Dnes sa úplne opúšťam
Poznate to? Ten pocit osamelosti a ze je toho na vas vela?
Citim sa ako posledny exkrement 😔
zaciatkom tyzdna som mala velku hadku s matkou. po rokoch nebavenia sa, sa to za posledne mesiace zacalo trosku utriasat. Kvoli tomu istemu velka hadka s otcom deti. Bola som uplne v prave ale vysla som z toho ako spina. zas sa so mnou nikto nebavi.
Riesim bsm a hypo, aby som mala s detmi kde byvat. vsetko sa ruca ako domcek z karat, oboje vyzera po tomto tyzdni zle.
otec deti je zly na deti a ja ich nedokazem pred nim ochranit. citim sa ako najhorsia matka na svete.
a vcera este aj hadka s partnerom. potrebovala som podporu, potrebovala som jeho. miesto toho som ho nahnevala.
A teraz sedim doma sama, bojujem s depkami, az do nedele po mne ani pes nestekne.
Upratovala som. ale nevladzem. racionalne si uvedomujem ze nic take strasne sa mi nedeje, ale aj tak ma to potapa dole, nikoho nemam, len seba. nemam sa o koho opriet, komu zdoverit, nemam koho poziadat o pomoc.
Tak pisem, hadam ma trosku rozptylite a nakopnete, lebo ta ciernota vnutri ma stahuje do seba
Tvoje pocity su uplne v poriadku, kokos neznasam tuto “sutaz”, ze nic strasne sa mi nedeje. Aha, mne rodicia odmalicka vstepovali, ze cokolvek negativne co citim, nie je na mieste, lebo ine deti to maju ovela horsie, ine deti maju rakovinu, ine deti su o hlade, a co by ine deti za to dali. Mozno si mala aj ty podobnu vychovu, ked sa teraz obvinujes z toho, ze sa stazujes a ze sa vlastne nemas az tak zle. No ano, iny sa ma horsie, ale to, co mas prave ty na tanieri, je “dost aj na vola” ako moj tatko hovori. Proste momentalne vsetko co sa mohlo pokazit sa pokazilo, zivot sa rad s nami vsetkymi obcas takto hrajka. Das to. Zavriet oci, vyrevat sa, pretrpiet. Kludne si vezmi den volna a vypi flasu vina a zjedz kilo cokolady. Drzim palce ❤️
@petulda333 jaaaj 🙂
Ja mám triez dieťa, aj kamošky majú a zvykneme občas (ked je niečo súrne na srdci) si takto zavolať večer po 21 ked decka spia… alebo s partnerom ked bol pracovne dlhšie preč… Je to take z núdze cnosť, ale ja som bola slobodna matka, nedostala som sa nikam na víno sama 😅
a stale plati jedno, ze na vsetko sa treba poriadne vyspat. spanok dokaze divy, snad aj priatel bude zajtra uz v pohode a mozno dojde este skor, ako v pondelok
Ja tu trochu citim,ze za tvojimi pocitmi je nieco viac ako len chvilkovy pocit samoty..odporucam ti skusit psychologa,terapeuta,psychiatra ak nieco taketo prezivas castejsie,mohli by ti velmi dobre pomoct z tychto pocitov..🙏🏻
@pet888 chodim na terapiu. ale pocit opustenosti a osamelosti sa asi vyriesit neda. ja som velmi spolocenska a tato samota ma ubija
@aaaa1111 no. Uz je rano a nie je mi o moc lepsie. Vecer som mu pisala a odignoroval ma 😔 takze ma cakaju este dva osamele dni
@akiana dakujem za povzbudzujuce slova. Citim sa ako uplny luzer ze sa takto opustam, ze nie som dost silna
je mi luto co sa ti deje, kazdy normalny zdravy clovek potrebuje okolo seba dobre socialne vztahy a blizku osobu, co nas podrzi a ty to momentalne nemas, takze ziadny div, ze sa citis mizerne.
Toto mozno nie je presne to, co by ti pomohlo, ale ak budes mat cas a chut len tak oddychovat a pocuvat, mrkni si videjka od psychiatra Radkina Honzaka, je to neuveritelne mudry a pohodovy stary pan, ktory zrozumetelne vysvetluje fungovanie psychiky ludi, co nam sposobuje uzkosti a ako ich eliminovat, dopad stravy na celkove zdravie vratane dusevnej pohody a podobne veci, je vtipny, dobre sa pocuva, vela sa pritom dozvies, ja ho pocuvam uz pomaly dookola ked sa citim zle a vzdy ma dobre naladi 🙂
Skus dat tomu sancu, napr.:
ak si z okolia BA , dobehni na kavu 🙂
No ked je to uz chorobne (co moze byt napr pri hranicnej poruche osobnosti),tak sa da na tom pracovat a liecit to.Kazdy sa obcas mozme citit osamelo,ale niektori ludia to maju uz choro a to treba riesit vaznejsie.
❤️

@pet888 nemam ziadnu poruchu osobnosti. myslim ze vacsina ludi by sa v mojej situacii citila osamelo. nemam nikoho blizkeho, iba partnera a s tym to dnes asi ukoncime po vcerajsej velkej hadke. Mala som dve blizke kamosky, obe sa odstahovali do zahranicia, takze som na vsetko uplne sama
@viky7 nie som. Ale dakujem
Vies,ked pises,ze sa citis ako posledny exkrement,to je dost vela nelasky sama voci sebe a na tom treba pracovat v prvom rade..lebo tak ako vnimas ty sama seba,tak teba budu ludia..Pokial ty sa vnimas tak zle a osamelo,tym si ludi od seba podvedome odhanas..Pokial ty si nezacnes toto menit,v tomto svete budes stale len osamelejsia..
Kludne si poplac, vybi zlost, daj vinko, chod na prechadzku.. urob co potrebujes aby ti bolo lepsie. Nie je to zly zivot, len zle dni 🙂
A porozmyslaj ci ti treba takeho priatela ktory sa na teba vykasle ked ho potrebujes 🍀
@pet888 ano. kvoli nesebalaske chodim na terapiu. a ludi neodhanam od seba, skor mam problem sa niekomu zdoverit
@pet888 partner bol jediny clovek za cely moj zivot komu som sa uplne otvorila a zdoverila. a vyzera to ze dnes to so mnou skonci
@monikkatt upratujem si dom, bola som aj vonku so znamou, ale vobec som to nedavala, videla na mne ze som v nepohode.
to je mi luto, ci ma vobec potom zmysel byt s takym clovekom, ktory kasle na toho druheho a pritom by mal byt jeho najblizsim clovekom v zivote
To som pisala,ze podvedome,tym,co mas v sebe,samozrejme,ze vedome si nechces ludi odhanat..A drzim palce,nech ti terapie pomozu so sebalaskou a tiez doverou,ta tiez prameni z nas (ze nedoverujeme ani my sami sebe,neverime si,atd..)ako vlastne vsetko..ale keby citis,ze ti terapie moc nepomahaju,urcite odporucam psychiatra..
Odpusť mame, čokoľvek sa stalo. Jediný človek, ktorý ti ostal, bol tvoj partner. To, že sa ti ozve o 2 dní, ber pozitívne. Počkaj, kým sa ti ozve, snaž sa prestať rozmýšľať (to nejde tak jednoducho), teda si vezmi hocaku hru na mobile ako sudoku, alebo kvízy na internete, prinúti ťa to rozmýšľať, myslieť na niečo iné aspoň na chvíľu. Alebo si vezmi ľubovoľnú knihu, články na internete, príbehy rôzne a aspoň čiastočne sa skús sústrediť. Alebo si choď kúpiť farbičky a maľovanky pre dospelých. Budeš sa sústrediť na to, aj keď sa ti to zdá hlúposť, potom sa poteší z výsledku a tie myšlienky čoas, trošku inak prehodnotia. Partner nie je celý svet. Ozve sa ti, uvidíš ako bude. Mňa by štvalo, keby nepovedal, že kedy sa ozve. A bolo tak. On mlčal, ignoroval, tým ma tryznil. Ty len musíš vyčkať.
Až mi je smutno s tebou
@pet888 nie som az taky tazky pripad pre psychiatria 🙂
Partner sa vcera ozval. Tak aspon nieco vyriesene. Ale vysledky volieb dopadli hrozne. Dakujem vsetkym co mi napisali a pomohli mi sa trosku rozptylit
@fauko dakujem za radu ale nie som veriaca 🙂
@fauko a mrzi ma ze nemas rodicovsku lasku. To cloveka velmi poznaci

kluuud...su dni a dni ....ja dnes riesim, ze nevladzem...deti, praca, domacnost...katastrofa a moj muz pride domov sadne na stolicku a premysla ci ide na bike alebo behat 🙂 som myslela, ze ho z domu vyhodim v tom momente 🙂