icon

Dokonalosť podľa instagramovej matky

18. mar 2025

Ahojte dievčatá, možno vám to bude pripadať čudné ale musím sa už niekomu zdôveriť. Nehľadám kritiku skôr pochopenie alebo take povzbudenie od vás ostatných mamičiek lebo som zúfala. Mám dve malé deti pod 3 roky a som s nimi doma na MD. Na instagrame často sledujem jednu známu influencerku a od nej som si vytvorila obraz o tom ako by mal deň s deťmi vizerať, ako by som mala hneď ranno zabehnúť maratón, zároveň byť už o siedmej namaľovaná, najstajlovaná, s čistou kuchyňou, navareným obedom, o deviatej už uprataný celý dom, nikde žiadnej hračky, prechádzka vonku, prísť dnu, obed, najlepšie popri tom celý deň nejesť, resp. niečo ľahké do seba nahádzať a nepribrať, a zase cvičiť, a nabehať 10000 krokov denne, a robiť pri tom lievance a koláče, a staršie dieťa číta encyklopédie a je z neho hotový prírodovedec, a pozná písmená a celý deň má vzdelávacie aktivity štruktúrované podľa škôlky, a na ihrisko chodíme vyparádení a čistí a pred spaním treba ešte upratať celý dom, natrieť na seba všetky kozmetické produkty, a celú noc dobre nespať a ráno vstať a byť plná energie a úplne sa zničiť cvičením a popri tom sa usmievať a hlavne byť namaľovaná a neviem čo ešte a v nedeľu už o 9 ráno byť nachystaná s celou rodinou v sviatočných outfitoch a celú zoo obehnuť v kožušine a čižmách na opatku a každú sobotu vypucovať celý dom nech je všeto v top stave a popri tom stíhať pracovať a venovať sa sebe a mužovi. Všetko som robila podľa jej vzoru s tým najlepším úmyslom, lenže vôbec to nezvládam, totálne som sa vyčerpala a nechápem kde robím chybu, ako to že jedna mama toho toľko stihne a vždy vládze a ja nie? Cez deň som s detmi sama, rodičov už nemám.

Strana
z4
evaachesa
19. mar 2025

@katty123456 a raňajky vynechala? 🫣

ema22270
19. mar 2025

Je to haluz lebo videla som od nej asi 3-4videa a vies ze som vedela, ze myslis ju? Normálne si ju idem vyhladat... ja by som povedala ze uvidime... dokedy jej to vydrzi, lebo toto musi byt sakra narocne udrzat ... to je take na vyhorenie.

sisaka
19. mar 2025

Téma o Evereste už skapala, tak poďme nahodit niečo iné, čoho sa ženy chytia a bude debata aspoň na 20 strán 🤦‍♀️
Tento príspevok ale fakt nevyšiel.

karolinakr
19. mar 2025

@sisaka 😅

karolinakr
19. mar 2025

@sisaka ja by som dala anketu, že kto bol na činskych rebrikoch A/
kto bol na tom rebriku vo vzduchu B/
a kto by si trufol na vystup ako Ondro Huserka v Summer squad C/
ale mňa by to ozaj zaujímalo, lebo okrem autorky, čo liezla na Homaláje, nikto sa nechytil

karolinakr
19. mar 2025

@sisaka alebo ešte jednu anketu, že kto klepe 5.41h. ráno rezne

sisaka
19. mar 2025

@karolinakr no po urobeni reklamy tejto influencerke si asi viaceré vstúpia do svedomia a začnú robiť rezne nad ránom. 🙄
Inak tá influencerka asi tiež nemá všetkých 5 pohromade. Miesto konzumácie čerstveho jedla jedia vždy nejaké prihrievané? Musí byť fakt pôžitok dať si potom na obed prihrievaný rezeň… ale nevadí, hlavne že motivuje tie, čo nie sú schopné vytvoriť si vlastný harmonogram dňa a robiť si veci podľa seba.

rorino
19. mar 2025

Kde robíš chybu,?Prepáč,ale matka dvoch detí sa riadi podľa instagramovej baby?Vypnúť Instagram a uvidíš aká budeš šťastná a všetko budeš stíhať.🤦🤦🤦🤦Môj ty bože,dúfam,že toto je ďalší niečo nepodarený výmysel.

katty123456
19. mar 2025

@evaachesa tie už o polnoci zrejme😉alebo radi raňajkujú rezne

vieronika14
19. mar 2025

Už len čakám kedy dá vyjadrenie k tejto diskusii

enya00
19. mar 2025

@simona20201309 uplne 🤦‍♀️ a na sietach sama dokonalost

lienka.7
19. mar 2025

@rorino sa divis? Keby niektoré nemali ss, asi by ani nedýchali, lebo by im to nemal kto v nejakom trápnom videjku povedať 🤦‍♀️

veronka523
19. mar 2025

Instagram v preklade instantná realita. To hovorí sa všetko. Ja mám deti o polovicu viac ( 4 ks). Tiež občas kuknem mamičky s viacerými deťmi ako mám ja, a tiež ma prekvapuje aké majú všetko dokonalé, ale potom si spomeniem, že zo 100 vianočných fotiek som vybrala jednu dokonalú, takže ľudia uvidia len to, čo chcem JA. Začni žiť v realite, v prítomnom okamihu, ktorý už nikdy nebude, všetko letí tak rýchlo... A zablokuj si tú dokonalú pani na instagrame. Zlepší ti to život.

luccija
19. mar 2025

Máš dve deti tak by si mala byť rozumna a nasledovať také veci.Nie je to realita a bodka.

rorino
19. mar 2025

@lienka.7 a potom vyplávajú na MK,že nič nestíhajú....

janulik2008
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
19. mar 2025

@karolinakr keď píšem že byť influencer je diagnoza sama o sebe a nie jednému z toho preplo, alebo bol zavraždený tak skus hádať 😉
Práve mi vyskočili na fb nejaké videa ktorými som zabila pár minút a ja naozaj nechápem, ako môže tým ľuďom až tak .....
Jedna natáčala svoje dieťa ako plače a ona ho upokojovala (asi 7rocne)
Druha ako miluje svojho muža a aká je veriaca
Totálne sibnute ženské. Naozaj byť influencer je môj obrovský sen....🤫🫣🤡

karolinakr
20. mar 2025
karolinakr
20. mar 2025

@simona20201309 ja by som nemohla byt influencer, ale novinar - spovedat ĺudi alebo testovať výrobky, to by sa mi hodilo ..Pamätám, ked som robila skúšky na vysoku na žurnalistiku, mali sme ist s tym mikrofonom na ulicu a nahrať rozhovor s nejakym okoloidúcim, tak sa mi potili dlane a bol to docela trapas

simona20201309
20. mar 2025

@karolinakr ja som práveže za súkromie. Žiadne fotky, žiadne sociálne siete, videa, dokonca som aj zvažovala nedať súhlas na fotenie dietata v MS.

margotka17
20. mar 2025

No daj sa mi svete, to je ale sikovnica 👍. Aaaaa perie kedy? Nezehli? Okná čo, neumyva? 🤔 A záhradu má? Kosiť by mohla v rámci posilňovania 🫣. Paradajky pestuje aj uhorky? Noooo, zdá sa mi, že má značné medzery ešte, aaaale, keď to dievča doladi, hádam bude najdokonalejšia 👍. Pooootom, si aj ja založím insta, nech mám na co 😲 🫣.

romiada
20. mar 2025

To si pozerala asi zostrih sledu udalosti 2-3dní. Lebo to čo si opisala sa da stihnut ak ma den aspoň 32 hodin, alebo maš minimalne 3 pomocníčky. Bože ženy, ešte tu niektora napište, že verite že všetky insta ženy a herečky vyzeraju v realite tak dobre ako na fotkách 🙈 zarabaš si na peknu depresiu akurat

andrea2323
21. mar 2025

Skor je brutalne, ze pri tom pocte stories, ktore prida za den ju musia tie male deti vidiet neustale s telefonom v ruke 🤯

princezna_bosorka
21. mar 2025

a naco sledujes take hovadiny? kazdemu pricetnemu cloveku je jasne, ze to co zdiela na ig, nie je realita (bud je za tym cely tim ludi alebo len sprosto klame). tu je fo fakt plne intermetovo zranitelnych obcanov....

zazka666
23. mar 2025

Hlavne nesleduj pichoviny a usetriš čas.

pikachu999
24. mar 2025

Nechápem na čo vôbec sleduješ také picovyny

dankanka
28. mar 2025

Asi si mladá mamička. Ja už mám 40, čo to odzite a viem, že takéto veci nie su pravdivé. Nepotrebujem to ani sledovať. Všetci máme 24h dní. Ak ona všetko takto postuje, tak nie, nevenuje sa deťom ani domácnosti. Nie tak, ako to prezentuje. Nadych-vydych, ružové okuliare dole, vypni Instagram a rob čo Tebe a deťom robí radosť a čo Vám naozaj treba.

pajuch
28. mar 2025

Ahoj, rozumiem,co mas na mysli. Zivotu na ig netreba verit, konkretne spominany profil mamicky. Nemyslim,ze klame, ale ukazuje len co chce a ako chce,co na svojom profile predsa moze,zjavne jej to funguje. Priklad,aby ti nebolo hrozne,ako to vsetko dava: byvaju hned vedla stadiona, kam chodia moje deti jazdit 5x do tyzdna.S najmensim ich cakame casto na ihrisku,ktore je vedla. Xkrat som tam stretla jej muza s detmi, poobede. Ju som videla akurat vybehnut do alzaboxu...to neznamena, ze nechodi aj ona,ale ma slusny support, vezmi si,kolko toho stihnes, ak mas denne co i len na 2hodky decka z domu prec...ajajaj,upraces aj pofotis aj si pospis :D a pocas dna si dieta cvaknes 30x pri beznych cinnostiach a hned mas ig zivot turbo maminky. A ona to aj spomina,ze dakuje za pomoc od muza, ktory pracuje z domu. A uvareny obed rano? Aj to sa da, nie je to superschopnost, tiez bolo u nas obdobie skoreho vstavania, tak o 8.15 bol obed, pracka aj vysate a slo sa von. A potom prislo 3.dieta,dosli baterky a dnes uz kuchynu z vecere spratavam casto az po ranajkach;)

Strana
z4