icon

Dobrák verzus príťažlivý

munko80
24. sep 2015

Ahojte, chodim sem uz dlhsie, s niektorymi z vas som si uz pisala, ale teraz som sa rozhodla aj ja polozit otazku, resp. diskusiu. Rada si vypocujem vas nazor, radu a mozno osobnu skusenost...
Moj problem je, ze nemam stastie na muzov... mam 35 rokov a som momentalne bez partnera... na strednej som mala prveho frajera, ale ked som odisla na VS, nas vztah sa rozpadol... na VS som mala viacero vztahov, ale nikto na dlhsiu dobu, az v poslednom rocniku som sa zalubila do muza o 9 rokov starsieho, uz pracoval, mal jedno dieta-za slobodna... vyzeralo to vazne, po skonceni VS sme sa aj nastahovali spolu, vsetko bolo ok, zili sme spolu 5 rokov a potom sme sa rozisli, vratil sa ku svojej ex, s ktorou uz medzicasom uz cakal druhe dieta... To uz som mala 29 rokov... kym som sa z toho dala dokopy, tak som mala 30, medzitym som poznavala nejakych muzov, ale s nikym som nebola dlhsie ako par tyzdnov, mozno mesiacov... vsetkych som v duchu porovnavala s mojim ex a vela veci mi na nich prekazalo... nakoniec, ked som mala 31, tak som sa bezhlavo zalubila a po roku chodenia sme sa zobrali... asi pred rokom sa moje manzelstvo rozpadlo, z mojho exmanzela sa stal despota, obhanat ine zeny a nakoniec z neho aj vyslo, ze ani nechce mat deti... a to ja som nezniesla... bol odomna mladsi o 4 roky, takze mal len 27 ked sme sa dali dokopy... boli sme spolu do mojich 33 rokov a potom sme sa rozviedli... ja som ostala sama a bezdetna...
Ale moje byvale vztahy nechcem riesit, moja otazka je ina... totiz ked som bola este na VS, tak som spoznala jedneho chalana, bol o 4 roky starsi, uz pracoval a pomahal mi s diplomovkou... Ale v tom case som bola ja zalubena do toho mojho ex, s ktorym som potom zila 5 rokov... cely cas bol tento moj kamarat pri mne, ked moj vtedajsi priatel nemal cas, tak som sla na kavu, do kina atd. s tymto kamosom... aj ked sme sa s mojim ex rozisli, tak stal pri mne, utesoval ma, venoval sa mi... ale ja som s nim nikdy nic nemala, ani len pusu... bol mi ako najlepsia kamoska v muzskom rode. Nadalej sme sa stretavali, ja som mu hovorila o mojich novych znamostiach... napokon som sa vydala, bol mi na svadbe... pomahal mi okolo svadby, rozvazal zakusky a podobne... no a teraz, ked som sa rozviedla, zasa stoji pri mne, venuje sa mi, chodime von... No aj ja ho mam velmi rada, aj som zacala uvazovat, ci to nedat dokopy s nim, lebo je to fakt dobrak, da sa na neho spolahnut, skratka poznam ho uz vyse 10 rokov... ale... nie je tam z mojej strany iskra... mam ho rada, bola by som smutna, keby nestal pri mne... len ma akosi nepritahuje... myslim ta vasen, iskra tam nie je... A moja otazka je, ci mam v mojom veku spekulovat, zasa hladat pritazliveho muza s iskrou, ale s istym rizikom, alebo to dat dokopy s tymto mojim kamosom? Mam velku dilemu, lebo roky utekaju, tuzim mat deti, rodinu... ale fakt neviem... dakujem za vas nazor.

Strana
z4
munko80
autor
25. sep 2015

@sardinka333 hej, presne ako pises, ved u mna by to nebolo "nasilu", aj ten chalan vyzera normalne, je len kusok nizsi odomna, ale to je pri mojej vyske 178 cm, nie je nic strasne (on ma tak 175 cm, tak ked mam opaty, je to vyraznejsie)... mozno to bol aj jeden z dovodov, preco som ho kedysi odmietala... ale moj exmanzel mal 195 a bol to pacient, takze ani vyska nie je rozhodujuca... taky Peter Kocis ma o dost vyssiu manzelku a nik to neriesi, ked ziju pekne... Len jedine, co som nikdy nechcela, aby som sa o tom, ci ma pritahuje, presvedcila tym, ze sa s nim vyspim... to nie je moj styl, ak by to neklaplo, tak by som ho tym zranila o to viac a navyse urobila zo seba handru a uz by sme asi kamosi nikdy neboli... preto kym budem nieco "skusat", tak som chcela pocut vas nazor... ale ako som zistila - 100 ludi, 100 chuti... a aj tak sa budem musiet rozhodnut sama 😕

petra7777
25. sep 2015

@gladys_07 Ty si mi dala 🙂 Opľula som monitor , tak som sa rehotala 🙂 Láska je ako prd? To som ešte nepočula, ale stačí na pováženie 😀 😀 😀

markina8
25. sep 2015

Ja som riesila podobny problem pred par mesiacmi (je tu k tomu aj tema o iskre), nebola som si ista ci si zacat s niekym u koho som iskru necitila, kedze doteraz som vzdy zacinala vztah s velkou iskrou (z coho som usudila, ze asi by som to mala skusit naopak, kedze doterajsie vztahy nevysli). No a dala som na rady a skusila to a mozem vyhlasit ze to bolo moje najlepsie rozhodnutie, prislo vsetko co malo a som neskutocne stastna, ze som tomu dala sancu 🙂

munko80
autor
25. sep 2015

@markina8 dakujem pekne za odpoved, presne taketo zeny som chcela oslovit mojou otazkou, ktore to zazili a co na to s odstupom hovoria... ci to neolutovali a ci by to tak spravili znova 🙂 tak drzim palce a tesi ma, ze vam to nakoniec vyslo 😉

markina8
25. sep 2015

@munko80 tak je to stale len par mesiacov, a nie roky, takze nechcem kricat hop...ale co mozem povedat teraz je, ze sa moj pohlad na neho totalne zmenil, predtym som ho mala za ticheho slusneho chlapca, ktory dobre vyzeral (nastastie ma pritahoval, tam sme problem nemali, ale aj tak tam chybala iskra, ktoru som poznala z predoslych nepodarenych vztahov). Teraz, ked sa troska osmelil a zacal si byt mnou istejsi, co trvalo nejaky cas, je z neho chlap, ktory ma ovela viac pritahuje ako na zaciatku. A uvedomujem si pri nom, aka som bola hlupa, ze som pozerala len na iskru. Kedysi som mala frajerov takych, ze na zaciatku bolo vsetko super, venoval sa mi a ked to jeho poblaznenie vyprchalo (to znamena uz aj po par tyzdnoch) uz prisli prve problem, vymyslal, robil veci, ktore mi vadili, hadky atd..a viac menej som v tom vztahu zila len pre svetle momenty, ktore som prezivala o to intenzivnejsie, ze ich bolo malo..typicky obrazok nespravneho vztahu, ktory zazil uz asi kazdy. Ale aj tymto som si musela prejst, aby som dokazala ocenit to, co mi dava on. A poviem ti, nie je lepsi pocit, ako ked vies, ze ta niekto naozaj lubi, skutocne, uprimne a na 100%...pri nom sa mi zda, ze som to este nikdy nezazila, aj ked mnoho pred nim mi to tvrdilo, ale len u neho to vidim naisto aj v spravani, neustale, nie len cez svetle chvile. Drzim ti palce, urcite to skus, ved nemas co stratit!

cecil36
25. sep 2015

@munko80 ja by som to povedala tak,iskra nie je velmi podstatna (a co je to vobec iskra?), ale ked zacinas vztah je potrebne, aby ti muz vonal a aby sa ti pacil (nie nemusi byt krasavec, pacit sa musi tebe a 100 dalsich zien moze na neho povedat toto teda nie, ale tebe sa pacit bude). Nemusi tam byt zamilovanost, ani vasen a co ja viem co, ale povedat si no nepaci sa mi fyzicky, ale je dobry a mily a tak... hm tak to fungovat dlhodobo nebude. Raz davno mala kamoska vztah ked sa jej muz fyzicky bohvieako nepacil (nebol skaredy), ale bol neuveritelne dobry. A fakt to nefungovalo. Snazila sa, skusali to a nie...

klarisa23
25. sep 2015

@worker_falcon pises teraz o tom,co som napisala,ze mam pritazlivych a dobrych kamaratov po tridsiatke ?

sandra551
25. sep 2015

@munko89 Ja by som do toho nešla, ale tiež ktovie čo by som ti povedala o 10 rokov, keď budem mať 35... Osobne poznám jednu kamošku a ona sa dala dokopy s chlapom, ktorý ju nepriťahoval na prvý pohľad a sú už spolu pár rokov ale je pravda že sa s ním nerada ukazuje a asi jej to aj chýba, lebo vždy spomína, že je neatraktívny. Ďalšia kamoška má niečo podobné a nazvala to "vzťah z rozumu". Ja som to tiež raz skúšala, ale na mňa to nie je. Nechcela by som sa tak týrať a vzdať sa tej vzrušujúcej stránky vzťahu 🙂
Tiež ako písala @alaguema najlepší je sexy chlap, ktorý je zároveň spoľahlivý 🙂 Nerobila by som kompromisy. Ale uvidíme o 10 rokov čo bude 😀

charity
25. sep 2015

@munko80 V prvom rade by to chcelo dve tri sedenia u psychloga na temu Preco pritahujem hajzlov a preco som pritahovana hajzlami /vid minule znamosti/. Aspon sa im v buducnosti vyhnes.

Moja kamoska si vybrala spolahliveho, nezaujimaveho. Dnes, po 20 rokoch, je rozvedena, lebo spolahlivy urobil obrovsku karieru, jazdi na ferrari a zrazu je zaujimavy pre kazdu mladu...

danik1505
25. sep 2015

@munko80 ja som si prečítala iba zopár prvých príspevkov, ale nemôžem súhlasiť... podľa mňa dôvera a úcta sú základom dobrého vzťahu... keď máte toto a viete sa spolu aj smiať, je to na dobrej ceste... ak ti nič na ňom nevadí, smelo do toho, aj z priateľstva sa môže stať láska, ťažšie je to naopak... držím palce 🙂

alaguema
26. sep 2015

@munko80 tak ak ťa zaujímajú skúsenosti z praxe, ja som mala vzťah s chalanom, ktorý ma nejak extra nepriťahoval, ale bol to klasický dobrák, ktorý by pre mňa urobil všetko. Ja som bola po turbulentnom vzťahu so sexy mužom, ktorý ma sklamal. No, klasika...Myslela som si, že toto bude ono. Vydržalo to asi pol roka. To je moja skúsenosť, ktorá ti bude na dve veci, lebo v konečnom dôsledku všetko závisí len o tvojej povahy a rozhodnutia. Myslím, že vo vzťahu sa dá byť úplne s hocikým, ak sa pre to rozhodneš. Dlhoroční manželia o tom vedia svoje. V každej hlbšej kríze má človek nutkanie zabaliť to. Ale neurobí to, lebo deti, zodpovednosť a nakoniec aj spoločné prežité roky, city, priateľstvo, spoločné väzby. Určite to nie je iskra, ani motýle v bruchu, ktoré držia vzťah pokope. Ale za seba môžem povedať, že tá spoločná "iskrivá" minulosť je tiež jendou z vecí, na ktoré si v tej kríze spomenieš, je to niečo, čo spája. Neviem, ako to je, keď to chýba, ale na tvojom mieste by som to veľmi zvážila z jedného dôvodu - si ešte mladá, o pár rokov môže nastať s niekým také iskrenie, že budeš mať čo robiť, aby si to ovládla. Ak už v tom čase budeš mať rodinu, tak to jednoducho budeš musieť obetovať, za predpokladu, že si charakter. Tak aj na takú alternatívu sa treba pripraviť.

zunolu
26. sep 2015

@munko80 Ja ti môžem len povedať, že ja som si takého kamaráta nakoniec vzala. Máme spolu 2 deti a čakáme tretie. Tiež som rozmýšľala či si mám pokaziť priateľstvo, ale vyšlo to a neľutujem. Každý je iný čo vyšlo mne nemusí tebe, ale ja by som to skúsila. Pár bozkov a uvidíš možno tá iskra príde. u mňa prišla. 🙂

kemonka
11. dec 2015

@munko80 Tak ako dopadlo tvoje rozhodnutie? 😉

thea77
11. dec 2015

Ahoj, zaujimave citanie..moj pribeh je dnes s odstupom casu iny...ja som o takeho kamarata prisla, pre lasku k muzovi, ktory bol pre mna vsetkym. A dodnes mi ten clovek chyba...nikdy som necitila vacsiu blizkost a spolupatricnost ako pri nom. A cim som starsia, tym viac rozumiem vete, ktoru mi hovorieval moj stary otec...(a ten to s babkou teda vobec nemal lahke)..."nie vzdy robim to co chcem, niekedy robim aj to, co musim..."
Drzim ti palce, aby si s odstupom casu bola so svojim rozhodnutim spokojna. Laska nie su len motyle v bruchu...

otilia16
21. jún 2024

Ako to dopadlo? Diskusia je z roku 2015, dali ste sa dokopy s tým kamošom? Vydržalo to?

Strana
z4