icon

Dodržiavame všetky nariadenia a ja už nevládzem

5. feb 2021

Uz som z toho vsetkeho vycerpana...patrime k tym co dodrziavaju nariadenia, takze uz niekolko mesiacov nikam nechodime, len sedime doma. To znamena ze ziadne navstevy, vylety, oslavy, kozmetiky, obchody....rodinu som videla na Vianoce aj to len rodicov a nikoho ineho. Nastastie mame dom so zahradou takze kym bol sneh dalo sa zabavit aj na dvore, ale teraz posledne dni uz mam ponorkovu chorobu. Ucit sa s detmi do skoly, zabavit mladsie az ich nerusia, do toho treba navarit, poprat, upratat....niekedy uz fakt nevladzem len tak sedim a zajedam to zufalstvo. Karantena pocas jari mi tak nevadila...vtedy uz bolo vonku celkom fajn aj na prechadzky aj okolo domu sa dalo vselico porobit. Urobila som kompletne jarne upratovanie, vytriedila oblecenie....ale teraz som z toho vsetkeho uz taka nervozna ze len kricim po detoch, napchavam sa sladkostami a sedim na nete. Neviem sa nejako prebudit k zivotu, vecer si vzdy naplanujem co na druhy den zmenim...ako budem cvicit, venovat sa detom, nepojdem na net a aj tak to nedodrzim. Ja viem ze niektore mi budu radit ze mam byt spokojna ze som doma a je zdrava cela rodina, ako by sa so mnou vymenili zdravotnici...ale teraz by som asi aj ja radsej bola v prvej linii aby som sa citila aspon trocha uzitocna.

Strana
z2
lucia147852
6. feb 2021

Každý to má teraz ťažké. Ja chápem aj tu frustráciu. Tiež ju niekedy mám. A to sme v byte zavretí. Mám síce len 1 dieťa, ale zato energie má za 5 a tým že je sama, potrebuje viac mna. K tomu ďalšie svoje zdravotné problémy, takze každú chvíľu riešim zdravie a dr ktorí viac nerobia ako robia. Musíš si najist čas vypnúť. Mne pomaha pustiť seriál. A teraz sme si vzali z útulku macku. To je paráda. Dcéra sa s nou zabaví a ja pri nej relaxujem. Skús najist čo ti pomaha vypnúť. Film, hudba, kniha, šport, choďte do prírody... za chvíľu je tu zas jar. Bude lepšie aj psychicky. Tieto upršané šedé dni tiež nepomáhajú. My tiež dodržiavame opatrenia. Nás okres je jeden z najhorších na svk. V rodine sme už koronu mali, takze viem, že to neni chripocka. Želám veľa sily. Raz to skončí ako všetko

sidicek
6. feb 2021

Bez urážky, ale kde ty chceš ísť pomáhať do nemocnice, keď sa rucas z domacnosti a vlastných detí. Mate dvor, tak keď sa staršie učia, zober mladšie von, alebo spolu varte... Takisto nechápem, prečo nikde nechodite, ani sa nikým nestretavate vonku, ved to nie je zakazane. Chudata deti, to sú od marca zavreté len doma? Ved dajte ruska a choďte. Je plne pochopiteľne, že depkuju ľudia čo prišli o prácu, príbuzných ci majú existenčné problémy, ale toto, ze musíš navariť a upratat.

sss777
6. feb 2021

Nemám radu, chcem ti len povedať, že úplne rozumiem tomu, čo hovoríš. Ja som napríklad jedna z tých v prvej línii, o 6:00 som odišla do roboty a práve dorazila domov. A snažím sa nemyslieť na to, čo som dnes v robote videla a dúfam, že bude lepšie.
Ale iné som chcela- nemusíš byť v prvej línii, aby si sa mohla cítiť užitočná. Si užitočná, lebo dodržiavas nariadenia, učíš sa s deťmi a určite to nie je ľahké. A je normálne, že si nespokojná a ide ti to na nervy, to nám všetkým, trvá to už veľmi dlho.
Ja len rozmýšľam, že asi je načase poďakovať všetkým mamičkám, ktoré sa správajú zodpovedne a dodržiavajú všetko, čo by sa malo. A ty k nim patris. A aj vďaka TEBE som dnes prišla z roboty pred polnocou a nemusela tam byť dlhsie. Lebo každý, kto dáva pozor, pomoze. Si užitočná a ja ti za to ďakujem.
Skúsme to ešte vydržať...veľmi držím palce!

anja27
7. feb 2021

@lucik90 myslis nedodrzanie opatreni tymi ktori ich nariaduju? Oni nemaju financne a zdravotne problemy ako xy slovakov. Panstvo prikazuje zakazuje nezmyselne a sami nedodrziavaju. Chodia si kade tade aj pozitivni a nemusia byt ani v karantene ani sa testovat. A este mi napis naco su tie testy dobre ked aj tam sa ludia mozu nakazit? Staci keby ludia zacali pouzivat rozum miesto strachu a veci by boli inak. Ale zial sme na Slovensku..

lucik90
7. feb 2021

@anja27 Z vírusu ako takého nemám strach. Ale keď sa spojí s ľudskou hlúposťou, je z toho takáto katastrofa.

Strana
z2