icon

Doma som za slúžku

basula30
9. nov 2016

Neda mi to nenapisat..sedim pred telkou so slzami v očiach..v dome bordel a je mi z toho zle..pohadala som sa s mm podla ktoreho nic nikdy netreba robit a mne drbe...rano vstavam o 4.. vychystam sa do roboty malu do škôlky..poobede ked o 5 prideme ma caka doma kolobeh ( prat..upratat..atd) muz si sedi na riti a len do nna drbe..pomoc ziadna. A ked nieco tak sa to všetko proti mne tak zvrtne ze ta sprosta som ja..

ajana1
11. nov 2016

@lubkavargova1 @puklica13 inak Na toto je super ta spominana kniha pretoze najskor Sa zbavujes veci ale nie miestnost po miestnosti ale po kategoriach a Nie stylom vyuzijem alebo nie ale ci k Teh Danes veci mate nejaky citovy vztah alebo vas naplna stastim. hlavne vam to da uplne inu perspektivu Na veci nehovoriac o tom soku ked to vidite vsetko vedla seba 😄

alaguema
11. nov 2016

@dai akože keď pracuješ pre nejakú firmu, tak pred klientom tej firmy na ňu otvorene nadávaš, alebo sa sťažuješ na podmienky???

dai
12. nov 2016

@alaguema 🙂 zi dalej v svojom svete a moj ruzovy nechaj na pokoji... chapem ze zavist je svina a asi ti tvrdo lezim v zaludku... co uz, uz davno som pochopila ze niektore typy apriori vadi optimizmus a snaha o lepsi zivot pre seba aj inych... krasny vecer a dakujem za diskusiu - aj ked neplodnu ale co uz. Dobru

alaguema
12. nov 2016

@dai Mohla byť plodná, keby si mala snahu sa aj zamyslieť nad tým, o čom píšeme. To čo ty voláš optimizmus, ja vnímam ako naivitu a nedostatok informácii. Pamätám si ťa z diskusie, kde si slepo obhajovala aktuálny systém, aj keď väčšina uvažujúcich ľudí už vidí, že zúfalo zlyháva. Pripadáš mi ako človek, ktorý len opakuje nejaké naučené frázy a nezamýšľa sa nad tým, ako veci fungujú naozaj. Neležíš mi v žalúdku, veď ťa vôbec nepoznám, ale tvoje argumenty sú také smiešne, že je to občas až neuveriteľné. Viď. konkrétne to s tým dôchodkom. Či je závisť sviňa? Hovorí sa, že áno. Mám to šťastie, že je mi veľa nepodstatných vecí úplne jedno, takže závisť mi je totálne vzdialená, ale ty o nej vieš asi svoje, keďže ju vyťahuješ v každej diskusii, ktorá sa neuberá smerom, aký si si želala. Nesúď každého podľa seba 😉

ajana1
12. nov 2016

@alaguema @dai zeny ale v podstate mate pravdu obidve. Lebo jedna co ma pani Na vypomoc to ma popri studiu a druha sa tym zivi a to je dost podstatny rozdiel. Predpokladam ze ta co to ma na privyrobenie nebude robit takuto pracu cely zivot ale iba na kratkodobe vylepsenie rozpoctu. Sama nie som moc Sasha can ciernej ekonomiky ale tiez zalezi ako je system nastaveny. Staci si vziat taku malickost ako ked niekto chce predat prebytky zo zahrady. Kebyze to chce riesit oficialne tak este Na tom aj doplati a radsej to ovocie a zeleninu necha zhnit. Pri remeslach a domacej vyrobe su tak neskutocne vysoke dane a zvytocna administrativa ze nase tradicne remesla zanikaju pretoze si ich vie len malo ludi dovolit.

alaguema
12. nov 2016

@ajana1 s poslednými vetami úplne súhlasím. Žiaľ, to je realita. A ak sa mám rozhodnúť medzi tým, čo vnímam ako správne a medzi tým, čo mi systém a byrokracia diktuje ako správne, tak v tom mám úplne jasno. Remeselníci a drobní pestovatelia sú na vymretie a tu sa ľudia tvária, že je všetko v najlepšom poriadku. Zatiaľ čo by sme mali práve my, ktorí máme prostriedky a možnosti, týchto ľudí maximálne podporiť.

dai
12. nov 2016

@alaguema tento system som nikdy neobhajovala, som prave ten co s nim aktivne bojuje - realne, nielen krcmove reci... na druhej strane ak chceme aby fungovala solidarna rkonomika tak musia platit urcite pravidla. Osobne som liberal, zastanca co najmensieho statu a co najnizsich dani - lenze toto vyhovuje mne lebo sa viem o seba postarat, je tu ale kopu ludi ktory to nevedia a ti potrebuju stat, je zvlastne ze prave ti sa vaecdinou odmietaju podielat na jeho fungovani... pisala som tu o podnikani v malom lebo s tym mam skusenost aj so vsetkymi tmavymi strankami fungovania nasho statu, som clenom roznych obcianskych zdruzeni kde sa o vela veci snazime napriek tomu ze stat hadze polena - oznacovat ma za naivnu mi pride dovne ale to je tvoj pohlad na vec... ja to co ty predvadzas vo viacerych diskusiach zas pokladam nie za realizmus ale negativizmus... v normalnom zivote sa snazim takymto ludom vyhybat- nechces tak nechaj tak, stastie je len osobne rozhodnutie v hlave ako chcem zit nic viac a nic menej - to iste osobna sloboda..
Este raz pekny den

alaguema
12. nov 2016

@dai áno, niet pochýb o tom, že sa prezentuješ ako liberál. Neboj, všimla som si 🙂 A nie, nie som negativista. Iba realista. Diskusiu, kde si vehementne obhajovala kapitalizmus, ako jediný funkčný systém, sa mi hľadať nechce. Už vtedy som ti tam hodila zopár linkov s alternatívami, ktoré si si podľa mňa ani neotvorila 🙂 Nejdem ďalej pokračovať v tejto debate, sme mimo tému a téma štát a systém a kto ho potrebuje, alebo nepotrebuje je komplikovaná a sem sa to už rozhodne nehodí.Peknú sobotu všetkým, idem sa venovať iným radostiam 😎

lubkavargova1
12. nov 2016

Zeeeeeny nehadajte sa 🙂 🙂
@ajana1 keby ze tak sa zbavujem veci tak 3/4 bytu fakt vyhodim....a potom mna nasi 🙂 🙂

dai
12. nov 2016

@alaguema ak som ho niekedy obhajovala tak si to viem predstavit len v nejakej nostalgickej debate o komunizme, urcite nie ako najlepsi system... len vies, toto je presne to co som aj v tejto debate spominala a preto sa mi ani nechce pokracovat - vytrhavas veci z kontextu ako ti to vyhovuje a slovickaris - to pre mna potom debata straxa vyznam lebo ked mas prekrucas to co pisem tak sa radsej nebavme... viem ze netova komunikacia je tazka ale s ludmi ktori sa chcu realne bavit sa da, ked niekto chce len silou mocou presadit svoje a rype tak to moc neide☹ a zial taky dojem mam z teba... idem tiez po svojom - quality time😀

mandala77
12. nov 2016

@dai Ty musíš mať posledné slovo? Veď si sa s ňou už 2x rozlúčila. Absolútne nemám dojem z nej, že do Teba rýpe. Si to nejako skreslene vysvetľuješ, skôr mám ten pocit z Teba, že rýpeš. A čo sa týka závisti, tú omieľaš jedine Ty. Istá časť diskusie je ako deti na pieskovisku, ktoré ukazujú akú majú hračku, kto má väčšiu a aké doma ešte majú. Koľko okien, aké veľké, koľko metrov štvorcových bytu. Áno, niektoré mali potrebu sa obhajovať, že majú toho veľa, tak preto niekoho na upratovanie majú. Veď je to každého osobná vec aký život a aj životný štýl si zvolí a na aký má. A závisť tu spomínaš jedine Ty, nie ona. Asi nedokážeš pochopiť, že sú ľudia, čo nezávidia, preto si ani nemyslia, že niekto závidí im. Závisť je im ľahostajná. Ale ak niekto spomenie závisť a myslí si, že mu závidia, je závisť súčasť jeho života v nejakej forme (buď závidí on alebo si myslí, že všetci závidia jemu) a ten druhý závisť vôbec vo svojom živote a už vonkoncom voči tej osobe nemusí pociťovať.

ajana1
12. nov 2016

@lubkavargova1 ved ja som tak aj veeeelmi vela veci vyhodila a nove Uz dnu nenavlacila 😉 Teraz si vzdy dobre premyslim ci danu vec naozaj potrebujem. Hlavne to Ze ja som zvykla spontanne nakupovat ale nie Ze jednu dve veci. Ked ma chytila mania tak som plne tasky domov nosila

salfusco
12. nov 2016

@lubkavargova1 ani nechci vediet,co ma napadlo,ked som precital,že vsetko,co nepouzivas minimalne 6 mesiacov,treba vyhodit z bytu 😀 😀

0silvia0
12. nov 2016

@salfusco no čo ti také napadlo? 🤐 😵

imaf
12. nov 2016

Presne to isté čo tebe

puklica13
12. nov 2016

@alaguema hod aj mne tie linky pls..rafa pocitam

dai
12. nov 2016

@mandala77 skus sa bavit aspon slusne ked uz nemas nic k teme... pekny den aj tebe

salfusco
12. nov 2016

@0silvia0 čo si zhrozená?

0silvia0
12. nov 2016

@salfusco nie, sedím si na kábli a neviem o čom je reč. V niektorých veciach mi fakt nedocvakáva, pardon 😎

alaguema
12. nov 2016

@puklica13 http://www.noveslovo.sk/c/Kritika_neoliberalnej...
ten druhý teraz neviem nájsť....ale celkom zaujímavé, kam sme sa až dostali od upratovania 😀

mandala77
12. nov 2016

@dai kľudne nahlás ten môj príspevok kde sa nebavím slušne podľa Teba, nech posúdia kompetentní 😉

lubkavargova1
12. nov 2016

@salfusco no daj...ze co ta napadlo 😀

dai
12. nov 2016

@mandala77 hm... a potom ze kto potrebuje mat posledne slovo... fakt neviem o co ti ide... len rypes a nic k teme - ak sa ti da tak ta poprosim aby si mi dala pokoj, nahlasuj si ty ak je to tvoj sposob riesenia veci, ja som ta len poprosila aby si sa bavila k teme... skocis do debaty bez toho aby ta niekto oslovil ale ok... dobru

lubkavargova1
12. nov 2016

dievcata...dievcata ved je to uplne jedno. Ked dakto si zaplat gazdinku tak je to jeho vec..ked dakoho bavi luxovat vsetky chyzi, tak to tiez bude jeho vec...nemusime si dokazovat ze kto-z koho a kto bude mat posledne slovo.

mandala77
12. nov 2016

@dai nedá sa mi 😉 ak pokladáš za rýpanie, že som napísala, že skôr mám dojem z Teba, že Ty rýpeš do alagumeny (ja zvyknem sa postaviť na stranu toho, koho si myslím, že neprávom niekto napadol) a to, že sa sa to tu zvrtlo na vypisovanie kto má koľko okien a že závisť si prvá spomenula Ty a z toho čo písala ona tam nebola ani štipka závisti - ak toto je rýpanie, je to Tvoj pohľad. Podľa mňa som vyjadrila svoj názor. Neviem, kto si myslíš, že si, aby si mi určovala k čomu sa mám vyjadrovať a k čomu nie. Nie je to ani Tvoja téma, aby si si to mohla nárokovať. Keby som skočila do debaty a dala Ti za pravdu, isto by Ti to nevadilo. Teba tiež nikto neoslovil a vyjadrovala si sa k viacerým. Tak nepožaduj odo mňa niečo, čo sama nerobíš. Áno, ja by som nahlásila ak by som mala dojem, že niekto je vulgárny, ponižuje a pod.

imaf
12. nov 2016

Píšete úplne off topic

mandala77
12. nov 2016

@imaf prečítaj si svoj príspevok, ktorým si prispel. Potom to, že píšte úplne od témy, platí aj na Teba.

lubkavargova1
13. nov 2016

@salfusco dooooobre!

puklica13
13. nov 2016

@lubkavargova1 Na taketo chutovky je expert moj muz...proste necha v tej flasy taky cvrk mlieka za ani do kavy to nie je ale neexistuje ze to neda naspat do ladnicky ...