icon

Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?

ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady

veronicka88
19. sep 2016

@0silvia0 ďakujem...najhoršie je za nami...a hlavne čo om si uvedomila je že nech robis čokoľvek nezabránia že ta podvedie(či uz virtuálne,naozaj alebo myšlienkovo/a tak hned v prvé dni som ho upozornila ze ho nebudem kontrolovať ale že obre vie ze sa VSETKO dozviem a ze ked sa dozviem čokoľvek kufre ma pred dverami...dnes mu verím....je dospelý lap,otec a manzel,ma svoje svedomie...

trubi
19. sep 2016

@veronicka88 môj má síce krátku pamäť, ale tiež že sa VŠETKO DOZVIEM si pamätá dobre 😀

veronicka88
19. sep 2016

@trubi ja som sa vždy dozvedela...my sme spolu od 14tich/17tich a nebolo "zloby" ktorú mi niekto nevedomky povedal:Dalebo sa pretiekol ebo podobné...a dodnes je tomu tak...prisli sme o spoločných kamaratov,s polovicou ľudí om musela prerušiť kontakty aby som sa pohla a dnes mi je fajn;)

trubi
19. sep 2016

@veronicka88 my keď sme spolu začali tak kamarátov/kamarátky vypustil. Neskôr mu to začalo chýbať, tak si tiež našiel virtuálne. Ako nebolo by na tom nič zlé kebyže sa nestávalo, že sa rozprávame, jemu pípne správa a v tom momente ju ide čítať a odpisovať. Tak to pochopil, že to tolerovať nebudem. A najlepšie, či sa môže s niekým stretnúť. Jasné, ale najskôr aj so mnou aj s malým. Ak sa to slečne nepozdáva má smolu..

salfusco
19. sep 2016

@trubi radšej nedam..vy ženy mate svoju pravdu a skusenosti ma naučili,že nema zmysel sa s Vami hadať a presviedčať vas o niecom inom...a najnovsie skusenosti ma naučili,že aj ked sa so ženou nehadamam a necham ju v tej jej pravde,tak to tiež zle skonči ..taky pekny zacarovany kruh..tak aj tu len napišem,že zaujimavy nazor a to je všetko ,bo už vidim,ako by sa u niektorych zdvíhal adrenalín 🙂

obsadenemeno
19. sep 2016

@salfusco u ktorych by sa zdvihol adrenalin?

ja ti neviem, mam taku skusenost, aj zopar kamosiek, ze pre chlapa ten vztah uz skoncil, ale sa bud bal, alebo bol zbabely to priznat priamo, radsej vykrucal, ze hey, ze lubi este stale a furt bude, blabla a pritom mal uz v hlave/srdci/nohaviciach inu..... 😠
Proste chlapi v podstate nechcu konfrontaciu a problemy, tak dufaju, ze sa to NEJAKO vyriesi bez ich ucasti???? 😀

trubi
19. sep 2016

@salfusco mne by sa adrenalín nedvíhal. Ja by som rada vedela tvoj názor. Ako názor chlapa.

trubi
19. sep 2016

@obsadenemeno samozrejme sú aj taký, no snáď nie všetci..

On mi skôr pripadá ako taký typ "takto ako to je, tak mi je dobre" a nepotrebuje nikoho ďalšieho.
Možno sa mýlim, možno nie..

salfusco
19. sep 2016

@trubi oki...tie niektore s prepacenim priblble nazory,aby niekto isiel prec a cakal,ci sa mu ozve,ci mu chyba...Oki,ja by som sa už nikdy viac neozval aj keby som dotycnu lubil a chybala by mi,zazil som to uz par krat a vzdy to dopadlo zle,odvtedy je to pre mna def.koniec zo strany ženy,nech si tvrdí,co chce,ci to bola skuska alebo ako nazvat tento primitivny krok...mozno,že niektore sa potom neskor naozaj chceli presvedcit,ci mi na nich zalezí,no neskoncil alebo nezatajoval som sa ja,ale ona,tak nemam dovod uz potom o niecom presviedcat...Neviem,ci toto je vymyslena teoria žien,ktore to skusaju,aby nieco zistili,ale je to primitivne.Odisla si,ukoncila si ( a je jedno,aky bol dovod a co si chcela vediet ),jednoducho si to spravila a ja nemam istotu,ci by si to v buducnosti nespravila znova a neodchadzala pravidelne.

salfusco
19. sep 2016

@obsadenemeno keby len chlapi..prosim ta,ani ženy nevedia ,co chcu...jeden den tak,druhy den inak..to ziadneho chlapa nebaví.Robenie drahot,vyhovorky na migreny,ok,nieco sa da chapať,ale ked je toho privela,tak je to pre vacsinu chlapov na nervy.Ženy tvrdia,že im chybaju tie prejavy lasky,dotyky,mile slovo,ale ked maju chlapa,co im to dava,tak si myslia,že sa pretvaruje,a hladaju uplne ine typy chlapov..ked si najdu ten iny typ,co im tu lasku neprejavuje,tak sa zacnu stazovat..A to je fakt.Hladaju chyby a niekedy až až take blbosti nachadzaju,že ich stare mamy sa musia v hroboch obraciat,ake maju poziadavky na chlapa,aky musi byt,milion vlastnosti musi mat,pritom ženy samotne su take ake su,nervozne,hadavé,oni to aj vedia,ale od chlapa ocakavaju dokonaleho dzentlmena..Nonsens...A ked sa im nieco nelubi,už hladaju dovody na rozchod,pretože znama veta:Nevažis si samu seba,radsej byt sama a pod...

svetluska82
19. sep 2016

@salfusco uplny suhlas. Ja odkedy som na konovi tak si vsimam na muzovi kadejake hluposti, niekedy si sama sebe nadavam ci som normalna. Vzdy vravim odkedy tu sedim, mam horsie manzelstvo ako predtym, strasne cloveka ovplyvnuju tie prispevky a rady.

trubi
19. sep 2016

@salfusco tak s týmto súhlasím. Mne sa tiež stávalo, že som chcela odísť, ale nie ako na skúšku. Na skúšku som skôr navrhla, že by sme mali bývať chvíľu od seba, nech si uvedomíme čo chceme. No neuskutočnilo sa ani jedno..
Skôr som rozmýšľala ako by sa mohol cítiť.

Ženy väčšinou píšu:"odíď, ak ťa ľúbi bude o teba bojovať.." ale prečo sakra by mal niekto o niekoho bojovať. Buď chceme byť spolu alebo nie.. A kde je láska k sebe samému? Takto by ten, kto odíde, dáva najavo "nechcem ťa takého aký si/zmeň sa podľa mojich predstáv, chcem prísť na hotové, ja sa nemienim snažiť, ja som dokonalá/dokonalý " a to je podľa mňa dosť nahovno

Môj názor

salfusco
19. sep 2016

@svetluska82 ako som uz niekde spomenul,ja mam pocit,že vsetky moje ex a vsetky baby,ktore som spoznal blizsie alebo chcel spoznat,su tu regnute a naberaju tieto "rady" a riadia sa nimi este skor,ako by zacalo nieco viac.To ked už vidim a citim,tak konečná.Kazda sklamana minulostou a vztahmi ( aj ked zazila mozno iba jeden alebo dva ),ale samozrejme,vsetci chlapi su podla nej "rovnakí",lebo kamoska mala taky problem,znama mala taky problem a urcite je za vsetkymi chlapmi to iste..To su tie ženske životne "skusenosti"...lebo kamoška... 🙂 Keby som mal ja pisat svoje skusenosti a skusenosti niektorych svojich kamaratov,tak by to bol rovnaky scenar,len z druhej strany...takze ta pravda a skusenosti kamosiek asi nebudu take relevantne,aby sa podla toho mali riadit ostatné...Potom chcu byt tie ženy akože same a po nociach plaču,alebo sa ukludnuju vínkom a kamoskami,že tak je to fajn...Prd makovy,je to čisty sebaklam

obsadenemeno
19. sep 2016

@salfusco ja pisem do tejto diskusie lebo mam veeeeeelmi silny pocit, ze autorka je niekto, kto tu uz prispieval pod inym menom a problem je stale ten isty. Tak v polovicke temy mi zacali jej vylevy niekoho pripominat, a urcite mas podozrenie aj ty, lebo si uz do jednej jej temy prispieval, az kym ju nedala zamknut/vymazat. A sorry, ak jeden vo vztahu (chlap ci zena, to je fuk) je stale nespokojny, furt mu na tom druhom cosi vadi a vyzaduje IBA od partnera, aby sa zmenil na niekoho ineho a pritom si neprizna co on sam/a robi vo vztahu zle.....tak tam uz je len jedna cesta. naco byt vo vztahu, kde nie som stastny/a????

A vies co, ja som mala taky vztah, ze mi byvaly klamal, ze ma lubi a blabla....nemal gule ukoncit to sam........ cize to nemam len od kamosiek....ale posudzovat noveho partnera lebo byvaly bol k...t tak to vztah uz dopredu odpisujem. A ano, chapem, ze kazdy vztah v nas zanecha stopy, ide o to, identifikovat problem v sebe a vyvarovat sa ho v buducnosti. Mozno mas skusenosti, ake mas, lebo si vyberas rovnaky typ zien/dievcat? Podvedome?
Ja za seba mozem povedat, ze moj terajsi nema s byvalym spolocne nic, snad iba farbu vlasov, hehe 😀

A ohladne tejto diskusie - nic tu nevyriesime, pokial si autorka neuvedomi, ze jej partner sa nezmeni na povel a ze zacat musi ona od seba. Nie len pozadovat od neho, ze zmen sa, nenadavaj mi, rob romanticke gesta (ale len vtedy, ked ja chcem a tak ako ja chcem) a onas nemusi nic, lebo ona je perfektna. Len sa jedneho dna zobudi do dna, ked sa jej svet zruti, lebo staci prva prijemna baba, na ktoru jej partner natrafi, co ho rozosmeje a bude ho brat takeho, aky je a potom uvidi, ze ako rychlo ju bude milovat navzdy.....a z velkej dialky.

tutu_1
19. sep 2016

Dala som to tu prečítať môjmu mm, nech viem ako to vníma dospelý muž čo ma čo to za sebou a vyjadril sa asi takto. Vraj pre chlapa je tažké sa rozchádzať so ženou, lebo buď to ženy chcú vysvetlit a všetko prebrať od Adama, alebo čo je horšie začnú plakať pripadne čo je najhoršie vyhrážať sa, že si ublizia. Pri rozchode neexistuje ľahká alebo ľahšia cesta. Najviac sa mu nepozdáva absencia sexu. A vraj ak si to všetko zráta tiež ma dojem,že by sa z toho chlapec najradšej vyzul. Tot pohľad môjho mm 😉

obsadenemeno
19. sep 2016

@tutu_1 mudre slova, do kamena ich tesat.... presne tak. A o tom sexe som ani nepisala, lebo to je take ocividne, len autorka sa rozhodla to ignorovat. Lebo ked ta chlap chce, tak ta chce. Ked nechce, ziadne pradielka to nezachrania.

tutu_1
19. sep 2016

@obsadenemeno no autorka uvidí časom. Tiež poznám manželstvo ktoré prežilo odlúčenie, viem že sa tam podávala žiadosť o rozvod a ti dvaja to nakoniec ustali, ale len vďaka povahe tej ženy. Ma môj veľký obdiv. No z toho čo tu čítam autorke to nehrozí.

salfusco
19. sep 2016

@obsadenemeno myslis hentu najkrajsiu s vysokoskolskym titulom?Co ja viem?ja to neviem rozoznat,ale prisla mi viac orazenejsia

obsadenemeno
19. sep 2016

@salfusco ano, presne tu 🙄

tutu_1
19. sep 2016

OMG pozor na ľudí posadnutych svojim titulom. To sú tažké povahy, viem o tom svoje 😀

trubi
19. sep 2016

@tutu_1 zbožňujem keď si ho dajú na fb pred meno, najviac Bc.

tutu_1
19. sep 2016

@trubi čo na FB, ale keď si ide niekto po štátniciach meniť zdravotnú kartičku a menovku na schránke, poťažmo vodicak 😀

salfusco
19. sep 2016

@obsadenemeno aha..som si myslel.Nejako mi to je jedno,ci to je ona,preto to neriesim..aj tak ma nechcela :D :D :D

obsadenemeno
19. sep 2016

@salfusco a ty by si ju chcel? 😵

salfusco
19. sep 2016

@obsadenemeno nesplnala poziadavky :D

mandala77
19. sep 2016

@salfusco veď áno, teraz som si spomenula "na Tvoj inzerát" 😀

tinuskamartinuska
autor
19. sep 2016

čo v tu riešite :O:O nestačím sa diviť...nechápem čo a koho tu vlastne riešite. v diskusii sa asi dalej nepohneme.neviem,mne neprišli jeho slová zle, prave naopak, uhol pohladu,mozno to myslel inak a ja som tiez daco povytrhla z kontextu
ja som toho nazoru, ze teraz isto nema inu, ani nijaku nesmyka, lebo keby ano, nebol by taky neohrabany v tom, jak to robi, v istych veciach, keby sa mu naskytla ale ina, bral by ju, možno aj nejaka je vo výhľade. tot moj nazor na to cele. Nevyriesim to ale tu ani s nim,ani nikde inde.

tutu_1
19. sep 2016

Už ti zostava len niesť svoj kríž do konca svojho života 😕

obsadenemeno
19. sep 2016

@tinuskamartinuska tak bacha, lebo ono sa furt nejaka naskytne....... 😀

obsadenemeno
19. sep 2016

@tinuskamartinuska a co si myslela tym, ze je v urcitych veciach neohrabany? Akoze v tom "smykani"????