icon

Divný vzťah s partnerom. Kde je chyba?

ahojte,tak som tu nová,už dlhšie čítam toto fórum, že tu celkom fajn radíte.Tak som si sem skočila aj ja po radu, čo s mojím chlapom.Bývame spolu pár mesiacov, akosi sa zmenil a neni to už ten čo býval. Jasnačka, zmena prešla aj mnou, ALE. Sme spolu 8 rokov,od strednej, plánovali sme si všetko, veď aj spolu bývame, pokiaľ nie som služobne dlho v zahraničí, alebo on.atď. Naraz sa z pozorného zlatého a milého chlapa citlivého, stal kritický, sebavedomý bezcitný a surový chlap. Akoby nemal voči mne cit, súcit, alebo jak to nazvať.Trvá to takto už dlhšie. Strašne brutál sa vieme pohádať, vynadať si do tých jebnutých aj horšie, ziapať po sebe, a o deň o tom "nevieme" a vytvárame najzamilovanejší pár pod slnkom a oslovujeme sa zlatíčko, jasnačka, že by som chcela radšej normal vzťah,no neviem, dávam tomu ešte šancu. No partner akoby voči mne ochladol posledný čas. Keď plačem nepritúli ma, správa sa bezcitne, aj slová má bezcitné. O sexe nehovoriac, iniciatívna som ja,boli sme teraz spolu v zahraničí na 16 dní a ani sa ma nedotkol. Žiadne romantické frázičky, žiadne láskanie, žiadne objatia, donedávna to ešte robil. Až na moje naliehanie bol raz sex,ale mne to prosto chýýýba. Tak neviem,čo je za tým.V čom to je ? On tvrdí, že nič, že nemá inú, len nemá chuť. O čo sa jednáá ?
Dík za rady

tinuskamartinuska
autor
15. sep 2016

@majcika ale ke´d vidím, ako sa brat vo všetkom obetuje pre ženu,ako jej plní sny, ako naozaj je uzasny k nej,a moj mi neplni ziadne sny,aspon nie take,co by som chcela a vedela o nich. neni schopny ani zakladnych veci...

tinuskamartinuska
autor
15. sep 2016

prosto žiarlim a som nahevana na zivot a na svet ze ja mam taku smolu ci co

charity
15. sep 2016

@tinuskamartinuska Tvoj brat sa obetuva pre zenu, Ty sa obetuvas pre chlapa. Cim to asi bude? Kto Vas naucil obetuvat sa. Kto Ta naucil ostavat vo vztahu bez lasky a milovat druheho viac ako samu seba? Co by si poradila dcere v takejto situacii? Co na partnerovi je k lubeniu za posledne tyzdne? Ci lubis len tu fatamorganu aky by raz mohol byt?

natalym
15. sep 2016

@tinuskamartinuska Neporovnávaj toho svojho s bratom. Nie sú to dve rovnaké osoby. Aj Tvoja švagriná je iná osoba.

tinuskamartinuska
autor
15. sep 2016

@charity Čo ja ti už neviem povedať,čo lubim na nom, asi to,čo bolo kedysi, aký bol ku mne milý a zalubeny. Ze sa staral o mna a tak. Ale aj tak ziarlim na vsetky baby, co maju takych obetujucich sa chlapov, ja takeho nemam, on sa kvoli mne neobetuje. Vies co, boli sme asi s bratom tak vychovavaní sprosto,aby sme sa obetovali pre druhych.co ja ti viem.sama neviem.
@natalym ale keby si tusila,ako hrozne trpim, a ziarlim,ked vidim,ako svagrina ma vsetko, ako sa pre nu obetuje, alebo pre kamosku jeden kamos, a ony si to ani nezasluzia,a ja tiez chcem aby sa ku mne tak moj spraval :(:( 😠 ale zazivam iba blbsi pristup, to, ze mu lezem na nervy ci co, ja ani sama neviem, nezazivam nic uzasne,on sa kvoli mne nevie zmenit, nechce, netrapi sa pre mna, ja prenho ano, on ma ma tazko v P.a ja to uz nezvladam,takyto chaos mam v zivote. a strasne tuzim,aby vsetko bolo oka, ale asi nikdy nebude, asi usiel vlak.

tutu_1
15. sep 2016

Toto je mlatenie prazdnej slamy. Autorka si aj tak pojde svoje. Ono to nie je otazka vychovy ale sebaucty.

charity
15. sep 2016

@tinuskamartinuska Sebavedoma zena posudzuje svoj vztah podla terajsieho spravania partnera a ked sa ako partner nesprava, odchadza. U Teba nastala troska chyba v programovani Tvojimi blizkymi a tak si upadla do pekla spoluzavislosti /co-dependency/. Odist nedokazes, lebo sa samoty privelmi desis a spokojna nebudes, lebo nemas odvadu a kapacitu vyzadovat od partnera normalne spravanie. A tak si uviaznuta, nestastna a naucena neprejavovat nespokojnost.

Najrozumnejsie by bolo zacat svoju spoluzavislost a problem so stanovovaním hranic riesit vramci psychoterapie a Tvoj partner sa bud chyti alebo dôjdes do stadia, že o takéhoto partnera uz nebudes ani stat... Ale to chce, aby si prestala nariekat a zacat riesit seba.

gretocka
15. sep 2016

@tinuskamartinuska no necitala som celu diskusiu... len tvoj uvod a teraz posledny prispevok.....
Takze: vseobecne nechapem ako niekto povie ze toho druheho lubi a zaroven povie ze si v hadke nadavaju..... mi aj ked sa s muzom hadame, stale je milacik a ja tiez.

Tak a teraz tvoj zaverecny prispevok.... pises, ze ty sa obetujes, menis kvoli nemu a on ta ma v P - citala som minule krasny pribeh. Napis si na jednu stranu papiera vsetko co spravil v tvojich ociach zle v poslednej dobe. Na druhu cast papiera si napis k tomu ako si reagovala ty na jeho spravanie. Potom zahod tu jeho cast a precitaj si len svoje spravanie. Je to vsetko ok? Si nanho aj vtedy ked sa neprava podla tvojich ocakavani mila a ustretova? Ked krici na teba on a nadava ti - dokazes to ticho prijat alebo mu nadavas naspat?
Ja viem, ze dnes je taka doba, ze pokora sa nenosi, ale zial, v problemoch vztahov je casto jedinou cestou prestat riesit toho druheho a pracovat so svojimi emociami.

Minule som tu pisala jeden priklad zo svojho zivota. O polnoci sme hladali VGA kabel, lebo bolo treba dokoncit robotu. Manzel ma "obvinil", ze som ho zalozila niekde ja. Bola som si ista, ze cez moje ruky nesiel. Hadala som sa? Nie. Ostala som ticho, Nasledujuce rano prisiel do prace a kabel nasiel tam. Poobede sa mi ospravedlnil. Neviem ci vies co tym chcem povedat, ale zivot ma naucil, ze mat vzdy posledne slovo a bojovat do krvi za "pravdu" nie je cesta lasky a ucty.

tinuskamartinuska
autor
15. sep 2016

@gretocka No ja si nedám skákať po hlave. keď som nemala " kábel" poviem to, veľmi sa s pokorou nekamarátil.a Ked ty oslovuješ svojho miláčik,aj ked sa hádate, tak to je tvoja vec ze mate divny vztah, asi kazdy vztah je niecim divnym.mne zase nepride divne si nadavat ked sa hádame, to sa stane kazdemu ze obcas povie nadavku.
ja nebudem so sklonenou hlavou a s pokorou prijimat jeho zle veci a urazky, ako to tvrdis ty, ze by som mala, to urcite nie. kazdy mame hranice.ked urobi kravinu tak jareagujem, som nervacka a nevadi mi to,ked mu to vadi,nech si ide.ja nebudem ticho

@charity s niečim s tvojich slov sa stotoznujem aj ja.som nespokojna, ale neviem to dat ani najavo, teda uz to najavo davama,le nemamm ziadne paky na to,aby som ho donutila sa normalnejsie chovat a najma zalubenejsie. asi som slaboch, co to s nikym nevie a ludia mi skacu po hlave co ja viem

mandevilla
15. sep 2016

Inak tu sa mi hodi jeden vyrok. Netreba dietatu budovat sebabedomie a sebauctu, staci, ked mu ich rodič neznici.

gretocka
15. sep 2016

@tinuskamartinuska to s tou hadkou si asi odo mna nepochopila.... bolo by divne povedat milacik a za tym nadavku... my si nenadavame vobec ani v hadke, ani v najnapatejsej situacii.
A ja som bola nervak tiez za mlada, len si jednoducho svojho muza vazim natolko, ze mi je luto zranovat ho slovami aj ked som nahnevana. Jeho laska ma zmenila a dnes aj ked on zafrfle na mna, tak namiesto hadky ostanem ticho, lebo viem, ze nervozny je iba vtedy ked ma toho vela a je unaveny a vtedy potrebuje moju podporu viac ako moje nadavky.

Bolo mi jasne ze so svojou radou vyjdem ja ako ta divna ktora si na sebe necha rubat, ale tak to nie je.... zakonom akcie a reakcie davam uctu a respekt svojmu muzovi a on ju dava mne.

Ak si si ista, ze ty davas vsetko, ak ho mas v ucte a respektujes ho
a on uz dlhodobo sliape po tvojej dostojnosti, tak samozrejme je najlepsie riesenie dat mu volnost....

mon_soon
15. sep 2016

Si nervacka a zavistliva...zamysli sa nad sebou...

tinuskamartinuska
autor
15. sep 2016

@mon_soon o nič viac ako on, a ja sa nemam preco nad sebou zamyslat, som aka som, menit sa ja teda naozaj nebudem.som spokojna so sebou, kazdy mame urcitu povahu. a zavistliva nie som, to si odkial vzala ?🙂

@gretocka tak potom mas fajny vztah, bud rada, asi je tvoj muz ideál, to je fajn,nie kazda vsak zena ma doma taky poklad,ako ty,
pozri,ked on mna zranuje neraz a nielen slovami, tak ja sito mam nechat ?zranujem ho tiez, dlho som bola ticho,ako mi radis ty a dospelo to len do stadia,ako to je dnes, nic som nedosiahla, nenecham si uz po sebe duppat a sliapat,nie som hen ani pockaj,
ja davam do vztahu min. posledny rok viac ako on, cosa mi jasne ze lgicky nelubi,komu by sa lubilo,ja som mala k nemu velku uctu,ale on si to sam kazi. uz nemam na to nervy, ja mam slabu trpezlivost.

gretocka
15. sep 2016

@tinuskamartinuska v tom pripade plati posledna veta, ak nema k tebe uctu, tak od neho utekaj, lebo to sa k lepsiemu nezmeni.
A ano, som vdacna Bohu za mojho manzela, lebo si uvedomujem, ze nie je samozrejmostou.

gretocka
15. sep 2016

@tinuskamartinuska precitala som si vsetky tvoje prispevky v tejto teme.... tak este dve veci ma napadli....

1. Ci si si len nepomylila zamilovanost s laskou, lebo take tie romanticke gesta sa po rokoch preriedia v kazdom vztahu a vtedy nastupuje ucta a zavazok... teda aspon u nas to tak je

2. Citat mojej oblubenej vztahovej psychologicky: "To ze ta niekto nemiluje tak ako si predstavujes, neznamena, ze ta nemiluje najviac ako vie."

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

@gretocka zamilovanosť s láskou sa dá ako pomýliť ? možno nejaký zavazok mame, ale uctu k sebe urcite nemame to by sme si nenadavali, mas fajn, ze ty mas muza, ktoreho si ctis a opacne.
ako mozno ma lubi svojím sposobom, ako ty tvrdis, podla toho citatu,ale co ja mam z toho,? ze ma lubi ?ked ja si to predstavujem INAK ?potom mi je ta jeho laska na figu. clovek to mui citit alebo tak a ja sa citim zanedbavana a nelubena

mima4
16. sep 2016

@tinuskamartinuska tak preco chodis s niekym, kto ti nevyhovuje?

tutu_1
16. sep 2016

@tinuskamartinuska ak budes aj v dalsom vztahu fungovat ako on mne tak ja jemu, daleko nezajdes. @gretocka hovori zjavne z odziteho, a ja ti mozem povedat ze ma pravdu. Inak sa s kazdym budes hadat. Jeden nedaj sa, druhy neboj sa. Obcas to proste treba nechat tak a neskrabat. No a k tvojmu vztahu kludne v nom zostan, to je tvoj zivot, ale potom tu nerumazgaj ake to mas, lebo si v tom uplne dobrovolne.

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

@tutu_1 ja " nerumázgam", to ani neviem, čo je za slang, ale vyznelo to príšerne, od teba,ako sorry, ale..ja nevyplakávam. viem, ake si kto spravi ma,len hovorim,ze mi je zle a citim sa blbo,ked sa mi kamoska chvali akeho ma skveleho frajera aka je stastna a kadeco, a ked vidim,ako sa brat obetuje pre svoju zenu,ktora si to ani nezasluzi, tak co sa mam usmievat ?
a ako mám podla teba fungovat vo vztahu? co si myslis,ze mam drzat hubu a krok ?a ked je on chladny, tak ja mamco robit ?tancovat kolo neho,ci jako ?

tutu_1
16. sep 2016

@tinamartinuska mne je uplne volne co si o mne myslis, som dospela takze svoju hodnotu neodvijam od prispevkov na MK 😀 . A rumazgas tu uz zopar dni ze ostatni maju neviemco a ten tvoj... Cakas na navod ako ho vmanipulovat do tvojich predstav, ale to ti tu nikto neda. A ako mas fungovat vo vztahu ? No najprv by si daky musela mat, lebo to o com pises je len spoluzitie dvoch odcudzenych ludi. To neni vztah. Takze na ostatne netreba ani odpovedat. Len si to este nechces priznat. Aj ja som bola v takom vztahu. Zachranovala som to o co ten druhy ani nestal. A vies co ? Bolo to k nicomu.

obsadenemeno
16. sep 2016

@tinuskamartinuska no pre tvojho brata si to jeho zena asi zasluzi, nie? Je to jeho zena, jeho volba, jeho zivot.
Co ak by ti tu niekto napisal, ze sa k tebe ten tvoj chova tak, lebo si to zasluzis?
ty nepozeraj na inych, ale na seba a svoj vztah. Preco mas, co mas. Vies, cele to "karma"...."co vysles, sa ti vrati"....."zakon akcie a reakcie"......... 🙄

A ak na toto neveris, tak potom mas len dve moznosti: 1.drzat hubu a krok, lebo ho "lubis".....
2. opustit tento vztah a hladat si ineho partnera, ktory ti bude davat, co si vyzadujes/zasluzis

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

@tutu_1 ako oks, mozes mat svoj nazor, a svoju hodnotu, ja ti ju neberem, bozechran,ale byt hnusna naozaj nemusis,ale to je tvoja vec.
vsimla somsi, ze tu na tomto fore je dost hnusnych ludi,co vedia povedat nie extra super slova,ja len chcem vediet, ze keby si zila to,co ja ako by tebe bolo, keby ti toto dakto hnusne napisala ako ty mne,ale ako chces

@obsadenemeno a co si myslis, co si zasluzim? sak ma tu nik z vas ani nepozna, neviete ako sa chovam ja k nemu, on najlepsie vie, neni to zakon akcie reakcie. ja som nikdy v zivote prva nanho nezacala utocit a byt chladna ! to zacal cele on tento kolotoc.
kazdy dajaky vztah chce , ktory si zasluzi, my zeny si predsa nezasluzime trpiet za nasu lasku a za to, ze chceme dobro.cele je to odveci.
nijak som si ho nepostvala proti sebe, on zacal byt hnusne divny

obsadenemeno
16. sep 2016

@tinuskamartinuska precitaj si moju odpoved este raz.
Pisala som, ze lasku nedostavame podla "zasluh".... len ze vztahy sa menia podla nasich cinov, reakcii, skusenosti atd.
Takze mozno si TY nezmenila nic, ale mozno v jeho zivote sa nieco zmenilo. A preto sa zmenil. Ale je to chlap a neprizna sa. Lebo nema na to gule. Caka ze ty rozhodnes a potom moze povedat: Ved ty si to chcela.

a ak mu stale veris ze sa nic nedeje a ze sa jeho city k tebe nezmenili, tak zmen svoj postoj. Alebo akceptuj, ze je taky alebo zmen svoj pristup. Prekvap ho, urob nieco neocakavane. Napr si zbal kufre a odid na mesiac niekam daleko.... 😠

Ale na to asi odvahu nemas....mohla by si zistit nieco, s cim sa nevies/nechces vyrovnat.

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

@obsadenemeno strasne moc by som chcela vratit cas, ze nech sa nam nepokasle vztah, rada by som pred prvou obrovskou hadkou radsej sklopila usi a isla prec, radsej som mala tresnut dverami, ale ne sa vadit ako psi, tiez s nadavkami nemali sme si nadavat, ale on zacal,nemala som ovolit mat taliansky vztah,i ked ja som ho nikdy nechcela,ale stalo sa, akosi pomedzi prsty to preslo, ani neviem ako, ale teraz je to uz jedno, tiez som mohla urobit radsej ine veci alebo co ale ked clovek je blby, nevie,ake to moze mat nedozerne nasledky, az potom postupne casom si to clovek uvedomuje, strasne ma to ale trapi,aj teraz otvorila som si flasu vina a pijem ju a rozmyslam nad tym, neviem,co mam uz robit. vsetko sa posralo proste.
ale ono by sa to dalo zachranit a vratit spiatky,lenze to by musel chcet chalan a on nechce, jemu je vsetko pass
nechapem preco chlapi nemaju gule nieco ukoncit, su slabosi potom strasni
co mam zistit, s cim sa neviem vyrovnat ?ako si to myslela

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

zbalit sa od neho zatial nepripada do uvahy,mam tu skvelu pracu,..:( a pred nasimi nemozem vyzerat, ze sa hned stahujem od neho prec, je to šlamastika riadna

obsadenemeno
16. sep 2016

@tinuskamartinuska no ze keby si odisla a on sa neozval alebo by bol rad ze si to ukoncila....mas ty gule na to to akceptovat? To som myslela, ze radsej ani neskusis odist, lebo co ak.....by mu to vyhovovalo...... porozmyslaj nad tym z tejto strany

A co ma tvoja praca spolocne s tym, ze nemozes od neho odist???? Ved ta snad nevyhodia..... a zostavat vo vztahu v ktorom nie si stastna koli tomu, ze rodicom by sa to nepozdavalo.... taky dovod som este nepocula.....ale budiz, kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.

Neviem, co si si vlastne slubovala od tejto temy. Navod, ako zmenit chlapa aby bol, ako ty chces, neexistuje.

tinuskamartinuska
autor
16. sep 2016

@obsadenemeno TAk viem, ze on by sa ozval mne, istotne.neskoncil by to, kde by taku kravu ako som ja nasiel druhu :D
no praca ma spolocne s nim to, ze som sa k nemu nastahovala a sla som od mojho rodneho mesta prec 250 km :D asi tolko a aj od rodicov..a moc pekne som sa nerozlucila s rodinou.

obsadenemeno
16. sep 2016

@tinuskamartinuska no ked sa neda, tak sa neda....ty vies, tvoj zivot.... naco sa pytas, ked aj tak SA NEDA?

tutu_1
17. sep 2016

@tinamartinuska zena co ti na toto napisat 😀 hnusna som preto lebo ti odmietam fukat bebi ktore si sposobujes sama a dobrovolne. Preco by som mala ? Nerobim to ani pri najlepsich kamaratkach ked sa neprirodzene dlho bahnia v pruseroch. Lutost, neha, smutok ma svoj cas, ale tiez to netreba prehanat. A potom sa ide cisto vecne. Lebo vidim ze mile jemne komentare ta nikam neposuvaju, akurat hlbsie do tych pruserov v ktorych sa rochnis. Ver mi, byt obetou a mat sa na co stazovat vobec nie je ziadna vyhra. I ked ta to zjavne bavi. Pozri jedno ti poviem, sama si si zodpovedna za to aky zivot zijes, ake ho mas na prd partnera, za to ze si sedis v tychto pruseroch, aj za to ze sa v tom vyzivas, aka si obet a chudatenko. Nikto nema carovny prutik ktorym zamava a budes mat perfektny zivot. Na to zabudni. V tej zumpe budes sediet dovtedy, dokym ta nenapadne vstat. Dokym neprestanes s tou sialenou rolou obete ktoru hras dokonale. Nik iny ako Ty sama, ti z toho von nepomoze. A pokojne sa na mna hnevaj aka som hnusna, skareda, ale viem velmi dobre o com pisem 😉 A este, kebyze si mi ukradnuta ako vlanajsi sneh, mozes mi verit, ze by som ti nenapisala ani ciarku.

sarkan333
17. sep 2016

@tinuskamartinuska "som aka som, menit sa ja teda naozaj nebudem.som spokojna so sebou, kazdy mame urcitu povahu. a zavistliva nie som, to si odkial vzala ?" Presne tuto si si odpovedala na tvoje otázky. Toto isté si povie tvoj partner a je vybavené. Pýtala si sa ako by ostatné riešili takýto vzťah aký máš. Aj na to ti odpovedali: odchodom. A kde ty berieš odvahu hovoriť o žene tvojho brata ako si ho ona nezaslúži a všetko to čo tvoj brat pre ňu robí?!