Dokáže nejakým spôsobom matka akceptovať ako žijem?
Zdravím, volám sa Alica, mám 27 rokov a pred rokom som sa rozišla po šiestich rokoch s priateľom. Od tej doby si svoj život užívam naplno, čo znamená že mám kamoša na sex a z času na čas si dám nejaké tie drogy a povedala by som, že konečne žijem. Ani počas svojho štúdia na výške som sa takto nebavila. Môj problém je matka. Je nejaký spôsob ako to vysvetliť matke tak, aby to dokázala akceptovať? Deti nechcem, frajera nechcem, mám super prácu a celkovo život, čo ma baví. Len ľudia v mojom okolí si myslia, že som sa spustila. Ako im vysvetliť, že až teraz som začala konečne žiť? Veď prácu mám a to čo si robím vo voľnom čase je predsa len moja vec. Ďakujem za vaše názory.
@sedem ved si jubodcudzovalavtym, co si tu pisala. .
@mimla sak hej tam nieje pomoci 🙂 proste tvarit sa ze nic a zit svoje inak to nejde 🙂 ja ties rodicov klamem a dobre . Len zeny su take uprimnejsie k rodicom .
@margarita cize vlastne ked to spravne chapem taka aka kolvej cinnost ktoru clovek robi je nejake dokazovanie a kompenzovanie a ty si co kompenzujes teda ?
@sedem ak niekomu vadi ako zije je to jeho problem , ulohou druhych nieje zit aby boli iny stastny ak je clovek sam nestastny ak by to musel robit
Jezikove huslicky ja tie vase deturence uz teraz lutujem... Ako matky ich idsudite estebpredtym nez vobec nieco vyvedu... No nic @alicka 90 to si si teda dala... Lepsiu stranku na toto si si najst nemohla. Bru noc
@nelinka2009
skus si mozno este raz a pomaly precitat zakladatelkin nazov temy, a pochopis, preco tu viacere riesime a snazime sa vcitit do jej mamy, kedze sama pise, ze jej je fajn ako je, len mama a okolie to nechape...
@michal3691
nechapes to spravne, v tomto zmysle,
lebo ja stale narazam na to ze mne je jedno, co si kto o mne mysli ako, kde, s kym a preco zijem alebo kde robim a kolko mam deti,
je to moja vec.
ak ju to trapi, tak to naznacuje fakt, ze sama sa s tym uplne nevyrovnala, jednoducho ye to vobec riesi znamena, ze to asi riesit chce.
ja si kompenzujem kadeco, ale to nie predmetom tejto diskusie...
@sisaka Červený diplom nie je ukazovateľom mojich hodnôt. Je ukazovateľom toho, že som na sebe tvrdo makala, aby som dosiahla čo chcem. Bez vysokej školy by som nemohla robiť to, čo robím a čo robiť chcem. Ale vážim si samú seba, to že si žijem život podľa seba je niečo zlé? Ok, môj život sa odlišuje od života 90% ľudí - ale tí žijú tak, ako spoločnosť káže. Ja mám vlastný rozum a nikto by mi nemal hovoriť ako mám žiť nie? Za svoje činy ani správanie sa nehanbím, ty nevidíš do môjho života, do mojej mysle a mojich činov, alebo správania. Každý človek má svoje hodnoty, a neviem, kto posudzuje či sú dobré alebo zlé. ;)
@alicka90 vies tvoj zivotny styl nie je to co by si rodicia ci uz vybrali alebo pre svoje dieta akceptovali...ber to aj z tohto uhla pohladu..dobre..tebe je momentalne fajn..no nemysli si, ze dlhodobejsie uzivanie "lahkych" drog nema nasledky...za mna mas problem, ci uz si to nepriznas pred sebou alebo mas..moze byt sposobeny rozchodom, mozno dotersjsim ukazkovym zivotom povedzme, ale niekde nieco vo vnutri je..ak je clovek spokojny nema na toto dovod...
Odpovedam na otázku v nadpise...nie,matka nikdy nebude akceptovať tvoj život,taký život,lebo vidí,že sa rútiš zlým smerom...ale to pochopíš,až keď sama budeš mať dieťa a pôjde podobným smerom.....a že dieťa nechceš? nikdy nehovor nikdy,stačí,že sa nájde ten správny otecko /ale zas kto by s takou čo droguje dieťa zarábal,že?/takže "užívaj "si kým sa dá,ono naveky mladá nebudeš ,predstav si seba samú v 50tke,kde si?

@alicka90 nežije. Z mnohých dôvodov. Nepociťuje vo svojom živote prázdnotu .
To ako žije, Janka , Danka od susedov ma netrápi ..ich vec, nech si fajčia trávu a aj prirodzenie komu chcú , ale ak by žila takto moja dcéra bola by som z toho veľmi nešťastná a videla by som to ako osobné zlyhanie. Tak ako moji rodičia pri mojej mladšej sestre. Mariška , extáza , partner na sex zásadne ženatý ...skončilo to zabásnutím a podmienkou na 18 mesiacov, nechceným tehotenstvom a potratom . Vek 26 rokov, vyštudovaná vysoká škola .
@nelinka2009 nemusíš nikoho ľutovať, ja som rada, že dcéra je taká aká je, mame výborný vzťah, už viac ako kamošky než rodič-dieťa a dcéra sa mi stále zdôveruje aj keď nemusí. Ak raz budem mat takýto vzťah aj so synom keď vyrastie budem rada a ak sa bude spravat, tak ako dcéra budem tiež spokojná, dúfam, že hodnoty, ktoré uznavame a výchova sa odrazí aj na ňom
@jeennyv hm ked sa tak nad tym zamyslim , niet cloveka ktory je spokojny . Ako fakt , kazdy sa na nieco stazuje , na pracu , na zivot , na rodinu , na starosti a podobne ale ludia len frflu a ziju . Ale to neznamena zeby sa nechceli mat lepsie asi tak . Ake nasledky mas na mysli ?
@nelinka2009 A čo si ty myslíš, že chcela zakladateľka? Návod, ako presvedčiť svoju mamu, že jej život je cool? Načo zakladať tému, ak ju neobrátiť zo všetkých strán? Ty obraciaš z jednej, ja z tej druhej.
Tak dedukujem. Ak sa zakladateľka nesnaží zabiť pubertálnu nudu s kamoškami, či kamošmi nad touto témou, alebo vyvolať búrlivú debatu na tému drogy, z ktorej bude čerpať do svojej bakalárky (ako je tu častým javom), tak sa asi snaží nejako zariadiť, aby jej mama akceptovala pravdepodobne diametrálne odlišné hodnoty, ku ktorým obe dospeli. Neviem, aká je jej matka, možno je to starostlivá milujúca matka, možno je to despotický generál, možno je sama úplne stratená. Predstav si každú možnosť a zamysli, sa ktorá z nich je ochotná akceptovať, že jej dieťaťu uletel vagón. Asi ani jedna. Toto je fórum pre matky. Odpoveď na otázku kedy takýto životný štýl bude matka akceptovať? Vtedy ak to bude považovať za normu. Ak bude tak sama žiť. Ako je vidno z reakcií, väčšina matiek správanie zakladateľky za normu nepovažuje. Ak sa to spriemeruje. šance sú malé.
@nelinka2009 pýtala sa - odpovedala som...asi som ju mala pochváliť...nabuduce sa nad sebou zamyslím, než nieco napíšem, aby som nesudila 😉
@michal3691 ach jaj, ak by mal každý takýto postoj a myslel len na seba, to by ten svet vyzeral...pevne verím, že ani ty nemyslíš uplne vážne to, čo si napísal 😉
Dobrú noc, žite ako chcete 😀
@alicka90 zlatko spolocnost ksze len oveckam... A toto je len tvoje prechodne obdobie... Urob mi laskavost nezabudni a napis srm ako sa mas cca o 5-7 rokov... Bude z teba mamina s dvoma detickami v domceku s bielym plotom... Co sa tuka mamky. Je to uzasna zena, skvelo ta vychovala, da sa jej len zavidiet... Dufam, ze moja dcera bude taka ako ty. No pamataj, ze mama ma o teba strach. Bude ho mat vzdy. A snad k tejto chvilkovej zabavke tvohej necakas jej suhlas. Akceptovat to nebude a ani nemusi onovta to rychlo prejde. Skus to mame zatial nespominat a jej slova ber jednym uskom dnu a druhym von. Ono pride cas, kefy si zas budete vo vsetkom rozumiet a ty sa pri jej slovach nebudes stavat na zafbe, ale budes ju znova prosit o pomoc a radu.
@alicka90 nechces dieta? co robis na konovi? pochvalit sa, ze fajcis travu a vyzalovat sa, ze to mame vadi? no, aj na makkych drogach si vies vypestovat zavislost ... no to hasisakovi nevysvetlis, ten ti bude zhuleny tvrdit opak ..
ok, mas chlapa na sex - vadi to tvoje mame? na co si jej to vesala na nos? alebo to, ze si z casu na cas daco slahnes ... alebo byvas u nej? zrejme jej prekaza len to, co ma na ociavh.
@alicka90 ked si tak spokojna so svojim zivotom, ktory si zijes podla seba, nie tak ako spolocnost kaze, tak potom je vsetko v poriadku. To, ze sa to nepozdava okoliu, to Tebe moze byt uplne jedno, alebo to s tou spokojnostou az take super nebude?
Tu na MK moze byt kazdemu jedno, ako si Ty zijes, mozno Ta dokonca bude niekto aj obdivovat, potlakavat, aky mas fasa zivot. Len ci je to naozaj tak, ci si naozaj taka spokojna😝
@michal3691 pozri spokojny zivotne mozes byt aj ked na nieco nadavas ci mas "problem" v praci atd..to su ale dnes bezne problemy, ktore ma 90 percent ludi ale nesiahaju predsa vsetci po ventile prostrednictvom drog..mas v zivote dalsich milion pozitiv co to vyvazia.. poznam par ludi po dlhodobom uzivani, dlhodobo myslim uzivanie tyzdenne pomaly denne..dnes uz pomaly beznej marisky a proste ta mentalna sposobilost ide inam a bol to to v okoli nejeden dovod pre rozchod..
Ty zijes s matkou?
Ak ano tak najvyssi cas sa odstahovat. Ak nie tak najvyssi cas jej povedat ze ju do tvojho zivota nic nie je. Popravde co by to bolo za matku keby s takymto zivotom svojho dietata bola spokojna.
A tiez jej nemusis vsetko vesat na nos, nemusi vsetko vediet...uc sa od mladych ludi s ktorymi pracujes, tiez rodicom vsetko nevykvakaju. ;)
@alicka90 supnut si obcas drogu , to je akoze " konecne zijem".. uf, tak ano, preepac, ale naozaj si sa spustila.... mas hodnoty nieekde uplne inde, necitam dikusiu, len prvy prispevok, ale...... neni normalne co robis, asi si sa odtrhla z retaze...
Nechces frajera, deti.. OK ! ale drogy?? to je uz riadn cez..... takze necuduj sa, ze tvoja mamina sa s tym tazko zmieruje, urcite na tebe vidi zmeny...
To nieje cesta k zivotu, to je cesta do zahuby...
@alicka90 keď som mala 27, tak moji rodičia už 4 roky nevedeli, kedy, s kým a v akom stave som prišla domov. Síce žijeme v jednom meste, ale takých 15km od seba a čo im o sebe nepoviem, to nevedia. A nevidím dôvod s nimi riešiť sexuálny život alebo nejaké neresti. Takže okrem červeného diplomu máš aj kdesi nejakú chybu v systéme.
v tejto teme sa uz vyjadrim uplne naposledy, vela som sa tu dnes naucila o zivote, svete a aj o vychove, budem si to nadosmrti pamatat🙂
zvlastna doba, ked cloveku viac zalezi na tom, co mu povie nejaky anonymny mozno aj neexistujuci troll na nete, nez co si o nom myslia najblizsi, ktori poznaju jeho zivot, povahu, okolnosti atd najlepsie, nielen podla par riadkovych prispevkov.
a tiez ten popularny omyl, ze ked si nieco akoze mysli vacsina ludi, respondentov prieskumu ci diskusie, tak to musi byt pravda...
@alicka90
ak si fakt presvedcena, ze robis spravne, pokracuj v tom a vykasli sa na okolie,
je to len Tvoj zivot, prekvapuje ma, ze toto poznanie s cervenym diplomom automaticky nepride ...
Fakt uprimne Ti zelam vsetko dobre.
zaujimave a vlastne ani neviem ci je tato tema uveritelna. skor ani nie
ale podme sa hrat ze ano ... ja som takto podobme s nejakymi rozdielmi rozmyslala medzi 15 a 20 rokom. a myslela som si ake je to cool zit takto a vlastne aj to ako ma nikto nechape a ako som vynimocna ze konecne zijem a ze 90% ludi zije ako stado v nenaplnenych zivotoch len ja a mozno este par "osvietenych" ludi sme objavili ten skvely zivot. ze vsetci su sedy len my sme farebni
prezradim ti jednu vec. toto co teraz prezivas a nazyvas uzivanim si zivota absolvuje vacsina tinedzerov v dnesnej dobe a mozno zopar ludi v tvojom veku co su single. nieje to vynimocne a tych 90% to ma uz zvacsa davno za sebou. na to som prisla neskor
co sa tyka mamy ta to akceptovat nikdy nebude ale mne je cudne a pre mna totalne nepochopitelne ze v tvojom veku ona vobec o systeme tvojho zivota vie. ja ked som si uzivala po svojom robila som to tak aby ma to nedostihlo a hlavne aby o tom nevedeli ludia ktori maju ine hodnoty a nepochopili by to. nevidela som najmensi dovod k tomu aby som im to vesala na nos a este aj musela svoj sposob zivota niekomu vysvetlovat a presviedcat ich o tom ake je to bohovske. mala som okruh ludi ktori to "bohovske" obdobie prezivali zarovno mnou a zbytok som nechala zit v sladkej nevedomosti. ako toto moje "osvietene" obdobie prislo tak aj odislo. nastastie som mala vzdy dost rozumu aby som sa neprezentovala kde nemam a aby ma to nestiahlo na dno a ani aby som si neodniesla trvale nasledky a k tomu vsetkemu som mala stastie ze neexistovali fotaky v mobiloch a socialne siete v style ako teraz.
moje divoke obdobie je navzdy za mnou bez toho aby som tym niekomu privodila bezsene noci. teraz sa na tom maximalne z podobne osvietenymi a vytriezvenymi ludmi zasmejeme
nemala som potrebu sa tym chvalit. dnes viem ze podobne osvietenstvo prezili takmer vsetci dokonca aj vekova kategoria tvojej mamy ale mali stastie ako ja neexistovali mobili internet
vzdy boli divoke vecierky aj v roku 1960 :D ludia mali neviazany sex aj v starovekom rime a egypte a aj v jaskyni. nic nove. aj prirodne kmene vyuzivaju psychotropne latky.
vsetko prejde. za 10 rokov sa budes na toto obdobie pozerat ako vacsina tvojho okolia.
a mimo ineho zivot a svet ponuka viac moznosti uzivania si ako len sex a drogy a party. to su take prvoplanove uzivacky ktore ludia robia bud v puberte alebo po skrachovanych vztahoch takmer vzdy. mimo tychto zivotnych udalosti si vedia ludia uzivat zivot aj inak a ze tych moznosti svet ponuka nepreberne mnozstvo. ale to chce cas
ked sa ludom krati cas a vedia ze zomru zacnu si uzivat zivota aj inak. ale na to prides casom. zbytocne ti to pisat to pride
tak si to teraz uzi tak ako ti to vyhovuje ale prestan ublizovat svojmu okoliu ak ti na nich aspon trosku zalezi. nechaj mamu zit v predstave ze je z teba clovek pre ktoreho nespavala ked bol chori, na ktoreho myslela pred kazdou skuskou, s ktorym sa rozdelila s poslednym sustom stavnateho kolaca aj ked mala na neho chut, kvoli ktoremu vstavala kazde rano do blbej roboty aby mu mohla kupit nove tenisky do skoly, pre ktoreho nespala cele noci ked mu isli zuby, alebo ked prvy krat nespal vo svojej posteli. nechaj ju zit tento sen. mozno jej ho raz splnis a ak aj nie aspon ju netrap tym ze ju budes do svojho noveho zivota zatahovat.
@nelinka2009 nikde ale nie je povedane, ze on spava len s nou
Taketo spravanie mi tiez pride pubertalne.ano aj ja som si presne tak uzivala hlavne vikendy nebol vikend ktory by som presedela doma proste piatok sobota bol moj fest unik pred realitou hnusnou realitou ale popri tom som aj tak hladala len lasku nic viac.nastastie som ju aj nasla a velmi skoro inak si neviem a nechcem predstavit ako by som dopadla.a co sa tyka deti to hovori skoro kazda xta zena ale pride rokmi zlom ked si fakt uvedimi ze je cas a potom to ide naozaj tazsie ako v tomto veku.a ja ako matka tvoju matku chapem ja sama dnes kolko razy sa hanbim sama za seba co vsetko som v mladuckom veku vyvadzala ale tak prostredie v ktorom clovek zije ho velmi ovlivni aj na psychyke aj na spravani vo vsetkom.drzim palce az sa vratis z tej kratsej cesty ako potom zistit ze si na niecom zavisla.
@alicka90 nemyslim si ze sa Tvoj zivot lisi od 90% ludi (urcite nie 27 rocnych a v podobnom veku). Ani zdaleka nie.
@alicka90 veľmi zvláštne si položila otázku. Ty sa vlastne pýtaš za mamu, či niečo dokáže? :-/ Alebo si fakt myslíš že ti niekto normálny tu odobrí tvoj "super coolový" životný štýl?... Prestaň pozerať americké seriály o single, pozri si len posledné časti...
To, že nechceš teraz priateľa je normálne. Skončil ti dlhoročný vzťah a stratila si dôveru v to, že to môže vôbec existovať, vydržať... To že nechceš deti, sa pochopiť dá, každá sa toho bojí. Je to zodpovednosť, obrovská zmena v živote, stratíš veľa príjemných vecí spojených so single bezdetným životom (a aj keď to teraz nechápeš, prinesie ti to omnoho viac pozitívneho do života). No a to že "si dáš z času na čas nejaké drogy"... len potvrdzuje v akej RITI si... Áno rútiš sa do riadnej riti, a dávam ti pár dní, mesiacov a budeš v skupinke "depresia, ako sa jej zbaviť". Takže odpoveď: mama nemá problém akceptovať tvoj život. TY máš problém. A veľký. Vyhľadaj psychoterapiu, vyliečiť si svoje vnútorné zranenia... Rýchly, neviazaný, povrchný život ti ich nevylieči. Je to len slabá náplasť... ☹
Ja si myslim ze aj ked Ti sem baby napisu 100 nazorov aj tak si urobis po svojom. Myslim ze tvoja mama sa hanbi za Teba... urcite toto z Teba mat nechcela. To ze mas vysku s cervenym diplomom nic neznamena, ako pises pre okolie si nula. Mozno spodina. Neberu Ta ako doveryhodnu osobu. Ani nou nikdy nebudes. A pozor lahke drogy- tam zacina zavislost. Len aby si casom nepresla k tvrdsim a uz sa z toho nevyhrabes. Nie v zlom ale aj my sme mali na vyske zopar takych mudrych a skoncili v osobnom zivote velmi velmi zle. Ale je to na Tebe, tvoj zivot. Rokmi sa hodnoty a priority menia. Ty si zrejme vyvinovo mierne pozadu . Wake up. Zi v realite
@pralinka25 veru, tieto úlety si treba zažiť v tínedžerskom veku (tiež som rada, že pred 20-timi rokmi, ešte neboli mobily tak bežné 😅 Čím neskôr sa to deje, tým je väčšie riziko nájsť cestu späť... 😒 Je mi smutno keď vidím niektorých 27-40 ročných stratených "pubertiakov"...
@erikavesela to neni nikde povedane ani u vasich manzelov

@nelinka2009
asi ano, a som na to patricne hrda 🙂