icon

Diskusia o financiách po rozvode: Ako to riešiť pred deťmi?

18. máj 2024

V rozvedených rodinách sa bavíte o peniazoch pred deťmi? Požiadala som exmanžela o zvýšenie výživného, keď sme si menili deti a napísal mi potom správu, že pred deťmi sa nechce o tom baviť. Ja nemám čo tajiť. Všetko sa zdražovalo a za dva roky nám náklady zrástli. Mne vzrástol plat o smiešnu sumu. Tak som prosila o 50€ na každé dieťa viac. 250€ na dieťa na prvom a druhom stupni základnej školy. On zarába dvakrát toľko čo ja. Pýtam naozaj len keď musím a klesla by naša životná úroveň. Vraj či miniem 1000€ na deti? Myslel tým jeho a môj podiel. Jasné že sa dá šetriť. Ale mne príde divné, aby deti cítili finančne to, že sme rozvedení. Pri ňom majú všetko, lebo podniká a vie zarobiť viac keď chce. Ja si pri nich nemám ako privyrobiť. Iba ak by som si našla aj druhú prácu a odniesla mu deti a to by on nesúhlasil, lebo by nemohol zarábať on. Má ich každý druhý víkend.

Strana
z3
katkaseiner
22. máj 2024

ale ved pises ze ich berie, maju narok na jeho styl zivota.. a nie, nezavidim...je mi to totalne jedno. Deti musia vediet aj to ze nie vsetko sa da dovolit...a nie je to len prero ze ocko malo posiela

Strana
z3