Ako osláviť jubileum a nezblázniť sa?
Ahojte, baby. 😊
V septembri budem mať okrúhle narodky a čím viac sa ten dátum blíži, tým viac rozmýšľam, ako to celé poňať.
Máme dom so záhradou, takže ma láka predstava neformálnej oslavy doma – pekne vyzdobená záhrada, lampióny, guláš, niečo dobré na jedenie, ľudia sa rozprávajú, deti behajú po záhrade a je z toho príjemné popoludnie až večer.
Na druhej strane premýšľam aj nad reštauráciou, ale úprimne sa mi nechce investovať veľa peňazí do toho, že si tri hodiny posedíme pri stole a pôjdeme domov.
Zároveň nechcem, aby oslava pôsobila silene alebo ako povinná akcia. Preto by ma zaujímali vaše skúsenosti.
Ako ste oslavovali vy?
Čo sa vám osvedčilo a čo by ste už druhýkrát neurobili?
Ak ste robili oslavu doma na záhrade, ako ste vyriešili jedlo, organizáciu a prípravy, aby ste si z toho dňa niečo mali aj vy?
Pozývali ste rodinu aj kamarátov spolu, alebo zvlášť? ( kamoši cca 10-12 + 4 deti, rodina cca 10 + 4 deti)
Budem vďačná za všetky tipy, nápady aj skúsenosti. 😊
Za mňa napr objednať ketering na záhradu - nech ti odpadne varenie. Ale ja osobne nemám moc rada formálne oslavy, preto by toto bolo pre mňa najviac prijateľné.
daj ludom jasny navod co ti maju doniest za darcek lebo to je najvacsie peklo. Ak budu mat jasne instrukcie a zatoven nepridu s prazdnymi rukami tak sa kazdemu ulavi. Naozaj povedz co by sa ti hodilo aj keby to mal byt hoc aj drvic konarov do zahrady . Nieco na co sa mozu poskladat napriklad. Hlavne nie ze nic nechces lebo to je pre kazdeho stres. Kazdy chce nieco dat a zaroven ked im ulahcis rozmyslanie ze co tak je to uplne super
zalezi ako to proste chces ty 🙂 boli sme aj na formalnej oslave narodiek (v restike s detskym kutikom ale) a aj na zahradnej a vsetko super. 🙂 ako tu uz napisali, mozes to skombinovat u vas na zahrade ale jedlo ti prinesie niekto (katering, nejake pecene prasiatko a pod), alebo urobte len ten gulas ale to rataj, ze je brane za neformalnu oslavu. Zalezi ako to cele nastavis no 🙂
doma môžeš oslavovať vtedy, ak tebe a niekomu tebe blízkemu nevadí tráviť v kuchyni 2 dni - sama to nedáš, vždy ti musí niekto pomôcť - a že to trvá, to vieš sama len keď varíš obyčajný nedeľný obed - na oslavu je to krát 6...
takže buď takto - že vám to nevadí
alebo keď vadí - vyriešiš čo-to kateringom... ale tie obslužné činnosti aj tak ostanú na tebe ...
ja záhradu nemám, niekam na chatu sa mi nechcelo kvôli pár hodinám niekam - tak som mala oslavy v reštike - ako vždy.
plus ja oddeľujem oslavy s rodinou od osláv s priateľmi. teda vždy to sú 2 oslavy ... ale s mužom sme rovnaký ročník a delí nás len mesiac - teda tie okrúhle máme my dvaja spoločne ...
bola som na oslave kde boli aj kolegovia, aj rodina, aj kamaráti - poskupinkovaní sme boli, no čo ja viem? ...
Za mňa napr objednať ketering na záhradu - nech ti odpadne varenie. Ale ja osobne nemám moc rada formálne oslavy, preto by toto bolo pre mňa najviac prijateľné.
@anonym_d407f3 ani v reštike to nemusí byť formálna oslava 😉 ale chápem ako to myslíš ... ja som tiež za katering, keď už ...
No moja rodina oslavovala jubileum v sále, s tým že sa objednal ketering, ale tak mama mala okolo 35 hostí ostatný mali aj 60-70 keďže sme veľmi veľká rodina plus ich kamaráti. Ale to sme mali aj DJ atd takže taká jak menšia svadba 😄ja som svoje okrúhle oslavovala len na záhrade grilovačka pozvala len najbližších. Ani nie kamarátov bola to moja 20tka. Za mňa no jedine si musíš domov objednať ketering, aj to mäso čo nakúpiš ťa vyjde draho. Kebyže ste menej max do 10-15 ľudí ešte dá to dá. Ale takto neviem. Za mňa skôr niekde kde ti všetko pripravia a nestratiš nervy
My vzdy v reštike.pod 50 ludi to nikdy nie je.Nemam rada,ked su v mojom sukromi vsetci a všade.Plus kopa roboty predtym aj potom.Mas krasne restiky s terasami a vybehom aj pre deti.Peniaze boli aj budú.Ale nerataj s tym.ze o 3 hod.sa hostia zacnu rozchadzať,pri dobrej zabave je to ako malá svadba.
Tiež som neoslavovala, pri mužvom bol kovid a nemohlo sa, pri mojom zas muž zvyšoval kvalifikáciuy a 4 mesiace bol preč. On by aj chcel, ale ja nie. Tento rok máme okrúhle výročie svadby oslava výlučne vo dvojici.
Ja som si na okrúhliny objednala catering, ktorý sa podával v interiéri.Znama organizovala okrúhliny svojej dcére.Oslava sa konala u nich ako záhradná slávnosť.Varil sa guláš, niečo sa aj večer grilovalo,ale časť pohostenia si zabezpečila formou cateringu.
Rozdelila by som to určite a môžeš mať aj jednu oslavu tak, druhú onak napríklad...ale u nás sú tie grilovačkové/gulášové posedenia najobľúbenejšie... bežne hostím rodinu 12-15 ľudí počas bežnej návštevy, nemusí byť ani oslava, nepríde mi to ako nejaká strašná práca, že by bolo treba riešiť catering, všetko nachystám, pri kotlíku a grile potom už stojí zväčša muž... keby si to spájala, už by som išla skôr do toho objednaného prasiatka alebo aj niečoho iného...
Okrúhle narodeniny oslavujeme tak isto ako iné roky. Nevidím na tom nič výnimočné. Sprav hlavne ako vyhovuje tebe nie rodine, je to tvoj sviatok.
zozen katerimg na zahradu, vyhde to lacnejsie ako restauracia
Dá sa to aj spojiť, mali sme viackrát také oslavy, že obed bol v reštike a na kávu/dezert sa išlo na záhradu, tam sa len nejaké drobnosti na stôl nachystali a príjemne sme posedeli do kedy sa ľudia bavili 🙂
My sme mali okrúhliny aj, aj . Moje v reštike, načačkané, všetko objednané, bez roboty, ale bolo to akési škrobené. Drahý oslavoval doma na záhrade, terasu sme vyčačkali, objednali catering aj koláče. A myslím, že to bola lepšia zábava, uvoľnenejšia. Doma bolo okolo toho trochu roboty, umývačka bežala nonstop 🙂. Ďalšie +, doma nás to vyšlo o 1/2 lacnejšie, pritom počet osôb rovnaký +-. A oslavovali sme zvlášť rodina, zvlášť kamaráti.
Za mňa jednoznačne doma, zúčastnení isto trochu priložia ruky k dielu, prisypú oriešky, odnesú prázdne taniere, zalejú kávu...Ale už som vo veku, keď ako píše @patrike najlepšia oslava, žiadna oslava 🙂 . A 100% súhlasím s @martinmmartin...porozmýšľaj aké darčeky chceš, lebo isto sa budú vypytovať.
moje okrúhliny sme oslavovali v reštike, kde mi aj navarili, spratali po nás, bolo to úplne super, všetci chválili prostredie, aj stravu a keby je DJ, aj si zatancujeme (vyšlo ma to okolo 700€).
bola som aj na záhradnej oslave, kde sa podával guláš ako základ a potom pečené prasa priniesli + zákusky, pagáče.... a kúpali sme sa v bazéne.
no a na záver som bola na oslave v 2izb. byte, kde som sedela na gauči s tanierom na kolenách, domáca len behala, nevedela, čo skôr a nič z oslavy nemala (okrem stresu).
@anonym_autor prva okruhlica bola v restike, kde sa oslavilo aj narodky mojich deti, mamy, svagra a meniny mojho otca. Druha oslava, kwby bola, tak je tiez v restike. Lenz esom nastastie bola chora 5 tyzdnov, tak sa nic nedialo. Ja oslavy nemusim. Volala by som len rodinu. A do prace by som nieco priniesla. To robievame aj pri bežných sviatkoch.
dakujem za vela napadov, ani ja oslavy nemusim a nerobim ich takmer vobec, len pre rodinu kavu, kolac, male pohostenie, lenze tychto ludi mam rada a viem, ze im chcem aj takto podakovat, ze ich mam….
Skrobene veci nemam rada, preto skor zahrada….
Asi blba otazka, ale ten catering znamena, ze oni ti navaria v restike a donesu domov, kde to uz potom podavas z nejakych teplych pultov ty? ci su ti ludia u teba? to by mi asi vadilo….
So servisom tanier, kava mi isto pomozu kamosky, len to varenie, pecenie a nakupy k tomu fakt nedam….
dakujem za vela napadov, ani ja oslavy nemusim a nerobim ich takmer vobec, len pre rodinu kavu, kolac, male pohostenie, lenze tychto ludi mam rada a viem, ze im chcem aj takto podakovat, ze ich mam….
Asi blba otazka, ale ten catering znamena, ze oni ti navaria v restike a donesu domov, kde to uz potom podavas z nejakych teplych pultov ty? ci su ti ludia u teba? to by mi asi vadilo….
So servisom tanier, kava mi isto pomozu kamosky, len to varenie, pecenie a nakupy k tomu fakt nedam….
@anonym_autor ludia nie su u teba, kolega mal zaplateny catering na 50tku a pekne naaranzovane denka mu pripravili, bolo to fakt vyborne
nak mne je luto vysmarit za oslavu tolko eur, ja to vidim lepsie minute niekde na dovolenke 😂
Mna krpec minule nahovoril na oslavu, lebo ze posledny rok skolky nemal oslavu nikdy bla bla
Ok, 3 mesacne doma ideme nato nakupy, priprava, skakaci hrad, torta 20 ludi aj a detmi cca dokopy tolko.
Ked som si to prepocitala nasledne ma ta oslava vysla cez 500 eur za 4 hodiny! Povedala som nikdyyy viic, moze zabudnut 🤣
@anonym_autor Zazila som rozne tipy oslav, v mensom kruhu aj vela ludi ako na svadbe. Bola som na oslave ako zahradna party. Mali objednane v takych nerezovych zohrievacich nadobach maso, prilohy, lososa, nejake salaty, polievka nebola. Bolo to ako svedske stoly, kazdy si nabral co chcel. Okrem toho domaca pani napiekla slane, sladke, tortu objednali, mali aj nejake misy na neskor porobene a jej manzel este aj griloval nejaku zeleninu a maso. Za mna bolo toho vela a mali aj tak s tym dost roboty. dcery pomahali spratavat, nosit. Ak je to pre 10-14 ludi, ok, ale ak pre viac, ja by som to nerobila lebo oslavenkyna aj tak pobehovala do kuchyne. V restike ti pripravia tiez takto ale budu vas obsluhovat, je to bez starosti. Nemusi to byt strojene, my sme mali aj s tancom, premietanim fotiek, vobec to nebola nuda ze len sedim jem a pijem. Rozdiel v cene je na alko a nealko, lebo samozrejme ked nakupis domov flase, je to ovela lacnejsie ako v restike. Ale tak zas okruhliny neoslavujes kazdy rok. Mozes to aj skombinovat, ak mate u vas dobru restiku, ze tam by ste sli na obed, chvilu posedeli a potom sa presunuli k vam na zahradu, kde mozte podavat uz len nejake misy, salat napriklad cestovinovy a pripadne manzel moze nieco grilovat.
Ak máš zahradu, tak by som urobila skvelú grilovačku.
@anonym_autor ja mávam oslavy v reštikách - a rozhodne to nie sú škrobené oslavy, to tiež nemám rada ... 😉
čo sa týka kateringu - väčšina reštaurácií to má len že ti to donesú ... niečo na spôsob donášky, len to objednáš dopredu ... ja by som teda objednala niečo z obľúbenej reštiky - a buď by mi to priniesli, alebo by sme išli my po to ...
ale ani tá grilovačka alebo guláš nie sú zlé ... len ... nie je to také "okrúhle" ... napr. moja mama by si také niečo nevedela predstaviť aby tak oslavovala - a ja napr. hej ...
@anonym_autor ludia nie su u teba, kolega mal zaplateny catering na 50tku a pekne naaranzovane denka mu pripravili, bolo to fakt vyborne
nak mne je luto vysmarit za oslavu tolko eur, ja to vidim lepsie minute niekde na dovolenke 😂
@anonym_a388d6 ja napríklad rada jem... naozaj rada... a keď to môžem robiť v kruhu rodiny alebo priateľov - je to príjemná vec ...
takže na oslavy sa ja dívam takto ... 😉
@anonym_autor ja mávam oslavy v reštikách - a rozhodne to nie sú škrobené oslavy, to tiež nemám rada ... 😉
čo sa týka kateringu - väčšina reštaurácií to má len že ti to donesú ... niečo na spôsob donášky, len to objednáš dopredu ... ja by som teda objednala niečo z obľúbenej reštiky - a buď by mi to priniesli, alebo by sme išli my po to ...
ale ani tá grilovačka alebo guláš nie sú zlé ... len ... nie je to také "okrúhle" ... napr. moja mama by si také niečo nevedela predstaviť aby tak oslavovala - a ja napr. hej ...
@biba_18 ja by som to skombinovala, v kotliku hulas, niekde bokom rezne, misy, salaty a kolace, mozno maly gril, nech je nieco teple, kavovar vylozim z kuchyne, tam stacis jeden gombik a mas kavu, cize taka pohodkova samoobsluha🙂
@anonym_autor my sme pre catering len pripravili pár stolov, oni doniesli obrusy (ale len na ten stôl, kde bol catering) taniere, príbory a jedlo bolo naložené vo vaničkách a pod nimi horel plamienok aby to nevychladlo.
@biba_18 ja by som to skombinovala, v kotliku hulas, niekde bokom rezne, misy, salaty a kolace, mozno maly gril, nech je nieco teple, kavovar vylozim z kuchyne, tam stacis jeden gombik a mas kavu, cize taka pohodkova samoobsluha🙂
@anonym_autor tak ja by som na takú oslavu aj rada išla 😉
2 oslavy vonku, uplne super, pecene prasiatko kolace a pomazanky.
vecer este syry ovocie.
druha s teplym bufetom.
vzdy +- 50ludi
tak ste ma aj celkom posmelili, ze by to nemuselo byt zle takto doma na zahrade, a my vsetci radi papame, len nechcem byt otrok v kuchyni, cize, otaj by ten catering pomohol

neoslavovala som