Dnešné problémové vzťahy.
Často sa mi zda, ze ste svojich partnerov pred spoloč. životom nepoznali a potom ste prekvapene aký je/nie je. To si začínate s prvým čo príde alebo ako? Často tu tolerujete nadávky, nevery lakomstvo. Ok napr ta nevera sa predvídať nedá. Ale To naozaj ste nevedeli že partner je napr lenivý, neváži si vás alebo lakomy,nevie sa spravat? A to delenie peňazí. Tiež častá téma. Ako si vo vzťahu s človekom, s ktorým sa milujete môžete takto deliť peniaze(a on s vami), domy ,uctya podobne. Nejak sa mi nezdá že každý bol supermuz a takto záhadné sa zmenil. A ak áno prečo ste si s ním robili ďalšie deti?!
@retatka strasne vela mladych parov vyplakava, ako sa pri vybere zivotneho parnera pomylili, ako sa za tak kratky cas zmenil/zmenila. A pritom je pravda taka, ze ho/ju "iba" nespoznali, pretoze pripisovali vyznam povrchnym veciam. Prestali sme citlivo vnimat svet, verime vsetkemu co vidime napr. aj na tych priblbnutych socialnych sietach, kde sa prezentuju ludia presne tak, ako chcu aby ich vnimalo okolie. Pritom je to tak plytke a kratkodobe... Zalezi na kazdom z nas, do akej miery tomuto konzumnemu materialnemu svetu podlahneme, ved ako si to nastavime, tak sa potom aj mame.
No teda mne sa zas,zda, ze mnohi si tu minulost znacne idealizuju. Z rozpravania, mojich rodicov a starych rodicov. Vychadza jedno. Co muz povedal tak bolo. Ak ju ak bil, ci podvadzal rozvod neprichadzal do uvahy lebo pred Bohom si slubili. Sam otec vratil dceru k veceru domov k muzovi. Zeny boli vedene k tomu, ze oni drzia rodinu a musia vydrzat. Neexistovalo aby muz sa staral o deti, ci robil tzv. zenske prace to bola robota zeny. Zene peniaze vydeloval. To bola norma. Muz ked mal frajerky bol frajer, ked zena len pozrela inak jak sa mu pacilo bola neporiadna, odsudena a vylucena spolocenstvom v ktorom zila. Ona nemala kam odijst. O tom ze o svadbe casto rozhodovala rodina podla majetkov a susediacich poli ani nehovorim. A pre nas nepredstavitelne, v 16 ta prisli popytat k rodicom, ale ty si nerozhodovala o tom vobec. Podla mna sa v skutocnosti nepoznali ani tolko co teraz,mladi ked spolu ziju.
@janage no...asi u nas zeny mali stastie...pretoze moja prababka,aj babka sa vydavali z lasky...mali velmi dobrych muzov,mali ich radi...no aj ti muzi mali radi babky a pekne sa k nim spravali....moja mamka a ocko detto. A darmo prababka zila v casoch davnych,aj vtedy si zeny muzi vedeli vazit....nebola to vzdy iba zena pre pracu a,mebejcenna...radili sa spolu o vsetkom,ale atd. Cize asi aj tu vidno...ze aj niekedy,aj teraz....sice postavenie zien ine,no vztahy a spravanie sa,ci ucta boli aj vtedy,aj dnes....aj neboli aj vtedy,aj dnes.
@terezka1947 ono je nie vzdy nato rovnaky meter.byvaleho partnera som az po pol roku chodsnia vzala predstavit rodicom,bola to velka laska,idealny partner.po 5 rokoch sme zacali stavat dom a tam sa postupne zacal ukazovat aj on aj jeho rodicia,ze im vlastne zalezi len na majetku a priorita su peniaze,zena je len sluzka a stroj na rodenie deti,a ma drzat hubu a krok.po 7 rokoch som zrusila aj zasnubenie,pretoze uz toho bolo privela,bola som velmi emancipovana pre nich-dovolila som si popri praci urobit vysoku skolu,a chcela som aj co to vidiet,zazit,nielen sediet doma a cakat kedy snubdnec mi zavola..svadby som sa nedockala,lebo chceli predmanzelsku zmluvu..este dlho po rozchode mi aj mojej rodine robili napriek,az som sa musela odstahovat do ineho mesta.terajsi partner -manzel,je presny opak,zo skromnejsich pomerov,a preto nik nerobi rozdiely,po 2 mesiacoch sme isli do podnajmu a po 2 rokoch sme spolocne kupili dom,vzali sa,mame dcerku,a citim ze je to rovnocenny partner..
@john3535 a ked nikto nechce od seba zacat potom co spravis?

@evittam o tom niet pochyb, ze sex je v manzelstve velmi dolezity. To vobec nepopieram. Len sa nestotoznujem s tym, ak ho stavaju dvaja ludia na piedestal hned od vzniku vztahu na ukor inych dolezitejsich veci akymi su komunikacia, zivotne priority a nazory na klucove veci v partnerstve, postoje atd. Pretoze ak bude ten sex spickovy a v tom ostatnom co som spominala sa budu absolutne rozchadzat, tak aj v posteli ich to prestane bavit a nevytrhne ich z krizy. A v konecnom dosledku komunikacia je velmi dolezita aj pre sex. Je super, ked si dvaja dokazu pomenovat veci aj v tejto teme. 😊