Dlhšia návšteva svokry/svokra
Baby tie čo vám svokrovci bývajú ďaleko a prídu raz za čas na niekoľko dní, varíte im osobytne? Nie som zarytá vegetariána ale mne aj deťom úplne stačí mäso 2x.do týždňa, s toho preferujem raz rybu raz hydinu. Muž je viac na mäso ale on sa naje.v robote.
@veselo_neveselo muž kúpil pastiky, salámu aj údenú slaninu. U nich brokolica, spenát, a podobne nehorzí aj klasický chlieb. Ja pečiem také čo môže moje dieťa
@lila1988 nie som vegetariánka, len odmietam jesť nezdravé jedlá, mastné, údeniny, polotovary. Kuracinu uvarím rada, ale dvojdňové jedlo oni nezjedia
Hmm,tu je fakt ťažké radit, nechápem,že ste v práci a svokra nie je schopná nič navariť,hoci aj podla seba, o umytí po sebe ani nevravím. Var, čo varíš vám a hotovo, ved to mäso občas uvarís.
@0kristina0 keď bolo deti malé chodili občas ale stále sa povadili, .a odmietli moje odporúčani a ohľadom stravovania detí. Muž im povedal, nech nechodia ak sa prišli iba povadiť. Nechodili desať rokov. Odkedy šli od seba chodia ako na klavír.
Čiže najprv príde svokra na týždeň, potom svokor? A Vaše súkromie a oddych sú kde? No tak toto by som vôbec netolerovala. Opakujem, raz za štvrť roka, ok, ale nie každý mesiac.
Ja varim kazdy druhy den dve jedlá, pre manzela a syna zvlášť a pre mňa zvlášť,lebo nejem mäso 24 rokov, ale ked pride svokra uvarim take jedlo,co ona preferuje..nema rada vyprážané jedlá,ani knedlu ani nič také ťažké...ale ona chodi 2x do roka na pár dní,tak mi to nerobí problém,ale pokiaľ by chodili na týždeň kazdy mesiac, asi by som neriešila, nech jedia, čo navarim alebo nech si urobia chlieb s pastekou.. a úprimne,keby chodili raz do mesiaca na týždeň,asi by ma porazilo, takze naozaj ta obdivujem, ze to zvládaš a este riešiš, čo pre nich variť...navar, čo bežne pre vás varíš a keď nechcú,nech nechajú tak
@malasandrika svokor keď je sám doma je furt po parou, svokra je chúda, osamelá nikam nechodí. Muž je toho názoru že je lepšie keď sú pod dohľadom
@malasandrika ano, nie sú spolu, chodia zvlášť
@lukbe vraj mi s ničím v domácnosti vrátane jedla nepomôže preto, lebo nevie , že ako to mám ja rada
čo u vás svokrovci robia? myslela som si, že strážia deti, alebo chcú tráviť čas s vami, majú blízko na výlety a podobne. Ale sedieť celý deň na zadku a čakať kým sa ty z mužom vrátite z práce? decká behajú s kamarátmi, nikoho doma... Aspoň o jedlo by sa mohli postarať, ked už upratovať nie. Var čo je tvoja rodina a nie títo dvaja. Ked chcú niečo iné, nech si spravia. Tiež nechápem takéto viac dňové návštevy každý mesiac. Ešte sa aj stresovať čo navariť.
Bože tak nerob červené mäso... co robíš z komára somara? Alebo sa dohodni s mužom co sa bude variť. Návrate kotol gulášu, nech vari aj svokor/svokra a jedt to môžu 3 dní. Vy si navariť viete popri tiež. Áno ankepsie by bolo.keby týždeň nejedli ;) alebo proste uprav tvoje recepty aby chutili aj im. Aj im prospeje nejesť každý deň mäso.
Údeniny pr4 nich v chladničke keď sú dajú si. Ty to nemusíš jest.
Spýtala by som sa na čo majú chuť a čo by si dali, čo majú radi .. podľa toho by som navarila. A keby aj osobitne nevadilo by mi to, vsak sú len na pár dní
Nečítala som diskusiu,ale teraz čítam tvoje posledné príspevky, ze oni chodia ku vam každý zvlášť??moje nervy🙈, to by som uz vobec neriešila, čo im variť....var to, čo bežne varíš pre vás, keď budú hladní zjedia, keď im to nebude po chuti, ich problém
Moja svokra ked k nam dojde, tak vari ona povacsine. Je to vzdy cez sviatky a pride aj s muzovou dcerou, takze my chodime po vyletoch a ona nam vari tie svoje vyprazane masite pokrmy, tyzden sa to da prezit
Autorka a čo je pre teba nezdrave, mastne jedlo, polotovary? Aj smotanova omacka s niečim(syr, hríby, parmezán)? Ja vzdy tie kuracie prsia orestujem na čerstvo, netrvá to dlho a panvicu hodim do umývačky, takze je to fakt rýchlo pripravene a ešte opeciem aj schwarzwald sunku na to, taký chips to ozvlastni. Omáčku uvarim aj na 2-3 dni, keď sa zohreje, je jak nova, len to maso musí byt orestovane čerstvo, inak je gumené. Ako fakt závisí od toho, či mu chcies vyhovieť. Ak nie, môže si ist kúpiť do obchodu klobasu a chlieb. Musia sa obe strany prisposobit situácii, aká je😀
@vladinka ale oni nezjedia špenát, brokolicu, cuketu, cviklu, patizóny dokonca nezjedia pani morčacie, kraličie, husacie a kačacie mäso. Vyhýbajú sa pohánke, cíceru, psenu, červenej a čiernej šošovici, kuskusu, tofu, jačnenným krúpom, atď
Obdivujem tvoju trpezlivosť. Ak by si ty mala takých istých rodičov ako má muž a chodili by s nimi na striedačku ešte a tvoji tak sa zblazniš? Toto by som ja nedala
Muž má rád hrahový aj mrkvový prekelt tzv.mkrvelt. Na mužove odporúčanie som včera pridala do polovice hrahového prerkeltu párky tak si nabral ako škôlkar, a na večeru nechcel nič
No a čo,ked to nezjedia???Môžu byt radi,ze ich "trpiš" tak dlho, ja by som sa zbláznila..naozaj ta obdivujem,ze este riešiš, čo budú jesť, nech jedia,co je navarené a hotovo....
var normálne a možno aj skôr odídu, ked to nechcú jesť 😅
Však sa dá aj určitý kompromis: aj červené mäso má zdravšiu a nezdravú verziu. Neurobíš bravčový bôčik, ale môže byť bravčové karé na prírodno, alebo panenka, prípadne stehno, prípadne chudé hovädzie. Pečené kuracie stehná, kuracie soté, na šampiňónoch, na zelenine, na smotane.
Ako príloha ryža, varené zemiaky s vňaťkou, cestovina, halušky. Určite sa dá urobiť kompromis. Mäso urobiť na dva dni, vy si môžete aj bezmäsité jedlo dať. Ja mám syna celiatika mala som náročnú prácu, tak som hľadala spôsob ako si či najviac uľahčiť život a nevariť dvojmo pre ostatných.
-
@zaba21 ako som už písala dieťa má odporúčame od lekárov nejesť červené mäso a oni dvojdňové jedlo nezjedia
Akože každý deň chcú čerstvé jedlo? Ani na druhý deň nezjedia?
@zaba21 presne tak
Treba to zrusit, ved oni k vam chodia ma dovolenku s all inclusive. Co su to deti, ze musia mat dozor?
@0kristina0 keď je svokor sám doma chodí s kamarátmi do krčmy, vyvoláva celej rodine vrátane detí hocikedy o polnoci opitý svokra má údajne depku so samoty
V tejto diskusií nie je problém, čo variť svokrovcom, ale že svokrovci maximálne využívajú pohostinnosť a svokrove pitie treba riešiť v ich domácnosti, nie vo Vašej, lebo ja takto žiť dlhodobo, som zrelá na rozvod a na odstrihnutie tejto časti rodiny.
Ja to napíšem z môjho pohľadu...Ani ja nezjem pšeno, krúpy, brokolicu, špenát, cuketu, cícer, kuskus, tofu a pohánku. ALE ani vo sne by ma nenapadlo sa nasáčkovať na týždeň ku neveste a celý deň sedieť na riti. Načo k vám vlastne chodia? Ja si doma navarím, čo chcem a nechodím nikoho vyžierať. No ale zase moje deti od nás bývajú 10minút autom.

Tak potom nerozumiem tvojej otazke. Bud var take,co moze zjest aj dieta s diagnozou a zo 2-3 dni dve jedla tak,aby si aj svokrovci pochutnali. Rob tak ako je tebe lepsie,nie ako to robia ostatni.