Dieťa nechce chodiť k otcovi

29. dec 2023

Mile maminy ako toto riesite ?
Syn ma byt u otca kazdy druhy vikend. Nechce tam ist nikdy, utecie mu dovnutra domu ku mne. Uz tam nebol skoro rok. Ex sa zacal vyhrazat ze ho to uz nebavi a bude ho bravat aj proti jeho voly. Neviem si predstavit, pukne mi srdce ako bude plakat.
Ako toto riesit ? Sudy su na strane otcov zial ... Vek 5.5 roka.

lilian183
29. dec 2023

Skúste sa poradiť so psychologičkou

2006_1211
29. dec 2023

Aj ja som bola taka ista ked som bola mala, mama ma dala k psychologické a zevraj som tam potom už chodila ale moje vzťahy s ním sa nikdy nenapravili len som tam chodila

pribinak
29. dec 2023

Nemôžeš ísť párkrát s ním? Aby si ľahšie zvykol …

janagem
29. dec 2023

Súdy sú na strane otca je vtip. Sk súdy sú práve na strane matiek. Platí muž výživné? Je stretávanie určené súdom? Ty ako matka máš povinnosť podporovať vzťah dieťaťa a otca - vysvetliť že tam má ísť a prečo. Teda za predpokladu že otec nie je nejaký násilník.

hipuska
29. dec 2023

Ako myslíš, že súdy sú na strane otca? Na Slovensku nie je tej moci, ktorá by donútila dieta k styku k druhému rodičovi. Ty máš povinnosť dieta na styk pripravit, tj.pozitivne o otcovi hovoriť, ak chce ísť, tak ho pustiť, pripadne pripravit tašku s vecami. Nikde nie je uvedené, že.ho máš na stretnutie nútiť a nasilu pchať do auta. My sme.mali toto presne doma. U nás boli aj policajti (konkrétne 4, na 3 male deti. Čistá komedia). Prišli, ukázala som zbalené veci, deti povedali, že.ist nechcú, tak odišli. Muž tam veľmi skákal, že to dá na súd. A aj dal. Sud sa ani nezačal, súd to.zmietol.zo.stola.

ukulela
29. dec 2023

otec predpokladam, ze plati vyzivne a ma zaujem sa s dietatom stretavat. kedze tato situacia trva uz rok, mali ste to obaja riesit. byt otcom, poziadam matku o konzultaciu so psychologom, byt matkou, navrhnem to otcovi, snazis sa aj ty nejako vztah diatata k otcovi riesit? ci to iba negativne prezivas? zjavne mate s exom velmi zle vztahy, ked o takej vaznej veci neviete komunikovat. tebe trha srdce, ked dieta place, ale co preto robis, aby neplakalo? na druhej strane vyhrazky - pritom riesenim by malo byt asi naozaj sedenie u psychologa a snaha z oboch stran dieta na navstevu u otca prirpavit.

mane01
29. dec 2023

A ako ho na navstevu u otca pripravujes ty? 5,5 rocny chlapcek je uz dost velky, aby si sa s nim vedela porozpravat a vysvetlit mu, ze ocko ho ma rad a budu mat spolu srandu. Ja som deti vzdy povzbudzovala vo vztahu k otcovi. Aj ked mi v mnohom ublizil a mam na neho v mnohom tazke srdce… je to ich jediny otec, ineho mat nebudu, bolo by sebecke, ovplyvnovat ich vztah s otcom tym, ako sa vyvinul nas vztah. Na druhej strane, on ich jeden cas manipuloval proti mne, zvykli plakavat, ked sa vracali ku mne, pritom on je fakt ‘otec roka’nezodpovedny, atd… on im ale vyfnukaval pred odchodom, hral im na city a chudatka plakali ako keby som ich doma tyrala… nastastie boli malinki, dnes si to ani nepamataju, ale na neho uz maju svoj nazor. Lubia ho, ale vedia, ze na neho sa nemozu v nicom spolahnut. Je to otec na srandu, s problemom alebo po radu si pridu vzdy ku mne.

autor
29. dec 2023

@pribinak kdezeeee on mi robi zo zivota peklo.

autor
29. dec 2023

@hipuska Dieta je prichystane VZDY. Panko si vsak chodi alo sa mu chce a ani neda vediet. Pride, potom mesiac nepride. Ani mi neda vediet ! S dietatom nema ziaden vztah, je to manipulator ktory cez dieta chce znicit mna. Plati si pravnicku a sud mu vsetko zial zerie :(

hipuska
29. dec 2023

Ved ale napíš konkrétne. Co mu súd žerie? Aké máte momentálne rozbehnuté pojednávanie? Jedna vec je, že dieťa.nechce chodiť, druhá ci mu branis. A toto musí súdu dokázať.

marca12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
29. dec 2023

@marca12 a to ste prečo dovolili?

marca12
29. dec 2023

@hipuska Myslis,ze sa mas ako branit? To len na margo toho,ze si zeny myslia,ze otec nema ziadne prava v tomto state. Ma a velke. Ty nezmozes nic,ked pride s policiou. Nie je to vobec jednoduche

hipuska
29. dec 2023

@marca12 písala som vysie, u nás boli 4 policajti a muž odišiel bez deti. Nikdy by som nedovolila aby dieťa nasilu napchali do auta.

autor
29. dec 2023

@marca12 Akoze a je to normalne aby policia brala nasilu dieta a dala otcovi ked k nemu ist nechce ? Ved to dieta ma.traumu a just uz tam nebude chciet chodit.

majlo1234
30. dec 2023

Je to hrozne, ale ak mate dojodnuty styk s otcom, ma na neho otec pravo. Ako matka by som urobila vsetko pre to, aby sa situacia nevyhrotila. Ale je strasne, ze si to odnasaju tie male decka.
U nas ma moj muz tiez mat deti z prveho manzelstva kazdy deuhy vikend, ale realne syna nevidel uz roky, nakolko k nemu nechce. A moj muz nie je typ, ktory by si to chcel vynutit.

nelca0510
30. dec 2023

Už to bolo aj v právnej poradni. Jednoducho musíš dieťa pripravovať. Nie že telefonujem a otca ohovaras, hovoríš ako si vyklepana a že príde. Jednoducho je to jeho otec a prenos sa,hovor pozitívne a to negatívne si nechaj pre seba alebo pre niekoho,koho to zaujíma a keď nie si s dieťaťom.
A inak, súd nie je sprostý,aby mu všetko "žral".

kristinapetronela
30. dec 2023

Jednoducho s nimi chod aj ty ...naozaj v dobrom radim ♥️

soldi
31. dec 2023

Ja mam 4 deti a v tomto veku tiez vymyslali ze nechcu ist. Alebo isli s placom. Keby plakali aj unho alebo sa nejako trapili, tak to riesim. Ale plac presiel v momente ako som odisla. Len si skusaju presadit svoje. Pokial sa otec dietatu venuje, nebije ho a netyra, tak nie je dovod aby nechodilo. Raz je to jeho otec, tak by sa s nim mal stretavat, ked javi zaujem.

A na margo nutenia deti - policajti nasilu dieta nevezmu, ale moze prist otec v sprievode policie alebo sudny uradnik a ti uz mozu a aj sa to bohuzial realne deje.

lienka.7
31. dec 2023

@autorka základná vec je, že ci to chceš ty. Ak áno, pripravis na to syna. Aj nie, tak sa budete dotahovat. Pokial je však otec ok, snažila by som sa, aby mali pekný vzťah. To ze tebe bol na nic partnerom, neznamená, že synovi musí byť na nic otcom.