Dokáže sa povýšenecký muž zmeniť?
Ahojte poprosila by som o reálne skúsenosti lebo domnienky by ma v túto chvíľu akurát doplietli. Môj muž je povýšenecký voči mne a predomnou aj voči ostatným ľuďom. Inak v spoločnosti sa správa k ľuďom pekne. Ja mám pocit že on sa cíti byť nadradený nadomnou. Uprednostňuje seba a svoje potreby. Môže sa takýto človek zmeniť? Na začiatku bol o 180° iný a ja už strácam nádej.. ťažko sa mi s ním žije lebo po pár situáciách veľmi klesol v mojich očiach a ja váham či sa dokáže takýto človek zmeniť či nie. Keby spolu nemáme dieťa rozhodovanie by bolo ľahšie. Prosím morálne rady o tom, že som si nemala robiť s ním dieťa mi nepíšte lebo to viem a už to nezmením.... potrebujem sa pohnúť vo svojej hlave ďalej a nie výčitky
nie
Ano,ale iba na chvilu.
Toto smrdí takým fajným chlapom manipulátorom. Na začiatku a pre spoločnosť ňuňu a po istom čase dobrý psycho teror.... Tu by musel nastať absolútny obrat a hlavne on by musel chcieť sam od seba... Inak to bude stále len o tom, že jasne ja sa zmením a nezmení sa a v spoločnosti sa bude tváriť, že ved ja som žiadnu chybu neurobil.... 🤦♀️ Držím palce aby si sa dokázala odpútať.
Nezmení sa tomu verte, bude to len horšie, žiaľ 😔
@kika193 prenho toto asi nie je spravna motivacia.. to mozno hovori za vsetko neviem
To čo popisujes sedí na správanie psychopata. Kedy začalo to zhadzovanie/psychicky teror? Keď sa narodilo dieťa a zrazu si na ňom závislá?
Nezmení žiaľ... K dobrému určite nie.. To by sa musela stať nejaká vážna vec aby sa zmenil k lepšiemu..
Neverím, že sa môže zmeniť. Vlastná skúsenosť
Nezmení. Podla mojho partnera sa človek nikdy nezmení len začne inak rozmýšľať.👍 Mám takého podobného ako ty, viem čo to je.🫠
Môže, keby on sam chcel. Na to by však potreboval nejaký dôvod. Pokial sa správa nadradene, sam so sebou je spokojný, asi mu nič nechýba.
A keby náhodou, nečakaj nejakú rýchlu extrémnu premenu. Takéto veci idu pomaly, trvajú dlho, chce to silnú motiváciu, dlhodobú, cielenú prácu na sebe.
Clovek sa vie zmenit. Ale vacsinou ho zmenia tazke situacie v zivote, ktore mu ukazu vlastnu smrtelnost a najma to, ze je v akutocnosti take iste telo a dusa ako vsetci ostatni.
A moze ho zmenit viera v Boha. Stretnutie s Jezisom, ale to tiez musi chciet... Takze ano je to mozne. Ale u kazdeho individualne.
Podľa mňa sa dokáže zmeniť...ale musel by padnúť na samé dno..píšem o svojom manželovi, ktorý si až vďaka autonehode uvedomil o čo by prišiel a celý svoj život prekopal od základov...takže za mňa áno -dokáže sa zmeniť 👍
@j_m hm, podľa mňa je svojím spôsobom tyran, ale v spoločnosti pred ľuďmi hrá dobráka... on presne vie, čo robí, mám s tým skúsenosť. Netreba váhať, zbaliť si dieťatko a utekať kade ľahšie. Problém nastane, keď sa bude autorka súdiť o dieťa a jej muž to zahrá na kurátorku, to by ste sa divili, ako sa to všetko vie zvrhnúť.
chlap sa dokaze zmenit ale len k horsiemu, nic dobre od manipulatorskeho a dominantneho chlapa necakaj
Nuž,ja som zazila nieco podobne s 1. manzelom.myslim tym,to ze sa zmenil o 180 stupnov.no tiez teda k horsiemu.
Len ja som mala to stastie,ze my sme este dieta nemali.zial po svadbe sa zmenil-keby som to nezazila,asi neverim,ze sa to tak dá.a k tvojej otazke vlastne-nepotesim ta,ale zostal uz taky....
Bola som velmi mladucka,vydrzala som az 4 roky,potom som ho opustila.mala som to ale ovela lahsie bez dietata.rozumiem ti-ked je tam dieta,je to tazke,ale ak mas dobrych rodicov,ja by som na tvojom mieste radsej z kratsej cesty.mna velmi rodicia podporili a podrzali.ja som mala len 22rokov vtedy.vydala som sa po 18-tke🙈
Nie zmenit sa nedokaze a casom to bude len a len horsie.. Svoju poziciu vo vztahu si nevies vydobit on k tebe musi citit a mat respekt prirodzene..
Ano vie byt aj iny ale s inou zenou.. Takze nehladaj zmenu v nom ale v sebe.. Ak sa ty zacnes spravat inak bude sa aj on.. Ak sa nechces menit nemusis ale ani on.
Podľa opisu je má možno narcisticku poruchu osobnosti. Ku svojim najbližším sa správajú otrasne a pred cudzími sú sladkí ako med.... takí sa už nemenia....
Taký človek sa mení podľa situácie ale povahové črty nikdy je to len maska... Viacerí muži sa až časom ukážu či už v spoločnom bývaní alebo narodením dieťaťa. Buď sa prispôsobíš alebo odíď
To ako sa správal pred tým , to bola pretvárka. Po čase len ukázal svoju pravú tvár. Určite sa nezmení k lepšiemu, možno ti naslubuje ale vydrží mu to len chvílu. Akého ho vidíš teraz, taky je v skutočnosti, je to jeho osoba,povaha, charakter.
Nie, nezmení sa...vlastna skúsenosť.
Dokáže zmeniť svoje správanie, to áno, lenže to trvá zvyčajne veľmi krátko. Povahu a svoju vnútornú výbavu už žiaľ zmeniť nedokáže.
To nikto
Dokaze sa zmenit ak sa chce on zmenit. Ak to chces ty, tak nie.
Keď nie kvôli tebe, ale aspoň kvôli tomu malému by sa mal zmeniť. A keď ani to malé s ním nepohlo, tak on sa k lepšiemu už nezmení.
A čo keby si sa zmenila Ty a nenechala sa ponižovať???Preboha, žena 🤦🏼♀️ Maj trošku sebaúcty.
nie zial

moj psychoterapeut vravi, ze vsetci sa mozu zmenit, len musia mat spravnu motivaciu, napr strata rodiny.
Ked vahas s rozhodnutim o pokracovani vztahu a nedari sa ti nadviazat s muzom zmysluplny rozhovor,
skus aj ty vyhladat odbornu pomoc, vylicit situaciu podrobnejsie a dostat realny nahlad na vas konkretny pripad.
Samozrejme, idealne, keby ste sli na parovu terapiu.
Drzim palce!