Domáce násilie
Co robit ked vie clovek o tom ze muz z casu na cas zmlati svoju zenu, ale ona sama s tym nechce nic robit? Mam taku chut to vziat do vlastnych ruk ale ktovie ci by som este horsie nespravil. Ten clovek vyzera na prvy pohlad ako dobrak, vzdelany, inteligentny muz ale fakt je ten ze z casu na cas svoju zenu zmlati, staci ked ma zlu naladu, alebo s nim nesuhlasi a je hadka....ona by aj chcela od neho odist, keby mala niekoho o koho by sa mohla opriet ale inak nieje schopna s tym urobit nic. A bohuzial ja som este aj strasne daleko od nej, a neviem ani ci by mala kam ist ked je v podste ako v zlatej klietke, lebo sa nastahovala k nemu do jeho...
Keby som nebral na nic ohlad, tak mu napisem taky mail ze ked jej este raz ublizi tak ma moze ocakavat ze mi to bude musiet vysvetlit z oci do oci, alebo mam strasnu chut sa tam proste vybrat a prefackat ho (aj ked toto nemam absolutne v povahe ale citim taky hnev....). Alebo poslat za nim nejakych silnych chlapcov aby mu len slovne dohovorili ze toto sa nerobi, ze ci vie ake to je ked sa clovek nieje schopny branit pred silnejsim...alebo sa mu povyhrazat ze sa o nom dozvedia vsetci, v jeho praci, v skole, rodina, znami...priatelia....cez internet mu dokazem spravit zo zivota peklo keby som chcel...Ale dosiahnem tym nieco? Nezhorsim este aj tak situaciu? Alebo len jej dohovarat aby s tym zacala nieco robit? A ked s tym nikdy nic nespravi? Niekedy by bolo fakt nejjednoduchsie rozbit takemu cloveku nos a ked nebude stacit raz tak kolkokrat bude trreba, len aby sa clovek sam nedostal do problemov...strasnu zlost mam ludia, strasnu
@keram3053 ked jej chces tak pomoct tak jej nezasahuj do zivota tak, ze este jej horsie doma urobis. Uz ti pisali ze ked daco urobis, nech dostane on bitku alebo sa o nom vsetci dozvedia, zasik len ona si to odnesie. Taky muzi su magori na entu. Najdi jej byvanie a pomoz jej odist. Netreba mat horucu hlavu a hned pomstu. Treba sa na nu sustredit a jej pomoct a ne pritazit estik. Ked ma deti co si predstavujes. Ty ho zmlatis a odides spokojny domov jak fajne si si ulavil. A on pride domov a prve co urobi, v amoku ju zbije tak ze nevies ci ta zena dozije rana. Ked si tak strazi svoju reputaciu o to viac. On sa otrasie a ide dalej, taky su svine a vedia ako na to. Este z nej blazna urobi. A ne ona ale on bude obet a este deti dostane. Pomahaj jej podporou priamo jej. Na pomstu estik bude casu dost. Skus jej poradit nech si najde normalneho chlapa co ju bude schopny a ochotny podporit. Tak vidim sancu na to aby videla, ze moze zit aj inak s dakym inym a nebude na zivot sama.
@pragmaticka nesud ked nevies aké to je ked ti muž dá facku....ja ju uplne chapem...mozno s tým chce niečo robiť, ale nedá sa, okolnosti, majetok, pomery atd je vela faktorov.... určite trpí a nie je jej to jedno....mozno čaka že sa zmení, hoci to bude asi len horsie.... ked nepoznate okolnosti dievčatá a nemate zažité facky na tvári nedavajte rady!!!!
to byva velakrat,ze je to uspesny manazer a pod. Ale keby sa ona rozhodne,ze chce odist,tak potom konaj. Pomoz jej,ako sa len bude dat. A ludia,co pracuju s tymito zenami,ked sa rozhodnu s tym prastit,tak ti su na bohatych manazerov velmi dobre zvyknuti aj na ich vyhrazky...Moj kamos,co toto pozna, lebo je velmi bohaty a vie o takych jeho kolegoch, co toto robia doma mi povedal,ze az vtedy,ked ukazes,ze ani deti nie su zbran,ktorou bude vydierat as vyhrane. Lebo nebude mat ako najst slabost.
@keram3053 Nepíšeš či je tam dieťa.V každom prípade je zapotreby,aby opustila tú zlatú klietku.A možno práve kvôli tej zlatej klietke znáša takéto ponižovanie.Každý človek by mal poznať svoju hodnotu a má mať svoju hrdosť.Radšej budem piť vodu z vodovodu a jesť suchý chleba,no nedovolím,aby ma niekto takto ponižoval.Dievča sa musí zobudiť a pochopiť,či bude chcieť jesť zlatý chleba osolený bitkou,alebo ten suchý zapíjať vodou.Ty jej môžeš len poradiť.Rozhodnutie je na nej!!!!
@keram3053 Otázka je prečo to riešiš ty a nerieši to tvoja kamoška ? Nechať ho zmlátiť cudzími chlapmi mi príde detinské, neefektívne a úbohé a naviac môžeš sa dostať do veľmi slušnej konfrontácie so zákonom.
A písať o týchto veciach na nete je dosť odvážne, ver mi, net úplne Inkognito nie je. Je to ako keby si do éteru napísal "Prosím nemáte niekto kontakt na ukrajinca, bývalého príslušníka elitnej skupiny Berkut, ktorý vlastní SVD Dragunov a chcel by si privyrobiť eliminovaním jednej nepohodlnej osoby ?".
Druhá vec, keď sa vžijem do kože tej ženy ktorá prechádza domácim násilím, je to veľmi intímna vec, veľmi osobná vec a hlavne vec za ktorú sa väčšina žien (tobôž mužov) hanbí. Čiže je podivuhodné, že nemá problém o týchto veciach písať v mailoch takmer cudzej osobe (na základe toho, že píšeš že ste ďaleko od seba, predpokladám, že ste skôr internetový kamoši). Pochopil by som keby to z nej vyliezlo nejakej najlepšej kamoške niekde na káve, ale polož si otázku - prečo to vieš práve ty ? Áno narážam aj na tú možnosť, že si niekto z teba ...ako to nazvať...nie že srandu robí, ale proste niekto sa touto formou zabáva, ventiluje. Existujú rôzne centrá, špecializované fóra (a modrýkoník v tomto prípade ním nie je) ktoré sú presne na túto problematiku zamerané, tak potom prečo sa dotyčná neobrátila práve tam ? Stačí použiť pravidlo UTFG - Use The F.ucking Gooogle !
Ak to skutočne je pravda, tak domáce násilie neprestane. Je to psychóza, muž pri domácom násilí pociťuje rovnakú eufóriu ako pri sexe. Inými slovami je to návykové. Samozrejme môže nastať situácia, že manželka chlapovi povie "Miláčik, vieš čo k nám chodí ten nový mladý poštár ? Tak si predstav na zadku má tetovanie tvojej obľúbenej kapely". No a chlap sa neudrží a jednu jej uvalí a pritom po zvyšok života sa jej už nikdy nedotkne. Nuž ale keď chlap dá facku manželka raz za to, že zle umyla pohár pre návštevu, tak hold...proste tam ta da dáááá....prípad nového začínajúceho domáceho násilia na svete. A čo v takom prípade robiť, zotrvať pár dní, mesiacov možno rok, pokiaľ to neprestáva, alebo sa to stupňuje nemárniť čas s vypisovaním na rôzne fóra ale OKAMŽITE POŽIADAŤ O ROZVOD, alebo si kupovať drahý makeup do konca života, ktorý žiaľ môže byť dosť krátky.
@keram3053 mňa by teda zaujímalo, prečo riešiš veci, ktorými sa ti človek, ktorý ti dôveruje, zdôverí na nete s "milión" ďalšími ľuďmi? myslím si, že ak by to chcela s niekym riešiť, tak by to riešila a napísala by sama. Možno sa len potrebovala niekomu už zdôveriť, aby sa nezbláznila. Možno nečaká od teba riešenie a chcela to len zo seba dostať a proste to už niekomu povedať, aby nemala pocit, že je na to úplne sama.
@molnija1985 budem reagovať iba na jednu časť tvojho príspevku. Nevieš ako dlho sa poznajú, nevieš ani, aký vzťah medzi nimi je. Netušíš, aké životy žijú on či ona. To, že bývajú od seba ďaleko sa nevylučuje s tým, že sa nepoznajú. Možno on je práve ten blízky priateľ, čo zrejme je, miesto tej kamarátky na káve. A aj keby sa nepoznali, možno je pre niekoho jednoduchšie povedať, aké má trápenie niekomu, kto ho nepozná, úplne sa len tak vykecať niekomu cudziemu zo všetkého a dať to zo seba von, než to vešať na nos kamarátke ktorú stretáva často a ktorá by sa v tom zrejme vkuse rýpala.
@keram3053 No ja by som to na Tvojom mieste riesila. Sice je pravda, ze ako kamarat si trochu v blbej pozicii, rodina by bola lepsia, aby to toho manazerika este viac nevyprovokovalo. Ale to je teraz jedno, najdolezitejsie je, ze sa nasiel aspon jeden clovek s odvahou a svedomim! Co sa tyka jej, tak jej to uz uplne zatemnilo mozog. Ona to nasilie berie uz normalne viac menej, asi si uvedomuje, ze tak zit nechce, ale boji sa odist kedze nema ist kam. V tomto momente ju mozes podrzat, presvedcit, citlivo jej povedat, ze takto svojim detom ublizuje. Ja som bola v pozicii toho dietata, takze viem Ti presne popisat, ze deti tam trpia najviac! Mama by mala detom vysvetlit co je ocko zac a utekat od neho! A ty ked jej chces pomoct, tak ju v tom podpor a nejako jej pomoz so startom do zivota. Kolko maju rokov? Ona je na materskej alebo pracuje? Ma nejake peniaze aj svoje? Financne to moze byt pre nu narocne, ked nema ist kam, a to je asi dovod preco zostava. A toho manazerika by som si zobrala veru do parady tak ci tak. Najskor by som mu pohrozila, vyhrazky, ako das jeho meno na net, ze sa cely svet aj v praci vsetko dozvedia, ver mi toto zaberie, pripradne mu mozu chlapci napravit aj fasadu. On toto robi za triezva? Alebo aj pije? Kazdopadne sa mi hnusi ta predstava ako sa hra na super doleziteho manazera a doma si takto nieco dokazuje, svoju vlastnu ubohost. No myslim si, ze ona asi nenajde odvahu od neho odist, to je dost zriedkave, omnoho castejsie je, ze ak takemuto hajzlikovi dokazes jeho malost mimo svojho domu, tak sa stiahne. Mam dokazane a zazite. Tomu davam velmi vysoke sance. Takze urcite nebud ticho! Lebo mozes zit s vedomim, ze aj ty sa podielas na tom, ze ona a deti budu tyrane! Neviem preco sa ludia robia slepi. Asi preto, ze take nikdy nic nezazili a nevedia ake peklo to je. No najhorsie na tom su deti. Ona ked sa nechava otlkat tak prosim, ale na co do toho taha deti? Nech ich da teda prec a nech si sami ziju ako sa im paci.
@keram3053 čo sa tu snažíš rieišť? ona nechce. ........takúto chceš obhajovať???????
ona je matka a nespráva sa tak!!!!! matka chce chrániť svoje deti a vychovať ich čo najlešpie a aký majú príklad???? aj ked možno nevidia, že ju mlati, ale vidia modriny a postupne si domyslia.
toto jej povedz, a ak to nespraví kvôli deťom, tak niet pomoci. potom sa bude čudovať, že jej syn bude hrubý na partnerky alebo, že dcéra si nájde ožrana, tyrana alebo inak bude od neho závislá a trpieť.
ja bych vynadala jej a nie tomu chlapovi. ON robí iba to, čo mu ona dovoí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja by som jej len pomihla vybavit ubytovanie a navrhnut jej ze nech od neho odide,ze ma kde ist a viac sa do toho nemontovat,pockat ako sa rozhodne.lebo su aj take zeny ktore len vyplakuvaju a riesit situaciu v skutocnosti nemienia a len by si si narobil problemy.
@keram3053 Dúfam, že sa ťa to nedotkne, ale treba sa spýtať na ich intímny život. Muži majú svoje potreby a ked nemajú sex aspoň sem-tam, tak sú agresívni. Ak je s ním iba kvôli deťom a majetku, nie kvôli sebe a že ho má rada, tak on to cíti aj ked mu to ona nepovie. Možno to ho provokuje, že nie je k nemu úprimná. Ona to mala povedať manželovi, prebrať s ním, prečo je nervozny. Môže to byť aj z práce, že je dosť pod tlakom, aby si udržal svoju pozíciu. No a možno sa ona príliš zameriava na deti, na domácnosť a je naozaj hlavne matkou, ale nie je manželkou. Dokáže sa ona s ním úprimne porozprávať? Pozri - s tebou sa rozpráva úprimne a s manželom asi nie. Čiže ona je s ním kvôli deťom a majetku, jeho prítomnosť jej samotnej možno dokonca vadí, ale kvôli deťom to pretrpí. Mal by si jej navrhnúť, že to musí prebrať s manželom alebo teda zlepšiť manželský vzťah úprimnosťou k manželovi.
@jahodka8 tvoje úvahy sú prinajmenšom divné....to všetci muži, ktorých žena je na rizikovom, po komplikovanom pôrode, alebo operácii by mohli otĺkať svoje ženy. A neviem, ako by ťa sexuálne priťahoval muž, ktorý ťa večer pred tým zdral a ako by si s ním letela do postele 😝 😝 😝 😝 A že je v práci pod tlakom? To ho oprávňuje k násiliu? Ženy sú často pod mnohonásobne väčším tlakom, čítame to tu v mnohých témach. Prepáč, ale ty máš tendenciu ospravedlňovať domáce násilie a to nie je dobré.
Chces tak zit?tak to zacni riesit..rozchod a jedine rozchod..baby spamatajte sa
Určite nič nerob. Ak sa do toho pustíš ako bolo spomenuté on jej to vráti a určite niekoľkonásobne. :(

@keram3053 poznám situáciu tej ženy veľmi dobre. Teda nie jej konkrétne, ale to, o čom píšeš. V prvom rade, je to skutočne tak, ako píšeš? Je naozaj pravda, že ju manžel mláti? Videl si to? Videl si modriny? Vedela by to ona tebe alebo polícii dokázať? Chápem, že jej dôveruješ, zrejme ju máš aj rád (kamarátsky alebo inak, to je jedno), ale nikdy nemôžeš dať ruku do ohňa za nikoho na svete, ani za seba. Tak aby si z toho nakoniec nevyšiel ako somár.... Ak vychádzame z toho, že je to všetko pravda, aký dôvod má najčastejšie ten dotyčný na to, že ženu zmláti? Pretože sa nepostaví z kresla a neprefacká ju so slovami, že mám zlý deň a ty ma štveš. Vždy je tam niečo - žiarlivosť, peniaze, staré krivdy, proste niečo. Ak by si mu dal znať, že o tom vieš, možno by mu praskli nervy tak, že by si už nemal koho zachraňovať. Násilnícky chlap sa väčšinou nezastaví len preto, že mu iný chlap vyhrozí, alebo ho dá zmlátiť. Peklo na zemi v práci alebo inde mu spraviť nemôžeš. Kým nemáš na to dôkaz, nemôžeš to o ňom rozširovať, pretože na teba podá trestné oznámenie za ohováranie a si v kaši. A zbytočne. Nech akokoľvek zakročíš, bude to len horšie. Môžeš jej pomôcť dobrými radami, odporúčaním na odborníkov v rôznych gentúrach a organizáciách na pomoc obetiam násilia, ktoré jej poskytnú všetko poradenstvo (aj právne) aké potrebuje a nasmerujú ju. Toto musí začať riešiť ona. A neodsudzuj ju za to, že to trpí. kto si to ako žena nezažije, ten to nikdy nepochopí a bude len slepo odsudzovať. 😒 Držím palce