Domáce násilie
5Rokov som zila s mojim partnerom.ked mal naladu lubil ma.ale v zapati mu ..preskocilo.. a bolo po idylke.
Prvykrat to zacalo ked som bola tehotna.dostala som prvu facku.potom dalsie.prisli rozne vyhrazky,trhanie a tahanie vlasov,bitky do tvare ...mala som pol tvare modrej.nenavidel moju dceru(kazdy sme mali dceru v rovnakom veku z predosleho vztahu).nenavidel ju asi aj preto lebo jeho dcera utiekla byvat k mame.spolu mame 3r dievcatko.a teraz to bolo najhorsie.pred malickou ma zbil.trhal mi vlasy a snazil sa ma zadusit.bolo to hrozne.nakoniec sa mi podarilo ujst.som konecne prec.ale nemam ziadne veci.ako ich odtial zobrat.mmam kontaktovat policiu alebo ako?
@patulka1980 ihned chod za svojim lekarom kboli zdokumentovaniu zdrav.stavu, potom na policiu. Navstiv aj centrum pre tyrane tzeny - tam ti povedia presny postup. Drzim palce !!
Prvy "najlepsi" krok mas za sebou....ze si usla od neho...chytro lekar,policia a UPSVAR-predbezko o zverenie vasho spolocneho dietatka...to ries este dnes!!!! @patulka1980
Dobre si urobila. Pre veci si chod, ale s policajtmi. Boli ste v podnájme, alebo je to jeho byt? Daj potom vedieť, čo si vybavila, ako sa veci pohli. Drz sa
Chod na policiu, daj trestne, daju ti papiere aj pre doktora a po veci si pojdes v ich asistencii
konečne si sa po 3 rokoch dostala od neho preč, prosím ťa - váž si viac samu seba ako doteraz, chráň svoje deti a nedovoľ mu tomu hajzlovi pokračovať,
hned si mala ísť lekárovi na ošetrenie, ak si ešte nebola tak utekaj hocikde, aj na pohotovosť, s lekárskym záznamom na políciu a podaj trestné oznámenie za ublíženie na tele, psychické a fyzické týranie blízkej a zverenej osoby (páchané na teba aj na dcérky).
kam sa ti podarili odísť ? môžu ti tam pomôcť ? povarovať deti, ísť s tebou vybaviť potrebné, odviezť ťa na sociálku - tam začni, alebo nejakú poradňu pre týrané ženy,
keby si vtedy pri úteku zavolala policajtov, boli by ťa odviezli oni kam treba, žena v šoku nie je až tak schopná urgentne uvažovať. Keď aj teraz podáš trestné oznámenie s dôkazmi, jeho zatknú a počas toho času môžeš ísť, pre istotu si zavolaj svedkov a policajta, pre veci.
ak je to tvoj byt, alebo váš - môžu a musia ho vykázať zo spoločných priestorov na 24 hodín, za ten čas stihneš riešiť aj predbežné opatrenie na súde , že mu zakážu sa k tebe priblížiť na aj 10 -100 metrov.
prosím ťa rieš svoju situáciu bez nejakého návratu - pre dobro tvojich deti a aj teba. si silná, dokážeš veľa
policia, lekar, nakoniec veci, v doprovode policajtov. k lekarovi co najskor. uplne by som si zgustla na nom, aj ked ,,pomsta,, nie je tak dolezita ako vas pokoj, to ja len tak, ,,hrialo,, by ma... ja som nesla do nemocky, v tehotenstve mi takmer vybil mozog z hlavy a ruku. krasne by to bolo dokazane. ale som bola rada, ze som sa ziva dostala k nasim, totalne dezorientovana. ak mas este modriny, sramy atd, rychlo k lekarovi, ked dokazes fyz nasilie, psychicke, ktore sa dokazuje tazko, sa ti bude dokazovat lahsie...uz sa takym nimandom vyhybaj a vyberaj zodpovedne, vela sil.
A k lekarovi s cim?momentalne nemam ziadne znaky po nasili.teraz mi dal po pysku a zapchaval mi usta ze som nevedela dychat.doktori mi uveria?
ak nemas ziadne znaky nasilia chod na policiu....a udaj ho ...kamaratku tak mlatil chlap a vzdy si dal hajzel pozor na to aby nemala modriny okolo ruky si omotavatl utierku...
ak nemas nic, tak chod aspon na policiu... viem, ze momentalne ide o teba a o vas, ale ja som to mala postavene tak, ze som nemala odvahu ist na policiu, isla som kvoli inym dievcatam ktorym by to v buducnosti mohol spravit ( mal agresivne sklony predtym, nevedela som to) cize sa tak zachova urcite aj v buducnosti... ked ho pojde niekto zato udat, uz bude mat zaznam odo mna, ze to spravil, uz nebude moct nikoho tak lahko potopit a nazvat ju klamarkou a paranoidnou. chod.
kludne chod na CT, tam sa ukazu modriny a rany aj starsie, nielen tie co je vidiet volnym okom. Tak sa to robi aj u deticiek, aby sa odhalilo tyranie. Nie vsetko je vidiet iba tak. Urcite si ist po veci jedine za asistencie policie, pre nich to nie je nic nove, robili to uz x krat,ze si zena musela ist takto po veci. Sama tam nechod, policia je v tomto pripade najlepsi prostriedok ako mat istotu,lebo keby chce napadnut verejneho cinitela ide do basy ihned. A tiez na policii spisat oznamenie, nech maju zaznam co to je zac. Im to casto pomaha aj v pripade dalsich nasilnych trestnych cinov,ak niekto sposobi dalej tazke ublizenie na zdravi atd. Vies on si najde dalsiu, bude na nu ako med a akonahle si vytvori zavazok,tak jej bude robit to co tebe.
a este nieco som Ti chcela povedat, obdivujem Ta za tu silu co si v sebe nasla a odisla od toho nasilnika. To dokazu iba silne zeny. Spravit rozhodnutie a netrapit sa s nim dalej 😉
Je to smutné naozaj, ale už sa mu nedaj oblafnuť, a nikdy sa k nemu nevracaj!
konečne sa ti uľaví. Radšej sama ako s takým bláznom....

Srdenko,vykašli se na věci.I já utekla bez věci. Pořad jsou to jen věci. Hlavně že jste vyvázli živí. Určitě bych to řešila na policajtech- vlastní skusenost. Držím pěsti a přeju jen to nejlepší do nového startu tvého už klidnějšího zivota 😉