Dieťa odmieta spať samo v detskej izbe
Ahojte mamičky. Rada by som sa dozvedela z Vašich skúseností, že v akom veku spali Vaše deti samé v detskej izbičke?A aký spôsob ste si vybrali na uspávanie?Moje dieťa zalezie do svojej postieľky, ale akonáhle vyjdem von, tak ju už mám za chrbtom.Pretože veľmi rado zaspáva tak, že mi cíti ruku.No a potom isteže skôr zaspím ja, ako dieťa.Lebo vraj sa v noci bojí od tieňov.Skúšali sme aj svetielko,nefunguje ani to na ňu.
@eliska13 ja si nemyslim,ze ide iba o sex, ale o celkovu intimitu medzi partnermi. Navyse troska ma.pobavila tvoja poznamla,ze pre chlapa chce dat dieta prec z izby. A nie nahodou s tym chlapom to dieta ma? Nebol najprv partnersky zivot a potom az rodicovsky? Myslim si ze aj vztah s muzom treba budova a nie odsunut ho, lebo dieta akoze nevie spat same. Potom sa nemusia zakladat take temy,ze preco si moj muz nasiel druhu. Lebo vsetko by mala mat nejake hranice, aj to dokedy to dieta bude vymyslat.
@pininka neviem ja to cítim inak.Uz som počula kadejaké príbehy psychologov ako detia trpia, keď ich odsťahujú nasilu z izby, lebo sú veľké, lebo sa to nepatrí....ako sa potláčajú city a iné je, keď mama rozhodne, že skúsime to či sú deti, ktoré sa vyslovene pýtajú už do svojej izby, ale tu mi ta poznámka o neuspokojenom či akom mužovi prišla úsmevná.
Kto chce podvedie aj, keby spal so ženou na zlatej posteli a mal sexu dostatok🙂je to o charaktere
@cecilia68 akože pochopím, ked s mamou spí malé dieťa, tak do tých 3-4 rokov, ok, ale také že 8-10 ročné to sa mi zdá už psycho, ale tak každá máme tie hranice asi inak nastavené 😅
@eliska13 A väčšina z vás je potom vyhúkaná, že chlapi sú "mamine cecky" :( Bodaj by neboli, ked 10 ročný chalanisko spí s matkou v posteli, preboha :( A stavím sa, že aj starší...nejaká pokrútená doba je, ved už som počula aj o 12-14 ročných adolescentoch, ako spia s matkou, dokonca medzi rodičmi ako antikoncepcia :(
No počkajte, kým budete mat deti v puberte, čo idu spat dávno po rodičoch. Pri malých sa ešte dalo, aj ked boli s nami v spálni, zaspali a len tak ich nieco nezobudilo. Ale teraz to je už ťažšie s tým sexom kedy my chceme... 😂
@eliska13 ja som v ramci svojej profesie robila socialny experiment ohladom nevery a toho preco muzi hladaju ine partnerky a tym ich nechcem ospravedlnovat,to vobec. Ale myslim ze mnohe zeny by boli prekvapene, co najviac muzom domq chybalo a vobec to nebol sex. Islo prave o nehu, o pozornost, v posteli sa pritulit bez toho aby vas z kazdej strany tlacilo dieta. Vacsina muzov chape, ze ked pride dieta tak su na vedlajsej kolaji, ale zial vela zien nechape,ze okrem dietata mam aj partnera, s ktorym som travila nejaky cas a ten nas spolocny vztah vyustil do rodiny. A ak sa venujem iba a iba dietatu, tak sa nevenujem rodine, ale dietatu. Ja mam tri deti, ani jedno nespalo s nami v posteli a pri nas v izbe najdlhsie najstarsi dva roky a nemali ziaden problem. Su to samostatne jedince, ktore vedia fungovat aj bez mami za zadkom.
Od 6 rokov, no dovtedy nemal svoju izbu
@pininka ak je dieťa v spálni, nemusí nutne spat s rodičmi v posteli. My sme pri väčšom dieťati mali 3 postele v spálni, najskôr pri sebe, potom sme ju dcere presunuli do inej časti spálne. A občas spala aj u starých rodičov.
Nehovorím, že mi zo super vyhovovalo, mat dieťa v spálni do neviemkedy, ale do tých 2-3 rokov som s tým pri oboch deťoch rátala a s manželom sme si zo krátke obdobie užívali. Z pohladu života sú 3 roky skutočne relativne krátke obdobie. Mne by bolo cudne dat spat malé dieťa niekam inam ako do spalne. Nikdy som manžela zo spálne preč neposlala, a sj sme sa stihli tulit aj všetko... až na pár náročných mesiacov, keď sa dcéra budila v noci a chcela sa hrať. Ale to by bolo jedno, kde by večer zaspala.
Ako som už písala, ja som s mamou spávala v spálni dlho, ak bol otec v robote, tak až do puberty a nemám žiadnu ujmu, ani nezdravý vzťah. Každá rodina to má inak.
@eliska13 Vidím, že aj ty tu dostávaš cenné rady, ktoré aj tebe prospejú!NEODSÚVAM !,dieťa!!!!Naučila som dieťa samostatne obliekať sa, samostatne papať, noštek vyfúkať, bicyklovať..... Naučím aj samostatne spinkať v postieľke. Myslím si, že to patrí k procesu výchovy- viesť dieťa k samostatnosti!Spať s 11-ročným synom?Tu sa ja 😃.Veď, sú mamičky, ktoré chcú byť pri prvej polúcili... Psychológ sem, psychológ tam, pre dieťa je rodina najdôležitejšia!Rodinu tvorí mama, otec a potom sú deti.(ale to si sa už dočítala vyššie).Držím aj tebe palce k výchove!
@hettinka Píšeš, že si rátala s manželom do tých 2-3 rokov. Napadlo Ťa, že deti chceš mať v jednej spálni až do puberty?Pýtam sa preto, lebo ty si to mala takto...A vieš porovnať, čo si cítila ako dieťa v puberte s mamou spať.A vieš porovnať už ako dospelá žena, či áno, alebo nie. Kolegyňa má byt v SR s priateľom, ktorý pracuje v zahraničí.Ona mala taký strach žiť sama v tomto byte, že predali.Nasťahovala sa k mame a spí so svojou mamou ako 31 ročná.Keď príde priateľ, tak spia spolu v druhej izbe.Neviem, či to súvisí s jej detstvom, alebo s čím to súvisí...
@eva112014 Ja mám jedného puberťáka, jedného 7ročného a 2ročného k tomu, takže všetky vekové kategorie a čas si nájdeme vždy, ani na diskotéku nemusia chodiť, stačí sedieť pri kompe so slúchadlami na ušiach a nevie o svete. 😂
@eva112014 neviem... predsa len, keď som bola dieťa, bola to špecifická situácia. Som jedináčik, otec pracoval v Čechách a doma bol len cez víkend, niekedy bol aj dlhšie preč a tak som bola cez týždeň s mamou, cez víkend v svojej izbe. Do 9 rokov som svoju izbu ani nemala, sťahovali sme sa, bola iná doba...
V 30-ke by som s mamou už spat teda nechcela 😂 Ja som dosť samostatná v tomto. To, či vie človek žiť samostatne nie je len o spoločnom spaní, ale o výchove celkovo. Možno je kolegyni smutno samej, alebo má iné dôvody...
Svoje deti sme mali pri sebe, kým potrebovali a keď som usúdila, že už sú zrelí na presun do izby - vedeli sami zaspať a prespali celu noc, tak šli. Samozrejme, museli sme ich trosku namotivovat, ale potom nechodili už k nám v noci do postele, ako zo niektoré deti robia.
Inak, naša skoro 17-ročná na žiadnu diskotéku nechce ist 😂
Byť matkou je poslanie a ak chlap potrebuje aby boli jeho potreby pokryté ako pred dieťaťom, potom nemám jedno dieťa, ale dve😉😅
@mooonika1975 To je super! Ja toto neviem takto pomenovať.Ja som matka, manželka, som žena, som dcéra, sestra, sesternica, švagrina, nevesta,kamarátka, kolegyňa, zamestnankyňa, suseda.......... Uff! Vidíš, koľko veľa vzťahov má žena v živote! Niektoré fungujú, niektoré nie!Podľa toho, na ktorom práve žena aktívne pracuje!Asi tie fungujú najlepšie!Vzťah na ktorom sa nepracuje, alebo zanedbáva sa, ten prestáva fungovať. Akcia-Reakcia.(Akcia napr.šéf, reakcia zamestnanec, alebo naopak). A po takýchto veciach vznikajú priority.Komu a čo je v živote najdôležitejšie?!😃
@eva112014 pekne napísané ,🙂 niektoré fungujú tak prirodzene samé, napr. Dieťa matka a niektoré aj kamarátky, alebo rodina. Záleží od vkladov, ktoré sa vložili do tých vzťahov na začiatku, potom sa zvyknú udržiavať samé, 😉
@hettinka suhlasim, jasne ze kazdemu vyhovuje nieco ine, my ked sme sa nasthovali do domu, mali sme hotovu len jednu spalnu, takze aj tak nebolo maleho kde dat. Ja reagujem skor na to ked je dieta v izbe a chodi uz do skoly, napr. Ja som tiez chodila k nasim do izby velmi dlho cez noc, proste to bol zvyk. Az raz som sa zobudila na divne zvujy, nebudem opisovat co to bolo, vytrielila som z izby a nikdy viac k nasim nesla. A myslim so ze vytriezvenie tohto typu rozhodne nieje dobre pre ziadne dieta. Moje deti spali so mnou vzdy ked boli chore, alebo im nieco bolo, a rano ked sa prisli do postele pritulit to bol uzasny pocit.

Ahojte, aj nase deticky uz asi tyzden spinkaju sami v izbe. Syn ma v auguste 5, dcerka v septembri 3 (ta niekedy v noci/nadranom pribehne k nam, nechavam ju😉). Konecne som si mohla spalnu upravit podla seba😉 zienky ale poviem Vam ze sa trochu bojim ze sa v noci nieco stane a ja to nebudem pocut😯 myslim nejake pogrckanie a tak....chodim ich este kontrolovat...