icon

Dokáže sa manipulátor zmeniť?

21. jún 2022

dokaze to?

maja2017
10. júl 2022

Mne aj nakúkal cez okno, bývala som na prízemí. 😂😂 S tým, že len chcel vedieť čo robím, lebo mu strašne chýbam.. Alebo mi zavolal s tým, že : "včera ste to riadne prepískli s kamarátkou", nechápala som o čom točí a až za dva dni mi doplo, že keď u mňa kamoška spala, tak si vytkla členok a ja som s ňou išla na pohotovosť. Keď sme sa vracali, tak som ju podopierala po schodoch hore.. On ma normálne sledoval a myslel si, že sme nacinkané.. Samozrejme, že vtedy náhodou išiel okolo..
Ešte skoro po roku nového vzťahu som cítila jeho vplyv, keď sa mi napríklad vybil mobil a ja som z toho chytala paniku, že veď predsa vždy a všade musím byť dostupná. Normálne som sa rozklepala a utekala si rýchlo do auta nabiť mobil. Novému partnerovi som volala a s malou dušičkou sa ospravedlňovala, že prepáč, vybil sa mi mobil! A on nechápal, že však to je v pohode, čo stresujem. Vďakobohu za (relatívne) normálnych chlapov! 😂 Teraz sa nad tým pousmejem, ale milá autorka ver mi, neoplatí sa skúšať, či v tvojom prípade" motyka nevystrelí". Vždy Ťa na nejakú dobu opantá sladkými rečami a keď Ťa bude mať oblbnutú skopne Ťa dole jak Majku z Gurunu. A potom Ťa príde zachrániť. A dokolečka dokola

oktobermimi
10. júl 2022

@maja2017 toto presne najprv ta da na piedestal a potom ta skopne na same.dno, potom ti ako pravy hrdina poda zachranu ruku a zas si na piedestale a dooolecka dokola

zdenkastanka
10. júl 2022

@oktobermimi boze, to je ako z hororu😱😱

oktobermimi
10. júl 2022

@zdenkastanka a to som toho veeela veeela nenapisala...

zdenkastanka
10. júl 2022

@oktobermimi strasne nieco...😫

oktobermimi
10. júl 2022

@zdenkastanka a o tom ze prášil slečnu pod zákonom mne za chrbtom som radšej ticho...e,to sme spolu officialne ešte neboli🤌🏻👏argument...

zdenkastanka
10. júl 2022

@oktobermimi 😯🙊🤮

oktobermimi
10. júl 2022

@zdenkastanka dobre ne?

zdenkastanka
10. júl 2022

@oktobermimi hnus .. dufam ze sa dalej nebude mnozit.

oktobermimi
11. júl 2022

@zdenkastanka to dufam aj ja lebo, chudak dieta a hlavne chudak ta ktoramu ho porodi.ebo ta zena nikdy nic spravne neurobi, nikdy nebude spravne urobena zemiakova kaza nikdy nebude spravnepovesene pradlo...

zdenkastanka
11. júl 2022

@oktobermimi mna by len zaujimalo co za detstvo mal... aký bol otec a tak... ci si tymto lieči nejake komplexy alebo co... ved toto nemoze byt len povahou,.ze vsetko kritizovať.

oktobermimi
11. júl 2022

@zdenkastanka otec bol alkoholik, tyran zomrel v jeho 11rokoch vysiel zo senku a spadol mrtvy do krikov, kedze ludia ho poznali neriesili ho, mysleli ze zaspal...maminku mal uzasnu zenu, dobrosrdecnu, tazko zivotom skusanu. Jeho sestra je skvela zena ta na mna nikdy ani na nikoho nikdy nic zle aj snim vzdy milo pekne, brata ma v base toho som osobne nespoznala.

monuska112
11. júl 2022

@zdenkastanka vsetci tito ludia mali zle detstvo ale to nieje ospravedlnenie, za to ze nenesu zodpovednost za svoje spravanie dnes....kade kto mal zle detstvo ale je na nas ci sa s tym vysporiadame alebo nam to vyhovuje ako vyhovorka. ziaden novy partner za jeho detstvo a minulost nemoze preberat zodpovednost, a cakat ze vsetko zazrakom opravi to je nerealne.

zdenkastanka
11. júl 2022

@monuska112 ved jasne, ja som to nemyslela tak ze to jeho spravanie je tym ospravedlnitelne... praveze sa ma z minulosti clovek poucit, ze toto sa mu na rodičoch nepáčilo a takto sa správať nechcem/nebudem.ci uz k detom alebo zene/muzovi...

autor
Autor odpoveď zmazal
maja2017
16. júl 2022

Ani si nevieš predstaviť ako veľmi ti držím(e) palce! Si veľmi silná osoba, úprimne silnejšia, než som si myslela. Presne včera som na Teba myslela, tak som sem pozrela, či tu nie je niečo nové. A reku nepíšeš, tak si mu iste znova podľahla. No ale Ty nie! Veľmi si ma v dobrom prekvapila! Dáš to, zvládneš to! Vieš aj sama, že by to nedopadlo dobre. To len zaľúbený človiečik v Tebe nahlodáva Tvoj reálne zmýšľajúci mozog otázkami typu : "čo keby... " Ja som pri prvom rozchode s ex mesiac revala. Potom docupkal, bol ako med a ja celá šťastná som sa mu hodila okolo krku. A to bola najsamväčšia chyba akú som mohla spraviť. Dostal ma tam kam chcel mať.. Jedným ťahom dosiahol to, že som robila ako on pískal. Nevedome.. Lebo som ho už nechcela stratiť. Magor, fuj.. Ešte aj po 7mich rokoch mi je z toho zle. A to je samozrejme kolega, ktorý kým som ja na materskej on ohovára, kade chodí.
Nesprav tú istú chybu aj Ty. Radšej teraz preplač mesiac ako by si mala potom plakať niekoľko rokov! A nezostaneš sama, ver mi! Vesmír ti pošle presne toho, koho má. A keď to budeš najmenej čakať!
Jo a nespavosť rieš. A ja by som sa nehanbila zájsť za psychológom. To nie je hanba.
Drž sa kočka! A napíš aspoň odkiaľ si, možno sa tu nájde blízko teba niekto, kto s tebou vybehne na kávu 😉

jaskolka
16. júl 2022

Autorka, stále si opakuj, že to je to najlepšie, čo sa mohlo stať, že nie ste už spolu. Je to veľmi dobre pre tvoju budúcnosť.
Vyhľadaj rodinu, kamošky, choďte na kávu, na kúpalisko, na výlet, do kina, na pizzu. Proste venuj sa iným veciam, koníčkom, záľubám, sebe.
Áno, možno budeš mat nostalgicke chvíle ale ver tomu, že tetaz musí rozum ísť dopredu.
A v nijakom pripade už nedávaj mu ďalšie a ďalšie šance, sama vidíš, že toto nemá cenu.

marisoul
16. júl 2022

V prvom rade, som na teba hrdá!
Ono po rozchode to je vždy ťažké, pamätám si ako som prerevala dni aj noci, prvé dva týždne som vlastne nerobila nič ine, potom sa to zlepšilo. Odplac si všetko čo si potrebuješ odplakat, neexistuje jednoduchsia cesta ani skratka, musis to odzit a prezit, ale sľubujem ti, že keď to najhoršie prejde, ten pocit oslobodenia bude stáť za to. Drž sa, myslíme na teba a sme s tebou.

yoxinka
16. júl 2022

Ja ťa prosím, vydrž! Venuj sa iným veciam a v žiadnom prípade sa k nemu nevracaj.

finett
16. júl 2022

Sme tu a je super, že si tu aj ty! Ak správne dedukujem naposledy si sa mala ty jemu ozvať ako prvá s tým, ako si sa rozhodla vo vašej spoločnej budúcnosti a bývaní. A plánovala si sa mu už neozvat. Asi si v kútiku duše čakala, že on nevydrží a ozve sa a potom budeš pripravená mu povedať, že k nemu bývať nepôjdeš a prípadne to všetko aj ukončiť. A teda ty si vydržala sa neozvat a on sa zatiaľ neozval tiež.
Donekonečna to nevydrží. Počítaj s tým, že sa ozve a môže to byť rôzne. Buď bude citovo pohnutý, alebo naštvaný, alebo ťa bude atakovať raz tak, potom inak.
Dôležité je, že TY musíš vydržať sa mu neozvat a už sa ani neozyvat nanovo.
U môjho ex to bolo také, že keby nemám nutkanie sem tam sa odviezť do miest, kde sa vyskytuje, ísť sa najesť tam, kam chodieva on, sem tam si napísať..., Tak by to odchadzanie a liečenie bolo podstatne lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie. A ja by som zároveň bola v jeho očiach silná a uctyhodna žena a nie chudera, čo sa nevie spamätať. Nie že by na tom, čo si o mne myslí, záležalo, ale v úvode to pridáva na lepšej psychike a povedomí o sebe a celkovo cítiš takú určitú satisfakciu.
Neponižuj sa. On ťa bude ponižovať dosť.
A časom sa to celé otočí. Ty budeš tá silná statočná osoba a on ten chudák. U nás to teda tak bolo. Ja som ale bola vzácny prípad toho, že mňa poslal o vode narcis lebo si našiel druhú (plus iné vymyslené veci). Takže o to viac som bola v depke a odhodlaná sa mu vrhnúť okolo krku pri najmenšom náznaku. Našťastie on bol zaľúbený do inej a cca 2,5 mesiaca ma neznášal a dával mi to najavo rôznymi spôsobmi. Potom zistil, že vlastne miluje mňa a začal s programom "návrat a nová manipulácia". Našťastie ja som bola vyradená a zúfalá len dva mesiace a ten tretí som bola v absolútnej izolácii od neho. A vtedy som precitla a zistila Kto vlastne som a do čoho som sa nechala vtiahnuť.
'Začiatky' sú vždy najhoršie pre obeť. 'Konce' sú vytazstvom a zasa ťažké pre narcisa, kedy už vidí, že prehral.
Teraz bude zle spávať a rána budú tiež zlé. U mňa som síce večer zaspala, ale veľmi skoro som sa budila neoddychnuta. Vtedy skoro ráno v posteli som mala najhoršie stavy úzkosti a prázdnoty. Našťastie to bolo len naozaj na začiatku. A ďalšia veľmi podstatná vec: obklop sa blízkymi ľuďmi. Objav kamošku s ktorou to budeš prechádzať a veľa buď s mamou. Oni ťa podržia. A potom keď treba, píš sem, aj keby to malo byť detinské somariny a polka žien ti tu nanovo nakladala, aká si neschopná a ako neveria, že sa rozides. Nenechaj sa deptat, skôr teraz sustred pozornosť na to dobré okolo seba a na sebe. Určite sa ale nevracaj k tomu čo bolo 'dobré' na narcisovi. Teraz si ty a tvoj život v hlavnej úlohe 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
marisoul
16. júl 2022

Nemaj výčitky, absolútne. Takéto otázky na prvé stretnutie nepatria, nakoľko sa len spoznávate... Vôbec si ho nevodila za nos, to je len jeho hra ako v tebe tie výčitky vyvolať.
Zober si to logicky. On ťa chcel mať od začiatku u seba a toto bol z jeho strany veľmi dobrý ťah. Ak budeš súhlasiť, bude po jeho. Ak mu neodpovies, tak to neskôr použije proti tebe s argumentom, že si ho zavádzala.
Opytaj sa takto: ty by si od niekoho na prvom stretnutí chcela, aby ti už teraz povedal či opustí svoj domov, prácu a zázemie? Asi nie.

zdenkastanka
16. júl 2022

Cisty manipulator... od zaciatku svoju obet chce odstrihnut od rodiny a priatelov...inu moznost nepripusta (byvat u teba, alebo na striedacku) . Musi ta mat pod kontrolou a to jedine u neho doma.
Riešiť hned na 1.stretnuti ze ci pojdes k nemu byvat?to som este nepocula u normalneho chlapa.prosim nepodlahni mu, vydrz, ide ti to dobre... a on sa teda neozval? ani si ho nikde nestretla "nahodou"?

autor
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
16. júl 2022

Sak teda chod byvat s nim. Co ty vlastne chces aby ti tu clovek napisal?

jaskolka
16. júl 2022

Pozri, čim viac to budeš rozoberať, a chcieť zistiť, prečo to povedal, a co tým myslel, a podobne, tak tym viac budeš popletená a bude ti dlhšie trvať "od milovanie"
Chceš skutočne vydržať a dostať sa z toho?
Zavri tu kapitolu. Proste prestaň ho riešiť, rozmýšľať nad tým, čo ako myslel, to už je úplne jedno. Je to minulosť. Hotovo. Opakuj si, že je to tak dobre, že on už k tebe nepatrí a vôbec nerieš, čo, ako, prečo, načo, začo. Lebo logiku v tom nenájdeš a bude ti úplne nanič, aj keby si stokrát zistila, čo ako myslel
A ako na mňa napríklad posobi ra správa? Ako čisté citové vydieranie a nátlak. Navyše ti nikde nepíše, že ťa ľúbi. Len "sa mu páčiš a je mu dobre"
Už toto by bola pre mňa stopka navždy.
Pre teba je jediná možnosť. Ak skutočne chceš sa rozísť. Prestať ho riesit, zamýšľať sa nad tým, čo tým myslel on a zablokovať ho všade.

nadineqq
16. júl 2022

Precitala som celu diskusiu- pre teba bude najlepsie odzit si to cele.. tocis sa v kruhu ako skrecok.. prepac, ale ten tvoj Ferko sa k tebe správa ako k mentalne zaostalej (a ty mas výčitky!) a napriek tomu si bez neho stratena ako deti v lese.
Nezijes s nim, nemas s nim deti, odkedy si s nim, si nestastna ale drzis sa ho ako kliest.
Ked si upraces sama v sebe, hned budes vediet, co mas robit. Ked nechces akceptovat fakty, prisposob si realitu tak, ako potrebujes a hotovo.
Do budoucnosti mas aspon jednu výhodu-nemala by si zostat zatrpknuta- kedze sama vnimas, že to v poriadku nie je(preto tato diskusia, že ano) , baby ti tu dali rad neurekom, takze ked to dopadne tak, ako to dopadnut musi-naozaj nemozes tvrdit, že ta oklamal a zničil ti zivot...

autor
Autor odpoveď zmazal
nadineqq
16. júl 2022

Pises, ze mas "napozerane", teda vies, že sa jedna urcitu poruchu osobnosti, z coho logicky vyplyva, že jeho spravanie nie je standartne a napriek tomu sa ides zbláznit z toho, preco sa správa tak, ako sa správa a celu energiu venujes analyze preco - ked ta ma rad, tak ti ubližuje...si robis srandu zo mna, ci zo seba?