icon

Dnes mi muž povedal, že som špina

15. mar 2022

Nikdy som nechcela deti . No zaľúbila som sa a vydala sa s tým že jedno dieťa privediem na svet. Aj som priviedla , dcéra má 11 rokov, mám ju rada , ale nie som žiadna oddaná matka. Manžela mám veľmi rada, zabezpečuje nás veľmi dobre, sme bez hypotéky a nemáme žiadne iné finančné záväzky.
Po 11 rokoch som znova , teraz už neplánovane otehotnela. Nebolo to žiadne zlyhanie antikoncepcie, jednoducho sme boli na dovolenke a ja som asi v poblúznení oddychom vynechala pár tabletiek antikocepcie , no a doma ma potom čakal pozitívny tehotenský test.
Dieťa nechcem , chcem ísť na interupciu , mám 41 rokov a nechcem vychovávať a zas sa obmedzovať. Jedna dcéra mi stačila a ledva som ju ako tak vypiplala , jednoducho nie som materský typ. Lenže môj manžel je zásadne proti , dieťa chce a chce aby som s ním bola aspoň rok doma. Už len tá predstava vo mne vyvoláva nevolnosť že by som bola doma s malým uvreštaným deckom , ktoré jednoducho nechcem .Na materskú on nepôjde , vraví že do roka má byť s dieťaťom doma matka a potom by išlo do jaslí .
Som v 9 týždni tehotenstva, tehotenstvo mám potvrdené a srdiečko bije. Už 3 týždne sa doma vadíme ako psy , lebo ja chcem ísť na interupciu a jednoducho uzavrieť definitívne kapitolu materstva. Dnes mi povedal že som obyčajná špina , že vidím len seba a svoje pohodlie a že sa chystám " utratiť " aj jeho dieťa. Ak pôjdem na interupciu , tak so mnou skončil, že pre toto nemá pochopenie, lebo všetko máme čo treba , len že som hnilá ako voš vychovať ďalšie dieťa. Že po tej interupcii sa ma už nikdy nedotkne a rozvedie sa so mnou, lebo s takou špinou on nebude žiť.
Neviem čo mám robiť , dieťa nechcem ale nechcem prísť ani o manžela. Poznám ho, viem že by sa s o mnou rozviedol , nerozchodil by to ani nerozdýchal , to viem na 100 %. Nechcem však už žiadne ďalšie decko a už vôbec nie vo veku 41 rokov, nezvládnem to a bojím sa aby som mu od zúfalstva že ho mám ,hoci som ho nechcela, niečo neurobila alebo ho nenávidela.

autor
15. mar 2022

@pribinak mám kam ísť, zarábam veľmi slušne , mám nehnuteľnosť ktorú som zdedila po babke. Je v dobrom stave. Myslím že to je konečná a že v podstate už teraz je manželstvo rozpadnuté . Dcéra neviem či pojde so mnou ale asi aj ano, lebo čas trávi hlavne so mnou .

diamond007
15. mar 2022

@almia tak daj, skoc aj z mosta

petamich
15. mar 2022

@diamond007 fakt mas pocit, ze toto je male klamstvo? male klamstvo je, ked muzovi vecer tvrdim, ze som na diete a pritom som poobede zozrala tri veterniky, to je male klamstvo 🙂 ale suhlasim s tebou autorka to nema jednoduche a som rada, ze nie som v jej topankach, lebo ani jedno riesenie nie je vyhra 😬

autor
15. mar 2022

@almia tak ti gratulujem za skvelú výbavu ktorú ti dala priroda, mne také nič nenadelila.

diamond007
15. mar 2022

@petamich tak malé klamstvo to je podľa mňa lebo už bude po kyretazi tak je jedno či tak či onak 😀
Jasné že to má ťažké, lebo ani keď spraví jedno alebo druhé nebude spokojná. Preto by som tu riešila takéto riešenie.
Asi nepredpokladala že manžel sa k tomu takto postaví a mala v ňom dôveru tak sa mu zverila. Učíme sa všetci, ale ak je presvedčená že to nechce tak mala najskôr na kyret.

sense
15. mar 2022

Inak ešte len tak by the way... Prečo si mi vôbec o tom hovorila, mala si ist teda na potrat a nechať si to pre seba

pribinak
15. mar 2022

V podstate si už rozhodnutá.

autor
15. mar 2022

@sense nehovorila, len niektoré veci neutajíš ako napríklad ranné zvracanie , poblednutosť, nechutenstvo hned na to prišiel . Ale aj by som mu to povedala.

diamond007
15. mar 2022

Autorka to nerieš, niektoré tu nemajú empatiu. Je nad ich inteligenciu pochopiť to že nie každá žena je materským citom aj obdarená.
Niektoré ženy sú tu premotivovane vždy 😁

minyminy
15. mar 2022

Je mi luto ale nemkzem.Vas pochopit. Ked ste vedela ze dieta nechcete mala ste byt zodpovedna a brat antikoncepciu denne. Nečudujem sa mu za to co Vam povedal...ma pra0vdu zial...

sense
15. mar 2022

A ty si nevedela kým to nebolo zle ze si tehotná, hlavne ak berieš tabletky, a tých 7 dní co à a tabletky neberú príde ms? A keď nepríde a vedela si ze si tabletky zabudla užívať, že si mohla otehotnieť?

autor
15. mar 2022

@pribinak áno som v podstate už rozhodnutá. Na interupciu pôjdem a s manželom sa rozvediem zrejme tak či tak , aj keď ho mám rada. Nebudem privádzať dieťa na svet ak nemám pre neho potrebnú citovú výbavu , stačí že dolujem všetko čo mám pre to jedno.

drzaopica
15. mar 2022

Môže sa stať, že dcéra zostane s otcom.Rychlo sa vzdávas rodiny.Ak potrat mala si ísť skôr a mužovi nič nepovedať.Dieta nechceš, tak plán B a riskovať, že budeš sama.

pribinak
15. mar 2022

Tak načo si vlastne sem písala?

brendaa
15. mar 2022

Držím ti palce a ja si myslím, ze sa rozhodneš pre dieťa...
Ako nadobudnút cit k detom???
Pre niektoré mamičky je to automatické, nie je každá rovnako milujúca a obetavá matka.
Keď su babatka malinke dotýkame sa ich... nosíme na rukách, mojkáme, tíško sa prihovarame, krmime, kupeme, prebalujeme, masírujeme...
Pri dcére mozes ešte stále niečo podniknúť.... objímať, česať, hrat sa, smiať sa, pýtať sa co sa jej snívalo, co sa jej páči....co plánuje....
Zapoj ju do tvojho života...
Mám spolužiačku zo základnej je na tom podobne co sa týka citu k deťom ako ty... Ma to zo svojho detstva, kedy
s mamou mala chladny vztah s otcom to bolo podobne.
Myslím ked vyhľadás psychologičku nebolo by to zle. Ak chceš mat zo svojou dcerou lepší vztah tak na tom zapracuj.
Tvojho muza neriešim..... povedal svoj názor...

autor
15. mar 2022

@sense ale samozrejme som vedela že môžem otehotnieť a ani som po prvej to už nechcela robiť s mužom , ale on mi stále mlel že vie čo robí , že je dostatočne starý na to aby vedel kedy má vytiahnuť a že sa môžem spoľahnúť. To bolo to poblúznenie oddychom .

martinq54
Odpoveď bola odstránená
oli2782
15. mar 2022

@diamond007 Je nad našu intelingenciu pochopiť ako sa môže jedna dospelá žena ktorá nechce dieťa, nechrániť 🙂. Nezlyhala jej ochrana, nepoužila ochranu. A ja osobne neviem pochopiť ani ženy ako ty. Keďže už bude PO tom, tak to je jedno? Neviem či by sa ti páčilo ak by ťa podviedol manžel a ako argument použil toto😃
Autorka: Tiež som toho názoru, že by si dieťa vychovávať nemala. Skúste pouvažovať ešte nad adopciou, možno by mal manžel väčšie pochopenie pre to riešenie. No tiež to vidím na rozvod.

diamond007
15. mar 2022

@drzaopica nevzdáva sa rodiny ona ale jej muž a podalsie možno nepredpokladala taký problém s mužom v jej veku 🙂 iný 45-50rocny chlap by bol ešte rad že zas nebude počúvať v noci detský plač.

pbra40
15. mar 2022

Ak ste financne zabezpeceni, nie je pre teba cesta dieta porodit a zaplatit si aupair na prve roky? Budes mat svoj zivot, dietatu sa budes venovat ako sama chces, muz bude mat tiez svoj priestor. Ale tie narocne chvile, ako nocne vstavanie atd, by odkrutila aupair?

dianaana
15. mar 2022

Tak ho porod a nechaj ho jemu.
Je to aj jeho dieta a je normalne, ze ho nechce zabit. Pochop to.

mimi3008
15. mar 2022

Je to neprijemna situacia, pre manzela, i pre teba, ale tvoj manzel, odhliadnuc od toho, akymi slovami to povedal, ma pravdu. A necudujem sa mu, ze nechce zit s vrahom, este k tomu vrahom vlastneho babatka...

drzaopica
15. mar 2022

@brendaa v 11r. dieťaťa sa už nemusí snažiť o city.To potrebuje dieťa do 6 r z toho ťaží celý život.Asi toho muža tak nemiluje, keď sa chce rozviesť a ísť bývať preč.Maju financie môžu mať opatrovatelku

lienka.7
15. mar 2022

Prepac, ale súhlasím s tvojim mužom....

autor
15. mar 2022

@brendaa u mňa to nie len v tom cite, ja som proste od mala nemožná , neviem správne reagovať, niekedy neviem pochopiť situáciu , som taký sociálny dyslektik . Neviem správne čitať neverbálne reakcie ľudí aj pri tej dcére neviem kedy ju objať alebo ako zareagovať.

yollanda
15. mar 2022

Nechcela by som byt v tvojej koži. Chápem tvojho manzela a aj teba. Ale radšej by som zachránila rodinu

dominika_sk
15. mar 2022

Daj to dieťa mne. Ja ho budem lubiť a dam mu všetko čo potrebuje. Ani ja nie som matersky typ. Nevypekam tortičky a netravim čas na detskom ihrisku s matkami ktore su same “ cikame, kakame, grckame” a napriek tomu by som sa oň postarala so všetkou laskou😉

drzaopica
15. mar 2022

@diamond007 veď nemá 60 rokov.To je vek kedy majú ľudia bežne deti

michalka4193
15. mar 2022

Ja si myslím osobne ze by si mala ísť na potrat môj názor ako to tu bolo od niektorých povedané manželstvo sa ti pravdepodobne rozpadne tak ci onak ci si babo necháš a ty to neprekusnes a zbytočne to dieťa bude nenávidený lebo fakt no v 41 začať zasa odznova s novorodencom je o drzku ja mam 2 deti len 29 a odznova s bábok by som už začínať nechcela a to deti moje milujem. Keď je Tak akeho ho odpisuješ ako s tebou rozpráva ze ty sa staraj ty si matka a také veci a povedal ti ze si špina a celkovo je Taky tak nedaj na to lebo ti to za to nestojí a je fakt možné že aj tak vám to cele padne a tebe ostanu dve deti... Ja chápem ze niektoré Ženy nechcu Mat deti je to proste tak! A je iné kebyže máš 30 ale nie 41 môj názor síce začneš odznova chvalabohu že máte kde ísť ale verím ze dcéra pôjde s tebou lebo podľa mňa aj tak jej dáš lepší život ako muz

diamond007
15. mar 2022

@oli2782 porovnávas neporovnateľne....
Nie je v mojej kompetencii hodnotiť ako, kedy, prečo sa nechranili dostatočne (možno alkohol atď...) Do toho nevidíme a nie je to ani dôvod sporu s manželom, takže tu časť nemám právo komentovať nie to súdiť.