icon

Dieťa odmieta babku. Ako tento problém riešiť?

Včera o 08:20

Stalo sa vám niekedy,že vaše dieťa odmietalo babku?
Bežne sa stratávajú 2x do týždňa,babka pre neho chodila 1x do týždňa do školky.Tešil sa na prázdniny že pojde k jednej aj druhej babka Ako k prvej išiel k svokre,sám sa bral nikto ho nenútil,zaspal tam v pohode ale v noci sa zobudil,plakal tak ho hned priviezli domov.Odvtedy svokru odmieta,nechce k nim isť.Svokra je z toho nešťastná,lebo malého lúbi najviac na svete.Čo si o tom celom myslíte,nestretli ste sa s niečim podobným?zlepší sa to?

Strana
z2
anonym_fa1bd2
Včera o 08:21

Zlepší. Treba ho nechať si trosku od babky oddýchnuť a zas sa bude tešiť

anonym_f6c018
Včera o 08:21

@anonym_autor ja soľ odmietala babku ako decko , proste mi nevolá sympatická. Zostalo mi to do dospelosti.

anonym_48a565
Včera o 08:34

Celá tá preňho nepríjemná situácia je preňho spojená s babkou. Zlepší sa to, ale netreba mu ani len ponúkať návštevu u babky. Lebo čím viac mu budete čo i len nenápadne podsúvať, aby sa s ňou opät stretával, lepšie to nebude. A žiadne “babka je smutná”, atď. Povedať mu, že keď tam bude opäť chcieť ísť, kľudne nech povie, a pôjdete tam spolu. A tému babka už neotvarať. Bohužiaľ, toto musí pochopiť aj ona, neprijémná situácia.

anonym_2e1eba
Včera o 08:39

Jasne ze zlepsi. Neriesit, fungovat dalej, skor ci neskor zabudne a uz aj prespavacka sa podari.
Niektore veci netreba zbytocne analyzovat, staci zit. 🙂

autor
Včera o 09:03
@anonym_2e1eba

Jasne ze zlepsi. Neriesit, fungovat dalej, skor ci neskor zabudne a uz aj prespavacka sa podari.
Niektore veci netreba zbytocne analyzovat, staci zit. 🙂

@anonym_2e1eba bodaj by ste mali pravdu

autor
Včera o 09:03
@anonym_fa1bd2

Zlepší. Treba ho nechať si trosku od babky oddýchnuť a zas sa bude tešiť

@anonym_fa1bd2 v to dufam

anonym_8a8a21
Včera o 09:23
@anonym_autor

@anonym_fa1bd2 v to dufam

@anonym_autor mohol sa mať nepríjemný sen s babkou... nenútiť ho, nevnucovať mu babku... znovu si k nej nájde cestu ❤

anonym_77325f
Včera o 09:27

@anonym_autor Táto situácie mi veľmi pripomína môjho syna, keď bol malý.Chodil často ku starým, urobili pre neho prvé i posledné.Vzdy sa tešil na starkých a napriek tomu mal obdobie, keď nechcel u nich prespávať.Parkrat sa stalo, že ho vzali starkí poobede jeden deň, s tým, že u nich prespí s bude u nich celý ďalší deň, lebo som mala službu.Cele poobedie a večer bol v pohode u starkých,ale pred zaspavanim začal vymýšľať, že chce za mamkou.Zbytocne mu babka vysvetľovala, že mamka už spí,lebo ďalší deň ide do práce.Dedo musel naštartovať auto,babka si pobaliť veci na noc a mládenca doviezli domov.Babka spali u nás a ráno, keď som už dávno bola v práci,sa vychystali a sli nazad ku starkym.Sice nám to komplikovalo život,ale po krátkej dobe sa všetko dostalo do starých koľají a môj syn nemal problém prespať u starkých.

anonym_9f82a3
Včera o 09:29

Babka miesto toho, že sa postará o plačúce vnúča, ho hneď zbalila a odviezla domov. Celé zle.
Škôlkár vie povedať, prečo babku odmieta, porozprávaj sa s ním, čo sa stalo,
Nenúť ho prespať u babky, zatiaľ nech sa len bežne stretávajú, aby si znova získala jeho dôveru.

lenja123
Včera o 09:33

@anonym_autor určite by som teraz úplne neprerušovala kontakt s babkou, aby ho to ešte viac neutvrdilo v jeho odmietaní. Ale išla by som na to postupne. Nech príde babka k vám, ale ostanete tam vždy aj vy ako taká psychická opora pre malého. Potom choďte na nejakú prechádzku v okolí, na zmrzlinu, neskôr na spoločný výlet. Postupne choďte aj k babke, ale ostávajte tam aj vy. A teda dosť dlho by som už neskúšala prespávačku u babky - jedine ze by ste tam prespali aj vy.
Inak toto je bežný problém, že deti sú niekde počas dňa v pohode, ale k večeru a v noci na nich príde smútok za mamou. Učiteľky v škole prírode, vedúci v letných táboroch atď by vedeli rozprávať

anonym_7e9849
Včera o 09:35

Plakal a odviezli domov
Dieťa vie, že tam nemusí byt ,tak nejde a vyberie si možnosť na kt je zvyknutý

doriiis
Včera o 09:40

Vek dieťaťa?

majus2323
Včera o 09:52
@anonym_9f82a3

Babka miesto toho, že sa postará o plačúce vnúča, ho hneď zbalila a odviezla domov. Celé zle.
Škôlkár vie povedať, prečo babku odmieta, porozprávaj sa s ním, čo sa stalo,
Nenúť ho prespať u babky, zatiaľ nech sa len bežne stretávajú, aby si znova získala jeho dôveru.

@anonym_9f82a3 babka napriek aktuálnym nepríjemnostiam mu len ukázala že ho rešpektuje a chápe jeho potrebu ísť k máme. Babka mu ukázala že je pre neho bezpečie. Prestaňte z detí už robiť dospelákov prosím vás, je úplne normálne že malé dieťa chce mamu, presne tak to príroda zariadila. Čím viac nasýtite tieto potreby v detstve tým skôr sa dieťa ostamostatní. Babka si šlphla aj keď to teraz tak nevyzerá, dieťa bude vedieť že sa môže na ňu v budúcnosti spoľahnúť. Môže byť situácia, že by to proste nešlo sa vrátiť domov, bol by z toho cirkus pravdepodobne a dieťa by k babke o to viac a o to dlhšie ísť nechcelo. Môže sa stať aj to.
Autorka buď v pohode, tvoje dieťa je úplne normálne a zdravo fungujúce, k babke sa čoskoro vráti len to chce trošku času.

anonym_6eed63
Včera o 09:53

Asi sa mu snivapo nieco, zlakol sa a teraz to ma.zafixovane vo vztahu s babkou. Nie je dovod vztah prerusovat a drzat ich mimo seba. Prejde to.
Next time taketo vecu sa podla mna neriesia utekanim k.rodicom, za mna je to chyba. Tak isto ako.ked dieta zaplace v tabore mame do telefonu a utekaju rodicia ho zobrat. Take deti potom nikde nechodia, dlho. Na co, nemusia. Ale to aj od veku zalezi. Prejde to u vas.

anonym_cd657f
Včera o 09:59
@doriiis

Vek dieťaťa?

@doriiis 17r 🙂

anonym_9f82a3
Včera o 10:07
@majus2323

@anonym_9f82a3 babka napriek aktuálnym nepríjemnostiam mu len ukázala že ho rešpektuje a chápe jeho potrebu ísť k máme. Babka mu ukázala že je pre neho bezpečie. Prestaňte z detí už robiť dospelákov prosím vás, je úplne normálne že malé dieťa chce mamu, presne tak to príroda zariadila. Čím viac nasýtite tieto potreby v detstve tým skôr sa dieťa ostamostatní. Babka si šlphla aj keď to teraz tak nevyzerá, dieťa bude vedieť že sa môže na ňu v budúcnosti spoľahnúť. Môže byť situácia, že by to proste nešlo sa vrátiť domov, bol by z toho cirkus pravdepodobne a dieťa by k babke o to viac a o to dlhšie ísť nechcelo. Môže sa stať aj to.
Autorka buď v pohode, tvoje dieťa je úplne normálne a zdravo fungujúce, k babke sa čoskoro vráti len to chce trošku času.

@majus2323 Babka nezvládla situáciu, ustúpila. Škôlkar ovláda dospelých. Neučia ho spracovať, riešiť situáciu.
Deti s takou výchovou sa neosamostatnia ani v dospelosti.AJ tu fórach vidíš veľa príkladov

autor
Včera o 10:13
@doriiis

Vek dieťaťa?

@anonym_cd657f
@doriiis 4,5

doriiis
Včera o 10:34
@anonym_autor

@anonym_cd657f
@doriiis 4,5

@anonym_autor .... Myslím si, že v tomto veku si dieťa spája pobyt u babky a samotnú babku s tým nepríjemným zážitkom, že vstalo,plakalo a mama nebola nablízku. Možno sa mu niečo zle snívalo a bolo zmätene. Išla by som pár krát na prespavacku s dieťaťom k babke, aby som mu ukázala, že mu tam nič nehrozí a babka je ok.

katkati
Včera o 10:52
@anonym_f6c018

@anonym_autor ja soľ odmietala babku ako decko , proste mi nevolá sympatická. Zostalo mi to do dospelosti.

@anonym_f6c018 To je smutné.

anonym_db3353
Včera o 11:26

Mozno mal u nej len nejaku nocnu moru, mozno sa len boji prespavat. Babka nech s nim kontakt udrzuje, ale nech skusi chodit ona k vam a syna u nej zatial nenechavaj sameho. Ber ho ale so sebou a bud tam s nim. Casom to prejde, ak tam nebol nejaky vaznejso problem

kiki68
Včera o 11:39

Chvilu nech tam ide vzdy jeden z rodicov a postupne sa to zase upravi

anonym_8fa333
Včera o 11:55

@anonym_autor možno babka na neho kričala , keď plakal? Možno mu niečo nevhodné povedala a preto nechce
Možnosti je veľa , aj tie zlé sny, ako spomínali vyššie
Inak poviem pravdu, že mne aj keby nevesta , dcéra, syn povedia , babka privez aj v noci malého /malu, tak to neurobím. Aby som balila v noci dieťa , obriadila seba, poprípade buntošila dedka, ak nie som šofér. Ani omylom
Deti aj keď im idú zuby nespia, tak by sme to voľako prežili.

katkati
Včera o 12:04

Nepýtala si sa malého, prečo?

anonym_46d78b
Včera o 12:20
@anonym_9f82a3

@majus2323 Babka nezvládla situáciu, ustúpila. Škôlkar ovláda dospelých. Neučia ho spracovať, riešiť situáciu.
Deti s takou výchovou sa neosamostatnia ani v dospelosti.AJ tu fórach vidíš veľa príkladov

@anonym_9f82a3 je to stále škôlkar. Od tak malého decka naozaj nečakám že bude zvládať situáciu. V nepríjemnej situácií potrebuje mamu pretože jeho nervový systém je nezrelý stále. Ono nedokáže a dobre čítajte to slovo !nedokáže! si uvedomiť že jaaaaj ja som u babky veď tu mi nič nehrozí. Toto čo sa stalo bola jeho potreba , nie rozmaznanosť. A práve preto si babka šplhla ani nevie ako. Dieťa je zdravé a má bezpečnú väzbu so svojou mamou ako sa očakáva. Pre takéto názory majú ľudia v dospelosti psychické problémy , sú to nevyrovnaní dospeláci presne tak ako my mileniali lebo v 90 bolo in mať presne tie názory ktoré máte vy. Áno , vyhrali by ste, dieťa zatlačili do kúta a možno by naozaj nabudúce nevymyslalo. Len by sa vnútri na smrť balo a dôvera medzi ním a dospelým by bol puf.... preč

anonym_8a8a21
Včera o 12:41
@anonym_9f82a3

@anonym_9f82a3 netrep hlúposti, deti mávajú nočné mory a v noci sa ukľudňujú pri rodičoch, malému chýbala mama bol vystrašený a babka vyhodnotila situáciu najlepšie ako vedela.

anonym_9f82a3
Včera o 13:55
@anonym_46d78b

@anonym_9f82a3 je to stále škôlkar. Od tak malého decka naozaj nečakám že bude zvládať situáciu. V nepríjemnej situácií potrebuje mamu pretože jeho nervový systém je nezrelý stále. Ono nedokáže a dobre čítajte to slovo !nedokáže! si uvedomiť že jaaaaj ja som u babky veď tu mi nič nehrozí. Toto čo sa stalo bola jeho potreba , nie rozmaznanosť. A práve preto si babka šplhla ani nevie ako. Dieťa je zdravé a má bezpečnú väzbu so svojou mamou ako sa očakáva. Pre takéto názory majú ľudia v dospelosti psychické problémy , sú to nevyrovnaní dospeláci presne tak ako my mileniali lebo v 90 bolo in mať presne tie názory ktoré máte vy. Áno , vyhrali by ste, dieťa zatlačili do kúta a možno by naozaj nabudúce nevymyslalo. Len by sa vnútri na smrť balo a dôvera medzi ním a dospelým by bol puf.... preč

@anonym_8a8a21
@anonym_46d78b 4,5 ročný škôlkar nie je kojenec,ktorý sa ukľudňuje matkiným prsníkom. Mal nočnú moru alebo iný problém, babka to má zvladnuť.

anonym_f6c018
Včera o 14:11
@katkati

@anonym_f6c018 To je smutné.

@katkati čo je na tom smutné, keď som už ako decko vycítila že nieje dobrý človek? V dospelosti sa mi to len potvrdilo

autor
Včera o 15:16
@anonym_8fa333

@anonym_autor možno babka na neho kričala , keď plakal? Možno mu niečo nevhodné povedala a preto nechce
Možnosti je veľa , aj tie zlé sny, ako spomínali vyššie
Inak poviem pravdu, že mne aj keby nevesta , dcéra, syn povedia , babka privez aj v noci malého /malu, tak to neurobím. Aby som balila v noci dieťa , obriadila seba, poprípade buntošila dedka, ak nie som šofér. Ani omylom
Deti aj keď im idú zuby nespia, tak by sme to voľako prežili.

@anonym_8fa333 babka by na neho nikdy nekricala

anonym_46d78b
Včera o 15:32
@anonym_9f82a3

@anonym_8a8a21
@anonym_46d78b 4,5 ročný škôlkar nie je kojenec,ktorý sa ukľudňuje matkiným prsníkom. Mal nočnú moru alebo iný problém, babka to má zvladnuť.

@anonym_9f82a3 no veď hovorím , chcete z malého dieťaťa dospeláka. Dieťa keď ma problém , ono je v agónii a babka aj keby vyčaruje Mázikovú dieťa to nevníma. Dieťa nemá zrelú nervovú sústavu opakujem je to stále malé dieťa a je absolútne akceptovateľné že má potrebu mami. Babka by ho mohla nasilu ukľudniť, naziapat, dať na zadok žejo ale 20 problémov do dospelosti k tomu. Chovajme sa k deťom ako že sú deti. Nemylme si základné biologické potreby s rozmaznanosťou. A to vám píšem ako človek čo nie je za voľnú výchovu a to ani zďaleka. Ale žena haló , uvedom si že babka je frajerka ktorá absolútne správne vyriešila situáciu lebo určite pri prvom zaplakaní nešla štartovať auto. Ale človek si to dieťa aj vnuka vnučku trošku pozná a vie kedy už sa neoplatí vysvetľovať ale konať. Do budúcna si babka u dieťaťa vydobila bezpečie lebo vie že keby sa niečo zlé deje v možnostiach babky sa dostane k mame. Keby to je 10 ročný coháň nepoviem. Ale 4,5?

anonym_9f82a3
Včera o 16:18
@anonym_46d78b

@anonym_9f82a3 no veď hovorím , chcete z malého dieťaťa dospeláka. Dieťa keď ma problém , ono je v agónii a babka aj keby vyčaruje Mázikovú dieťa to nevníma. Dieťa nemá zrelú nervovú sústavu opakujem je to stále malé dieťa a je absolútne akceptovateľné že má potrebu mami. Babka by ho mohla nasilu ukľudniť, naziapat, dať na zadok žejo ale 20 problémov do dospelosti k tomu. Chovajme sa k deťom ako že sú deti. Nemylme si základné biologické potreby s rozmaznanosťou. A to vám píšem ako človek čo nie je za voľnú výchovu a to ani zďaleka. Ale žena haló , uvedom si že babka je frajerka ktorá absolútne správne vyriešila situáciu lebo určite pri prvom zaplakaní nešla štartovať auto. Ale človek si to dieťa aj vnuka vnučku trošku pozná a vie kedy už sa neoplatí vysvetľovať ale konať. Do budúcna si babka u dieťaťa vydobila bezpečie lebo vie že keby sa niečo zlé deje v možnostiach babky sa dostane k mame. Keby to je 10 ročný coháň nepoviem. Ale 4,5?

@anonym_46d78b Dieťa sa k babke tešilo, nikto ho nenútil. Ona sklamala jeho dôveru, nepomohla mu v strese láskavým slovom, objatím. Nemusí čarovať stačí empatia.
Ona ho radšej v noci vystresované vytiahla z postele, obliekla a viezla k matke.
Nerobím z dieťaťa dospeláka, naopak, chápem jeho pocity. Preto hovorím, že babka žiaľ zlyhala.

Strana
z2