Diskusia o partnerských sporoch kvôli zdravotným nákladom
Ahojte, chcela by som sa opýtať na názor niekoho nezaintresovaného, lebo ja už fakt neviem, či som ja precitlivelá alebo čo.
V skratke, partner mi vyčíta výdavky za lekára. Mám 27 rokov, partner je o tri roky starší, sme spolu dva roky, asi trištvrte roka spolu bývame. Financie si delíme na polovicu (nájom, jedlo, ...) ale máme oddelené účty, takže každý máme nejaké vlastné výdavky. Obaja sme z oblasti IT, takže platy máme nadštandardné.
V poslednej dobe mi ale partner začal vyčítať, že dávam veľa peňazí za lekára. K lekárovi chodím na preventívne prehliadky a mimo toho raz za 100 rokov. Som mladý a zdravý človek. Čo sa týka preventívnych prehliadok, obvodnú lekárku mám normálne štátnu, kde sa nedopláca nič. Na gynekológiu mám zazmluvnenú ambulanciu ale platím ročný balík nemedicínskych služieb za 150 eur ročne. Kedysi som chodila inde, kde sa nedoplácalo ale moja lekárka prešla do daného zariadenia a ja som nechcela meniť lekárku, tak som išla tiež. Zubára mám tiež zazmluvneného, preventívka zadarmo a ostatné doplácam tak ako všade v Bratislave. No naposledy mi niečo robili mimo preventívky pred troma rokmi. Nedávno (december minulého roka) som dostala absolútne príšernú alergickú reakciu, keď sme sa vrátili z wellness takú, že som skončila na pohotovosti. Chcela som sa objednať na alergológiu aby som sa už do takého stavu nedostala keďže mi nikdy nebola zistená žiadna alergia. Pozerala som recenzie na alegológiu a vybrala som si jedno zariadenie, znova zazmluvnená ambulancia, čiže lieky platí poisťovňa ale s doplatkom 80 eur za vstupnú kontrolu. Znova normálka v BA ak nechcete termín o pol roka. Povedala som to partnerovi a ten mi dal asi hodinovú prednášku o tom ako rozhadzujem peniaze, že on nikdy v živote nikde u lekára neplatil. Snažila som sa mu vysvetliť, že áno, lebo on má všetkých lekárov v Trenčíne, kde nedostane termín o trištvrte roka ale nedal si povedať. Neviem ako mu mám vysvetliť, že mi je prednejší kvalitný lekár bez čakania ako pár desiatok eur, keď si to môžem dovoliť.
@namornicka na Kramaroch na imunoalergo sa ani v jednej ordinacii neda momentalne dlhodobo obj. Niesu terminy.
@namornicka na Kramároch sa už nedá objednať k alergologovi už dlhšie. ORL má dlhé čakacie lehoty preto veľa ľudí chodí do súkromného centra.
Priatel je mimo. Keby si mala platit mesacne len za 1 liek na migrenu 100E ako ja,asi by sa zblaznil. Nech si riesi svoje veci a ty sa pekne v klude udrzuj. Dobre robis qko robis,tu v BA je to bohuzial realita. Manzel ma bolesti,potrebuje kolonoskopiu. Jeho lekarka,chirurg,crp,sono,vsetko statne a vsade ho skasli. Sa smial,ze uz len otvoril penazenku a pytal sa,kto este chce,kto este nemal podiel 🤣. A to este na nej ani nebol.

@misinka0611 neviem aktuálne alergológ, tam sme chodili s deťmi pred par rokmi, do detskej polikliniky na Kramáre. Bola tam pani doktorka a išlo to cez poisťovňu. Tak isto tam bol (aj je) ORL, kardiológ, chirurg - z toho čo sme navštívili. . Neviem však aké sú čakacie doby.