icon

Dokonalý manžel

augustovkaa
21. dec 2013

Ahojte dievčatá, potrebovala by som nestranný názor na pár vecí. Som šesť rokov vydatá, mám dve malé deti a manžela, ktorý nepije, nefajči, nepodvádza, cez víkendy varí. Proste ideálny muž. Aj tak má na ňom pár vecí vytaca do sialenstvae alebo som len rozmaznana? 1. Štve ma, že mi celý deň nezavola ako sa mám. Dokonca mu ešte aj vadí ak mu zavolám ja. Beriem to ako nezáujem z jeho strany. Vraj žiadny kolega si s manželkou nevola. Minulé doma zabudol mobil a v ten deň si šiel sadnúť s kolegami o 18,00. Vraj do deviatej príde. Prišiel pred polnocou, ja som bola nervózna, čakala som, že mi zavolá z kolegovho mobilu, že sa zdrží a jasné že nezavolal. Vraj žiadny kolega žene nezavolal. 2. Vadí mi, že sa každý deň hrá dve, tri hodiny na počítači hry a cez víkend aj pol dňa. Vraj potrebuje ofreagovanie. Veď ja som na materskej a on chodí do práce. 3. Keď mu to vyčítam, povie že čo po non stekam, že nabudúce sa bude hrať dlhšie. Vraj načo má chodiť za mnou, keď mu všetko vyčítam. 4. Po každej aj malej hádke tvrdí, že celú noc nespal, že mu je zle. Proste si ma nevšíma a samozrejme sa hrá a povie mi, že so mnou bude, keď budem dobrá. takže radšej za ním doliezam ja pre pokoj v rodine. Vraj som zlá manželka. Pravda je taká, že celá domácnosť okrem varenia cez víkend je na mne. Aj deti samozrejme. Ja ešte aj mužovi menín každý deň slepý a ponožky, objednávam ho k lekárom aj na výmenu pneumatík aj keď ja nejazdim. Keď susedia vecer o ôsmej vrtaju, ja im chodím zaklopať na dvere, že nám deti budia. Manžel povie, že mam byt tolerantná. Veď on deti nesúprava. Proste všetko je na mne a ešte nie som dobrá manželka, len on je dokonalý manžel.

veron_dorusincova
22. dec 2013

@augustovkaa ono mne je tazke radit, pretoze ja som clovek samotar...takto mi to vyhovuje - ja davam priestor jemu a on mne..nie je to o tolerantnosti..skor si neviem predstavit, aby bolo nieco zakazovane mne...mne uz je divne, ked mi muz zavola viac ako dva krat za den 😅
tiez som sa to vsetko ucila, ale viem s istotou, ze cim viac na neho budes tlacit, tym castejsie ti bude utekat...
nepises ako ty travis chvilky volneho casu (dvolezite pre teba) a ako stare mas deti (ci mozes od nich na par hodin odist)..zas by boli tie rady trosku ine..
mozno by bolo fajn najst si kamosky a vypadnut na dve hodinky na kavu? nech sa on povenuje detom?!
a najdvolezitejsie je, najst si sami pre seba cas...nenútene a s radostou 😵

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@veron_dorusincova mám 3 ročnú dcéru a 3 mesačného syna, čiže voľný čas veľmi nemám

veron_dorusincova
22. dec 2013

@augustovkaa mas pravdu - chlapcek je este malicky..ale aj tak prajem vela sil a spravnych rozhodnuti...urcite casom pridete na to, co vyhovuje vam obom...a hlavne tebe, pretoze ako som spravne pochopila, tak tvoj muz si cas na seba a svoje veci najde 🙂

augustovkaa
autor
22. dec 2013

@veron_dorusincova áno, manžel relaxuje rovnako ako keď sme mali len jedno dieťa. 🙂 ďakujem ti za povzbudenie. Dobrú noc

veron_dorusincova
22. dec 2013

@augustovkaa to je mi jasne..uz vidim toho mojho, ako bude kocikovat namiesto rybačky 😅 😝 😀 ale som s tym zmierena, ze vsetko je na zenach 😉 😎 dobru...

mamavera
22. dec 2013

@augustovkaa nebudem tu riešiť to, že je hlúposť, aby si manželovi chystala veci na oblečenie, objednávala ho zubárke a pod., to ti už napísali iné baby a súhlasím s nimi, tvoj manžel je dospelý, svojprávny. Ale, že sa k tebe nechová tak, ako by si chcela, je aj tvoja chyba. Nehnevaj sa na mňa, ale ty si sa sama svojím správaním pasovala do role nepríťažlivej spolubývajúcej. Tým ťa absolútne nechcem uraziť, to by som si nedovolila, ani posudzovať tvoj zovňajšok, nepoznám ťa a neprináleží mi to. Ale uznaj sama - ako môžeš byť pre neho príťažlivá svojím konaním, keď v tebe vidí spojenie slúžky, sekretárky a nie niekoho, kto je pre neho zaujímavý. Máš maličké deti, to však neznamená, že sa máš vzdať chvíľ pre seba. Naopak, byť na MD s dvomi malinkými deťmi je práca na 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Máš aj ty denne toľko času venovať sa sama sebe ako tvoj manžel? To ťažko. Chápem, že sa po náročnej práci potrebuje odreagovať, treba mu to umožniť, ale mysli sama na seba! V tom to je. Ženy zaujímavé pre mužov zväčša nie sú tie, ktoré lietajú s prachovkou okolo neho, predkladajú pred neho plný tanier a odkladajú prázdny. Muži väčšinou šalejú za ženami, ktoré sú sebavedomé, vážia si samé seba a sú samé sebou. Začala si dobre - koniec chystania vecí na oblečenie, postupne pokračuj ďalej. Keď sa ty začneš správať ináč sama k sebe, nepriamo donútiš okolie, aby sa tiež k tebe inak správalo. Príde z práce, nech si hodinku oddýchne za PC, potom mu šupni deti a nech ide s nimi na prechádzku. Že nepôjde? Tak mu povedz, že si nutne potrebuješ odbehnúť do obchodu a prídu za hodinu. Neboj, poradí si. Bude musieť. Nájdi si čas na posedenie s kamoškou, kaderníčku, kozmetičku, nech sa aj on podieľa na výchove. Keď prídeš s novým účesom, usmiata, budeš pre neho oveľa príťažlivejšia. Nedoliezaj k nemu!!!! Tým sa od neho viac a viac vzďaľuješ, berieš mu možnosť loviť, ktorá je mu vlastná. Muž si NIKDY nemôže byť ženou celkom istý, to ho udržiava v strehu a napätí. Daj si poradiť od starej korčule 😎

borkavan
22. dec 2013

@mamavera jeeejko ako pekne si to napísala. Vážne cenné rady... hlavne o tom, že muž musí loviť. 🙂

mamavera
22. dec 2013

@borkavan ešte keď som bola čerstvo vydatá, tak sa mi dostala do rúk kniha, neviem už ako sa volala, ani kde mi zmizla, asi tam, kde všetky, ktoré požičiam a zabudnem komu....ale zostala mi v pamäti jedna veta z nej - správať sa k mužovi celý život tak, ako v prvých týždňoch, keď ste sa zoznámili. Mám dlhoročný vzťah, v ktorom som šťastná, ale priznám sa, že mám túto vetu stále uloženú v pamäti - a snažím sa ňou riadiť. Keď zakladateľka témy manžela spoznala, nebola pre neho jeho sekretárkou a slúžkou v jednej osobe, ale niekým, kto ho zaujal. Ako to beží v domácnosti jej svokry by mi bolo srdečne jedno. Ja jej pravidlá nemením, neželám si, aby zasahovala do mojich. Bodka. Keď sa manželíkovi nepáčia, pokúsime sa nájsť kompromis, ale tak, aby boli spokojní obaja, nie len on. je samozrejmé, že každý vzťah je iný, povahové črty ťažko zmeniť, vzťah sa vyvíja, zo ženy sa stala matka, to však neznamená, že má stratiť svoj život, naopak, musí si ho ponechať, pretože sa môže stať, že sa jej muž začne po čase obzerať po niekom, kto je sám sebou, váži si sám seba a je tak trošku zdravo sebecký.

borkavan
22. dec 2013

@radkanika
@sissmiss inak baby, máte sa vážne. Môj bývalý priateľ bol takýto. Proste robil aj takéto drobnosti ako samozrejmosť. a navyše ešte vedel aj veci okolo počítača - naištalovať.... vela programíkov... čo som si zmyselala to mal, alebo našiel na to program. Aj sex bol perfektný. Dokonca mal rovnakú uchylku v nástenke a v krabičkovaní, obaja máme nástenku, hehe a v šuflíkoch krabičky.... ach jaj... bola to pohádka.
Len bol o 10 rokov mladší a asi zaurodavala mama... alebo neviem. Ale povedal, že so mnou to nemylsí vážne, lebo že som staromodna v obliekaní a že on chce do života vekovo bližšiu. ☹
bolo to neskutočné sklamanie pre mňa. A ked som mu povedala, že a toto všetko ako si rozumieme dokonale a vieme sa navzájom rozosmiať a vieme sa utešiť keď treba... a skvelý sex... tak na to mi povedal, že to nestačí, že on ku mne necíti takú blízkosť ako by chcel a zas zopakoval, že chce vekovo bližšiu. Ale pritom deň predtým mi planoval ako mi bude variť a ja budem teda umývať riady... (lebo ja neviem variť)... a iné plany
Bola som jeho druhá priateľka len. boli sme spolu skoro dva roky alebo viac, už neviem.
ach jaj ☹

mamavera
22. dec 2013

@borkavan neber to ako prehru, ale naopak, ako výhru - šancu stretnúť niekoho ešte lepšieho

borkavan
22. dec 2013

@mamavera inak toto máš pravdu, toto som aj ja niekde čítala, že treba sa správať k mužovu ako prvé týždne vťahu. A niekedy ked si neooholím nohy aj dva týždne, bo sa mi nechce, tak si na to spomeniem. Alebo ked chodím po dome ako strašidlo... no ale je to ťažké. Lebo nie vždy je zo mňa dáma a mám chuť byť celý den v pyžame alebo len v teplakoch a ako strašidlo a nech mi dá pokoj. najradšej nech ide preč,niekde von. chvalabohu chodí len k rodičom, zatial. hehe.

mamavera
22. dec 2013

@borkavan tak jasne, treba byť upravená, ale tu nejde o to, aby žena upratovala v kostýme, alebo varila v lodičkách - to je len v priblbnutých amerických filmoch 😝 😝 😝 😝 . Ide skôr o to, aby si vážila sama seba, aby bola sama so sebou spokojná. Jej spokojnosť sa totiž odráža v jej výzore. Mužov nepriťahujú utiahnuté zakríknuté ženy, ktoré lamentujú nad tým, že zase pršalo a treba pretrieť obloky, takže nemôžu ísť s mužom na terasu do reštiky na kávičku....ale ženy, ktoré sú sebavedomé a pokojné samé so sebou. Aj ja som často v teplákoch, samozrejme nie vo vyťahaných, fľakatých a pod. Môj partner je športový typ, on vymaľované pipky v ihličkách veľmi nemusí. No asi pôjdem spať, lebo zisťujem, že som po polnoci múdra ako rádio.... 😀

evelynm
23. dec 2013

@mamavera , waaaw, hovoris mi z duse!!! tiez skusenost starej korcule 🙂

mamavera
23. dec 2013

@evelynm to vieš, aj ja mladá, sprostá som si myslela, že musím mať všetko tip-top a padala som pomaly na hubu, aj keď môj manžel nemal problém navariť, prebaliť alebo okúpať deti. Našťastie som z toho vyrástla, teraz sa tak snažím postaviť k práci, aby aj ostatní mali miesto 😀 😀 😀

evelynm
23. dec 2013

@mamavera , "teraz sa tak snažím postaviť k práci, aby aj ostatní mali miesto" - skvelaaaa filozofia! 🙂

zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa tak ako dnes? ... ponozky ma nove, alebo zase recykloval? 😉

sono2
23. dec 2013

Pozri. Každému niečo vadí. Je to prirodzené. Keď nemáš to chceš hento a naopak...

augustovkaa
autor
23. dec 2013

@mamavera ďakujem za radu starej korčule🙂 Určite stojí za to zamyslieť sa nad tým

augustovkaa
autor
23. dec 2013

@zuzkaanicka ešte leží ale dám hlásenie🙂

zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa veru, my stare korcule Ti neradime zle 😉

zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa a dufam, ze pouzite ponozky su uz v kosi na spinave pradlo 😉

zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa no, ale este lezi, alebo uz hlada skrinu? ... u nas by ho uz deti vytiahli davno z postele 😅

edita56
Autor odpoveď zmazal
borkavan
23. dec 2013

@all ale problém je až teraz 😀 . Lebo už je pol jednej a ja zistila s hrôzou, že nemám žiadne pečivo a to budú obchody dva dni zatvorené. 😀
Nuž čo. Však hádam v Tescu kupim nejaký ten hnusný chleba. fuj Ja ho jesť nebudem

augustovkaa
autor
23. dec 2013

@zuzkaanicka keďže som mu večer pochádzala všetko špinave do koša na pradlo, keď o desiatej vstal šiel sa pohrabat do skrine a čuduj sa svete po 10. Minútach objavil kde čo má a celkom schopne sa obliekol až na tie vojenské ponožky strikovane s letnú košeľu🙂

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa to nevadi, je obleceny a zvladol to sam 😉 ... to je podstatne a Ty si sikovna, ze si to takto rychlo utala 😉

radkanika
23. dec 2013

@borkavan joooj, ake smutne a hlupe :( to mi je luto, niekedy vedia ini ludia fakt dokafrat vsetko, ak teda myslis, ze to bola hlavne ta jeho mama. V kazdom pripade hlavu hore, je vela muzov na svete, len treba hladat spravne. Mne kazdy vravel, ze mam prilis vysoke naroky na muza, lebo ja sa priznam, mala som viacere vztahy, ale aj "vztahy", kedy to trvalo trebars len tyzden...mne akonahle sa nieco nepacilo, jednoducho som to nechala tak, lebo ja som sa sice riadila aj srdcom, ale aj rozumom. A vedela som, ze ak mi cosi nevyhovuje uz teraz, nebude to dobre ani potom...a veru oplatilo sa pockat si na praveho.

augustovkaa
autor
23. dec 2013

@zuzkaanicka ďakujem, asi som potrebovala nakopnut

zuzkaanicka
23. dec 2013

@augustovkaa som rada, ze si sa dala nakopnut a fakt si sikovna, lebo si necakala a hned realizovala a ako vidis, ani to velmi nebolelo 😉 ... teraz este manzelovi obcas vychystat obe deti a poslat ho na vychadzku-to musi zvladnut ... a Ty si mozes oddychnut, skocit na kavu, ku kadernicke, alebo trebars sa aj v klude ucit, kedze este studujes 😉 ... clovek zvladne tolko, kolko je na neho nalozene, ale aj manzel je clovek a netreba sa bat zaukolovat ho 😉 ... drzim Ti palce a prajem krasne vianoce 😉