icon

Detská oslava so skákacím hradom. Ako neuraziť susedov?

22. feb 2023

Ahojte dámy a páni.
Chcela by som radu ohľadne takej banalnej veci, nie je to životný problém ale tak človek rozmýšľa nad všeličím a už tu boli hádam aj horšie otázky 😂
No ale k veci .chcela by som v lete spraviť u nás v záhrade oslavu pre deti aj so skákacim hradom. No chcem spraviť len rodinnú oslavu a neviem ako to vysvetliť susedom keďže nám do dvora zatiaľ žiaľ vidia, ich deti budú stáť pri plote a pozerať a bojím že nám to pokazí oslavu . Zatiaľ sme nedoriesili nejaké súkromie, viem je to blbé. Aby ste nemysleli že som nejaká neprajna ale prídu malé detičky z rodiny a susedove deti sú hrozne divoké a viem že by tie naše hneď vysackovali..Ako to vymyslieť a nikoho neurazit?

beata_k
23. feb 2023

Pozvi ich pred oslavou. Normalne rodicom povedz, ze nech pridu na pol hodinku, ale ze potom uz zacne rodinna oslava. Susedove deti poskacu a pozvane sa tiez bezpecne zabavia.
Ano, normalne im povies deti koniec uz, sup, sup domov zacina nam oslava. Strc im jeden kolac do ruky a cau 😀

h2
23. feb 2023

Preboha, to necháš úplne cudzie deti robiť si u vás, čo chcú? Neexistuje, aby mi niekto (ktokoľvek) vošiel do domu bez môjho vedomia, či súhlasu. Musíš si s nimi spraviť poriadok. Ja raz nepochopím, ako sa všetci strašne boja, aby len nedajbože niekoho neurazili a nechajú si kvôli tomu aj po hlave skákať. Sprav si poriadok. Deti môžu prísť, keď to ty, alebo tvoj manžel dovolíte. Ináč nie. V čase rodinnej oslavy by som cudzie deti nepustila ani na tých 30 minút, keď už budú naše vyskákané. Nedajbože sa tam niekomu niečo stane a bude zle na teba. A robiť im dozor, keď máš u seba návštevu, alebo tesne po tom, keď si potrebuješ upratať, by som tiež nechcela. A prečo vlastne? Aby sa neurazili?

ankare
23. feb 2023

Nič nevysvetluj. Na čo?

zuzinka888
23. feb 2023

Dohodni to z ich rodicmi. Ze mozu ale iba na pol hodinu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2023

@mamula20 lebo nemám navyše 500 eur a ani to už kde skladovať a už vôbec nie skladať a rozkladať, stačí keď musím bazén riešiť 🙈

h2
23. feb 2023

@mamula20 To má kupovať hrad za 500€, aby sa susedovie deti mali kde vyskákať?

oranzovyvevericnik
23. feb 2023

@zuzinka888 To myslis vazne? Ona ich ma nasilu pozvat lebo ´´Aby sa ti potom nestalo,ze sused to zoberie osobne a zacne pocas vasej party kodit a tultivatorivat travnik a potom pilit drevo.´´ Za to, ze ma niekto mentalnu uroven na bode mrazu, tak sa mu musia druhi prisposobovat? To kde sme, aby si clovek nemohol urobit podla svojho vlastneho uvazenia?

karolinakr
23. feb 2023

cudzie deti ti chodia do chladničky? nielen susedove-? tak asi by som tymto začala..a čo budeš robit, ked budeš mat bazen? to už rovno zlomia zamok aby mali volny pristup? z tohto bude ešte pruser..daj si veci do poriadku a začni hned, nabuduce vas vynesu von aj s manželom a postelou...
čo su to za detiska? zo slušnej rodiny či z celej dediny?

oranzovyvevericnik
23. feb 2023

@h2 asi ano, a rovno cattering objednat, aby sa najedla cela ulica.. :DD

jamimo
23. feb 2023

ty nie že nemôžeš zavolať z jednej aj druhej strany deti... ty nemusíš nič, hlavne sa trápiť, vysvetľovať. Rodinná oslava je rodinná oslava, tvoja záhrada a skákací hrad neznamenä detský kútik a centrum voľného času pre pol dediny. Napr. pôjdeš z so svojimi deťmi z hodov, budú mať balóny, susedovie deti pri bráničke uvidia balóny a budeš mať výčitky? Určite nie....

evelyn246246
23. feb 2023

.. otoc hrad tak aby bol k plotu chrbtom, ak je to mozne :D ...

katkaseiner
23. feb 2023

Nečítam komentáre, ale chápem ťa. Ak bude ten skákací hrad u vás, skús ich pozvať (teda ak vôbec chces) na ďalší deň - nie ako oslavu ale že aj tak je u vás, že rada by si ich pozvala ak skôr ale tým že vás bude veľa, nechceš aby sa detičky nebodaj poranili - ale toto ries skutočne ak s tým nemás problém. Ak sa nestretávate tak by som to proste neriešila nijak. To že nemáte ešte poriesene súkromie nemusí nikoho zaujimat

tinkavvv
23. feb 2023

Absolutne neries.
Ale do buducna zacni riesit tienenie / sukromie tvojho pozemku. Stromy, kriky...

vilma7
23. feb 2023

Neviem koľko detí ste pozvali a akú kapacitu má hrad.
Ale aj kvôli bezpečnosti budeš musieť riešiť počet detí v hrade.
Viem podľa skúseností, takže áno, deti sa tam budú striedať a ano, bude ich musieť striedať dospelá osoba, čiže povedať. Na Tom nie je nič zvláštne. Ani na verejných priestranstvách nemôže ísť 50 deti naraz do hradu.
A aký máš problém s tým, že sa pozrú? Ak sú to živé deti, ako píšeš, myslíš že budú zavesené na plote hodiny? Pochybujem.

zuzinka888
23. feb 2023

@oranzovyvevericnik nie, nemusi ich pozvat nasilu. Ale je dobre udrziavat zo susedmi aspon korektne vztahy. To ak sa budu chciet deti poskakat to autorke neublizi - tych par minut. Ja si vzdy vsetko otocim akoby som riesila takuto situaciu ja s mojimi detmi. So susedmi mame vztahy na takej urovni,ze viem, ze by im to na chvilu dovolila dovolila. Nic nie je horsie ako protivny a pomstychtivy sused. Teraz nemyslim, tuto konkretnu situaciu. Ale vacsina sporov vznika z uplnych banalit. A ano, npr ked mam doma oslavu tak sa zo susedmi dohodnem lebo taketo dedinske prace okolo domu su viac rusive ako deti na kratku chvilu na oslave.

lucitta9
23. feb 2023

Niet nad dobre susedske vztahy ale treba nastavit hranice, lebo to pojde na vas ukor. My sme toto zazili s bazenom…deti od susedov chceli prist zaplavat, aj deti z rodiny chceli, lebo bazen nemaju…A casom to prerastlo az tak ze ocakavali ze cez prazdniny u nas budu aj susedove deti travit cele dni. Bazen spinavy nonstop, terasa od vody, decka ako sialene behali, to sa nedalo zvladat. Musela som to uplne stopnut, lebo nedocvaklo im, ked som povedala, ze nechcem mat zodpovednost za cudzie deti, ze sa moze nieco stat. Tak som povedala ze si to uz nezelam a bola z toho zla krv. Rozhodne nedovoluj aby k vam chodili hufy deti ktore ani nepoznas. Cokolvek sa aj moze prihodit, lebo ved deti vymyslaju, a potom bude ze sa to u vas stalo, ze si pozor nedala.

oranzovyvevericnik
23. feb 2023

@zuzinka888 Poznam to velmi dobre, mohla by som pisat romany. Susedia na pohladanie z oboch stran.
Hranice musia byt. Tuto to asi autorke prerastlo cez hlavu, lebo chcela byt ustretova. Z toho co pisala vyplyva, ze susedia nemaju mieru. Boji sa, ze susedovie deti ublizia jej synovcovi a neteri. V prvom rade beriem ohlad na svoju rodinu, a nie na ludi, ktori funguju stylom - podaj prst...

ahhola
23. feb 2023

zuzinka888

Dnes o 08:43
Joj kde su tie casy ked medzi susedmi neboli 5 metrove ploty a deti behali z dvora na dvor. Ja som takto vyrastala a aj moje deti. Nemala by som problem na chvilu zavolat aj susedove deti. Ved tvoje tam nebudu 24/7 a hrad si poziciavas na cely den. Tych 30 minut by tvoju oslavu nijako nepokazilo. Aby sa ti potom nestalo,ze sused to zoberie osobne a zacne pocas vasej party kodit a tultivatorivat travnik a potom pilit drevo.

Pamätám a spomínam v zlom.💦
Naši boli také makkoty, co pustili každého, ved co by povedali ľudia, oni sa hanbili aj zamknúť a raz večer k nám prišla suseda, chodila ako duch, len sa zjavila vo dverách keď mi mamka prehrabavala vlasy, lebo v škole boli vsi. K nim sa nedobil nikto, nikdy cez 3jitu ostrahu... zamknutá brána, baba v okne, vlčiak na dvore. Ráno vypustila vnucence do cudzích dvorov a starostlivo za nimi zamkla. Keď u niekoho vyokačili obed, použili WC na veľkú potrebu, boli hrdinovia dňa. A o všelijakých "vyopžičkách" z detských izieb ani nehovorím. Takéto swine si presne vytipuju kam môžu vypustiť svojich diviciakov. Detské návštevy áno, ale fifty-fifty.

viera27
23. feb 2023

Netrap sa s tym. Naozaj nie si povinna pozyvat niekoho k sebe,slebo robit program cudzim detom. A nemoze sa na to nik urazat. A hlavne nemusis nic vysvetlovat. Ja sa cely zivot riadim tym,ze vysvetlujem a pocuvam len toho,kto ma "zivi". A naucila som sa aj pekne hovorit NIE bez toho,aby som doplnila LEBO. A ver tomu,ze malokedy sa najde clovek,ktory po slusnom NIE pyta dodatocne vysvetlenie. Na to uz gule obvykle nemaju 🤣

mirco50
Odpoveď bola odstránená
autor
23. feb 2023

Ako na druhej strane chápem keby si susedia dajú hrad a moje deti by boli asi smutné že nemôžu ísť tiež ale tak vysvetlila by som.. no nič, dáme ho do obývačky 😀

h2
23. feb 2023

Panebože! Oslava je ešte v nedohľadne, delia vás od nej mesiace. Susedia môžu byť pokojne v tom čase preč. Alebo aj nie, ale to je jedno. Ty si si už vytvorila v hlave predstavu smutných detí, stojacich počas celej vašej oslavy za plotom a túžobne hľadiacich na váš skákací hrad. Za nimi stoja ich rodičia, škrípu zubami, zatínajú päste a nenávistne prižmurujú oči. 🙄 Prosím ťa, prestaň. Vôbec sa tým nezaoberaj. Majte oslavu, dajte si tam ten hrad a o susedov, ani ich deti, sa vôbec nestaraj. Snáď neprelezú plot a nepôjdu k vám násilím! A keď aj áno, tak nech im tvoj muž povie, že máte návštevu, nech idú domov. Lebo ty to zjavne nedokážeš. Hlavne sa pre to prestaň stresovať bezmála pol roka dopredu.

marsmykkok
23. feb 2023

A možno bude vtedy pršať a bude po probléme. Teraz nemyslím v zlom, ale fakt zbytočne riešiš dopredu. Možno budú práve u babky alebo na kúpalisku alebo dovolenke alebo niečo iné. Ak by nastala situácia, že budú pozerať ignorovala by som ich a keď budú v blízkosti rodičia,.povedzte im, že večer po oslave nech prídu s deťmi, nech si to vyskúšajú, teraz nechceš lebo máš malé deti z rodiny a aby došlo k úrazu. Ak je pozemok menší tak zase deti môžu čumieť, rodičia ich budú možno niečo robiť vonka a zase kvôli vašej oslave sa na celý deň nezamknú dnu aby deti neurobili pár krokov k vášmu plotu. Toto je nevýhoda hustej zástavby bohužiaľ že súkromie nie je žiadne.

kristinapetronela
23. feb 2023

Ja som takéto zatrhla .Deti sa nemohli učiť ,v izbe ich bolo aj 8 koľkokrát ( ja mám tri ) .niekedy v piatok alebo sobotu poobede ale nie keď prídem unavená z roboty. Treba si povedať ,určiť pravidlá

kaciato
25. feb 2023

Vobec by som to neriesila mas rodinnu oslavu na svojom pozemku no nech stoja ich hanba. Aj my sme tak mali ze mi susedove deti chodili do dbora jeden den dve i tyzden 5 do dvoch tyzdnov som tam mala 10 deti a povedala som a dost normalne som ich poslala sa hrat na ulicu alebo na ihrisko mojim detom som vysvetlila ze tak jeden dvaja kamarati a pochopili a nikto sa neurazil proste som ich prestala púšťať do dvora. A ked boli moje na dvore pustili len najblizsich kamaratov s nie ksmaratov ich kamaratov musis si urobit poriadok na zaciatku bud pochopia alebo nepochopia isto by som si oslavu uzila ako sa mne paci a nie ze by som hladela este na to co sa paci slebo nepaco susedom...no isto

laila22
25. feb 2023

Autorka. Z vlastnej skúsenosti Ti poradím, neriešiť nič dopredu, ak tam nechceš mať susedove deti, nepozvi ich, kašli na to čo si kto myslí, kto čo povie... Ich netrápi, že ty máš rodinnú oslavu a tým, že sa tam votrú narúšajú Vaše súkromie, pohodu... Čím viac budeš ústretová, tým viac budeš na to doplácať a oni posúvať hranicu. Alebo do leta, postav plot a máš pokoj... U nás to bolo niečo podobné, susedia nemali dokončený plot a ja žiadny pokoj, súkromie. Každý boží deň som šla domov s nervami čo zas bude... Až som raz svojej susede rovnako ,,hlúpo,, odpovedala na jej hlúpe otázky.. A vtedy jej to asi doplo. Kým som bola slušná, tak suseda neriešila. Do týždňa bol plot dokončený a odvtedy mám pokoj. Vzťahy sa síce naštrbili, ale ja ich k životu nepotrebujem. Deti vyrástli, každý si žije svoje a je kľud. Ja nie som typ čo bude klebetiť 2hodiny pri plote alebo na ulici pred bráničkou... Som už dosť stará na to, aby som žila ako chcem. Dávno mi je jedno kto si čo pomyslí, a dávno nerobím veci ,,lebo sa to patrí,,... Nech ľudia nerobia veci, čo sa ,,nepatria,, a bude kľud.. 😉

sinusoida
26. feb 2023

Treba si na dvore spraviť súkromie.

lunademonica
26. feb 2023

Prepana, ved kup taku plachtu a obmotaj s nou plot, su take zelene plachty na ploty a nas pokoj. Susedia nech si objednaju vlastny hrad, nie si charita. A presne, tvoje deti by tam udupali. Netrap sa nimi.

som_realistka
26. feb 2023

neblázni, do obývačky? máte rodinnú oslavu, bodka, kým nebudete robiť rambajz po 22 00 nikto nemôže nič povedať. a nie si povinná pozvať susedov ak ozaj nie ste veľmi veľmi zadobre. normálni susedia to pochopia. A čo sa týka toho skákania po oslave, no, veeeľmi by som nad tým rozmýšľala, a ak tak len s dozorom ich vlastných rodičov.