Dieťa v spálni rodičov a vplyv na intímny život
Ahojte,
máme 2 ročné dieťa, ktoré spáva s nami, resp, na svojej posteli pripojenej k našej. Takže často aj tak prelieza k nam do postele, najradsej spi v strede medzi nami.Manžel sa sťažuje, že tým padom nemame takme žiaden intímny zivot. Ja k tomu vidím viac problémov:
- beriem lieky pri ktorých nesmiem otehotnieť, a cítím sa z nich dost zle a k tomu mam vsetky neziaduce ucinky antikoncepcie, hlavne teda znizene libido :(, proste mam aku taku chut na sex tak raz za mesiac,a staci ze mame zrovna nejake dalsie problemy(ktorych mame teda calkom dost..proste stresujuce obdobie..) a po chuti je hned.
- maleho nemame kde inde dat, kedze mame len jednu izbu, v druhej byva svokra, a kebyze jej ho aj dam postrazit tak je to dost trapne zavriet sa v izbe, pretoze hned vie, co sa deje a to mojej psychike rozhodne nepomaha k tej spravnej nalade.
- syn strasne ziarli, akonahle vidi, ze sa manzel pohladi alebo objime, hned dobehne doslova sa vopcha medzi nas, a dokaze robit pekny cirkus, ak ma nenecha na pokoji;) dokonca zacne manzela aj bit.
viem, ze takato situacia nie je dobra, viem ze manzelovi ten sex chyba, aj mi to casto vytyka, ale ja uz neiem co by som mohla urobit, jedna vec je totiz chciet sex a druha mat na neho chut, aby to bolo aj uprimne...neztak je to casto o tom, ze sa zatvarim, aby som mala zasa na chvilu klud, ale nechecm aby to tak bolo dalej.
co mam robit?
@vianne Problémom asi nebude to vaše dieťa...teda problém v tom vidí asi manžel, ktorý zrejme o tvojich ostatných pocitoch nevie. Ty si podľa všetkého uvedomuješ v čom ten problém je, a to by som na tvojom mieste začala riešiť. Ak berieš antikoncepciu a nesedí ti, na tvojom mieste zájdem k lekárovi a poviem mu čo je vo veci a skúste nájsť iné riešenie ako sa dá predísť ďalšiemu otehotneniu. Moja staršie dcéra s nami spávala do necelých 2 rokov, ale intímny život nám to vôbec nenarušilo. Spávali sme s manželom spolu aj v spálni, nebol žiaden problém. Záleží už len na vás, ako to spolu s manželom poriešite.
My podobne ako zakladatelka nemame velmi kde, kedze mame svokru, ktora sice je vo svojej izbe, ale obyvacka je prechodna, cize kedykolvek moze vojst. Cize vacsinou sex prebieha v spalni, kde spi aj maly (v postielke, nie pri nas). Nie je mi to ale nijako extra prijemne, resp omnoho viac si to uzijem, ked sme sami. Takze ak sa da, posleme svokru s malym na prechadzku 😉 alebo sa šuchnem drahému do sprchy 😀
my mame 2 deti v izbe jedno spava s nami a druhe spava v postielke a ked manzel pride domov z prace po mesiaci tak pockame kym zaspia a vecer je iba nas.a aj po obede deti zaspia.my nemame problem sice sa musime krotit aby sme ich nezobudili ale tiez sme boli na chate sami dvaja kde sme si oslavili nase vyrocie sobasa a tam sme sa krasne vysantili.juj ake to bolo super.asi to budeme robievat castejsie.
@cawes Z toho titulu, ktorým si tu pomenovala niektoré ženy si sa vyzula vysvetlením, že ty sa snažíš pochopiť ked niekto niečo píše, ale zrejme ti v tom úvodnom príspevku autorky uniklo, že ona sa vyjadrila, že majú len jednu izbu a v druhej je svokra. Odporučila si jej vlastnú izbu pre dieťa, alebo riešiť intímny život v sklepe, ako romantika jak sviňa medzi pavučinami, to by jej určite pomohlo, už aj pri jej narušom intimnom živote, alebo les. Predstava utekať z domu do lesa, a v januári si to užívať zrejme v aute pri -14 stup. ma skutočne upútala. Druhý krát by som nebola taká prudká v tom titulovaní.
@sonickaka To nič, jej nevysvetlíš, lebo ona sa aj v iných diskusiách prezentuje ako jediná múdra a spravodlivá osoba a ostatné sú podľa nej sliepky... 😖
@cawes Svoj nazor sa da napisat aj inak. Ak si nepomohla, nebola si prijemna, mila, tak si mohla radsej mlcat. Skus si to najskor premysliet kym mi napises zase nejaku prchku odpoved. Ked vo fore niekto napise urazku, potom sa ohana ze ved povedal len svoj nazor. Ale napisat niekomu kto pise, co a ako robi, ze to povazujem za najviac nechutnu vec...to ako naco? Kazdy ma nejaky nazor, a nazory nie su pravdy, rokmi overene, generaciami preberane... Ja mam nazor na nejaky uces ze sa mi nepaci, ale kym sa ma niekto vyslovene nepyta aky mam nazor ja konkretne na nieco konkretne...naco urazat, nalepit niekomu, niecomu nalepku. Kto sa ta pytal co si ty konkretne myslis o tom ked ma niekto iny sex v izbe kde spi dieta? Mala si nejaku silnu potrebu zareagovat? Mas nejaku studiu, nieco relevantne k tomu? Vies o tom ze by to niekomu skodilo? Sem s tym. Ale len napisat ze fuj, vy ste nechutne...
A to ze ty si vies priznat chybu, ci vypocut iny nazor... Ak s tebou niekto nesuhlasi, je to sliepka. Ak s tebou suhlasi, je to inteligentna osoba. Napisala som ti slusne, v pohode, ze nebud taka neludska. Umela. Tvrda. Hlavne teda k inym. Ze sex moze byt aj potichu. A ty mi na to ze ty sa v sexe nebudes obmedzovat, nie je to pre teba dost dobre. Ok, napisala som ti ze aj chapem, podla mojho gusta by ziadna zvukova izolacia nestacila...ani to nie je pre teba dost dobre. Zase si ma zaradila do dalsej skupiny. Je tebe vobec nieco dobre? Mala som znamu a ta bola nespokojna ked jej niekto zalial kavu, raz vela vody, raz malo vody, vecne frflala, na uplne vsetko...mate to tu male, aha, dalsia izba? No, trosku velke na moj vkus.
Zakladatelke temy a zene ktora ma problem si napisala ze preboha, robte to hocikde, v lese, v sklepe, len nie v izbe kde je dieta. To je pomoc jak hovado. Absolutne nicim si ju nepodporila, nepomohla, ani naznakom nejake riesenie. Len tebe sa nepaci ze by sa niekto mohol milovat vedla dietata, tak nech sa sakra vsetci zariadia podla toho 🙄 🙄 🙄
@sissmiss no neni nic lepsie ako vsetko skreslit. Takze ja som napisala ze mbe to pride nechutne a ze ja by som iska radsej do sklepa. Ja som nepisala ze je niekto nechutny ani som neradila zakladatelke aby tam isla. Takze to je podstatny rozdiel a je to moj nazor na vec ten si snad mozem povedat. A tiez som nikoho neurazala len he to smiesne ako sa tu niektore mamicjy spravaju. Nikoho som konkretne nenazvala sliepkou takze neviem preco tu teraz idete na mna utocit.
Ja by som zase nedala spať malinké dieťa do samostatnej izby 😒
@sonickaka ano ale to bol moj prispevok tebe, a nie zakladatelke. Jednoducho nie kazdy sa vie pritom uvolnit co je natom take nepochopitelne????
aj sama zakladatelka povedala ze to tiez nevie.
Mozno som vo vybere slova nemusela pouzit zrovna nechutne, ano toho som si vedoma, ale to bol ten moment ked som to pisala prve co ma napadlo. Netreba z toho robit dramu a brat to ako keby som sa na teba pozrela a povedala fuj fuj humus alebo neviem co.
@cawes Lenže ona písala, že sa nevie ani uvoľniť ked by dala dieťa vedľa svokre do izby. Myslím, že jej problém nie je dieťa v izbe, čo tu mi zbytočne rozoberáme, ale problem je trochu iný.
Problemy treba riešiť a kto chce ich vyrieši a kto nechce bude ich len pitvať. A naša názorovo odlišná diskusia nikoho problemy nevyrieši.
A problem s bývaním a s financiami je spúšťač spústu dalších iných problemov. Keby boli u nás ženy štátom chránené a podporované v existencii, tak by sa potom aj mnohí muži začali správať trochu inak.
@sonickaka ja osobne postrehla aj to ako pisala ze je pre nu sex o dvoch a nie o troch ludoch. ALe to je jedno, jej problem neni len dieta v spalni to som jej napisala tiez . Urcite mas pravdu v tom ze netreba to tu pitvat, kazdy mame pravo na svoj nazor a je jasne ze nie vsetci ho budeme mat rovnaky.
problem s byvanim to tiez chapem nie kazdy vlastni dom (ani ja nie) a moze si dovolit drahy velky byt toto uplne chapem. Co sa tyka nasho statu no co dodat k tomu asi ani nic.
@vianne ja tvoje pocity uplne chapem, ked nie chut na sex, tak jednoducho nie je🙂 porozpravaj sa s manzelom, povedz mu ze ho milujes ale momentalne si vysunula sex na vedlajsiu kolaj kvoli - podla mna padnym argumentom- dieta v izbe, svokra za dverami, unavna praca, tazke lieky...dobre by bolo keby ste skusili viac casu travit vsetci traja spolocne, ist na dovolenku alebo vylety aby syn videl ze ho mate radi obaja a nemusi sa bat o teba delit.
@cawes aha, ano, a este ma neskutocne bavi nachadzat cistejsie verzie, najuprimnejsie najobnazenejsie pravdy, a vela ludom tym leziem na nervy, aj sama sebe casto. Tyram tym aj seba, nielen inych (aj v svojom vyjadreni sa rypem a snazim sa najst objektivnu pravdu), ale MK je pomerne slusna poda pre rozvoj tejto....ehm...crty to nazvem 😅
no nejako som preletela tu osobnu doskusiu o vasic nazoroch, ako fakt momentalne som rada ze si najdem cas na vypitie kavy v klude 🙂 som rada, ze sa vobec mojim problemom zaoberate...
padlo tu niekolko rad, ze rychlovka kdesi...ja nie som proti, volakedy to bolo fajn a super, ale praveze teraz je to problem...kvoli chuti.ono moze sa najst par minut na realizaciu, ale bohuzial nie som v stave to okamzite vyuzit. naozaj k tomu potrebujem pohodu a naladu, lebo z uz spomenutych dovoch som da sa povedatt o chut prisla. mozno som staromodna a divna, ak mam rada pohodlie a intiminu nasej spalne. o ostatnyhc miestnostiach v nasom byte schvalne nehovorim, ako som posmenula, mame svokru, ktore si teda tazku hlavu z nasho sukromia nerobi...ked som juu napr. raz zvozila, ze mi nema liezt do sprchy, tak ze co mi to vadi, ona aj svojho syna stale vidava naheho....no mne to vadi a bodka. cize nejake vyuzitie kupelne na tuto aktivitu by bolo dost riskantne 🙂 ale ako napad ti uplne nezahadzujem 🙂
k debate o dietati...lahnut si vecer kym maly tuho nespi a cosi riesit, mi prave vadi, lebo on sa rychlo prebeire a uz frci ku mne 🙂 v manzelovi ani tak chybu nevidim, on sa s nim casto mojka, maju super vztah, ale na mna je syn proste velmi ziarlivy. mozno ma len take obdobie, vsimla som si ze ma aj dalsie take prejavy, viac sa boji. a pod...mozno je to tou mojou pracou, ze chodim na nocne a pod. ale ako som uz pisala, inu moznost nemam, takze tymto smerom to riesit nejdem.
precitala som si tu ze niekto by 2 rocne dieta nedal spat same...no to je na nasom rozhodnuti, nas syn si svoje pohodlie vyzaduje, uz sa stalo ze nas z postele a izby doslova vynal, ked siel spat, takze v tomto nemam tazke svedomie, ze mu pomaly chcem zariadit vlastnu izbu. aj keby tam nespal stale, aspon by sa nam otvoril chvilami priestor na nas zivot.
co sa tyka tej antikoncepsie, budem sa asi opakovat, ale nemienim ju vysadit, akekolvek ine moznosti som s lekarom prebrala, sama som zdravotna sestra, takze viem. a teda z inej len barierovej antikoncepsie a prerusovaneho styku mame prveho syna, takze dakujem, ale pri momentalnej situacii o ktorej som pisala, sa na to proste spolahnut nemozem.
momantalne skusam prestahovat izbu a synovi kupit nejaku zaujimavu postel, ktoru by mal na inom ieste v izbe, aby sa apson neprebudil hned ako cosi zacneme.

@sonickaka ja som nikoho neurazila. Jedine ze by sa ta to dotlklo osobne ale to uz je tvoj problem, kedze som to nehovorila na teba. A ano mam pocit ze niektore su sliepky a preco ja nie, lebo sa snazim najprv pochopit ked niekto nieco pise napisem svoj postoj a mozme diskutovat, ale nie hned pisat preco sa do toho staram atd.