icon

Dieťa, ktoré som dala na adopciu

27. máj 2023

Ahojte, veľmi ťažko sa mi o tom píše tak preto anonymita.. V minulosti som narobila veľmi veľa chýb ktoré silno ľutujem no už ich nemôžem napraviť a ani vrátiť, ale mám pocit, že ma v poslednej dobe dobieha minulosť na ktorú naozaj nie som pyšná. Keď som mala 17 tak som veľmi vystrájala, proste so mnou plieskala puberta a malo to svoje následky... Otehotnela som s niekym koho som prakticky nepoznala, chcela som si užiť a stalo sa niečo čo sa stať nemalo. Niesom na to pyšná a nikdy som na to ani pyšná nebola. Keď som to zistila tak ma veľmi rýchlo prešli tie moje pubertálne "výstrelky". Dostala som facku od reality. Nešla som na potrat, rodičia mi to nedovolili a ja som na to nemala žalúdok a ani svedomie. V tej dobe by som to psychicky nezvládla a nezvládla by som to vlastne ani teraz. Donosila som ho a následne ho dala na adopciu. Veľmi ma, ale zaujímalo kam pôjde, čo s ním bude. Už teraz mi je zle. Nedokázala by som žiť s predstavou, že neviem kde skončilo moje dieťa, pri kom skončilo. Či ho tí ľudia ľúbia. Asi prvé 2 roky som bola s náhradnou mamou v kontakte. Zrejme som si chcela "očistiť" svoje svedomie. Čo sa mi vlastne aj na určitý čas podarilo no, pred asi mesiacom ma kontaktovala tá mama ktorá si s manželom adoptovala "môjho" syna. Vraj by chcel vedieť kto sú jeho biologický rodičia. Pretože oni mu nikdy netajili, že je adoptovaný, od mala mu hovorili, že síce nevyrástol maminke v brušku, ale vyrástol im v srdiečku čo je niekedy viac. Ja to chápem. Ale ja asi nie som pripravená na to aby som stretala "svoje" dieťa ktorého som sa takmer pred 17 rokmi vzdala. Je mi z toho zle. Samozrejme, že ma niekedy máta myšlienka, že ako sa asi má, ako vyzerá, čo ho baví a podobne. Ale myslím si, že mu je dobre tak ako žije teraz. Keď nevie kto som. Čo by ste robili na mojom mieste? A ak ste to dočítali do konca tak vám ďakujem. Toto je asi len taký môj výlev.

loliki
30. máj 2023

@najjulinka Jasné, že je to iné. Ale stretávajú sa - len to som chcela podotknúť.
@miadi Ako sa to vezme. Ktovie ako to stretnutie dopadne. Ja netuším, koľko má ten syn rokov a akú má povahu. Malá pozornosť nič nepokazí. Možno bude spokojný s jedným stretkom a viac nebude chcieť. Ktovie? Ale fotka bio matky a bio starých rodičov by niekoho možno potešila.

mamusa123456789
1. jún 2023

Rozhodla si sa správne... Držím palce nech všetko dobre dopadne 🍀❤️ a daj nám potom vediet

autor
1. jún 2023

@mamusa123456789 Určite dám!🙏❤️

autor
2. jún 2023

Bože baby ja som tak vystresovaná z dneška, že už ani spať nemôžem..😫

hrabovo
2. jún 2023

Ja mam z toho veľmi pozitívne pocity, dopadne to dobre, uvidíš 🍀

miadi
2. jún 2023

Nebud vystresovana bude to lepsie ako cakas.

mamusa123456789
2. jún 2023

Nestresuj a teš sa ❤️❤️❤️ budem na teba myslieť celý deň 🍀

karolinakr
2. jún 2023

To sa ti vobec nečudujem, ja neviem spat kvôli oveĺa väčšim blbostiam

karolinakr
2. jún 2023

Opakuj si :" Colombo šel na sever!" neboj, všetko dobre dopadne

bluka2
2. jún 2023

Super, aké to bolo?

autor
2. jún 2023

@bluka2 Mám z toho mierne zmiešané pocity😅 Ale áno. Hodnotím to pozitívne, zo začiatku sme ani jeden nemali úplne "náladu" hovoriť, pretože u mňa stres pracoval na 100% a u neho bola nervozita tiež vidieť🙏 Ale napokon sme sa nejak uvoľnili a rozkecali sa😂 Je to neuveriteľne zlatý chalan. Bolo to príjemné a naozaj sa vo mne niečo "zlomilo". Odpustila som si všetko čo som si do teraz vyčítala. Pýtal sa prečo som ho dala a preč a či mi to bolo ľúto odstupom času. Na všetko som mu odpovedala pravdivo. Pochopil to.. Asi nikdy som necítila väčší pocit šťastia ako ho vidieť po takmer 17 rokoch🙏 Aj keď som si ho nemohla nechať a nevychovala som ho tak ho ľúbim najviac na svete.. Pevne verím, že sme sa dnes nevideli naposled❤️🙏

saxana000
2. jún 2023

Tvoje dieta prislo do veku kedy chce vediet kym je odkial je a je.m prirodzene zvedavy.Cely zivot nosi v hlave otazku na ktoru sa chce opytat tej jedinej ktora mu moze na nu odpovedat..preco sa ma vzdala?,
Zdvihni hlavu zahod strach a postav sa pred neho s otvorenym srdcom. je to uz skoro dospely chlap.urcite to pochopi..

autor
2. jún 2023

@saxana000 Dnes som sa s ním stretla😀

biela_sova
2. jún 2023

Ako ste dopadli?🥰 ake mas dojmy?

autor
2. jún 2023

@biela_sova Už som to tu písala. Beľmi príjemné aj keď ten začiatok bol taký pomalší🥰

karolinakr
2. jún 2023

Ako ho možeš milovat najviac na svete, ked ešte včera si ho nechcela vidieť

autor
2. jún 2023

@karolinakr To som nikdy nepovedala a ani nenapísala😀 Mala som strach ako zareaguje. Tak prosím čítaj s porozumením😀

pieksamaki
2. jún 2023

uvedom si a ocen na sebe, ze si mu dala zivot. a to je to najdolezitejsie, kazdy rodic robi chyby, a nic nie je dokonale a podla mna pre jeho identitu je dobre si upravit myslienky odkial pochadza , korene....

damia22
2. jún 2023

Podľa mňa si spravila najlepšie ako si vtedy vedela. Darovala si mu život a dobrú starostlivosť. Ak sa chce s tebou stretnúť tak verím že len z lásky a nie z hnevu. Keď sa nedokážeš osobne stretnúť skús napísať od srdca list a predstav si že je tam s tebou a skús to preniesť všetko na papier. Možno tam aj spomenúť tvoje aktuálne pocity že chceš mu nechať život taký aký má a nekomplikovať ho tvojou prítomnosťou. Určite bude vďačný že biologická mama má aspoň záujem a kontaktuje ho naspäť s úprimnosťou. Držím palce.

sussie1
2. jún 2023

@autorka to je nadherne, si ma rozplakala <3

autor
2. jún 2023

@sussie1 ❤️❤️❤️

miadi
2. jún 2023

@karolinakr milovat ho moze aj ked ho dala na adopciu a 17r nevidela. Stale je to dieta ktore nosila pod srdcom. Milovat ho moze hoci ho vobec nepozna. Takou inou laskou ktoru si bezna mama nevie predstavit. Pochopit. Ale urcite k nemu moze mat pozitivne city. Hoci je to cudzi clovek/jej syn. Ak je to skutocna story tak v podstate happy end aj Keby to ostalo len pri tomto jednom stretnuti. Obom to nieco dalo.

andreatytler
3. jún 2023

To je super. Pravdu povediac neverila som ze najdes odvahu podla tych prispevkov plnych strachu. Ale dala si to. Klobuk dole. Blahozelam.
Je nacase aby sa aj na Slovensku zacala robit otvorena adopcia kedy dieta ma moznost poznat svojich biorodicov a aj oni maju moznost vediet ako dieta zije.

doriiis
3. jún 2023

No vidíš autorka.....oplatilo sa tomu postaviť čelom👍.

mamusa123456789
3. jún 2023

Teším sa s tebou ❤️❤️❤️

alcielle
4. jún 2023

Waw, mne tecu slzy, tesim sa s Vami oboma velmi 😊❤️🍀a zelam vela lasky, porozumenia a radosti v dalsom zivote vam obom aj vasim rodinam.

poleva
19. aug 2023

Dobry den, stretla ste sa este zo synom? 🙂

veronika9944
19. feb 2025

Ja viem že je to 2 roky staré ale ako si bola s adoptívnymi rodičmi v kontakte????to dá dá ?

veronika9944
19. feb 2025

Pomôžte mi niekto do kelu!!😭😭😭😭😭😓😓

doriiis
19. feb 2025

@veronika9944 ....oficiálne nedá.Na Slovensku neprebiehajú otvorené adopcie.Ked dáš dieťa na adopciu,vzdavas sa rodičovských práv a nemáš právo vedieť,čo je s tvojim dieťaťom.To,že autorka mala šťastie a adoptívny rodičia s ňou nemali problém udržiavať kontakt je šťastie.