icon

Divná rodina

kleo80
14. apr 2013

Ahojte.Mám 33rokov a sedem rokov žijem s priatelom mame tri deti no nevzali sme sa.Mam obrovsky problem so svokrou.Je to ten staromodny typ ženy čo stale šporí a sedí v kostole no a cely zivot nosi tie iste nohavice a pulover niezeby na ine nemala ale si ich proste nekupi.Ale to je vedlajšie.Pred par mesiacmi sa priatelovi stala nehoda bol aj v nemocnici no z najhoršieho je vonku.To čo som preživala so svokrou cely ten cas bolo niečo otrasné.Už bol po operacii a len sa zotavoval mali ho každu chvilu prepustit.No ona je nenormalny stresmen.Robila debiliny sorry za vyraz takeho typu akože 4 krat denne vyvolavala na oddelenie a predstavovala sa ako jeho manželka a doslova otravovala lekarov.To iste robil jej druhy syn.Ked už mohol telefonovat a rozpravali sme sa cez mobil tak mi ho rovno vytrhla z ruky so slovami daj mi uuuuž....no fakt mala som chut jej jednu vlepiť.Den pred jeho prichodom z nemocnice ho bola pozriet tak som sa tešila že nebude otravovat u nas doma.Lenže madam sa rozhodla že sa k nam nastahuje.Bez opytania.A zacalo sa peklo.Prisla akože pomahat ale nerobila nič ine len sedela pri synačikovi masirovala mu nohy,umyvala ho(podotknem priatel je mobilny vedel sa už hybat mal len odpocivat)odhanala od neho naše deti a hodiny sa rozpravali.V celom dome vladla depresia ta krava mi dokonca povedala že mu da spravit posledne pomazanie ved že pre istotu.No normalne ho pochovavala v čase ked sa zotavoval.Ja som sa nastvala pobalila jej veci a poslala ju domov s vyhovorkou že mi pride sestra a nemaju kde spat.Odisla s tym že sa vrati .Ja som sa už priatelovi prosikala nech jej povie aby tolko nechodila ved to jej spravanie je nenormalne robi z neho dvojročne dieta.A on na mna vybuchol že je to jeho matka a nebude ju vyhadzovat.Tak mamička začala znova chodit a rozkazovat a masirovat milačika a ako som si vsimla priatelovi sa to velmi pačilo.Teraz tu nebyva ale robi nam nalety rano o pol osmej už trieska na dvere a tak.Ja to už psychicky nezvladam.Spriatelom sa ledva vidim a je z neho uplne iny človek.Vyhyba sa mi.Cele dni sedi na laptope alebo pred telkou.Deti su podla neho otravné.A ak prave MAMIčKA nevie dojst tak mu vyvolava každy den.A je tu jedna dolezita vec.Tento dom je moj,ja ho splacam.On nikdy normalnu robotu nemal žijeme z mojho platu.Auto je moja a vlastne kazduska vec čo je dnuka.Ak nahodou spomeniem nech mi jeho mamicka v mojom dome nerozkazuje a nechodi sem bez opytania tak sa na mna nastve vraj aka som namyslena že mu stale vykrikujem že tu vsetko patrí len mne.Dalej je tu jeho brat ktory sa tu tiež pohybuje akoby tu byval.Minule ma dokonca svokra sdzubala zato,že som si dovolila ho poobede zobudit potrebovala som totiž niečo doležite.Vsatniku poskladala vsetky jeho saty pekne uhladne.Moje saty a saty deti su na kope v jednej polici a čo sa nezmesti to je na zemi.Nespoznavam si vlastneho muža.Nezastane sa ma.Mamička je pre neho vsetko.Caka ho dalsia operacia a ja mam už dopredu strach čo bude potom 😖 Svokra sedí do dnesneho dna pred telkou s ovladačom v ruke a v lone ma lavu synčeka hladka mu vlasky.Mne sa z toho naozaj dvíha žaludok 😖

amelie123
14. apr 2013

@jatamido ja som nevedela, že dom je jej. tak to potom nie. jeho by som vyhodila. poslala by som späť k mamičke, keď sa maju. tak radi.

selecta22
14. apr 2013

@kleo80 do rici a neozelies xbox na tu dobu, kym sa chlapec preberie? 😝 mimochodom milujes ho? milujes ho velmi najviac na svete?

awalancha3
14. apr 2013

@kleo80 .........ja to vidim vaznejsie: uz to ze ste sa nezobrali o niecom svedci, ale nastastie je to v tvoj prospech... myslim, ze bude problem vaznejsi, skryty niekde v jeho pocitoch neschopnosti, menejcennosti, pred tebou sa nemoze hrat na bossa, na macha na superchlapa . Kym je sam s tebou utiahne sa do svojho infantilneho sveta a ked ma "svoju krv" na blizku vie sa vzopriet. Nechcem vediet co si s matkou rozpravaju ked tam nie si. Jedna vec je ked matka hladká svojho syna, masiruje mu nohy, vari kakao, ak ma dotycny syn 4 či 10 rokov a ina vec je ked to robi 39 rocnemu chlapovi.
Myslim si, ak je tvoj pribeh pravdivy a ja sa budem tvarit, ze je.... pozriet sa pravde do oci a polozit si niektore zasadne otazky. Faktom je, ze ten chlap ma vsetko, je o neho postarane, ma navarene, oprane, vyzehlene, ma sex, ma kde byvat, s pracou sa nepretrhne..... je mu dobre.... a zostane u teba az pokym ho nevyrthne z letargie láska, alebo pseudolaska k nejakej inej zene, co mu naleje jednak semeno do semenikov ale aj nových síl do žíl, a ver mi, ze bude tak ohromne jednoduche opustit tri deti aj dlhorocnu priatelku.......bývat bude mat kde......Ja to nevidim ruzovo. Fakt nie. Prepáč za názor a dufam, ze sa mylim.

kleo80
autor
14. apr 2013

@aliza Mamička bola schopna pytat peniaze od mojich rodičov 🤐 Ja viem že su v lepšej finančnej situacii ako ona ale pytat peniaze pre synčeka lebo ja som prave vtedy nemala tolko na učte....to je už vela.Ozaj včera k nám bola navšteva a išli sme ich odprevadiť a ona za ním kričala že Petkooo maš na nohe len papučky prechladneš.Tak po prve včera bolo u nas teplo po druhe ak by to moja matka spravila mne asi by som sa prepadla od hanby.

selecta22
14. apr 2013

@kleo80 a co teda ides robit? ako to budes riesit?

kleo80
autor
14. apr 2013

@awalancha3 dakujem za tvoj nazor važim si uprimnosť.Pribeh je bohužial pravdivý.No nemyslím si že by sa pri mne citil menejcenny ved napriklad auto..on mi ho do ruky neda.Dom je zariadeny tak ako to chcel on.Ja som ho milovala a davala mu to stale najavo.Vyprate veci a tak to beriem ako samozrejmosť a ten sex..no ten som vzdala.Nemá nanho nikdy chuť mame aj polročne prestavky aj to musím stale ja začínať.Sexualny život rovno povedané nežijem.A ten jeho brat...otvori dvere da si spraviť kavu,vycapí sa mi na pohovku a tvari sa ako nejaky BOSS...Ja sa už ozaj necítim ako doma ako by tu bol každý den den otvorenych dverí 😠

aliza
14. apr 2013

@kleo80 on ti neda do ruky tvoje auto?

kleo80
autor
14. apr 2013

@selecta22 Nebudem sa s ním hadat teraz pred operaciou.Ma to byt už tento tyzden.Ked sa vrati a maminka bude pokracovat v tomto spravaní tak si ich posadím a rovno im poviem všetko čo cítim.Každý potrebuje svoje sukromie.Bud sa to zmení alebo nech sa stahuje.Myslela som aj na to že by som sa so svokrou porozpravala aj kym je v nemocnici medzi styrmi očami.

kleo80
autor
14. apr 2013

@aliza nie pretože je nové a ja nie som dobry šofer teda len začiatočník aby som ho nerozbila.Aj tu sa mi zdalo čudne že sa bojí o auto a nie o mna.Tato vec ma ale až tak netrapi ozaj by som sa neopovažila šoferovat s detmi na zadnych sedadlach ak to poriadne neviem..

aliza
14. apr 2013

@kleo80 mozno to bude zniet tvrdo, ale ja by som ho vystahovala uz pred operaciou s tym, ze rovno z nemocnice nech ide ku mamicke. Lebo po operacii nebudes mat silu ho vyhodit, ver mi a myslim, ze rozhovorom tu nic nedosiahnes, len radikalnym reisenim. Podla mna nemas na co cakat, bude to len horsie a mozes si byt na 100% ista, ze po operacii mas staru doma a bojovat proti nim obom a vo vlastnom dome, za pritomnosti deti, bude tazke. Moja rada, ries to dopredu. nemas ho preco lutovat. Teba nikto nelutuje, nikto na teba neberie ohlad.

kleo80
autor
14. apr 2013

@selecta22 ja sa len snažím aby sa všetko vratilo do svojich kolají.Aby sme to boli zase MY a nie ON a MAMIčKA .aK NEMA V RUKE X BOX TAK TAM MA TABLET ALEBO SEDI ZA PC ALEBO PRED TELKOU.A ja ako blba so svojimi 50kilami chodím vonku po drevo do kotla kym sa on takto hraje.

amelie123
14. apr 2013

@kleo80 no ako tak čítam, mne by sa teda ten chlap začal nenormálne hnusiť. plus celá jeho podarená rodinka. prečo si vlastne ešte stále s ním? máš ho rada? či kvôli deťom? kokos, len to čítam a dvíha ma zo stoličky. tak by letel aj s mamičkou, bratom aj so svojimi papučkami, že by nechápal.

kleo80
autor
14. apr 2013

Viete písala som tu aj kvoli tomu lebo som chcela vediet vaš nazor.Možno aj preto aby ma niekto aspon slovami posilnil.A čI to nahodou nevidim len ja tak že to nie je norme.Lenže ono to vidia aj moji rodičia už Hanba nehanba chodim s malym k psychologovi a minule som mu spomenula nas vztah.Tiež mi vravel že je daleko od hraníc normy.Ale viete ake to je...on vam do očí nepovie aby ste sa rozišli...

selecta22
14. apr 2013

@kleo80 musis ho velmi lubit, toto by mu hocikto netoleroval! dufam, ze sa to vsetko vyriesi

aliza
14. apr 2013

@kleo80 a preco by nesedel? ked mu niekto vsetko kupi, nic od neho nechce, nemusi zivit rodinu, nemusi sa o nic starat, ma vsetko to, co pomaly ani tazko pracujuci ludia nemaju...on si nic nevazi, nevazi si teba, nevazi si tvoju pracu, tvoje peniaze, budem tvrda, ale jednoznacne ta len vyuziva. Zacni si vazit samu seba a nenechaj so sebou takto zametat a este aj za vlastne peniaze a vo vlastnom dome. To, co on robi, nie je laska a obavam sa, ze sa to do starych kolaji uz nevrati. Okrem penazi vas nic nespaja, uz ani len tie deti ho nezaujimaju, ty ho nezaujimas, zaujimaju ho iba 'hracky', ktore si mu nakupila. Na vztah musia byt dvaja, ty si vsak sama a podla toho, co pises, si sama uz dost dlho. Ak ta lubi, spamata sa a zabojuje, ale najprv mu musis dat sancu, aby pochopil, ze takto to v zivote nefunguje, ze jeden sa vyvaluje a uziva si a druhy maka ako srob a namiesto vdaky nezaujem. Tu je nieco cele zle.

aliza
14. apr 2013

@amelie123 presne tak 😉...aj s papuckami 😀

kleo80
autor
14. apr 2013

@amelie123 ostala som s nim kvoli detom a nikdy sme nejake vacsie problemy nemali.Ja si myslím že keby tu ona nebola všetko by bolo ok.Mne sa chce normalne zvracat ked vidim ako si k nemu stara líha na našu postel no normalne som čakala že ma aj v noci vyhodia spat niekde do obyvačky.

dejnas
14. apr 2013

@kleo80 toto určite nie je "normálny" vzťah.... ak sa chlap nespamätá, neživ ho naďalej !!! pretože presne to sa teraz, žiaľ, deje... áno, partneri si musia pomáhať v ťažkých chvíľach, ale určite nie takýmto spôsobom 😖
porozprávajte sa, ak sa nemieni zmeniť, baľ mu kufre a volaj taxík - ako tu už niekto trefne spomenul.... a určite to rieš ešte pred tou operáciou... potom to bude omnoho náročnejšie !!!
nenechaj sa zneužívať naďalej.... navyše - máš v tomto smutnom príbehu - šťastie, že si sebestačná, máš strechu nad hlavou a máš rodičov, ktorí ti určite v ťažkých chvíľach pomôžu... držím palce 😉

mima4
14. apr 2013

@kleo80
musis si ty spravit poriadku vo svojej domacnosti a priatela poslat kadelahsie...

ivetkabab
14. apr 2013

@kleo80 ahojky.je mi lu co doa riesis,ale je to trosku aj tvoja chyba ako to mate zariadene.Jednoducho je t tvoj dom tak si tam urcuj tvoje pravidla.a ak ich pritel nechce respektovat nech sa ide doliecovat k mamicke.Ked sa uzdravi a znormalizuje,nec sa vrati.No ale pokial t budes zivitel rdin,tak jemu sa nebude chciet ani prstom pohnut.Musis si to zariadit tak,aby respektvali teba.a ak nie takdovi a dopo...bud silna.ani det si nezaslzia ,aby bvali dome kde vladne napata atmosfrra.

aliza
14. apr 2013

@kleo80 keby keby....to ho vobec neospravedlnuje! pisala si, ze odzaciatku vsetko tahas ty zo svojho platu a to naznacuje, ze vas vztah nie je postaveny na spravnych zakladoch. On vlastne nema a nemal ziadne povinnosti. Ano, vsetko klapalo lebo si vsetko tahala ty, na nom nebolo ziadne bremeno, ziadna zodpovednost. Ak sa mylim, tak sa ospravedlnujem, ale tak to vyznieva z tvojich priespevkov.

kattrin5
14. apr 2013

Ja neviem asi to nevidim adekvatne kedze ja mam nastastie so svokrou velmi dobre vztah ale ona sa staraja aj o mna aj o vnucku..preto to beriem tak ze moj manzel je jej syn a ona ho vzdy bude milovat..to co tvoja svokra stvara asi je za hranicami normy..na tvojom mieste by som sa s nou porozpravala a ak by nepomihlo vymenila by som zamky a nevpustila ju do domu...

amelie123
14. apr 2013

@kleo80 súhlasím s babami. a myslím, že práve to, čo robí teraz jeho mamička dopomohlo k tomu, že sa prejavila jeho povaha. to čo robí je ozaj choré. aj ona aj on. a ty to trpíš. ako tak rozmýšľam tak sa fakt bojím, že ani rozhovor by s takou osobou nepohol. ona ťa má úplne v paži. ak nepovolí tvoj partner, nech si zbalí svoje švestky a nech páli kade ľahšie. keď už sa tak správa k tebe, ta kašľať na to, ale aj k deťom??? keďže kvoli nim si s ním ostávala. toto čo sa u vás deje, je už choré. takže kopni do seba poldecak a jemu nelej čistého vína. keď nepopustí a je mamičkár nech si ide za ňou a nech mu ona aj ten xbox kúpi. toto je ďaaaaaleko za hranicami normálnosti. a z tvojich príspevkov mi to tak vychádza že ty jediná tam máš snahu niečo s tým robiť. ostatní sa tvária že je to ok. ked to nevyriešiš zničia ťa psychicky.

simca06022011
14. apr 2013

ja som nieco podbne mala, ked priatel lezal so seknutymi krizami 3 mesiace v posteli a doslova cikal do pohara a hned na to keduz som urobila krik, si zloml nohu a dlasie 3 mesiace lezal. Vyhodila som vsetkych, telefonoval si sice s mamickou ale ku nam prestali chodit. Na rovinu som im povedala, ze robia invalida z neho a uplne zbytocne, na wc by dosiel... so zlomenou nohou sa ini dopravia po tyzdni dvoch aj do kancelarie lracovat, on len fnukal doma a cural do pohara... to iba chybou svorky co 35 rocnemu synacikovi aj teraz viaze snurky na topankach aby sa nemusel zohynat ;) on len sedi na zadocku a nechava si hladkat ego, nevybavi nic a nezariadi nic... a kolka to podobnost, sme spolu 8.rok a zobrati nie sme a takto ani nikdy nebudeme. Pre voj psychicky pokoj si ich drzim od tela a od bytu, na navstevu pridu ale u nas su len na NAVSTEVE... som najhorsia, ohovaraju ma kade sa da, ale netrapi ma to🙂 ti co nas poznajumvedia ako je to naozaj a ostatni su mi ukradnuti...

petraxy6
14. apr 2013

@kleo80 dievča moje, pevné nervy prajem 🙂 A po prečítaní tvojho príspevku sa ťa opýtam: " Nehovoríš náhodou o mojej svokre (vlastne exsvokre)?" Síce chlap je realatívne zdravý, ale mamička sa stará dôkladne. Zo všetkých problémov ho vylíže, denno-denne sa vídavajú a to si ešte zo 3-4x denne aj telefonujú, keby niečo 😀

ivka288
14. apr 2013

mysli na deti a na sebe dokdy tak budes zit trpis ty aj deti dat tomu pauzu at se odstehuje a vyrovna si to v hlave a pak se ukaze jestli to ma cenu drzim ti moc palecky a svokra odchod domu do sveho!!!!!!!

olink4
14. apr 2013

@kleo80 V prvom rade si musíš viac veriť!!! Ty si niekto, si pani svojho života, domu, času a zvykov, nedaj si rozkazovať od niekoho, kto ti nie je nikým! Nalej si čistého vína a pozri sa pravde do očí! Takzvaná svokra ti nie je svokra, keď ste není zosobášení, je to cudzí človek, to isté platí o akože o švagrovi. Cudzim ľuďom by som nedovolila okupovať môj dom! Čo sa týka tvojho priaťeľa zaradila by som ho medzi príživníkov, ktorý sa ešte neodstrihol od mamičky. Nabalila by som ho mamičke a už by sa pratal. Nemala by si to nechávať ďalej bez radikálného riešenia, lebo tento chorý obraz o rodine budú vidieť aj tvoje deti a nakoniec sa aj oni začnú k tebe správať neuctivo a bez rešpektu, čo si myslím,že by ťa neskôr bolelo. Prajem dobré rozhodnutia, ktoré ťa posunú ďalej v živote a k spokojnosti. 🙂 😕 😅 😲

sonickaka
14. apr 2013

@kleo80 Prečítala som tvoj príspevok, ale ty si robíš srandu, alebo to myslíš vážne? Silne veriaca svokra sa roky prizerá že nežijete ako manželia a máte tri deti a nevadí jej to.

V tvojom dome sa tvoj nie muž rozťahuje nie s tvojou svokrou, a povaľuje sa aj tvoj nie švagor a tebe sa z toho dvíha žalúdok?

Prečo riešiš "svokru" neviem. Máš strach so svojho partnera?

lauricka
14. apr 2013

cisty "mamanek", ako sa hovori v cechach. Mamin cecek. A vies, co sa o takych hovori? S takym nikdy! Nerobi poriadne, vala sa, hra sa hry.....a k comu taky chlap v TVOJOM dome? Ocakavas, ze sa nieco zmeni? Asi to treba riesit radikalne alebo si zvyknut....ale do toho my malo vidime, to musis poriesit ozaj len Ty.

reanda
14. apr 2013

@kleo80 podla vsetkeho vas vztah nebol v poriadku ani pred vpadom mamicky, ved ty sama mu robis mamicku, zivis ho, prosikas sa mu, tolerujes mu hovadske chovanie.. naozaj sa chces k tomu vratit? ak sa teraz chova takto, ani predtym nebol urcite inaksi, len to nebolo tak vidno..