Dieťa odmieta spať samo v detskej izbe
Ahojte mamičky. Rada by som sa dozvedela z Vašich skúseností, že v akom veku spali Vaše deti samé v detskej izbičke?A aký spôsob ste si vybrali na uspávanie?Moje dieťa zalezie do svojej postieľky, ale akonáhle vyjdem von, tak ju už mám za chrbtom.Pretože veľmi rado zaspáva tak, že mi cíti ruku.No a potom isteže skôr zaspím ja, ako dieťa.Lebo vraj sa v noci bojí od tieňov.Skúšali sme aj svetielko,nefunguje ani to na ňu.
Kazde dieta je ine a neviem ako u teba, ale moj maly (2,5r.) meni navyky doslova zo dna na den. Este par mesiacov dozadu bolo uspavanie cele zle. Kolko krat bolo 11 vecer a maly plny energie, kdezto ja som uz padala dole nosom. Asi pred mesiacom sa zrazu sam zacal vecer pytat do postele. Tak som raz skusila nechat ho sameho, precitala som mu rozpravku a povedala som mu nech spi, ze zachvilku ho pridem pozriet. Prisla som asi za 15 minut a maly spal, sama som z toho bola v soku, lebo je dost "mamickovsky". Tak odvtedy zaspava sam, snad mu to vydrzi a nezacne zas vymyslat 😊. Ak sa tvoja dcerka sama boji, nechaj jej otvorene dvere na izbe a rob nieco, aby pocula ze si neodisla, len si vo vedlajsej miestnosti, umyvaj riad napriklad alebo neviem... aby vedela ze si tam a v klude moze spat... mozno to pomoze a nebude sa bat
naši chalani majú vlastnú izbu len od konca augusta, čiže mali 7 aj 3/4 a 5 aj 3/4 roka. dovtedy sme spávali všetci štyria spolu - v manželskej a jednej prirazenej posteli 🙂 donedávna som bola pri nich, keď zaspávali, teraz už zvládajú zaspať po prečítaní rozprávky sami - pri zasvietenom svetle na chodbe a otvorených dverách, aby počuli naše hlasy. spoločné spanie je skvelé 😍 užívaj si, že ťa tvoje dieťa potrebuje, lebo ten čas tak rýchlo letí...
Staršia bola s nami v spálni do vyše 4 rokov, do 3 spávala medzi nami v posteli, nešla spať sama ani za nič. Mladší bol spachtoš, vždy si rád pospal, tak so zaspávaním problém nebol a do izbičky sa v 2,5 roku rozhodol odsťahovať sám od seba.
@eva112014 nasi maju 8 a 6,ale stale su radsej,ked sme pri zaspavani pri nich. V podstate izbu samy maju len cca 9m.,co sme sa prestahovali. Uz ale su schopni zaspat aj sami,tak to striedame. A ja zas som rada, ze ma este pri zaspavani chcu. My sme nasich nemali pri zaspavani,no segra zas takmer kazdu noc za nimi behala..do asi 9r.
Inak som už dostala aj drastickú skúsenosť od známej.Že dcérka jej mala 4 roky a vkuse chcela spať medzi nimi.Nahnevala sa, dala ju zvlášť do detskej izby, malá plakala.Že plakala, každý večer, celý týždeň.Potom už nie, zvykla si. Tak toto ja nechcem.😕
@eva112014 naša má tiež 4 (skoro 5) a začala spávať sama vo svojej izbe pred 2 mesiacmi. Motivovali sme ju oblieckami, baldachynom z ikey + svetielkom. Samozrejme že na 80% vybieha von, kým my ešte nespime, ale u nás je problém, že je vyspata zo škôlky a stačí jej zaspať okolo 22... Inak sme prísni a ak aj vybehla a predtým sme ju uspali (rituály) , naspäť musí ísť sama. A rešpektuje to🙂
Nasa spala od 4tyzdnov vo svojej izbe a postielke
@eva112014 skúste zaviesť nejaký večerný rituál, rozprávka na dobrú noc, chvíľku sa porozprávať, pusa a odchod maminy, finta napr. že musíš ísť na wcko a už neprídeš, dieťa medzitým zaspí, možno, no na každého to nefunguje, moj prostredný tiež spával s nami do 4 rokov, potom postupne v detskej, ale trvalo to pár mesiacov, kým si zvykol, zo začiatku v noci cestoval k nám😂
Moja spavala vo svojej posteli v pohode ale teraz chce spat s nami..ale neriesim to...beriem to tak ze aj ona sa chce v noci ku mne pritulit tak ako aj mladsia..takze spime 4 na posteli..sice rano vstavam dolamana ale za to aj spokojna...dievcata su vo veku 4r a skoro rok
@janickacrazy .....že budíček! Tu som! 😃
U nás dieťa ma miesto v spalni do 3 R v postielke.
Na3.narodky dostane niečo nové do izby, a už je tam.S vacsiou som takto spravila, už sme sa o tom pol roka rozprávali ze ak bude dobrá, tak ked bude mat 3 ,'tak bude už sama🙂 vyšlo to, aj keď bola kríza, keď mala 6 chcela znova spať s nami.
Malá má teraz 25M, a pomaly jej zacnem hovoriť ze bude už veľká a bude moct byt sama 🙂
Moj bude mat a 6 a spin so mnou...teraz cakame druhe a neviem si predstavit ho teraz poslat prec. Mozno pojdu spolu....nevadi mi to...zatial
Môj mal teraz nedávno 8 rokov, ale stále rád spí pri mne. Hlave keď je chorý, tak ho mám rada pri sebe a on neprotestuje. Je síce zvyknutý spať aj sám, to asi od 5 rokov. Nerobí mu to problém zaspať bez nás, ale je aj tak najradšej so mnou.
@something presne...tiez nedokazem odmietnut..raz som to urobila a potom mi to prislo luto ..lebo mi to vytkla...pytala sa ze preco nemoze spat pri mne tak ako jej seatra..potom som si uvedo.ila a polozila si otazku o co je ina ako mladsia?len za to ze uz je "velka"tak ma spat sama a byt tzv.odstrcena?hned som to prehodnotila a spi s nami..a do svojej postele pojde vtedy ked to ona uzna za vhodne...
Ved nebudu pri mne spat do puberty..a deti su male iba raz tak si to treba uzit zo vsetkym co k tomu patri..ked vyrastu budeme uz len spominat
A čo sa týka zaspávania, tak zo začiatku som bola pri ňom, pokiaľ nezaspal. Veľmi nám pomohli aj také malé tlmené svetielka na okne, aby nebol v úplnej tme. A máme obývačku oproti jeho izbe, takže ked videl nejaké to svetlo tak kľudne zaspal. Inak to isté platilo aj na mňa, keď sa tak rozpamätám.
Ja mám tri deti 6, 4 a 1.5 všetci spia s nami a užívame si to. Však raz príde čas a budú mať vlastnú izbu a čas tak rýchlo letí. Ja by som v 4 rokoch nemohla spať sama. Tiez by som sa bála.
@eva112014 Deti majú spoločnú detskú izbu, dcérka nemá problém s tmou v noci, ale synček áno. Musia mať malé svetielko, malý (6 r.) občas (už len výnimočne) plače, ze mám prísť, ze sa bojí (možno škaredý sen). Čo ale spomínaš, že Tvoje dieťatko sa vraj bojí tieňov... Môže sa ich naozaj báť a možno preto naozaj nechce zaspávať samo. Chce to v tom prípade len čas. Neviem koľko. Možno veľa. Ja sama mám niekedy problém zaspávať potme. Musím mať malé svetielko. Nie vždy, ale stane sa. Bojím sa tmy a neznámych zvukov v byte (no-zvládam to, ale necítim sa vtedy komfortne) a to som dospelá, svojprávna 😁 matka dvoch detí. Takže možno to u vás trošku potrvá, ale Tvoja ratolesť to zvládne najlepšie tak, že ten jej strach prekonáte spoločnými silami. ☺️
Dcera a syn (4 a 2 r.) zaspavaju vo vlastnych posteliach, pricom s muzom lezime s nimi v ich posteliach (precitame si rozpravku). Ked zaspia, odchadzame od nich. Kolkokrat vsak uprostred noci prikvitnu za nami do postele.
@eva112014 takže chces odsunúť dieťa do izby kvôli mužovi a sexu?Sexovat sa dá aj v inej miestnosti a neviem prečo by žena mala posielať preč dieťa kvôli jedinému muzovi.Sú detii také a onaké jedn spia samé od 2r iné do puberty🙂Môj syn má 10 r a dodnes polku týždňa prebehne v noci k nam.Ak sa má narodiť druhý súrodenec určite by som dieťa nedávala preč.
Minule sme sa tak rozprávali s ostatnými mamami, že nie som jediná, ktorá spí s veľkým dieťaťom suseda má 8,11 r chalanov a sú spolu

Nepises kolko ma rokov. Starsi zacal spat sam od dvoch rokov, dovtedy hodinove uspavania, stopla som to,za tyzden si zvykol. Stredny asi od roka a pol, s bratom v izbe, ale ten bol od mala taky,ze si lahol a spal sam. A najmensia od 4 mesiacov sama v izbe, lebo sme budili jedna druhu. Tiez zaspava sama v postielke. V noci sa este budi na mlieko, dam jej, a spi dalej. Deti budu skusat vsetko mozne, len aby bolo po ich. Aj neter sa stale akoze bala a ma 11 a spi pri rodicoch, tak toto urcite nie.