Dieťa v spálni rodičov a vplyv na intímny život
Ahojte,
máme 2 ročné dieťa, ktoré spáva s nami, resp, na svojej posteli pripojenej k našej. Takže často aj tak prelieza k nam do postele, najradsej spi v strede medzi nami.Manžel sa sťažuje, že tým padom nemame takme žiaden intímny zivot. Ja k tomu vidím viac problémov:
- beriem lieky pri ktorých nesmiem otehotnieť, a cítím sa z nich dost zle a k tomu mam vsetky neziaduce ucinky antikoncepcie, hlavne teda znizene libido :(, proste mam aku taku chut na sex tak raz za mesiac,a staci ze mame zrovna nejake dalsie problemy(ktorych mame teda calkom dost..proste stresujuce obdobie..) a po chuti je hned.
- maleho nemame kde inde dat, kedze mame len jednu izbu, v druhej byva svokra, a kebyze jej ho aj dam postrazit tak je to dost trapne zavriet sa v izbe, pretoze hned vie, co sa deje a to mojej psychike rozhodne nepomaha k tej spravnej nalade.
- syn strasne ziarli, akonahle vidi, ze sa manzel pohladi alebo objime, hned dobehne doslova sa vopcha medzi nas, a dokaze robit pekny cirkus, ak ma nenecha na pokoji;) dokonca zacne manzela aj bit.
viem, ze takato situacia nie je dobra, viem ze manzelovi ten sex chyba, aj mi to casto vytyka, ale ja uz neiem co by som mohla urobit, jedna vec je totiz chciet sex a druha mat na neho chut, aby to bolo aj uprimne...neztak je to casto o tom, ze sa zatvarim, aby som mala zasa na chvilu klud, ale nechecm aby to tak bolo dalej.
co mam robit?
@vadimka pracu som hldala rok, takze som rada ze ju vobec mam :( uz mam vyse tyzdna auto, takze sa mi skratilo dochadzenie na hodinu cesty tam a hodinu spat. takze je to troska lepsie...viem ale urcite ze tie tabletky maju svoj sloni podiel, lebo som to citila hned ako som ich zacala brat. druha vec, ze syn ziarlil uz vtedy ked som bola doma na materskej, teraz je zasa stale na mne naleppeny, ked som doma...ja viem ze mu chybam, ale zasa ked nie som doma ja, je so svokrou alebo manzelom, takze si nemyslim, ze by mu to malo nejak unlizit, ze som v praci.
necitala som si vsetko dostala som len po treti prispevok a stacilo mi.
V prvom rade podla mna dieta ma mat svoju izbu, po druhe vy nemate problem len dieta v izbe ale aj vsetko okolo toho. Treba riesit vsetko a nie len jeden problem, kedze ho nemas kam inam dat. Asi nie si v uplnej pohode, ked pises ze beries neake tazke lieky atd. Asi by bolo najlepsie ak by ste byvali sami co sa nie vzdy da chapem, tak potom treba zacat patrat po problemoch.
@sonickaka prepac ale nepride mi nic horsie a hlavne nechutne ako mat sex a vedla mna spi dieta. To je jedno ze si to nebude pamätat v 18tke ale je to nechutne.
Keby som mala len jednu izbu tak radsej pojdem do sklepa, do auta, do lesa na wcko no hocikde ale nie vedla dietata.
@cawes viem ze tych problemov mame viac, ale navzajom suvisia...byva s nami svokra, predpokladam v kratokom case 3-4 mesiacoch sa uz odstahuje a my ziskame druhu izbu, aby sme mohli mat vlastnu spalnu. mne osobne to uz dost vadi, ze nenmame zaidne sukromie, hoci viem ze iny dokazu s dietatom v jednej posteli fungovat aj pomaly do 5 rokov, tak ja nie. sice si s nim rada pospim, ale kedze chceme mat aj intimny zivot, chcem mat na to priestor a sukromie,a ako pises, nie je mi po chuti mat tesne vedla seba pri tom 2rocne dieta, prose ked uz nic ine, rusi ma to. sex je pre mna o dvoch ludoch a nie o troch a bodka. somzerejme, do toho casu az svokra odide mam ten hlavny problem - ako a kde---proste mame jednu izbu, malo casu - kedze som v smenach prec...mozno niekto to ma jednoduchcsie, ma viac casu na vymyslanie, ja ho nemam a nemam ani nadbytok energie. ale riesim to tu preto, lebo si nemyslim, ze s myknutim pleca amnzelovi oznamim, ze sex nebude kym svotra neodide...
podla mna ti to vyhovuje, ze nemate sex... len sa snazis najst nejake agrumenty, ako presvedcit manzela, ze fakt nemozete sexovat....
Ved kto chce, najde si cestu. kto nechce, najde si dovod....
Skus si dat predpisat inu antikoncepciu, alebo naplaste- tie hadam nie su az take prepchate hormonmi....Maleho daj na starpst svokre, nech ho vezme na dlhu prechadzku... alebo nech sa o neho jednu noc postara. a urobte si krasny vecer niekde na hoteli....
Len to nejak vyries, lebo sa ani nenazdas, a manzel si zacne hladat to, co mu u teba chyba.... u inej.... :-/
@cawes ale no taaak, co je na tom nechutne? Co je nechutne na robeni lasky? Ved to dieta z toho vzislo? Milovanie je prejav lasky medzi partnermi, nemalo by to byt nejake strasne tabu, iste, urcita intimita samozrejme je na mieste, je to intimny akt, ale nazyvat to nechutnym je trosku prilis, nie? A ak sa inak neda...co uz. Ved to moze byt aj potichu, aj jemne, objimanie a bozkavanie potom tiez moze byt brane ako nechutne...
@vianne ako sa sprava manzel k synovi fyzicky? Je tam dost objati? Treba vela fyzickeho kontaktu medzi nimi, aby ho syn viac prijal. Nosenie na rukach, dotykanie sa, objimanie, aby nemal pocit ze na to si prenho len ty a ocino nie. To by mohlo postupne pomoct napravit jeho uz trosku prilisne naviazanie na teba. Mate kupelku? Rychlovka v kupelni nie je na zahodenie, manzel bude podla mna rad 🙂 Viem ze s libidom sa lahko radi ze sprav si chut...ale nejako nieco musi zafungovat, poznas samu seba, skus sa naladit, premoct, cim castejsie to potom bude, tym to bude jednoduchsie. Je zle predlzovat intervaly medzi milovaniami a natahovat to, potom sa ovela tazsie zase zacina
@vianne staré dobré príslovie že s jedlom rastie chuť platí aj v sexe, keď ho žena dlho nemá prestane jej chýbať a o haku ani nehovorím tiež som to zažila, skús vysadiť hak a používať napríklad gél pharmatex alebo čapíky do pošvy. Inak my sme s partnerom využívali dlhodobo aj prerušovanú súlož a fungovala. keď sme chceli mať bábo tak sme ho mali a po pôrode sa opeť vrátime k prerušovanému styk nakoľko sa nám to najviac osvedčilo. a existujú aj rôzne vitamíny na podporu libida. Dlhodobo bez sexu nevydrží žiaden chlap a vždy sa spôsob nájde, napríklad aj také spoločné sprchovanie.
@sissmiss no ja nemam zaujem pocuvat mojich rodicov ako sexuju, a tak isto nechcem aby pritom bol moj syn. Jednoducho netreba robit tabu to mas pravdu, ale mne to pride nechutne. To je moj nazor. A ked neni kde? no vzdy je kde. A potichu sa tiez da, to mas pravdu ale ja si to chcem uzit zo vsetkym co k tomu patri a nie mysliet nato ze tam mam dieta
@cawes ja tiez nemusim pocut mojich rodicov, ale asi hlavne preto ze ked som bola dieta tak okolo toho robili straaaaaaasne tabu a cely sex bol zlo zlo zlo. Ja mam jedno dieta este ovela mladsie ako vianne, nemam ho kam dat aby nas nepocul, lebo by som nepocula ani ja jeho....a cakat kym vyrastie a pojde do svojej izby ci mat len auto na sex mi pripada malo. Ak by som chcela podla svojho gusta, tak zial uz sa susedia stazovali 😝 to by sme potrebovali dom niekde na samote alebo zvukovu izolaciu a bez deti...hold, mame ich, tak sa prisposobujeme
@sissmiss tak ja nehovorim ze treba kricat az sa dom trasie. A urcite to nema nic spolocne s tym ze by kedysi bolo sex len zlo. Jednoducho moj maly ma svoju izbu, svoju postielku. A spi tam od malicka, a to ze by si ho nepocula, no ver mi ja som ho ako 5 dnove babätko dala do izby a isla som spat a ver mi ze ked co i len mrnkol tak som ho pocula az do spalne.
tiez na tom nevidim nic nechutne, pokial je dieta este malicke...nechutne je to podla mna vtedy, ked dieta svojich rodicov nevidi sa objimat, bozkavat, hladkat...ked ich nikdy nevidi lezat v naruci v posteli a v jeden krasny den ich prichyti ako robia "smiesne pohyby"...tak vtedy je to nechutne a sok pre dieta....ale ked je dieta zvyknute odmalicka na prejavy lasky u oboch rodicov berie to ovela prirodzenejsie a nema potrebu "chranit mamicku"
mala som znamu, ktorych dcera sa sla zblaznit ked len videla v tv ako sa dvaja objimaju a bozkavaju...vravela, ze jej je z toho na grc...nakoniec vysvitlo, ze manzelia sa uz roky nemiluju, ziju medzi sebou ako brat a sestra, malá nevidela ziadne prejavy naklonosti....
moja dcera naopak, pri cmulajucom sa páriku zahlasi "ake romanticke" 😉
@vadimka ale ty porovnavas dve rozdielne veci. Pretoze z mojim sa pred malym bozkavame, obimame, lezime v naruci, ked kukame telku vsetci traja ale jednoducho nemam potrebu sa pred malym milovat to je vsetko.
ja som nepovedala nikde ze dieta treba zavriet nic mu neukazat a v puberte bude mat sok.
@cawes Z tvojich príspevkov mám pocit, že tvoje dieťa ani nevie ako s manželom vyzeráte nahí.. To je podľa mňa nechutné.
@kokorunecka no predstav si ze vie ako vyzerame nahi, ale nemyslim si ze mu to musim ukazovat vtedy ked som s mm v posteli ci???
vystahujte svokru 😀 😀 ,, aj moji ziarlia tiez sa pchaju medzi nas 😉 ja na to dcerke poviem ze je to aj moj ocino 😉
Mame uz dlhsie v spalni dokonca 2 deti, maju aj detsku, ale maju take obdobie ze sa boja tmy a duchov.
Kedze som zazila detstvo vystrecena do svojej izby kde som par rokov prezivala desy a nikto to neriesil, lebo som nebola hysterka, povedala som sice ze tak nechcem ale moji rodiacia boli nekomromisni, pamatam si este dost dobre ako traumu z toho obdobia, tak pre mna je pohoda deti prvorada.
Urcite by mi to ale nestalo za stratu ani obmedzovanie v sexe.
Nastastie v sex. zivote nam to absolutne nebrani, ale my sme tie typy ktori ani predtym nemali klasiku vecer pred spanim, to bola pre nas nuda aj este pred detmi 😉 .
A tak ked deti zaspia bud sa presunieme na ten cas inde (obyvka), alebo ked sa hraju v izbe svojej, my sa zamkneme do spalne, a pod. alebo kym su mimo dom prec...
Btw: pred detmi sa bezne obcas "cmuckame" a sem tam trosku obchytkavame, ale urcite by sme pred nimi nesexovali ani nic co by sa tomu uz blizilo. Do kupelne chodime nahi, deti nas mozu vidiet, beru to prirodzene, normalne, ani sa nepozastavia.
Kazdy by si mal najist ako mu to vyhovuje.
Chcem tym len povedat ze pritomnost dietata v spalni apriori nemusi byt vobec prekazkou sexualneho zivota.
@cawes To netvrdím, ale keď dieťa spí tak prd vidí.. A keď niekto nemá inú možnosť alebo čas na vymýšľanie inej možnosti, tak na čo sa do toho ty staráš? Tu si nikto nepýtal názor na sex v izbe pokiaľ tam je malé dieťa.
@kokorunecka halo??? trosku drza si nemyslis???? ako ja som povedala svoj nazor! teba sa tiez nikto nepytal na nic ze by si musela komentovat to co som povedala!
@kokorunecka inak nazov temy je praveze o sexe v spalni ked je tam dieta ak si to nepochopila
@cawes Skúsim si zarezervovať operku, a hlavne chuť, lebo určite sex je niečo sa treba plánovať, dnes áno zajtra nie.
Potom pôjdem na hotel, alebo sa pôjdem gniaviť do auta, alebo do sklepa.
Alebo si vezmem úver a postavím dom, aby sme mali každý svoju izbu, a budem uvažovať nad zvukotesnými dverami, pre istotu.
I ked má malý svoju izbu spáva s nami vedľa v Postielke. A ked on spí, tak ju je z celého srdca jedno, či tam tancujem, alebo robím kotrmelce alebo už ani nebudem pokračovať.
@cawes slová zakladateľky .... syn strasne ziarli, akonahle vidi, ze sa manzel pohladi alebo objime, hned dobehne doslova sa vopcha medzi nas, a dokaze robit pekny cirkus, ak ma nenecha na pokoji;) dokonca zacne manzela aj bit.
Takže manžel nech hladí manželku ked malý spí. A problem a žiarlivosť malého bude vyriešená.
@sonickaka ako co mi tym chces teraz napisat???? ja som len povedala svoj nazor. ALe vidim ze je tu zase krdiel sliepok ktore hned zacnu cloveka urazat a prekrucovat vsetko co napise, akonahle nepise to co vyhovuje ostatnym. No ak si dobre citala tak si si vsimla ze zakladatelke to tiez vadi ze je maly s nimi ked chcu mat sex, tak ako by to vadilo aj mne. TO ci ma maly pocuje vedla mi je jedno, nejde mi o pocutie ani o videnie kedze z toho nema rozum, ide o ten pocit ze tam je. ALe bohuzial niektorym zenam tu na konikovi ktore vedia napocitat asi tak len do troch sa to tazko vysvetluje ze co vlastne clovek mysli.
@cawes presne, inak mne tiez vadi ten pocit, vyskusala som to, ze maly vedla spal, ani sa nepohol, spal dalej, ale furt som nanho kukala a proste nebolo to ono, nemohla som sa uvolnit ....anstastie nemame problem ani so svokrou, ani s velkostou bytu (maly ma izbu sam) a aj ked spal v spalni ( v postielke), tak sme sli do inej miestnosti.....a men teda nevadi ani taka kupelna napr. (take ozivenie na pracke by som odporucila tu na MK viacerym 😉 ale to uz je o inom....)....ja len, ze presne viem o akom pocite hovoris..... 🙂
@sorciera24 tak to som rada ze aspon niekto sa tu najde, kto je natolko inteligentny a pochopi co mam na mysli.
dakujem
@cawes Neviem prečo sa urážaš a sekáš okolo seba. 🙂 Myslím, že si si neprečítala príspevky od zakladateľky témy, keď si nepochopila čo vlastne je naozaj problémom.
A som drzá? To snáď nemyslíš vážne 😀 Si ma pobavila neskutočne 😀 😀 😀
@cawes keď si si všimla, ty si jediná kto tu niekoho uráža, prečo máš pocit, že ak sú niektoré ženy sliepky, tak ty nie?
Ty si iná žena? Ja som čítala čo autorka písala , a ja som na to zareagovala tak, že najprv treba dieťa uspať, urobiť mu režim a ked nemajú inú možnosť a musia byť s dieťaťom spolu v miestnosti, lebo nie každý má to privilégium, že dieťa má už svoju izbu, tak to je jediná možnosť ako vyriešiť situáciu.
A ja určite nie som tá, ktorá tu píše to čo chcú počuť ostatní. A kedy si prišla na to, že žena sa dá porovnávať so sliepkou?
No to clovek neporiesi ked mate iba 1izbu moje deti spia same od 2rokov mam rocnu cerku ktora spi prinas v postielke este rok a pojde ku bratom. 🙂 ale vy mate moznost len date vypadnut na vykend a trosku sa odventilovat mozno by prospelo. 😉
Aj ja myslim ze niekam vypadnut by bolo idealne a trosku mat cas na seba..odventilovat sa...
@kokorunecka ja urcite okolo seba nesekam, napisala som svoj nazor a tvoja odpoved bola ze co sa do toho staram. no ako snad si mozem napisat co si o tom myslim.

@vianne
juj, keby som ja robila 12-stky, cestovala 2hod tam a potom spat, sak to je 16hod. 😝 😝 😝 v pohotovostnom rezime, tak nielenze ze nemam chut na intimnosti, ale je zo mna jedna troska...podla mna je to vycerpanie, unava.....mozno ani nie tak tabletky....neda sa ti upravit pracovny cas, ci zmenit pracu???? kedze si tak dlhooooooooooooo prec, je pravdepodobne ze to je dovod PRECO sa syn chova tak, ako sa chova....a ziarli.