Dieťa odmieta babku. Ako tento problém riešiť?
Stalo sa vám niekedy,že vaše dieťa odmietalo babku?
Bežne sa stratávajú 2x do týždňa,babka pre neho chodila 1x do týždňa do školky.Tešil sa na prázdniny že pojde k jednej aj druhej babka Ako k prvej išiel k svokre,sám sa bral nikto ho nenútil,zaspal tam v pohode ale v noci sa zobudil,plakal tak ho hned priviezli domov.Odvtedy svokru odmieta,nechce k nim isť.Svokra je z toho nešťastná,lebo malého lúbi najviac na svete.Čo si o tom celom myslíte,nestretli ste sa s niečim podobným?zlepší sa to?
@anonym_autor ja soľ odmietala babku ako decko , proste mi nevolá sympatická. Zostalo mi to do dospelosti.
Celá tá preňho nepríjemná situácia je preňho spojená s babkou. Zlepší sa to, ale netreba mu ani len ponúkať návštevu u babky. Lebo čím viac mu budete čo i len nenápadne podsúvať, aby sa s ňou opät stretával, lepšie to nebude. A žiadne “babka je smutná”, atď. Povedať mu, že keď tam bude opäť chcieť ísť, kľudne nech povie, a pôjdete tam spolu. A tému babka už neotvarať. Bohužiaľ, toto musí pochopiť aj ona, neprijémná situácia.
Jasne ze zlepsi. Neriesit, fungovat dalej, skor ci neskor zabudne a uz aj prespavacka sa podari.
Niektore veci netreba zbytocne analyzovat, staci zit. 🙂
Jasne ze zlepsi. Neriesit, fungovat dalej, skor ci neskor zabudne a uz aj prespavacka sa podari.
Niektore veci netreba zbytocne analyzovat, staci zit. 🙂
@anonym_2e1eba bodaj by ste mali pravdu
Zlepší. Treba ho nechať si trosku od babky oddýchnuť a zas sa bude tešiť
@anonym_fa1bd2 v to dufam
@anonym_fa1bd2 v to dufam
@anonym_autor mohol sa mať nepríjemný sen s babkou... nenútiť ho, nevnucovať mu babku... znovu si k nej nájde cestu ❤
@anonym_autor Táto situácie mi veľmi pripomína môjho syna, keď bol malý.Chodil často ku starým, urobili pre neho prvé i posledné.Vzdy sa tešil na starkých a napriek tomu mal obdobie, keď nechcel u nich prespávať.Parkrat sa stalo, že ho vzali starkí poobede jeden deň, s tým, že u nich prespí s bude u nich celý ďalší deň, lebo som mala službu.Cele poobedie a večer bol v pohode u starkých,ale pred zaspavanim začal vymýšľať, že chce za mamkou.Zbytocne mu babka vysvetľovala, že mamka už spí,lebo ďalší deň ide do práce.Dedo musel naštartovať auto,babka si pobaliť veci na noc a mládenca doviezli domov.Babka spali u nás a ráno, keď som už dávno bola v práci,sa vychystali a sli nazad ku starkym.Sice nám to komplikovalo život,ale po krátkej dobe sa všetko dostalo do starých koľají a môj syn nemal problém prespať u starkých.
Babka miesto toho, že sa postará o plačúce vnúča, ho hneď zbalila a odviezla domov. Celé zle.
Škôlkár vie povedať, prečo babku odmieta, porozprávaj sa s ním, čo sa stalo,
Nenúť ho prespať u babky, zatiaľ nech sa len bežne stretávajú, aby si znova získala jeho dôveru.
@anonym_autor určite by som teraz úplne neprerušovala kontakt s babkou, aby ho to ešte viac neutvrdilo v jeho odmietaní. Ale išla by som na to postupne. Nech príde babka k vám, ale ostanete tam vždy aj vy ako taká psychická opora pre malého. Potom choďte na nejakú prechádzku v okolí, na zmrzlinu, neskôr na spoločný výlet. Postupne choďte aj k babke, ale ostávajte tam aj vy. A teda dosť dlho by som už neskúšala prespávačku u babky - jedine ze by ste tam prespali aj vy.
Inak toto je bežný problém, že deti sú niekde počas dňa v pohode, ale k večeru a v noci na nich príde smútok za mamou. Učiteľky v škole prírode, vedúci v letných táboroch atď by vedeli rozprávať
Plakal a odviezli domov
Dieťa vie, že tam nemusí byt ,tak nejde a vyberie si možnosť na kt je zvyknutý
Babka miesto toho, že sa postará o plačúce vnúča, ho hneď zbalila a odviezla domov. Celé zle.
Škôlkár vie povedať, prečo babku odmieta, porozprávaj sa s ním, čo sa stalo,
Nenúť ho prespať u babky, zatiaľ nech sa len bežne stretávajú, aby si znova získala jeho dôveru.
@anonym_9f82a3 babka napriek aktuálnym nepríjemnostiam mu len ukázala že ho rešpektuje a chápe jeho potrebu ísť k máme. Babka mu ukázala že je pre neho bezpečie. Prestaňte z detí už robiť dospelákov prosím vás, je úplne normálne že malé dieťa chce mamu, presne tak to príroda zariadila. Čím viac nasýtite tieto potreby v detstve tým skôr sa dieťa ostamostatní. Babka si šlphla aj keď to teraz tak nevyzerá, dieťa bude vedieť že sa môže na ňu v budúcnosti spoľahnúť. Môže byť situácia, že by to proste nešlo sa vrátiť domov, bol by z toho cirkus pravdepodobne a dieťa by k babke o to viac a o to dlhšie ísť nechcelo. Môže sa stať aj to.
Autorka buď v pohode, tvoje dieťa je úplne normálne a zdravo fungujúce, k babke sa čoskoro vráti len to chce trošku času.
Asi sa mu snivapo nieco, zlakol sa a teraz to ma.zafixovane vo vztahu s babkou. Nie je dovod vztah prerusovat a drzat ich mimo seba. Prejde to.
Next time taketo vecu sa podla mna neriesia utekanim k.rodicom, za mna je to chyba. Tak isto ako.ked dieta zaplace v tabore mame do telefonu a utekaju rodicia ho zobrat. Take deti potom nikde nechodia, dlho. Na co, nemusia. Ale to aj od veku zalezi. Prejde to u vas.
@anonym_9f82a3 babka napriek aktuálnym nepríjemnostiam mu len ukázala že ho rešpektuje a chápe jeho potrebu ísť k máme. Babka mu ukázala že je pre neho bezpečie. Prestaňte z detí už robiť dospelákov prosím vás, je úplne normálne že malé dieťa chce mamu, presne tak to príroda zariadila. Čím viac nasýtite tieto potreby v detstve tým skôr sa dieťa ostamostatní. Babka si šlphla aj keď to teraz tak nevyzerá, dieťa bude vedieť že sa môže na ňu v budúcnosti spoľahnúť. Môže byť situácia, že by to proste nešlo sa vrátiť domov, bol by z toho cirkus pravdepodobne a dieťa by k babke o to viac a o to dlhšie ísť nechcelo. Môže sa stať aj to.
Autorka buď v pohode, tvoje dieťa je úplne normálne a zdravo fungujúce, k babke sa čoskoro vráti len to chce trošku času.
@majus2323 Babka nezvládla situáciu, ustúpila. Škôlkar ovláda dospelých. Neučia ho spracovať, riešiť situáciu.
Deti s takou výchovou sa neosamostatnia ani v dospelosti.AJ tu fórach vidíš veľa príkladov
@anonym_cd657f
@doriiis 4,5
@anonym_autor .... Myslím si, že v tomto veku si dieťa spája pobyt u babky a samotnú babku s tým nepríjemným zážitkom, že vstalo,plakalo a mama nebola nablízku. Možno sa mu niečo zle snívalo a bolo zmätene. Išla by som pár krát na prespavacku s dieťaťom k babke, aby som mu ukázala, že mu tam nič nehrozí a babka je ok.
@anonym_autor ja soľ odmietala babku ako decko , proste mi nevolá sympatická. Zostalo mi to do dospelosti.
@anonym_f6c018 To je smutné.
Mozno mal u nej len nejaku nocnu moru, mozno sa len boji prespavat. Babka nech s nim kontakt udrzuje, ale nech skusi chodit ona k vam a syna u nej zatial nenechavaj sameho. Ber ho ale so sebou a bud tam s nim. Casom to prejde, ak tam nebol nejaky vaznejso problem
@anonym_autor možno babka na neho kričala , keď plakal? Možno mu niečo nevhodné povedala a preto nechce
Možnosti je veľa , aj tie zlé sny, ako spomínali vyššie
Inak poviem pravdu, že mne aj keby nevesta , dcéra, syn povedia , babka privez aj v noci malého /malu, tak to neurobím. Aby som balila v noci dieťa , obriadila seba, poprípade buntošila dedka, ak nie som šofér. Ani omylom
Deti aj keď im idú zuby nespia, tak by sme to voľako prežili.
@majus2323 Babka nezvládla situáciu, ustúpila. Škôlkar ovláda dospelých. Neučia ho spracovať, riešiť situáciu.
Deti s takou výchovou sa neosamostatnia ani v dospelosti.AJ tu fórach vidíš veľa príkladov
@anonym_9f82a3 je to stále škôlkar. Od tak malého decka naozaj nečakám že bude zvládať situáciu. V nepríjemnej situácií potrebuje mamu pretože jeho nervový systém je nezrelý stále. Ono nedokáže a dobre čítajte to slovo !nedokáže! si uvedomiť že jaaaaj ja som u babky veď tu mi nič nehrozí. Toto čo sa stalo bola jeho potreba , nie rozmaznanosť. A práve preto si babka šplhla ani nevie ako. Dieťa je zdravé a má bezpečnú väzbu so svojou mamou ako sa očakáva. Pre takéto názory majú ľudia v dospelosti psychické problémy , sú to nevyrovnaní dospeláci presne tak ako my mileniali lebo v 90 bolo in mať presne tie názory ktoré máte vy. Áno , vyhrali by ste, dieťa zatlačili do kúta a možno by naozaj nabudúce nevymyslalo. Len by sa vnútri na smrť balo a dôvera medzi ním a dospelým by bol puf.... preč
@anonym_9f82a3 netrep hlúposti, deti mávajú nočné mory a v noci sa ukľudňujú pri rodičoch, malému chýbala mama bol vystrašený a babka vyhodnotila situáciu najlepšie ako vedela.
@anonym_9f82a3 je to stále škôlkar. Od tak malého decka naozaj nečakám že bude zvládať situáciu. V nepríjemnej situácií potrebuje mamu pretože jeho nervový systém je nezrelý stále. Ono nedokáže a dobre čítajte to slovo !nedokáže! si uvedomiť že jaaaaj ja som u babky veď tu mi nič nehrozí. Toto čo sa stalo bola jeho potreba , nie rozmaznanosť. A práve preto si babka šplhla ani nevie ako. Dieťa je zdravé a má bezpečnú väzbu so svojou mamou ako sa očakáva. Pre takéto názory majú ľudia v dospelosti psychické problémy , sú to nevyrovnaní dospeláci presne tak ako my mileniali lebo v 90 bolo in mať presne tie názory ktoré máte vy. Áno , vyhrali by ste, dieťa zatlačili do kúta a možno by naozaj nabudúce nevymyslalo. Len by sa vnútri na smrť balo a dôvera medzi ním a dospelým by bol puf.... preč
@anonym_8a8a21
@anonym_46d78b 4,5 ročný škôlkar nie je kojenec,ktorý sa ukľudňuje matkiným prsníkom. Mal nočnú moru alebo iný problém, babka to má zvladnuť.
@anonym_f6c018 To je smutné.
@katkati čo je na tom smutné, keď som už ako decko vycítila že nieje dobrý človek? V dospelosti sa mi to len potvrdilo
@anonym_autor možno babka na neho kričala , keď plakal? Možno mu niečo nevhodné povedala a preto nechce
Možnosti je veľa , aj tie zlé sny, ako spomínali vyššie
Inak poviem pravdu, že mne aj keby nevesta , dcéra, syn povedia , babka privez aj v noci malého /malu, tak to neurobím. Aby som balila v noci dieťa , obriadila seba, poprípade buntošila dedka, ak nie som šofér. Ani omylom
Deti aj keď im idú zuby nespia, tak by sme to voľako prežili.
@anonym_8fa333 babka by na neho nikdy nekricala
@anonym_8a8a21
@anonym_46d78b 4,5 ročný škôlkar nie je kojenec,ktorý sa ukľudňuje matkiným prsníkom. Mal nočnú moru alebo iný problém, babka to má zvladnuť.
@anonym_9f82a3 no veď hovorím , chcete z malého dieťaťa dospeláka. Dieťa keď ma problém , ono je v agónii a babka aj keby vyčaruje Mázikovú dieťa to nevníma. Dieťa nemá zrelú nervovú sústavu opakujem je to stále malé dieťa a je absolútne akceptovateľné že má potrebu mami. Babka by ho mohla nasilu ukľudniť, naziapat, dať na zadok žejo ale 20 problémov do dospelosti k tomu. Chovajme sa k deťom ako že sú deti. Nemylme si základné biologické potreby s rozmaznanosťou. A to vám píšem ako človek čo nie je za voľnú výchovu a to ani zďaleka. Ale žena haló , uvedom si že babka je frajerka ktorá absolútne správne vyriešila situáciu lebo určite pri prvom zaplakaní nešla štartovať auto. Ale človek si to dieťa aj vnuka vnučku trošku pozná a vie kedy už sa neoplatí vysvetľovať ale konať. Do budúcna si babka u dieťaťa vydobila bezpečie lebo vie že keby sa niečo zlé deje v možnostiach babky sa dostane k mame. Keby to je 10 ročný coháň nepoviem. Ale 4,5?
@anonym_9f82a3 no veď hovorím , chcete z malého dieťaťa dospeláka. Dieťa keď ma problém , ono je v agónii a babka aj keby vyčaruje Mázikovú dieťa to nevníma. Dieťa nemá zrelú nervovú sústavu opakujem je to stále malé dieťa a je absolútne akceptovateľné že má potrebu mami. Babka by ho mohla nasilu ukľudniť, naziapat, dať na zadok žejo ale 20 problémov do dospelosti k tomu. Chovajme sa k deťom ako že sú deti. Nemylme si základné biologické potreby s rozmaznanosťou. A to vám píšem ako človek čo nie je za voľnú výchovu a to ani zďaleka. Ale žena haló , uvedom si že babka je frajerka ktorá absolútne správne vyriešila situáciu lebo určite pri prvom zaplakaní nešla štartovať auto. Ale človek si to dieťa aj vnuka vnučku trošku pozná a vie kedy už sa neoplatí vysvetľovať ale konať. Do budúcna si babka u dieťaťa vydobila bezpečie lebo vie že keby sa niečo zlé deje v možnostiach babky sa dostane k mame. Keby to je 10 ročný coháň nepoviem. Ale 4,5?
@anonym_46d78b Dieťa sa k babke tešilo, nikto ho nenútil. Ona sklamala jeho dôveru, nepomohla mu v strese láskavým slovom, objatím. Nemusí čarovať stačí empatia.
Ona ho radšej v noci vystresované vytiahla z postele, obliekla a viezla k matke.
Nerobím z dieťaťa dospeláka, naopak, chápem jeho pocity. Preto hovorím, že babka žiaľ zlyhala.

Zlepší. Treba ho nechať si trosku od babky oddýchnuť a zas sa bude tešiť