icon

Dieťa áno, svadba nie

capslock
27. sep 2014

Baby poradte :(... Môj priateľ mi včera krásne vyznal lásku a povedal mi, že chce mať so mnou dieťatko, že sa už nechce chrániť... bolo to dojímavé, krásne, pretože po takom dlhom vzťahu je to pre nás krok vpred....ALE!!!! o svadbe nechce ani počuť. Keď mu poviem, že by sme sa mohli už vziať tak on povie, že chce byť so mnou navždy ale že sa ešte nechce ženiť, že až v 30tke, že teraz chce len bábo... Milujem ho, akceptujem ho ale toto? vychovávať dieťa len tak? stáva sa, že chlapi sa nechcú ženiť,pretože čakajú na niečo lepšie :( ale tak 7 rokov je 7 rokov :( Stretli ste sa už z takouto situáciou? Prípadne ako sa to vyriešilo?

barborazilina
29. sep 2014

Ja som dlho bola odporcom svadby a mam vlastny dom, auto a tak a tiez sa bojim ze ma nejaky chlap vyuzije a preto som priatelovi povedala ze sice chcem svadbu (najma kvoli dietatu ak sa nam nejake podari) lebo chcem istotu a vzdy je zlozitejsie rozviest sa ako len tak odist ale hned po svadbe chcem vysporiadanie bezpodieloveho spoluvlastnictva manzelov nakolko nechcem do lasky pliest peniaze ... tak neviem ci by toto nebola cesta aby si chlap bol isty ze ti nejde o jeho peniaze ale o neho ako o cloveka ...

terezka1947
29. sep 2014

@krasomila16 pozri...ono...tazko je riesit nieco,co riesis ty...lebo ked toho druheho lubime a sme s nim mesiace a mesiace,roky utekaju...clovek nadobude istotu,ze je uz stary na novy vztah...strati istotu,ze este o neho niekto "zakopne"...atd,atd...nooo,nie je to lahke
ale pokial nieco nerisknes(ak sa teda posunut chces) v dohladnej dobe,bude to len tazsie...ja som sa tiez nevydavala mlada...leeebo manzela som stretla neskor 😉
mozno by nebolo tiez odveci nechat mu volnost(ked s aciti nevybehany 🙂 -vymedzit si vlastny priestor,ak mas moznost-aj byvanie s dietatom(nevedela som,ze ho mas a jasne,aj ako matku ta chapem,ze chces mat uz vyriesene veci
ak nie si uplne spokojna s pracou,pozmen ju
ja vie,lahko sa radi...ale ak ti zalezi na buducnosti...nieco zmenit musis
no a ked uz po ej volnosti-nevolnosti tuzi...v klude,s pokojom,s usmevom....nechaj mu ju
mozno sa len nevie rozhybat...mozno este nedospel...a je mozne,ze ani nedospeje
ono,vacsinou tvoje vnutro-mozno zenska intuicia....urcite ti nieco sepkaju...a mozno nie je az take zle aspon sa nad tym zamysliet...

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Toto mi priapda, ako on si zije zivot stareho maldenca po boku priatelky. On ma vsetko tak, ako to chce mat a Ty sa mu stale prisposobujes a vo vela veciach. Myslim, ze je na case nieco zmenit. Uplne vazne. Tvoja mama ma pravdu. A ty sama sa neposuvas dopredu, Ty pri nom chradnes. Ani dobru robotu nemas a dokonca nemas ani istotu co sa financnej buducnosti tyka.
Definitivne by som sa odstahovala. Ako mas stare dieta?

krasomila16
29. sep 2014

@terezka1947 ono presne to, že viem, že keď niečo nezmením, tak sa nič nezmení na jeho prístupe. Len neviem čo mám zmeniť. A tá ženská intuícia je presne to, čo mi našepkáva, že to nie je kóšer. Ja nepotrebujem ani jeho byt, ani auto, ja mám vlastné aj jedno, aj druhé.Ale ten pocit usporiadanej rodiny mi chýba.
Rozmýšľala som, že ho nebudem každý večer čakať doma s navarenou večerou a cez víkend si urobím sama vlastný program, hoci v tomto meste takmer nikoho nepoznám.On vie, že keď napr.pôjde v piatok večer s kamošmi na pivo, ja budem zase len doma, lebo nemám s kým ísť von.Tých pár báb čo tu poznám robia na smeny, popri tom rodina, jedna má 3 ročné dieťa, ďalšia čerstvý vzťah, no ťažko to tak zladiť, že vybehneme do mesta večer, alebo tak.Dosť som tu izolovaná, do práce dochádzam, takže kolegyne sú z iného mesta.Čiže mňa s istotou nájde stále doma.Čo si myslím, že aj to je chyba, asi si je istý príliš so mnou.

krasomila16
29. sep 2014

@digysa dcéra je už veľká,má 16 rokov, je veľmi zodpovedná a samostatná. Chodí domov len na víkendy, je na internáte. V tom problém nie je.A viem, že musím niečo zmeniť, len ako som už napísala, neviem ČO.
A áno, aj mne to tak pripadá, že si pri mne žije ako starý mládenec, ešte mi aj niekedy povie, že on sa pri mne vzdal veľa vecí, čo mal rád a to nočné poľovačky, chatovačky, víkendové záťahy.No ale keď chcel žiť ako rodina, tak snáď nechcel v kuse behať, to by ako potom vyzeralo? A keď chcel tak ďalej žiť, nemal sa hnať do vážneho vzťahu. A ja že som sa kôli nemu presťahovala do iného mesta? A dcéra prišla o kamarátky z detstva?

krasomila16
29. sep 2014

A keď mu poviem, že veď dobre, na chatu môžme ísť spolu, na víkend môžme niekde vybehnúť, aj na poľovačku môže niekedy vyjsť,tak akosi so mnou sa mu nikde ísť nechce, ale keby že má ísť len s kámošmi, tak je hneď ready.

krasomila16
29. sep 2014

Ja si myslím, že problém je aj v jeho priateľoch, oni stále všade bez žien chodia, žena má byť doma, samozrejme, že veľa z nich má problémy vo vzťahu, alebo sú rozvedení, tak som raz môjmu povedala, že či sa zamyslel, že prečo asi. Že či aj on chce tak dopadnúť.A potom samozrejme na ženy nadávajú a či je pod papučou, že von zoberie aj mňa a volajú ho napr. niekde na zábavu, že či nejde v sobotu a že či to sa musí ženy doma pýtať a tak. A on samozrejme veľký frajer, tak snáď sa nedá zahanbiť, tak azda ma tam nebude ťahať, keď tam nikto ženu neberie a tak. Na zábavu nepôjde, ale napr. na veľtrh, alebo autosalón do Nitry na pár dní, tak pôjde, že ale bez báb,pánská jazda. A ja ako puk pekne doma sedkám a čakám, kým sa pánkovi uráči domov dôjsť.Ale on ma ani na služobku nezoberie, hoci môže,napr. na dva dni do Blavy zobral kamaráta a to som nakoniec vysliedila, že bol v Ružomberku,v kúpeľoch sa zastavili, mal v aute mydlo z hotela z Ružbách, mne bolo ťažko, že mi takmer nikde spolu nechodíme a aj keď je možnosť niekam hoci takto vyraziť vo dvojici, tak vezme kámoša.A keďže on ženu nebral, tak snáď on mňa nezoberie. 😒 Ale to čumel, keď som sa ho spýtala, ako bolo v Ružbachoch, to ste mali vidieť ten údiv na tvári.

krasomila16
29. sep 2014

Aspoň že tu sa vyrozprávam. 😢

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Cele zle, cele zle.....dievca moje. My s muzom chodime aj spolu von aj bez seba. Ja chodim s babami, on ide ku kamosovi........ale dovolenky si v zivote neplanoval bez rodiny. Ja som dokonca sama s kamoskou isla na 4 dni na dovolenku a on bol doma s detmi 😅
Podla toho, co pises on sa zenit nebude ( s nikym) On zije ako stary mladenec. Ty z neho nemas absolutne NIC- ani lasku, ani zabavu, ani spolocne chvile, ani s dcerou ti nemusi pomahat...........naco si s nim? Je to o financiach? Nieco to musi byt, co ta pri nom drzi. Ak je to zotrvacnost, tak by som isla do poradne a tam Ti urcite pomozu sa od neho "odstrihnut"...

debora
29. sep 2014

Fenomem tejto doby, mam dost, chlapi , nevedia co je zodpovednost....je to pre nich ovela jednoducsie nechat si zadne vratka otovrene... ak tak, tak dieta sa bude volat po matke....ale aj tak by som mu to neakceptovala....

krasomila16
29. sep 2014

@digysa sama neviem,čo ma pri ňom drží,možno nechcem žiť tak uponáhľane ako keď som bola sama, lebo pri tejto práci mám voľné víkendy aviac času na dcéru. A možno aj to, že už nemám energiu začínať zase od znova, už som chcela mať usporiadané takéto veci. On mi povie, že so mnou chce byť, ale ženiť sa nebude.Nikdy.
Keby som možno mala pri ňom pocit, že to berie tak ako ja, tak by som to až tak neriešila, ja ten pocit však nemám.Mám pocit, akoby si stále hľadal zámienky ako vypadnúť niekde na pár dní.Aj na tú služobku do Blavy, čo išiel s kamošom, mal ísť len na jeden deň, ale urobil si z toho 3. Najprv,že vyrazia už o 13h poobede, aby sa vyhli ranným hmlám a nakoniec mi večer zavolá,že sú v Ružomberku(si myslel,že si nedám dva a dva dohromady?)Čo má Blava s Ružomberkom? A to mu už nevadilo, že sa nevyhnú ranným hmlám, lebo veď to museli ísť z Ružomberka už nad ránom, keď chceli stíhať termín v Blave. Jednoducho, dosť ma mrzí, že tak podceňuje moju inteligenciu a intuíciu,myslí si, že mu asi všetko zožeriem.Moja chyba je podľa neho, že príliš rozmýšľam.Asi by mu vyhovovala nejaká puťka, ktorá by sa ho na nič nepýtala a zožrala všetko, čo jej on predostrie. 😠 To mám začať aj ja behať ako pes s prebitou nohou, alebo ako?

krasomila16
29. sep 2014

Inak som pohľadná ženská, štíhla, dlhovlasá, vyzerám vraj mladšie ako on, hoci on je mladší, ale veď to je jedno.
Musím zmeniť celé myslenie.

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Len taky priklad, co je to spravny manzel. V marci ide manzel na pracovnu cestu. Maju tam pracu od Stredy do Pondelka. On nekupil letenku iba mne, ale berie aj deti! Ideme s nim vsetci. Preco? Lebo chce byt s nami.... Kolko ste spolu? Myslim, ze by ste si mali dat rozhovor. A ak nie rozhovor, tak mu napis list. A nie strucny, ale tento krat obsirny- ako sa citis, co by si chcela, ci si si predstavovala, co ti vadi......a frajerovat sa mozete aj kazdy vo svojom.

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Presne som ti isla pisat ze, URCITE musis byt atraktivna zena, ked mas mladsieho muza. Mas tolko rokov, co ja......stracas s nim cas, a my nemladneme, iba starneme......... Treba to vyriesit. Nenechaj to sediet, neodkladaj to.

krasomila16
29. sep 2014

@digysa piaty rok sme spolu, bývame spolu vyše dvoch rokov.
Tak to má byť, tak si to aj ja predstavujem.Môj keby takto mal ísť na služobku na pár dní, tak to s radosťou využije.Ale sám.

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Skoda, ze si daleko. Hned by som ta zobrala niekde do baru a precistila ti zaludok! 😀

krasomila16
29. sep 2014

@digysa Čo by si robila na mojom mieste? Aký postup by si zvolila?

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Nechcem sa hrat na pani psychologicku. Ono by bolo treba vypocut aj druhu stranu (napr. PRECO s tebou nechce nikam chodit, alebo ta berie tak malo....)
Nepoznam jeho povahu....

Jedno je iste, 35 rocny muz sa taaaaaaaaaazko meni. Cize s nejakymi zmenami by som asi prilis neratala...mozno malickostami, ale velke veci to asi nebudu.

V prvom rade - mas starsiu dceru, uz nepotrebuje tolko pozornosti. Nasla by som si lepsie platenu pracu ( co budes sediet doma koli nemu??)
V druhom rade- zacat zit viac spolocensky zivot bez neho. Ak nemas vela kamaratok, tak si zober dceru.
Taka silvestrovska dovolenka (s dcerou a BEZ NEHO!!) by nebola na zahodenie..... preco by si musela silvestrovat s nim???
Tretie- chod viac von, menej upratuj - do kniznice, do posilovne, do kina (zober dceru, alebo nejaku kamaratku- niekto sa hadam najde, alebo aj sama), zabehat si......
ak mu nebude nic z toho robit problem, ze sa bavi sama, bez neho.....tak mas jasny priklad toho, ze ho NEPOTREBUJES.
Ak mu to zacne vadit, tak bude znamenat, ze o teba stoji.....a este sa bude dat nieco s vasim vztahom urobit. Ale toto musis zacat robit velmi rychlo....daj si na to pol roka.

krasomila16
29. sep 2014

@digysa toto presne som si aj ja povedala. Dám tomu ešte nejaký čas a uvidím.Začnem chodiť von, hoci sama, cvičiť a tak. Ale to viem, že mu bude vadiť, on je spokojný keď som ja doma. Chodila som jeden čas na zumbu večer a hovoril so mnou len tak odmerane. Podľa neho je rozdiel, ak chlap chodí po vonku a ak žena. Že on ak ide vonku, tak pri tom dobaví aj nejaké kšefty.Ale kašlem na to.Od zajtra začínam misiu. No,som zvedavá ako to všetko dopadne. 😀 Napr. teraz ešte stále nie je doma.

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 No s prepacenim "osrali ho rusi"....Ty nemozes ist ani cvicit??? a on si chodi s kamaratmi na sluzobne cesty? Vies co bude tvoja odpoved na jeho mrmlanie????

Zlatko, nerozculuj sa, Ty si chodis po sluzobkach, po vyletoch a po piveckach. Ja si budem chodit kde chcem a kam chcem. Nie som tvoja sluzka, ani dieta a toboz nie manzelka. My dvaja spolu zdielame tak akurat postel"
🙄

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 Vies jemu tie tvoje vylety a chodenie von nemoze vodit tak, ze sa naserie, lebo chce aby si bola doma.
Jemu to musi vadit tak, ze navrhne aby ste na ten, ci onen vylet isli SPOLU...aby ste na ten poharik zasli spolu!

A este jedna rada......aspon raz za dva tyzdne chodte s dcerou na veceru, same dve! Zober dceru, stravte pekny vecer mama a dcera....na neho sa vyser (ciastocne). Tam mu napis listocek: tu mas sulance, ja som isla s dcerou na veceru.

Cas bezi, kedy budes zit TY??????

krasomila16
29. sep 2014

@digysa musím to zmeniť a pekne od základu, riadne si ma nabudila, normálne som načerpala energiu na rozhýbanie sa. Dík. 😉

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 A ziadne hadanie, vsetko diplomaticky....vysvetlit mu:

"Ja mam 38 rokov, vychovala som dceru, mam dobre uplatnenie sa v mojom obore, dokazem sa o seba postarat sama. Som zena aj do voza, aj do koca. Skoda len, ze Ty ma vyuzivas iba na ten voz a do ziadneho koca si ma este nedal.......Ja nemozem iba pracovat, upratoat a starat sa o teba. Ja chcem zit a mat radost so zivota. Ja potrebujem ist von (nemam dieta v plienke), ja potrebujem spolocnost (nie som introvert), ja potrebujem ist na dovolenku, lyzovacku sa zregenerovat ( nie som stroj, ale clovek).
Ak mi to neposkytnes ty a nechces tieto veci zdielat so mnou, tak ich budem robit sama a urobim si po svojom!"

krasomila16
29. sep 2014

@digysa toto si super napísala.To aby som sa naspamäť naučila. 😀
Presne tak to cítim a chcem. Najviac ma štve, že máme na to aj čas, aj peniaze, mohli by sme si krásne žiť, neodopierať si dovolenku, nejaký wellness, na Silvestra vypadnúť ....a nič.Len doma sa stretávame. A keď niečo, ide sám.

digysa
29. sep 2014

@krasomila16 bud si pre neho nic, alebo sa za teba hanbi (co pochybujem), alebo ho velmi ovplyvnuju kamarati, alebo nechape princip spoluzitia, alebo vie presne co robi a vyuziva ta dokedy sa das.

Ja som s muzom uz 14 rokov, my uz "musime" chodit obcas von jeden bez druheho 😅 Ved by sme sa zblaznili, keby sme sa mali zabavat 14 rokov len spolu 😀
Ale vy dva ste spolu kratko a taketo odfajky nie su vo vztahu OK. Nieco tam bude a Ty to musis zistit, vypatrat a zmenit....

krasomila16
29. sep 2014

@digysa on mi raz povedal, že keď ide niekde so mnou, že to nie je ono, že sa nedokáže tak odviazať. 😖
A to mu nič nezakazujem, môže si vypiť, neupozorňujem ho, neprotirečím mu, nekritizujem ho, nič. Boh vie ako to myslí s tým odviazaním.Asi že nemôže flirtovať s ženskými ako SLOBODNÝ chlap.

krasomila16
29. sep 2014

Lebo už sa mi dostalo z určitých zdrojov do uší, že on veľmi rád vykecáva so ženskými a doslova vyhľadáva ženskú spoločnosť, keď je niekde v spoločnosti.

sunshineka
29. sep 2014

ja som odporca svadieb,ale ked budeme chciet dieta,urcite sa chcem predtym vydat.chcem,aby sme boli rodina,co pri spoluziti bez svadby mi ako rodina nepripada.ine by bolo,keby si ani ty svadbu nechcela.v tom by som problem nevidela.problem nastava vtedy,ak jeden svadbu chce a druhy nie.v takomto pripade by som mu povedala,ze dieta az po svadbe a hotovo

krasomila16
29. sep 2014

@digysa doma ešte stále nie je. 😅
A to nie je ojedinelé toto. V lete chodí hocikedy domov aj o 21h.Doslova sa najesť a vyspať.
Viem, že niekedy má veľa práce ale stále? 😕On hovorí, že dokedy dôjde domov 30-50km, podľa toho, kde bol, tak ešte zájde tu za známym, tu za kolegom (kšefty), veď azda od neho nečakám, že príde za vidna do bytovky, že čo tu bude robiť.On je inak akčný typ, nevydrží doma nečinne, ale tak to si nemôžeme urobiť program spolu, aspoň niekedy? Ja môžem sedieť sama v byte? A to mi ani nikdy nezavolá, že prídem vtedy, alebo vtedy, nečakaj ma tak skoro, alebo tak a ja mu nevyvolávam, aby nepovedal, že ho kontrolujem.Takže ja niiiiiikdy neviem, kedy dôjde domov, či o 18h, či o 21h, kedy dôjde, vtedy je doma. 😖Takže asi ani moje behačky večer nepomôžu,lebo to by som najmenej do 22h musela niekde byť, aby som mala akú takú istotu, že zistí, že nie som doma. 😕V zime chodí skôr domov, niekedy aj o 17h. 😀To je život,čo? A to nikdy neviem, či celý deň pracoval, alebo kšeftoval, alebo si našiel čas aj na niečo iné, pri jeho pracovnej dobe. 😔
Juj, ale som sa rozpísala-

krasomila16
29. sep 2014

no a niekedy mi o 21h zavolá, že ostáva spať u rodičov, že doteraz makal a ráno mu treba o 5h vstávať, takťe sa mu neoplatí domov ísť.
Alebo keď mu vytýkam, že či to mi nemôže dať vedieť, že čau lásko dôjdem neskôr, urob si program, tak on na to, že on to nevie tak povedať, že niekedy mu niečo na poslednú chvíľu vyskočí. teraz došiel.Tak čaute,zajtra,