otcom.
Akym sposobom to robia neurcuje len to ako spia (kto, kde...). Kym to nie je tvoj vztah tak sa do toho nemiesaj, nevidis vsetko.
Akurat vcera som manzela vykazala spat do pracovne, lebo chrapal 🤣 Ked si da co len pohat vina, neda sa pro nom spat 🤷♀️ Takto sa vyspime obaja.
Ja nikoho neodsudzujem ako si žije. Každý predsa môže povedať svoj názor. Nemusíte s ním súhlasiť. Ja som sa neprišla sem hádať ale asi ste sa niektorý zle vyspali. Bože šak ja nejdem teraz baviť na manželsku poradňu a nebudem teraz jej volať písať čo majú robiť a sa starať. Len minule sme sa o tom bavili to je všetko. Ja v kľude v noci spím neriešim ich vzťah. Ale ako kamošky si hovorime naše názory jedna druhéj. Ona není urazená tak neviem prečo by sa urážať že sa starám. Práve ona o tom začala keď už tak. Idem radšej variť obed 🙂
A samozrejme nemyslím si že manželstvo zachráni len to keď manželia spia vedľa seba. Ale tiež by som tu úplne nevyhodila z okna. Ja tiež som s manželom dlho bola pod jednou strechou a som sa tešila keď pôjde na práce že budem sama v posteli. Je dobré tráviť aj čas od seba. Ale keď viem že ide naspäť domov tak sa už veľmi tešiť na neho
Ja si myslim, ze kazdy by si mal najskor pred svojim prahom upratat a zakladatelka by sa mala najskor naucit pisat, potom riesit druhe rodiny. Co sa tyka temy, tak porodom by nemal zaniknut manzelsky zivot, ale na to musia ti dvaja zucastneni prist sami.
Na mňa všetky tieto témy "kamoška podľa mňa toto a toto robí zle, čo si o tom myslíte vy" pôsobia, že autor chce počuť pochvalu, že áno áno ty máš pravdu.. Nehovorím, že nutne ty si musela mať tento zámer, ale ako to väčšinou vyzerá a teda možno aj preto takéto reakcie... Keď už ťa zaujímajú názory na to, tak sa to dá sformulovať ako "myslíte si, že je v pohode, ak manželia spia oddelene alebo to môže spôsobiť problémy" a nenaložiť pri tom na kamarátku... Ale to len taky postreh mimo témy
A teda tiež si myslím, že je dôležité lásku a vášeň vo vzťahu udržiavať, ale ja s partnerom, aj keď deti ešte nemáme, tiež často spíme oddelene.. Proste mame obaja radi pri spánku svoj priestor a nepotrebujem sa mojkať, tlačiť, spotiť a budiť... Niekto to môže mať rád, nám to vadí obom.. Nežnosti si vynahradíme inde resp. v inom čase ... A čo sa týka kúpy novej postele pre manžela, tak by hádam sám vedel povedať, že sa mu zle spi a chce novú posteľ
No bolo by mi srdečne jedno kto ako spí. Ty fakt nemáš čo robiť žena...
je to len a len ich vecou, ako to majú doma zariadené, nechápem, prečo sa ty do toho montuješ. Každému vyhovuje niečo iné, nestaraj sa do vecí, po ktorých ťa skutočne nič nie je.
Predpokladám, že sa pýtaš, lebo ty sama by si mu chcela zohrievať posteľ.
To neviete čítať? Veď som napísala že ja sa do ich života nestarám nehovorím jej čo a ako má robiť. Napísala som čo som chcela s tým že som chcela počuť iné názory. A keď nemám názor tak načo komentovať? Už keď stačilo by len napísať nesúhlasím/súhlasim. A život ide ďalej. Očividne keď tu človek niečo napíše tak ma čakať komenty všelijake no toto? Že ja ho chcem alebo nemám sa starať? Asi keby kamoška nechcela počuť môj názor tak mi to nepovie. Asi vasa kamaska chcela vašeho muža keď tu takto píšete. Asi máte skúsenosť. Ja by som to nikdy nespravila a ze vás niečo také napadne...
Pozri ked moj obcas chrape tiez idem spat za dcerou so izby, a takisto velakrat ked v noci pride dcera ku nam do postele tak ju nevyhodim lebo tam teraz spi aj partner.
Ak to vyhovuje im je to o.k ak im to nevyhovuje tak je to na nixh aby to riesili
@lindous aj ja si to myslím, že autorka má potrebu čítať chválospevy, inak si nedokážem predstaviť, s akým zámerom tému založila. Veď nech svoj názor povie tej kamarátke, ak oň ona stojí, ak nie nech sa nemieša do toho, po čom ju nič nie.
si robíš prieskum? Súhlasím, nesúhlasím? Veď tak, ako neexistuje univerzálny recept, ani sa nedá jedným slovom odpovedať, každý pár je iný, každé dieťa je iné. Ale ak ti skutočne len toto chýba k šťastiu, tak máš fajn život
Moji rodičia spia oddelene 40 rokov, majú normálne fungujúce manželstvo , aj s veľmi peknými chvíľami ale aj s občasnými turbulenciami ( hádka ) . Spia tak preto , že môj otec neskutočne chrápe a už asi vyčerpal všetky možnosti - schudol , spreje do nosa , držiak brady a neviem čo ale chrápe ďalej .
Ja si zas myslím že ide o muža , ktorý potrebuje ukázať svojej žene, aha aj ostatné si myslia že to nie je v poriadku aby som spával na gauči , lebo máme dieťa.
Ja osobne si myslim že ženy ked porodia tak im v hlave prepne kontrolka a vidia len to decko a zabúdajú že majú doma muža vďaka ktorému to decko majú. A ani sa nečudujem že chlapi nechcú manželstvo a deti. A preco aj. Spraví žene decko a tá úplne zabudne že doma ma oplodnitela a ked porodí tak muz je dobrý len na nosenie peňazí a na to aby ich ženy komandovali
@hesloveslo ale vôbec nie, niektorým áno, ale zďaleka nie všetkým. A kontrolka prepne sem tam aj niektorým mužom. Vidíš to veľmi čierno- bielo, okrem toho, sú ženy, ktorých zárobok je minimálne rovnaký alebo vyšší ako mužov, niekedy oveľa alebo pracujú popri MD, RD. Prípady, ktoré si uviedol, sú ojedinelé, nie bežné. To by sa dalo otočiť aj opačne, že muž považuje úlohu otca za ukončenú, keď ženu oplodní a tým to pre neho hasne, ponechá na žene starostlivosť o deti a domácnosť a myslí si, že to, že nosí domov peniaze, je všetko. To sa už tak dobre nečíta, že? Netreba paušalizovať, každý pár to má inak, vtedy je to super, ak to vyhovuje obidvom, paušalizovať sa skutočne nedá.

Pokračujem, už som nevidela čo píšem. A tak isto aj žena by mala chcieť cítiť lásku svojho manžela, nie len dieťaťa predsa je to iná láska. Ja nehovorím že teraz úplne na dieťa sa vykašľať ale nájsť si čas jeden pre druhého a proste len preto že mám dieťa nezabudnem na svoje manželstvo ( to ide samozrejme obom, obaja sú v manželstve nie len jedna osoba). To bol len môj taký postreh a zaujíma ma ako to majú iný ľudia.